Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agusiazet napisał(a):
Ala obejrzała zdjęcia i stwierdziła, że to nasza Gina. I była bardzo zdziwiona, że to może być siostra Giny Zulka - nie przypuszczała, że zwierzęta też mają rodzeństwo!!!:)

Faktycznie sa bardzo podobne, na zdjeciu zupełnie jak jedna sunia:loveu:

Posted

Zula wczoraj przezyła chwile strachu; na spacerze spotkalismy 2 dosyc duze psy, Tolka jak to Tolka zaczeła mizdrzyc sie do nich, prowokowc do zabawy. Zula z ciekawosci tez podeszła co nie bardzo spodobało sie jednemu z psów i okazał to w sposób bardzo zdecydowany. Dobrze ze był na smyczy...Zula tak zaczęła piszczeć, jakby ten pies co najmniej ugryzł ją, a nawet jej nie dotknął.
Nie wiem co jest, ale Zulą nie interesuje się zaden pies:roll:
Fakt ze ona wcale nie chce bawic sie z psami tylko z nami:mad:
Ale przeciez to kobietka;)
A u nas dzisiaj nie ma porannego spacerku, tylko jedziemy do lasu:lol:

Posted

martaa2 napisał(a):
Nie wiem co jest, ale Zulą nie interesuje się zaden pies:roll:
Fakt ze ona wcale nie chce bawic sie z psami tylko z nami:mad:

i moze one to czują...moj pies mial tak bardzo dlugo...nawet lagodne psy na niego reagowaly agresja (no ale trudno sie dziwic jak on chodzil wypręzony dumnie jak paw, z wysoko zadartym ogonem i pycholem w gorze...mysliwski ogon w gorze jak cos interesujacego widzi np psa ....a puchol w gorze bo zawsze grony wiatr lapie...slady slady slady wietrzne slady hihihi) dogadywal sie tylko z mysliwskimi...teraz to jemu sie nikt nie podoba...nawet mysliwskie:evil_lol:
ps. bylam dzis w zamojskim schronie, porobilam pare fotek, zapraszam do galerii Tima wszystkim z zamoscia i nie tylko:loveu:

Posted

Wróciliśmy, las cudny:loveu:
Zastanawialismy sie czy brac Zulę, bo ostatnio bardzo denerwowała sie w lesie, cały czas uciekała w stronę samochodu...Złe wspomnienia?
Ale dziesiaj Zula sprawowała sie wzorowo, włąściwie to nie odstepowała nogi pańcia, zeby przypadkiem nie zgubil sie ;)
Gdzie te grzyby?

Maślaki

Roztoczańskie borowiki

Posted

a no to musisz sobie kupic grzyby:)
bylam dzis w schronisku, widzialam po prostu ogromna ilosc kociakow...nie da rady wybrac jednego:(... jeden byl na tyle malutki, ze wyszedl przez jakas dziure i podbiegl(a raczej przyczlapal)...slodziak
narazie doszlam do wniosku, ze daruje sobie kotka, bo nie bedzie mnie w domu pare dni i nie bede mogla kontrolowac milosci mojego psa do tego intruza:(
a...i przepraszam za offa Marto:)

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Biedne malańtaski . Za jakie grzechy siedzą w schronie :placz:

...nie wiem za jakie ale wiem ze nie za swoje grzechy:placz:
okazalo sie ze u nas na podworzu w starej komorce do rozbiorki (w przyszlym roku rozbiorka) zadomowila sie tchorzofretka...czy to cos nie moze przypadkiem zrobic krzywdy malemu kociakowi?

Posted

a ja tego czegos nie widzialam...tato mi opowiadal ze rano jak wychodzil to spod domu do komorki ucieklo...a moj Tim rzeczywiscie jak jest na podworzu to go do tej komorki cos ciagnie zawsze...no to jak to moze zrobic krzywde to ja odkladam wziecie kociaka na okres kiedy bede mogla przyzwyczaic mojego Tima do nowego domownika, zeby pod moja nieobecnosc kociak byl pod opieka Tima (robilam tak z chomikami na wybiegu...zostawialam Tima z nimi w ogrodzie i wiedzialam, ze zaden kot ani jakis ptak nawet nie podejdzie do chomiczkow- i zawsze bylo ok....tylko jeden jastrzab ucierpial no i dziki kocur zostal przetelepany:))

Posted

Dzisiaj Tolka była na szczepieniu wscieklizny i przy okazji wet zrobił porządek z paznokciami. Tolka darła sia straszliwie, nie sposób było ja utrzymać. Mam dwie suki histeryczki:roll:
A po przyjezdzie do domu okazało sie, ze Zula znowu złamała paznokiec, tym razem jeszcze mocniej, tzn, był nadłamany, a ona sobie go oberwała jeszcze bardziej.
Zula zrobiła wielkie postepy od czasu przyjazdu do nas, to nie ta sama sunia. Jednak nie potrafi nauczyc sie delikatnie brac smakołyk z ręki; tak łapczywie łapie, ze strach jej cos dawać:roll:
Dzisiaj córka podała jej kawałek kurcczaka i teraz siedzi z obolałym palcem...
Zula na pewno nie jest głodna. Jak ją tego oduczyc ?