Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zabrałam dzisiaj Gizmo do siebie ponieważ potrzebuje opieki niemal 24h na dobę:(
Jego stan znacznie się poprawił jak tylko wyczuł mojego Małego (wykastrowanego 7 letniego malamuta) nie wiem jak sobie poradzę z tą całą zgrają tym bardziej,że Gizmo nagle się ożywił i potrafi szukać mojego psa poi całej działce....rzecz jasna w jednym celu-pokrycia:crazyeye:

Jego przypadek został uznany za tragiczny:-( ale mimo to podejmujemy walkę o jego zdrowie i życie. Niestety może u mnie zostać tylko awaryjnie na czas baaardzo intensywnego leczenia.

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Anula']To może Koci Świat pomoże Gizmo.Oni nie jednwego psiaka z takimi schorzeniami wyprowadzili,mają swoje DT.[/QUOTE]

Gizmo rozpoczął leczenie i została już zaplanowana operacja więc wszystko jest pod kontrolą, to nie pierwszy nasz podopieczny i na szczęście w nie najgorszym stanie. Jego stan stan wymaga indywidualnej opieki i dlatego zamieszkał u mnie stając się pełnoprawnym członkiem rodziny.

Posted

[quote name='MaDi']Gizmo rozpoczął leczenie i została już zaplanowana operacja więc wszystko jest pod kontrolą, to nie pierwszy nasz podopieczny i na szczęście w nie najgorszym stanie. Jego stan stan wymaga indywidualnej opieki i dlatego zamieszkał u mnie stając się pełnoprawnym członkiem rodziny.[/QUOTE]

ale fajnie,że znalazł domek:)przed wami długa droga,nigdy nie odzyska niestety pełni zdrowia,ale gratuluję decyzji:)

Posted

Madi nie adoptowała Gizmo, chodziło jej o to, że będąc u niej na dt, staje się on pełnoprawnym członkiem rodziny :)
Jeśli chodzi o dt to jest bezpieczny, gorzej z finansami. :( Może ktoś jest wstanie przesłać dla niego suchą karmę?

Posted

[quote name='Merys']Gizmo ma wrzód rogówki, czeka go operacja i przeszczep rogówki, ale to dopiero za dwa tygodnie, ponieważ najpierw trzeba wyleczyć mu stan zapalny oka, ponieważ jest w nim bardzo dużo ropy. Może zdarzyć się tak, że to oko mu wypłynie jescze przed operacją, :( a wtedy niestety straci całkiem wzrok. :( Oczywiście mamy nadzieje, że do tego nie dojdzie i że chodź trochę będzie widział. Podczas zapuszczania kropli nie warczy, ale piszczy ponieważ bardzo go to boli :( Lekarz potwierdził, że zaniedbanie trwało miesiącami, oprócz tego będzie trzeba usunąć mu mleczne kły.
Z serduszkiem ma wszystko w porządku. Bardzo potrzebujemy finansów na opłacanie jego leczenia, same leki do oka kosztowały 120zł.

Od siebie powiem tylko tyle, że typ który skazał go na takie cierpienie i niesamowity ból, to nie człowiek i nie ma żadnego słowa żeby obiektywnie go ocenić.[/QUOTE]
Podnoszę i o wsparcie proszę.

Posted

bico napisał(a):
troszkę wygolony ;)

Dzisiaj jeszcze nieco powycinałam:)
Chłopak jest niesamowity, jeszcze nie miałam w domu psa który sam się przykrywa:evil_lol:

Posted

MaDi napisał(a):
Dzisiaj jeszcze nieco powycinałam:)
Chłopak jest niesamowity, jeszcze nie miałam w domu psa który sam się przykrywa:evil_lol:

hehe czekamy na filmik :P

Posted

b-b napisał(a):
Może jakaś cioteczka zrobi bazarek? Z chęcią oddam kilka fantów na tego szkraba.

Dobra myśl, z jakiego jesteś miasta?