Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dawno temu kiedy zaczynałam przygodę z własnym psem, weterynarz powiedział, że sama mogę próbować oczyścić kamień z zębów nawet łyżeczką kawową (rączką), co z resztą z powodzeniem robiłam. Teraz mam przyrząd dentystyczny.

Może Tolu spróbujesz od kłów poszurać np. łyżeczką po zębach Zulci, zobaczysz czy uda się ja z tym oswoić. Nie musisz oczyścić wszystkich na raz ale sukcesywnie po jednym czy nawet po kawałku. Za zgodę w grzebaniu w paszczy nagradzaj Zulcię, ale co ja będę Ciebie uczyła ;) 

Słodka z niej panienka.  :loveu:

Posted

Dawno temu kiedy zaczynałam przygodę z własnym psem, weterynarz powiedział, że sama mogę próbować oczyścić kamień z zębów nawet łyżeczką kawową (rączką), co z resztą z powodzeniem robiłam. Teraz mam przyrząd dentystyczny.

Może Tolu spróbujesz od kłów poszurać np. łyżeczką po zębach Zulci, zobaczysz czy uda się ja z tym oswoić. Nie musisz oczyścić wszystkich na raz ale sukcesywnie po jednym czy nawet po kawałku. Za zgodę w grzebaniu w paszczy nagradzaj Zulcię, ale co ja będę Ciebie uczyła ;)

Słodka z niej panienka.  :loveu:

Dzięki terra za troskę, ale obawiam się, ze w przypadku Zuli w grę wchodzi tylko zabieg.

U Tolki z powodzeniem stosowałam takie metody, szczególnie jak była starsza i nie bardzo kwalifikowała się do podania narkozy (też miała usuwany kamień), bo dawała przy sobie robić wszystko.

Pomimo,  ze bardzo bała się wizyt u weta i wszystkie zabiegi znosiła w wielkim strachu, to  zgadzała się bez oporów na to grzebanie w pysku.

A u Zuli  kamień jest bardzo gruby, pokrywa znaczną cześć zębów,  a Zula walczy zaciekle - przy najmniejszej próbie zajrzenia do jej pyszczka gryzie, wyrywa się, ma szczękościsk i nie ma mowy o zobaczeniu jakiegoś zęba.

• 1 month later...
Posted

Wygląda tak słodko, że z chęcią położyłabym się obok, tym bardziej, że weranda świeżo zaimpregnowana.

Zaimpregnowana, tylko nie było kiedy na niej posiedzieć, bo przyszedł listopad, ale aby do wiosny ;-)

A Zulcia już chyba pokochała werandę, bo do tej pory całe nasze wyjazdy do chałupy spędzała w aucie, nie chciała wychodzić.

A odkąd jest weranda to zaczęła wychodzić, zaprzyjaźniła się nawet z kotkami ;-)

Mam nadzieję, ze czeka  na ciepło i słońce tak jak my :fadein:

Posted

Ale Jej wygodnie :-P

Może dlatego nie wychodziła z samochodu bo weranda nie była odnowiona :evil_lol:

Maćku, to bardzo prawdopodobne ! Zula, to delikatna psinka, więc czekała na odpowiednie warunki do odpoczynku poza miastem. Widocznie teraz wszystko jej pasuje.

Posted

Ma rację Zulka bo weranda osłania od wiatru no i miło słoneczko przygrzewa a jeśli do tego odnowiona to jak tu nie korzystać z jesiennego słonecznego dnia,tym bardziej na tak przygotowanym przez Tolę posłanku :fadein: Mądra Zulka

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Wczoraj mieliśmy rocznicę - minęło 8 lat odkąd Zula zamieszkała z nami:)
 Pozdrawiamy

To teraz życzę kolejnych 8 lat szczęśliwego, wspólnego życia ! Zula, masz prawdziwego farta, ze trafiłaś do Toli !
Posted

To teraz życzę kolejnych 8 lat szczęśliwego, wspólnego życia ! Zula, masz prawdziwego farta, ze trafiłaś do Toli !

Dziękujemy!

Mój mały kochany zaburzeniec dzisiaj

27420400298aca50med.jpg

7505c43b3c3e7f0fmed.jpg

81f6a75d2d49a0d1med.jpg

Posted

Dzisiaj byłam w Zwierzyńcu porobić zdjęcia suczce Loli wyrzuconej z auta - mała trafiła do dt i będzie pod opieką fundacji ZEA.

Lola jest bardzo podobna do mojej zmarłej Toli - podobnie siada, podobnie układa uszka, a ich  miękkość tak bardzo przypominała mi dzisiaj  czas miniony.

Lola jest młodziutka, ma ok 8- 9 miesięcy i będziemy szukać małej domu.

Lola

0e85b7e103b97816med.jpg

73bd5979cbbe5bc2med.jpg

26ecc6ccaed8cd30med.jpg