Agucha Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Czy operacja oczek jest już zaplanowana? Skarpeta Plaskatych wspomoże. Co z dotychczasowymi rachunkami? ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/189267-Skarpeta-PLASKATYCH-%29 Quote
Lusia91 Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Matko Boska... sama nie wiem co napisać. Zobaczyłam to biedne stworzenie i same łzy napływają do oczu. Jak można być tak okrutnym, żeby zgotować tak bezbronnej istocie taki los... A czeka go zapewne jeszcze wiele bólu i walka o to, żeby mógł zobaczyć chociażby swój cień. Oczywiście jeżeli uzbieram fanty na bazarek, postaram się go zrobić jak najszybciej, bo wiem, że ta pomoc jest bardzo potrzebna. Czy można wiedzieć jaki jest dług do zapłacenia bądź ile trzeba uzbierać, żeby pokryć koszta i wyjść na zero? Ściskam mocno Gizmusia i niech wie, że wszystkie ciotki są z nim i czule drapią go za uchem:) Quote
Agucha Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Lusia91 napisał(a):(...) Czy można wiedzieć jaki jest dług do zapłacenia bądź ile trzeba uzbierać, żeby pokryć koszta i wyjść na zero? (...) A no właśnie :) Quote
bico Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Lusia91 napisał(a):Czy można wiedzieć jaki jest dług do zapłacenia bądź ile trzeba uzbierać, żeby pokryć koszta i wyjść na zero? i ja się dołączam do pytania:) moja obiecana wpłata dopiero dziś poszła, przepraszam za opóźnienie. Quote
MaDi Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 (edited) Agucha napisał(a):Czy operacja oczek jest już zaplanowana? Skarpeta Plaskatych wspomoże. Co z dotychczasowymi rachunkami? ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/189267-Skarpeta-PLASKATYCH-) Operacja jest wstępnie zaplanowana, w poniedziałek wieczorem mam dzwonić do Profesora i zobaczymy co dalej. Nie znamy dokładnego jej kosztu, ale z pewnością. nie jest to tania sprawa. Badania okulistyczne zostaną doliczone do faktury za operację oczu. Jeśli uda się pogodzić wyrwanie kła i lekarze zdecydują,że będzie to bezpieczne dla Gizmo to pogodzimy oba zabiegi podczas jednej narkozy. Póki co mam tylko 4 faktury: 2 z kliniki i 2 z apteki. Będę wdzięczna za wsparcie na paliwo ponieważ bardzo krucho u mnie z finansami. Faktury z kliniki na 72.00zł i 52.00zł z apteki na 127.69zł i 22.06zł Edited May 25, 2012 by MaDi Quote
MaDi Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 bico napisał(a):i ja się dołączam do pytania:) moja obiecana wpłata dopiero dziś poszła, przepraszam za opóźnienie. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia ile zapłacimy za operację, omówię to z Profesorem. Jaki jest orientacyjny koszt takiej operacji? Może ktoś się orientuje? Dzięki Bico za wsparcie. Quote
b-b Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 MaDi napisał(a):Melduje,że podkłady dotarły. :) Podnoszę małego coby jak najwięcej Cioć o nim wiedziało :) Buziole dla Gizma :cool3: Quote
MaDi Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 Cwaniak leży właśnie obok mnie na kanapie;) Quote
andegawenka Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Cwaniak z Tybetu, piesek pałacowy;) "Zachowanie shih tzu Shi tsu to psy bardzo żywiołowe, radosne, skore do zabaw, potrafiące wyczuć kiedy jesteśmy w złym nastroju i swoim pieskim byciem wywołać uśmiech na naszej twarzy. Są one bardzo towarzyskie, nadają się do trzymania w bloku. Łatwo przystosowują się do nowego otoczenia, lubią spacery i zabawy na świeżym powietrzu, jednak w granicach zdrowego rozsądku. Należy zawsze pamiętać, że są to psy inteligentne i niezależne, potrafiące postawić na swoim, dlatego nie należy im zbytnio ulegać i zawsze pamiętać, kto jest panem domu." Boksera tez mozna tak opisać. Quote
Lusia91 Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 (edited) andegawenka napisał(a):Cwaniak z Tybetu, piesek pałacowy;)"Zachowanie shih tzu Shi tsu to psy bardzo żywiołowe, radosne, skore do zabaw, potrafiące wyczuć kiedy jesteśmy w złym nastroju i swoim pieskim byciem wywołać uśmiech na naszej twarzy. Są one bardzo towarzyskie, nadają się do trzymania w bloku. Łatwo przystosowują się do nowego otoczenia, lubią spacery i zabawy na świeżym powietrzu, jednak w granicach zdrowego rozsądku. Należy zawsze pamiętać, że są to psy inteligentne i niezależne, potrafiące postawić na swoim, dlatego nie należy im zbytnio ulegać i zawsze pamiętać, kto jest panem domu."Boksera tez mozna tak opisać.Opis pasuje do tej rasy zdecydowanie:) Cioteczki postaram się z TŻ poszperać w szafie, pewnie znajdzie się trochę rzeczy, które będzie można wystawić, więc postaram się zrobić bazarek w weekend dla Gizmusia:) Miejmy nadzieję, że w poniedziałek operacja się powiedzie i będzie na dobrej drodze do wyzdrowienia:) Edited May 25, 2012 by Lusia91 Quote
MaDi Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 Gizmo się rozkręca, zapomniał się chyba złapał w zęby mojego klapka i podrzucił:) Pokazał tez że potrafi szczekać i drapać zamknięte drzwi:roll: Quote
Lusia91 Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Wraca do niego życie, to cudownie:) Można liczyć na jakieś zdjęcia?:) Quote
MaDi Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 Lusia91 napisał(a):Wraca do niego życie, to cudownie:) Można liczyć na jakieś zdjęcia?:) Pewnie postaram się dzisiaj jakieś wrzucić. Quote
b-b Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 MaDi napisał(a):Gizmo się rozkręca, zapomniał się chyba złapał w zęby mojego klapka i podrzucił:) Pokazał tez że potrafi szczekać i drapać zamknięte drzwi:roll: Szczeka bo pewność siebie mu wraca...a skrobie... wtedy kiedy ciebie przy nim nie ma ? Moja skrobie kiedy chce iść na dwór. Czekamy na zdjęcia:) Quote
Guest Lotty Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Bark słów żeby opisać bestialstwo byłego właściciela Gizmo.:-( Wysłałam drobne wsparcie dla maluszka.Przelew powinien być w poniedziałek. Quote
MaDi Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 b-b napisał(a):Szczeka bo pewność siebie mu wraca...a skrobie... wtedy kiedy ciebie przy nim nie ma ? Moja skrobie kiedy chce iść na dwór. Czekamy na zdjęcia:) Niestety dla jego dobra czasem muszę zamknąć go w sypialni...tak tak przyznaje się śpi w łóżku;) Zaraz zgram jakieś zdjęcia. Quote
MaDi Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 Lotty napisał(a):Bark słów żeby opisać bestialstwo byłego właściciela Gizmo.:-( Wysłałam drobne wsparcie dla maluszka.Przelew powinien być w poniedziałek. Dziękujemy:) Quote
Guest Lotty Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 MaDi napisał(a):Dziękujemy:) Nie ma za co. Przynajmniej tak mogłam pomóc. Quote
b-b Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Śliczny z niego maluszek. Mam nadzieję, że poniedziałek przyniesie nam tylko dobre nowiny po rozmowie z profesorem :) Quote
Lusia91 Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Jaka to słodzizna:) Uśmiałam się z tego pierwszego zdjęcia, wygląda w nim tak, jakby zaraz miał się wtopić w to, na czym siedzi:) Quote
MaDi Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Lusia91 napisał(a):Jaka to słodzizna:) Uśmiałam się z tego pierwszego zdjęcia, wygląda w nim tak, jakby zaraz miał się wtopić w to, na czym siedzi:) Bardzo lubi ten fotel choć nawet "normalne" psy czasami boja się jak wypełnienie się przesuwa. Quote
ewu Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Byłam u córki i nie mogłam znaleźć wątku. Na szczęście w domu znalazłam i zaraz wyślę parę złotych dla chłopaczka. Quote
MaDi Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 ewu napisał(a):Byłam u córki i nie mogłam znaleźć wątku. Na szczęście w domu znalazłam i zaraz wyślę parę złotych dla chłopaczka. Dziękujemy. Quote
Recommended Posts