BIANKA1 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 martaa2 napisał(a):A Tolka krocze:evil_lol: A to już gorsza sprawa .............żeby się nie ugotowały :cool3::oops: Quote
Tola Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 Zapraszam na wątek suni po wypadku, zagladajcie tam proszę, moze to da jej szanse na dom. Quote
sacred PIRANHA Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Tola zamyslona:D o czym ona tak duma....czemu tak malo jesc nadal daja mimo, ze stracilam cm? Quote
Tola Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Wczoraj Zula dostała kopniaka od naszego młodocianego sąsiada; nie widziałam tego, ale usłyszałam skowyt; jak odwróciłam się to chłopak szedł sobie jakby nigdy nic. On ma taki sposób "dogadywania " z psami:mad: Tolkę to zaczepial caly czas, rzucał w nią z balkonu na górze pestkami ze śliwek, ogryzkami. Kiedys dopadła go przy klatce i przyparła do sciany, ledwo zdążyłąm złąpac za smycz. Chłopak przestraszył się i wieczorem miałam w domu oburzona mamusię. Ale Tolki juz nie rusza. Zula piszczała przez pare minut, trzęsłą się okropnie:-( Dzisiaj trzeba było ją znosic bo boi sie wychodzic na dwór. Ona jest taka ufna, podbiega do wszystkich mijanych osób. Quote
sacred PIRANHA Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 co za bałwan...musze sie przejsc z moim Timem...jak go kopnie albo burknie w jego strone, to Tim mu wytlumaczy ze pieskow sie nie zaczepia:) wymiziaj Zule porzadnie :):):) Quote
MagYa^^ Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 piz..ąć góniazowi w gebe! niech sie boi CIebie, a nie psa..! Quote
agusiazet Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 martaa2 napisał(a):Wczoraj Zula dostała kopniaka od naszego młodocianego sąsiada; nie widziałam tego, ale usłyszałam skowyt; jak odwróciłam się to chłopak szedł sobie jakby nigdy nic. On ma taki sposób "dogadywania " z psami:mad: Tolkę to zaczepial caly czas, rzucał w nią z balkonu na górze pestkami ze śliwek, ogryzkami. Kiedys dopadła go przy klatce i przyparła do sciany, ledwo zdążyłąm złąpac za smycz. Chłopak przestraszył się i wieczorem miałam w domu oburzona mamusię. Ale Tolki juz nie rusza. Zula piszczała przez pare minut, trzęsłą się okropnie:-( Dzisiaj trzeba było ją znosic bo boi sie wychodzic na dwór. Ona jest taka ufna, podbiega do wszystkich mijanych osób. Biedna Zuleczka:placz:. Jak można tak potraktować żywą istotę? Chyba gnojkowi trzeba spuścić wpierdziel!!! Quote
agusiazet Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Pierwsze zdjęcie można zatytułować: Modły do ciasteczka głodnego pieseczka (a nawet dwóch)!:evil_lol: Quote
Tola Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Tolka pogryzła się dzisiaj z suka sąsiadów:shake: Wypadła z drzwi i od razu doskoczyła do sąsiadki. Zula biegała zejezona dookoła i szczekała. Poszkodowana to suka od tego sąsiada, co to dogaduje się z psami inaczej:roll: Ale co winna jego suka? Quote
BIANKA1 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 To masz przygody :shake:Współczuję sąsiadów . Quote
agusiazet Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Skąd ja to znam, mój Sony musi z klatki wychodzić na smyczy, bo wszystkie psy w bloku to wrogowie, którym trzeba dokopać - czysta wariacja czy pilnowanie terenu? Wiem o tym i pilnuję, za blokiem już na psy nie zwraca specjalnej uwagi, chyba, że jakiś nachalny się trafi! Mam nadzieję, że nic poważnego Tolka nie zwojowała? Wygląda na zdjęciach jak chodząca ciamajda:) czy to wpływ Zulki? Quote
Tola Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Właśnie nie - Zula w domu tryska energią, szczeka pod drzwiami coraz głosniej , ale do psów na spacerze jest nastawiona bardzo przyjaznie, moze czuje swoje gabaryty:cool3: A Tolka w domu ciamajda a wypuszczona na dwór robi sie czarownicą . Jej sie boją wszyscy sąsiedzi dookoła, którzy mają suki. I nie lubią jej:roll: Quote
agusiazet Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Tolka taki agresor, aż się wierzyć nie chce.:shake: Mnie jakiś weterynarz mówił, że psy kastrowane robią się agresywne i na przykładzie mojego to się sprawdziło. Może ze sterylizowanymi sukami jest podobnie? Quote
sacred PIRANHA Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 nie ma reguly takiej, ze po kastracji robia sie agresywne...niektorzy twierdza wrecz odwrotnie, ze po kastracji psy to takie "flaki z olejem"... roznie sie zdarza...kastracja czasem nie ma zupelnie wplywu na zachowanie psa (czy suki), czasem psa to wycisza (co nie znaczy ze staje sie fajtlapa...jest mnie zaczepny po prostu, mniej zainteresowany innymi psami), zdarza sie takze ze pies czuje sie mniej pewnie wtedy (kwestia hormonow)i do wszytskich psow od ktorych czuej jakies zagrozenie startuje dla tzw zasady... roznie to bywa...reguly na to raczej nie ma...tylko sklonnosc do tycia jest potwierdzona:) ja mam ASTa wykastrowanego(jest u rodzinki ), ktory po kastracji nie zmienil sie wogole....jest pewny siebie jak zawsze, nie zaczepny ale nie da sobie w kasze nadmuchac:) natomiast CC po kastracji baaaardzo sie wyciszyl...stal sie taki wycofany...nie interesuja go kompletnie inne psy...nie boi sie ich nie...ale omija je szerokim lukiem... moze Tolka skojrzayla sobie ta suczke z tym sasiadem po prostu...moj Tim nie lubil jednego sasiada i byl ciety zawsze na jego psa...jak widzial jednego albo drugiego to sie gotowal po prostu... Quote
Tola Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Tolka tak miała od początku. Nie lubi suk, a jak jest na smyczy to wprost szaleje:roll: Z psami dogaduje sie bardzo dobrze, lubi sie bawić. A dalmatynek to wprost nie znosi.... Quote
agusiazet Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Mój dalmatyńczyków i jamników! Jak chcesz do oddam Ci do pary z Tolką, na pewno się dogadają:) Quote
agusiazet Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Czyli bierzesz:):):) Dobrze, że mu kupiłam kaganiec, najwyżej będzie zjedzony, a nie ludożerca (psiożerca?):diabloti: Quote
Tola Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 Ja składam wszystkim serdeczne zyczenia; zdrowych, spokojnych świąt w rodzinnej atmosferze. Specjalne mizianka dla Waszych pupili:loveu: Quote
Recommended Posts