What May NN Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 (edited) Książę, piękny psiak w typie jamnika szorstkowłosego nieco większych gabarytów został znaleziony w połowie maja 2012 w okolicach Wronek. Ma około 2,5 roku. Jego stan świadczył o dłuższym zaniedbaniu – sfilcowana sierść, dredy, kołtuny, których nie można było rozczesać. Na uchu ślady urazu – może uderzenia, może pogryzienia. Nie można było zostawić pieska bez pomocy. Dlatego przyjechał do Poznania ...pod opiekę Fundacji Animalia i trafił do tymczasowego domu. Pierwsze zabiegi w gabinecie fryzjerskim, kąpiel i strzyżenie pokazały, jakim pięknym psem jest Książę. Elegancka sylwetka i kolor pieprz i sól – waga ok. 13 kg to cały psiak. Książę jest nie tylko śliczny – jest łagodny, grzeczny, spokojny. Zna zasady czystości, chodzi na smyczy. Nie niszczy w domu i potrafi zostać sam. Jedyne czego potrzeba psiakowi to własny dom i człowiek do którego Książę mógłby się przytulać. Kawałek kącika w mieszkaniu i spory kawałek w sercu. Książę szuka człowieka, który nigdy go nie porzuci i nie skrzywdzi. Kogoś kto odpłaci opieką, troską i odpowiedzialnością na psią miłość. Pies w domu tymczasowym nie może zostać długo – pilnie szukamy domu dla Księcia. Kontakt w sprawie psiaka: Tel. 607 067 183 lub 609 601 362 Mail: fdz.animalia@wp.plZobacz więcej Edited June 30, 2012 by What May NN Quote
klaki91 Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Jak się odnosi do innych psów? Dzieci? Kotów? Czy puszczony ze smyczy trzyma się blisko czy odbiega? Quote
What May NN Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 [quote name='klaki91']Jak się odnosi do innych psów? Dzieci? Kotów? Czy puszczony ze smyczy trzyma się blisko czy odbiega?[/QUOTE] do psów ok, przy mnie dzieci biegały obok niego i ani nie był zbyt zainteresowany ani zestresowany nie mówiąc o innych reakacjach więc nadaje się do dzieci. nie był spuszczany ze smyczy, jest w dt od dwóch dni! na koty jeśli będzie taka potrzeba można go sprawdzić.. zostawiony sam - trochę szczeka, wyje, ale dajmy mu chwilę, niech poczuje się bezpiecznie.. Quote
karpawel Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Ja byłam z nim dzis rano na wybiegu dla psów, biegała tam te wysterylizowana mała suczka, książe dostał troche po nosie bo chciał ją gwałcic, ale gdy zrozumiał ze nic z tego nie będzie- dał jej spokój i biegali razem za piłką. Spacer z nim to prawdziwa przyjemność, zero problemów, mega fajny i i przyjacielski pies. Mysle tez, ze ten stres tez juz mu pomalu mija bo dzis nie musialysmy wychodzic z nim w nocy (jak poprzednio), tylko spał (na plecach) do 9:))) Quote
supergoga Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Oby ktoś go pokochal i przygarnął. Taki zastój teraz a psiakow przybywa. A długo wyje jek jest sam, czy tylko na początku. Quote
karpawel Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 na poczatku strasznie histeryzuje i szczeka. jak dzis wracalam do domu to na dole byla cisza a pod drzwiami slyszalam piszczenie, ale tez nie wiem czy on np. nie uspokaja sie na dzwiek pikajacego domofonu [na rocha np. tak to wlasnie dzialalo] bo wyczail juz ze to znaczy ze ktos idzie. w każdym razie co najważniejsze- żadnych zniszczeń, tylko buty porozwalał swoim długaśnym ogonem;) uwieeeeelbia byc glaskany! Quote
Penny Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 [quote name='What May NN']jest boski ![/QUOTE] Zgadzam się - jest przepiękny :) Imię jak najbardziej pasuje do niego. Quote
supergoga Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Nie ma - ogólnie o nic nikt nie pyta i opada mi juz wszystko, nie tylko ręce. Witaj Penny na naszym wątku. Quote
supergoga Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Fakt, ale nikt nie pyta. A mamy coraz mniej czasy w tymczasie. Quote
karpawel Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 tyle osób na fb się nim zachwyca, myślałam, że las rąk po niego. ludzie nie wiedzą co tracą:( Quote
wieso Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 supergoga napisał(a):Fakt, ale nikt nie pyta. A mamy coraz mniej czasy w tymczasie. ja pytam....jak do kotow ??? jak z kastracja ? aha okolo 30 maja tak..... Quote
__Lara Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Właśnie, to piszemy tekst i ruszamy z ogłoszeniami. Quote
What May NN Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 sprawdzenie na koty to wyzwanie logistyczne, jeśli jest konkretne zapytanie zw z chęcią adopcji to oczywiście sprawdzimy! kastracja zostanie wykonana! karpawel - udało Wam się umówić?? Quote
karpawel Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Mam zamiar umowic sie na przyszly tydzien do weterynarza, wtedy tez będziemy miały samochód. Z tego co się orientuje, Fundacja nie odda żadnego psa, który kastracji nie przeszedł (dobrze mowie?), wiec wykastrowany będzie. Quote
What May NN Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 pasji raczej brak.. niestety nasz kot tester jest pooperacji i będzie trudno o sprawdzenie Księcia na koty.. wieso - masz jakiś dom na oku dla psiaka? Quote
wieso Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 jeszcze nie ale byly zapytania, koty sa wazne..... Quote
Isadora7 Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 a ja nadganiam straty czasowe http://jamniki.eadopcje.org/psiak/748 Quote
Recommended Posts