MaDi Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 Zabrałam dzisiaj Gizmo do siebie ponieważ potrzebuje opieki niemal 24h na dobę:( Jego stan znacznie się poprawił jak tylko wyczuł mojego Małego (wykastrowanego 7 letniego malamuta) nie wiem jak sobie poradzę z tą całą zgrają tym bardziej,że Gizmo nagle się ożywił i potrafi szukać mojego psa poi całej działce....rzecz jasna w jednym celu-pokrycia:crazyeye: Jego przypadek został uznany za tragiczny:-( ale mimo to podejmujemy walkę o jego zdrowie i życie. Niestety może u mnie zostać tylko awaryjnie na czas baaardzo intensywnego leczenia. Quote
Anula Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 To może Koci Świat pomoże Gizmo.Oni nie jednwego psiaka z takimi schorzeniami wyprowadzili,mają swoje DT. Quote
MaDi Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 [quote name='Anula']To może Koci Świat pomoże Gizmo.Oni nie jednwego psiaka z takimi schorzeniami wyprowadzili,mają swoje DT.[/QUOTE] Gizmo rozpoczął leczenie i została już zaplanowana operacja więc wszystko jest pod kontrolą, to nie pierwszy nasz podopieczny i na szczęście w nie najgorszym stanie. Jego stan stan wymaga indywidualnej opieki i dlatego zamieszkał u mnie stając się pełnoprawnym członkiem rodziny. Quote
Bgra Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='MaDi']Gizmo rozpoczął leczenie i została już zaplanowana operacja więc wszystko jest pod kontrolą, to nie pierwszy nasz podopieczny i na szczęście w nie najgorszym stanie. Jego stan stan wymaga indywidualnej opieki i dlatego zamieszkał u mnie stając się pełnoprawnym członkiem rodziny.[/QUOTE] ale fajnie,że znalazł domek:)przed wami długa droga,nigdy nie odzyska niestety pełni zdrowia,ale gratuluję decyzji:) Quote
Merys Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Madi nie adoptowała Gizmo, chodziło jej o to, że będąc u niej na dt, staje się on pełnoprawnym członkiem rodziny :) Jeśli chodzi o dt to jest bezpieczny, gorzej z finansami. :( Może ktoś jest wstanie przesłać dla niego suchą karmę? Quote
bico Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 stan jego oczu, to na prawdę koszmar:(:( wpłacę 100 zł, bo tylko tak mogę obecnie pomóc. u tego faceta były też i inne psy? Quote
Merys Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Wielkie dzięki Bico. Póki co nie możemy nic zdradzać. Quote
b-b Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Podkłady wysłane. Teraz będę trzymać kciuki żeby mały jak najszybciej odzyskiwał zdrowie. Quote
Merys Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 [quote name='Merys']Gizmo ma wrzód rogówki, czeka go operacja i przeszczep rogówki, ale to dopiero za dwa tygodnie, ponieważ najpierw trzeba wyleczyć mu stan zapalny oka, ponieważ jest w nim bardzo dużo ropy. Może zdarzyć się tak, że to oko mu wypłynie jescze przed operacją, :( a wtedy niestety straci całkiem wzrok. :( Oczywiście mamy nadzieje, że do tego nie dojdzie i że chodź trochę będzie widział. Podczas zapuszczania kropli nie warczy, ale piszczy ponieważ bardzo go to boli :( Lekarz potwierdził, że zaniedbanie trwało miesiącami, oprócz tego będzie trzeba usunąć mu mleczne kły. Z serduszkiem ma wszystko w porządku. Bardzo potrzebujemy finansów na opłacanie jego leczenia, same leki do oka kosztowały 120zł. Od siebie powiem tylko tyle, że typ który skazał go na takie cierpienie i niesamowity ból, to nie człowiek i nie ma żadnego słowa żeby obiektywnie go ocenić.[/QUOTE] Podnoszę i o wsparcie proszę. Quote
MaDi Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 bico napisał(a):troszkę wygolony ;) Dzisiaj jeszcze nieco powycinałam:) Chłopak jest niesamowity, jeszcze nie miałam w domu psa który sam się przykrywa:evil_lol: Quote
andegawenka Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Cooo:crazyeye: ale komiczny, chyba musiał sam sobie radzić.Moja kazała sie przykrywać:evil_lol: Quote
Merys Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 MaDi napisał(a):Dzisiaj jeszcze nieco powycinałam:) Chłopak jest niesamowity, jeszcze nie miałam w domu psa który sam się przykrywa:evil_lol: hehe czekamy na filmik :P Quote
b-b Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Podrzucam :) Im więcej przeczyta i zobaczy tym więcej Gizmowi pomoże :) Quote
MaDi Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 Strasznie tu pusto:( niestety jeśli dalej tak pójdzie nie będziemy w stanie zoperować malca. Quote
b-b Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Może jakaś cioteczka zrobi bazarek? Z chęcią oddam kilka fantów na tego szkraba. Quote
MaDi Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 b-b napisał(a):Może jakaś cioteczka zrobi bazarek? Z chęcią oddam kilka fantów na tego szkraba. Dobra myśl, z jakiego jesteś miasta? Quote
b-b Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 MaDi napisał(a):Dobra myśl, z jakiego jesteś miasta? Można powiedzieć, że z Leszna :) Quote
andegawenka Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 MaDi napisał(a):Strasznie tu pusto:( niestety jeśli dalej tak pójdzie nie będziemy w stanie zoperować malca. Wysłałam troszkę kasy. Quote
MaDi Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 andegawenka napisał(a):Wysłałam troszkę kasy. Dotarła, dziękujemy. Potrzebujemy jednak sporo pieniędzy a czas ucieka:( Quote
Recommended Posts