Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 months later...
Posted

Zula jakby odżyła po stracie Toli. Jest bardzo radosna i szczęśliwa, mimo, że musi borykać się z tak dużym konarem:cool3:.
A wizyta u dentysty raczej nie należy do przyjemności;). Kciuki oczywiście trzymam zaciśnięte !

Posted

Ale się maleństwo udźwigało tego drewna na ognisko ;)
Widać ,że pełna werwy i zapału dziewczynka :)
Oczywiście trzymam kciuki za bezproblemowe czyszczenie ząbków.

Posted (edited)

[quote name='malagos']ojej, a gdzie taką pustą plażę mozna znaleźć? W tv pokazują takie tłumy, ze palca nie da się wsadzić![/QUOTE]
Plaża w Stegnie pusta, bo to dosyć daleko od głównych wejść, chodzilśmy na spacery ok. 5 km i po 19.00

Zabiegu nie było, bo Zulka ma niezbyt dobre wyniki badań, wszystko na granicy normy, parametry wątroby podwyższone:-(
Narkoza w tym przypadku niewskazana.

Edited by Tola
Posted

[quote name='terra']Oj, oj, mam nadzieję, że to tylko przejściowe pogorszenie wyników i wszystko wróci do normy.[/QUOTE]

Tez mam taka nadzieję - dostała leki i potem mam zrobić znowu badania.
Trochę martwi mnie fakt, ze Zula i tak jadła dietetycznie (nawyk po Tolce, która była na diecie), a pomimo to wątroba zaczyna chorować... Wiek?

Posted

Na zdjęciach jest taka radosna, wcale nie wygląda na chorą. I ja mam nadzieję, ze to tylko przejściowe problemy, że to nic poważnego. Trzymaj się Zuleczko !

Posted

[quote name='Tola']A tutaj Zulcia nad morzem 2014
[/QUOTE]
Hasa jak szczeniak:D Super foty:)

[quote name='Tola']Tez mam taka nadzieję - dostała leki i potem mam zrobić znowu badania.
Trochę martwi mnie fakt, ze Zula i tak jadła dietetycznie (nawyk po Tolce, która była na diecie), a pomimo to wątroba zaczyna chorować... Wiek?[/QUOTE]
Pewnie głównie to przez wiek. I geny. Czasem można dmuchać, chuchać, a i tak choroba jakaś dopadnie:shake:

• 4 weeks later...
Posted

Maciek777 napisał(a):
Hasa jak szczeniak:D Super foty:)

Pewnie głównie to przez wiek. I geny. Czasem można dmuchać, chuchać, a i tak choroba jakaś dopadnie:shake:

Chyba dopadła:(
Zula brala leki ponad 10 dni, dzisiaj robiliśmy powtórne badanie i jest o wiele gorzej pomimo brania leków regenerujących wątrobę:(
Jutro Zulcia jedzie na USG

Posted

Niestety Zulka ma przewlekłe zapalenie wątrobę i do końca życia musi brać leki i być na diecie.
Ciężko mi o tym pisać, bo po śmierci Toli tak bardzo właśnie tego się bałam.
Nie wiemy, jaka jest przyczyna tego zapalenia, bo Zulka od ponad 4 lat jadła dietetyczne jedzenie ( było nam łatwiej ze względu na Tolkę, która była na diecie).
Zulka ma 13 lat i jej wątroba zestarzałą się:(
Szkoda, że trochę szybciej, niż powinna i niż chcielibyśmy:(

Nadal rozważmy zabieg usuwania kamienia i zrobienia porządku z zębami, bo narkoza uczyni mniej złego niż szalejące bakterie.

Posted

:(
Jak wiesz, mój Morgan ma przewlekłą niewydolność nerek. To nie koniec świata, a tym bardziej życia. Z resztą sama o tym wiesz. Bardzo szkoda suni, ale przed nią mogą być jeszcze lata życia. Trzeba tylko się stosować do zasad i kontrolować stan zdrowia.
Cały czas trzymam kciuki za zdrowie Zulki.

• 3 weeks later...
Posted

Nie wiem co mam o tym myśleć, ale u Zuli po raz kolejny tuz przed badaniem pojawiają się różne dolegliwości - przed wcześniejszym wyznaczonym terminem  pojawiła się  biegunka, dzisiaj rano  Zula zaczęła wymiotować, więc wet ponownie odłożył zabieg.

Może Zuli udziela się nasz strach...

Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków, dam znać o następnym terminie zabiegu.