Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lusia91 napisał(a):
Nie ma sprawy, mogę poczekać. I wtedy zrobi się większy bazarek o ile cioteczko na pewno wyślesz te rzeczy, bo potem może się okazać, że ja zwlekam, bo czekam a Ty na przykład zapomniałaś albo coś;)

Super, Kochany Gizmuś!!:) Jak się czuje?

Mocno wojuje z kołnierzem...to będą ciężkie dni.

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Lusia91 napisał(a):
Nie ma sprawy, mogę poczekać. I wtedy zrobi się większy bazarek o ile cioteczko na pewno wyślesz te rzeczy, bo potem może się okazać, że ja zwlekam, bo czekam a Ty na przykład zapomniałaś albo coś;)

Podaj adres na PW.Mam około 20 fantów. Jak coś jeszcze znajdę to albo doślę w trakcie albo zostawimy to do następnego bazarku na Gizma :)
Wysłałam PW do Ciebie !!!

Edited by b-b
Posted

mam rozumieć,że miał zabieg,przeszczep rogówki?którego oka?obu?jak nie to co z drugim oczkiem
zażywa jakieś leki?jaką drogą,w jakiej dawce?
wiesz już orientacyjnie, jaki będzie koszt leczenia?
jakie są rokowania,bo ze zdjęć można tylko wywnioskować to co widać
z tego co piszesz to czuje się dość dobrze:)mizianka dla malca:)

Posted

Bgra napisał(a):
mam rozumieć,że miał zabieg,przeszczep rogówki?którego oka?obu?jak nie to co z drugim oczkiem
zażywa jakieś leki?jaką drogą,w jakiej dawce?
wiesz już orientacyjnie, jaki będzie koszt leczenia?
jakie są rokowania,bo ze zdjęć można tylko wywnioskować to co widać
z tego co piszesz to czuje się dość dobrze:)mizianka dla malca:)

Dorzucam się. Bylibyśmy wdzięczni za informację:)

Posted

Witajcie
Zajrzałam tylko na chwilę ponieważ nie wyrabiam na zakrętach.
Na prawym oku został zrobiony przeszczep spojówki gałkowej ma on goić dziurę w oku (zabijcie mnie jeśli choć pomieszałam) Po 4-6 tygodni przeszczep zostanie usunięty.
Do obu gałek mam masę kropelek.
Lewe oko niestety jest bez szans na ratunek ponieważ jest na nim blizna ( do tego oka są dodatkowo podawane krople specjalnie robione bodajże na pigmentację)
Operacja kosztowała 500.01 zł
Będę wdzięczna na podesłanie karmy mokrej wysokiej jakości.
Mam wykonane zdjęcia Gizmo z dnia operacji jednak nie mogę ich teraz wstawić, mam nadzieję że uda mi się to wieczorem.

Posted

Biedne stworzonko... Blizna na lewym... Dobrze, że prawe można wyratować, zupełnie nie oślepnie i kawałek świata będzie mógł jeszcze zobaczyć... Mizianka dla Gizmusia.

Posted (edited)

[quote name='haliza']MADI, mam pytanie, jakich kropli mały używa może bym coś podrzuciła .....możesz napisać na PW

Tobrosopt 0.3%
Atropinum 1%
Robione i nieco wytarł się nadruk ale podobno tylko ta apteka je robi " Sol 0.75% Cyciosporini cum 30% DMSO 10,0"
HYLO-CARE
plus jakieś dwa specyfiki od profesora jeden do zakrapiania drugi do przemywania.
Niestety dziś znów musiałam zakupić krople Tobrosopt i Atropinum, sól oraz waciki i gaziki:( koszt to 50.90zł

W dniu wykonania operacji:

Edited by MaDi
Posted

o matko, na sam widok oczka Gizma, aż moje własne mi łzawią i pieką...biedny psiak:(

a to oko, dla którego nie ma już szansy zostanie usunięte?

Posted (edited)

haliza napisał(a):
Prawdopodobnie będę w sobotę w Lublinie, myślę, że mogłabym podrzucić Ci coś z tych rzeczy........

Wspaniale:) w razie potrzeby podaje swój nr telefonu 602228411.
Co do szans na widzenie to są takie że jeśli przeszczep się przyjmie i zagoi to co ma zagoić to byc może "boki" będą nieco widziały.
Profesor nic nie mówił o usunięciu lewej gałki.

Edited by MaDi
Posted

andegawenka napisał(a):
Potrzebny transport dla bokserki z naszego schroniska do Katowic.Sunia juz tyle tam siedzi...

Z Lublina transporty ogarnia Teresz i Becia Lublin

Posted

Bidulek kochany...trzymam kciuki aby mimo wszystko coś jednak widział.
A tego "właściciela" to bym też...:mad:

Posted

b-b napisał(a):
Bidulek kochany...trzymam kciuki aby mimo wszystko coś jednak widział.
A tego "właściciela" to bym też...:mad:

Pracuję nad właścicielem;)
Gizmo czasami chrapie jak stary chłop:evil_lol:

Posted

MaDi napisał(a):
Wspaniale:) w razie potrzeby podaje swój nr telefonu 602228411.
Co do szans na widzenie to są takie że jeśli przeszczep się przyjmie i zagoi to co ma zagoić to byc może "boki" będą nieco widziały.
Profesor nic nie mówił o usunięciu lewej gałki.

Odezwę się rano to się umówimy, i tak nie mam wszystkiego tego czego chciałam ......

Posted

Kochany malec, to drugie zdjęcie jak leży na tej podusi w owieczki... Jeju nie mogę na takie rzeczy patrzeć. Nie wiem czy to gdzieś było już pisane, ale MaDi on jest teraz u Ciebie na tymczasie, tak? Czy po wyleczeniu będzie szukany mu dom stały czy jak to będzie wyglądać?