Jolanta08 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Biedna Zulka ,nie wie co się stało :shake: zacznij jeść malutka ,nie zasmucaj Toli Quote
Tola Posted August 6, 2014 Author Posted August 6, 2014 Zula jutro jest umówiona na oczyszczanie ząbków, prosimy o kciuki:roll: A tutaj Zulcia nad morzem 2014 Quote
Havanka Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Zula jakby odżyła po stracie Toli. Jest bardzo radosna i szczęśliwa, mimo, że musi borykać się z tak dużym konarem:cool3:. A wizyta u dentysty raczej nie należy do przyjemności;). Kciuki oczywiście trzymam zaciśnięte ! Quote
terra Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Ale się maleństwo udźwigało tego drewna na ognisko ;) Widać ,że pełna werwy i zapału dziewczynka :) Oczywiście trzymam kciuki za bezproblemowe czyszczenie ząbków. Quote
malagos Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 ojej, a gdzie taką pustą plażę mozna znaleźć? W tv pokazują takie tłumy, ze palca nie da się wsadzić! Quote
Tola Posted August 7, 2014 Author Posted August 7, 2014 (edited) [quote name='malagos']ojej, a gdzie taką pustą plażę mozna znaleźć? W tv pokazują takie tłumy, ze palca nie da się wsadzić![/QUOTE] Plaża w Stegnie pusta, bo to dosyć daleko od głównych wejść, chodzilśmy na spacery ok. 5 km i po 19.00 Zabiegu nie było, bo Zulka ma niezbyt dobre wyniki badań, wszystko na granicy normy, parametry wątroby podwyższone:-( Narkoza w tym przypadku niewskazana. Edited August 7, 2014 by Tola Quote
terra Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Oj, oj, mam nadzieję, że to tylko przejściowe pogorszenie wyników i wszystko wróci do normy. Quote
Tola Posted August 8, 2014 Author Posted August 8, 2014 [quote name='terra']Oj, oj, mam nadzieję, że to tylko przejściowe pogorszenie wyników i wszystko wróci do normy.[/QUOTE] Tez mam taka nadzieję - dostała leki i potem mam zrobić znowu badania. Trochę martwi mnie fakt, ze Zula i tak jadła dietetycznie (nawyk po Tolce, która była na diecie), a pomimo to wątroba zaczyna chorować... Wiek? Quote
Havanka Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Na zdjęciach jest taka radosna, wcale nie wygląda na chorą. I ja mam nadzieję, ze to tylko przejściowe problemy, że to nic poważnego. Trzymaj się Zuleczko ! Quote
Maciek777 Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 [quote name='Tola']A tutaj Zulcia nad morzem 2014 [/QUOTE] Hasa jak szczeniak:D Super foty:) [quote name='Tola']Tez mam taka nadzieję - dostała leki i potem mam zrobić znowu badania. Trochę martwi mnie fakt, ze Zula i tak jadła dietetycznie (nawyk po Tolce, która była na diecie), a pomimo to wątroba zaczyna chorować... Wiek?[/QUOTE] Pewnie głównie to przez wiek. I geny. Czasem można dmuchać, chuchać, a i tak choroba jakaś dopadnie:shake: Quote
Tola Posted September 2, 2014 Author Posted September 2, 2014 Maciek777 napisał(a):Hasa jak szczeniak:D Super foty:) Pewnie głównie to przez wiek. I geny. Czasem można dmuchać, chuchać, a i tak choroba jakaś dopadnie:shake: Chyba dopadła:( Zula brala leki ponad 10 dni, dzisiaj robiliśmy powtórne badanie i jest o wiele gorzej pomimo brania leków regenerujących wątrobę:( Jutro Zulcia jedzie na USG Quote
Maciek777 Posted September 3, 2014 Posted September 3, 2014 Będzie dobrze i tyle. Trzymam kciuki. Quote
Havanka Posted September 3, 2014 Posted September 3, 2014 Czy to problemy z wątrobą? Czekamy na dzisiejsze wyniki z USG. Mam nadzieję, że nie wykażą nic poważnego. Zuleczko, trzymam kciuki ! Quote
Tola Posted September 3, 2014 Author Posted September 3, 2014 Niestety Zulka ma przewlekłe zapalenie wątrobę i do końca życia musi brać leki i być na diecie. Ciężko mi o tym pisać, bo po śmierci Toli tak bardzo właśnie tego się bałam. Nie wiemy, jaka jest przyczyna tego zapalenia, bo Zulka od ponad 4 lat jadła dietetyczne jedzenie ( było nam łatwiej ze względu na Tolkę, która była na diecie). Zulka ma 13 lat i jej wątroba zestarzałą się:( Szkoda, że trochę szybciej, niż powinna i niż chcielibyśmy:( Nadal rozważmy zabieg usuwania kamienia i zrobienia porządku z zębami, bo narkoza uczyni mniej złego niż szalejące bakterie. Quote
Maciek777 Posted September 3, 2014 Posted September 3, 2014 :( Jak wiesz, mój Morgan ma przewlekłą niewydolność nerek. To nie koniec świata, a tym bardziej życia. Z resztą sama o tym wiesz. Bardzo szkoda suni, ale przed nią mogą być jeszcze lata życia. Trzeba tylko się stosować do zasad i kontrolować stan zdrowia. Cały czas trzymam kciuki za zdrowie Zulki. Quote
terra Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 Wierzę, że wszystko będzie dobrze i leki pozwolą Zulce cieszyć się dłuuugim i radosnym życiem. Quote
Tola Posted September 23, 2014 Author Posted September 23, 2014 Zula ma jutro o godz. 11.00 zabieg usuwania kamienia i ewentualnie ząbków - bardzo prosimy o kciuki Quote
Maciek777 Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Zula ma jutro o godz. 11.00 zabieg usuwania kamienia i ewentualnie ząbków - bardzo prosimy o kciuki Już są zaciśnięte ^_^ Quote
terra Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 Zdążyłam na czas, też zaciskam :kciuki: Quote
Tola Posted September 24, 2014 Author Posted September 24, 2014 Nie wiem co mam o tym myśleć, ale u Zuli po raz kolejny tuz przed badaniem pojawiają się różne dolegliwości - przed wcześniejszym wyznaczonym terminem pojawiła się biegunka, dzisiaj rano Zula zaczęła wymiotować, więc wet ponownie odłożył zabieg. Może Zuli udziela się nasz strach... Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków, dam znać o następnym terminie zabiegu. Quote
Recommended Posts