Tola Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Zula żebrze przez caly dzien:mad: Zje rano michę; siedzi i czeka na jeszcze:mad: Quote
sacred PIRANHA Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 hahaha no to tak samo jak Tim...zje miche i oglada sie gdzie by tu jeszcze cos zjesc...:) Quote
agusiazet Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Chyba wszystkie psiaki to żebracy. Mój Sony - najedzony, a jak tylko otwieram lodówkę lub szeleszczę opakowaniem, kogo widzę - no kogo - Sonego!!! Quote
Tola Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Własnie widziałam; straszne malenstwa:loveu: Podziwiam Cie Bianka, jak dajesz sobie tak swietnie radę. A Zulce złamał sie paznokiec prawie przy samej łąpce, chyba ją bardzo boli bo popiskuje:-( Nie wiem co mam zrobic z tak wysoko nadłamanym paznokciem, podjade chyba do weta:roll: Quote
BIANKA1 Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Mojemu Rokiemu tak się kiedyś złamał pazurek . Krew waliła okropnie . Wet to opatrzył , coś tam wyciął , założył bandaże i skasował 50 zł . Na drugi dzień Roki wszystko pozrywał i brudził krwią podłogi . Sama zrobiłam mu opatrunek z podpaski --tej do fruwania .:evil_lol: Świetnie krew w to wsiąka . Zmieniałam kilka razy dziennie mocząc w riwanolu i smarując maścią z antybiotykiem . Zagoiło się , ale do lasu nie mógł chodzić , póki pazurek troszkę nie odrósł . Quote
agusiazet Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 To, co ta Zulka robiła, ze taka poszkodowana? Ja to przynajmniej wariowałam z córką i mam podzelowane oko, i wyglądam jak ofiara przemocy w rodzinie!!! Quote
Tola Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Zulka szaleje na spacerach i to jest efekt tych szalenstw:shake: Juz po wizycie u weta; Zulka miała w znieczuleniu obciety chory paznokiec, obciete równiutko wszystykie pozostałe, jest zaszczepiona na nosówke i parwowiroze. Trzeba uwazac, zeby nie lizałą sobie chorego miejsca bo bedzie zle. Zula ma juz swoje miejsce na tym świecie no i teraz u weta czuje sie bardzo niepewnie. Trzęsła się, cała pokryłą sie łupieżem i cięzko dyszała. Juz koniec podskoków w gabinecie Quote
agusiazet Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Biedna sunieczka! A gdzie zdjęcie rekonwalescentki? Quote
BIANKA1 Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 To tak jak Rokusiowi , też doktor coś wycinał .Tylko Rokuś wielki , i ciągle coś mu sie przytrafia w łapy :shake: A ma opatrunek , czy tak zostawione ? Quote
sacred PIRANHA Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 BIANKA1 napisał(a):To tak jak Rokusiowi , też doktor coś wycinał .Tylko Rokuś wielki , i ciągle coś mu sie przytrafia w łapy :shake: A ma opatrunek , czy tak zostawione ? Moj Tim ciagle sobie rozwala lapki:(...bardzo czesto kaleczy opuszki (uroki spacerow w miescie)...opatrunki sie nie sprawdzaja bo rozrywa albo wogole nie chce chodzic...ja mu to zalewam woda utleniona w zelu i jak przyschnie (trzeba pilnowac zeby nie zlizal) to robi sie taka warstewke na rance i juz :)...ladnie prosimy o jakies zdjątka Zulci:loveu: Quote
Tola Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 [quote name='Niki-lidka']ladnie prosimy o jakies zdjątka Zulci:loveu: Prosze bardzo:lol: Zula potrafi lezec tak jak Puniek, ale to nie ten sam uroczy widok :evil_lol: Poranne dosypianie I śniadanko Quote
Tola Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 BIANKA1 napisał(a):To tak jak Rokusiowi , też doktor coś wycinał .Tylko Rokuś wielki , i ciągle coś mu sie przytrafia w łapy :shake: A ma opatrunek , czy tak zostawione ? Nie ma opatrunku; mamy uwazac, zeby sobie nie lizała i tyle. Rana nie krwawi, nie dotyka do podłoza bo to psi kciuk. Zula wychodzi na smyczy, nie moze szalec, wiec mysle ze bedzie dobrze. Quote
BIANKA1 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 To dobrze . Wracaj ślicznotko do zdrowia :lol: Quote
agusiazet Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Jak Zulka umie tak leżeć, kiedyś próbowałam Sonego tak położyć, to taki był obrażony, widać było, że mu niewygodnie. A ta całkiem zadowolona! Quote
Tola Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 Wczoraj przed szczepieniem Zula była wazona - wazy 6.10 i prawie podwoiła swoją wagę "wyjsciową" ze schroniska. Chyba wystarczy;) Quote
BIANKA1 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Ale była z niej chudzinka :shake:Moja Kropka waży ponad 5 kg i taka chuda :cool1: Zulce pewnie taka waga wystarczy . Ile ona ma w kłebie ? Quote
sacred PIRANHA Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 agusiazet napisał(a):Jak Zulka umie tak leżeć, kiedyś próbowałam Sonego tak położyć, to taki był obrażony, widać było, że mu niewygodnie. A ta całkiem zadowolona! Moj Tim tez tak nie lezy ( jego ulubiona pozycja w galerii:cool3: ) ale Korcia- jego kolezanka tak bardzo czesto i chetnie sie wyciaga, moze tylko male psiunki tak lezą? Quote
Tola Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 BIANKA1 napisał(a):Ale była z niej chudzinka :shake:Moja Kropka waży ponad 5 kg i taka chuda :cool1: Zulce pewnie taka waga wystarczy . Ile ona ma w kłebie ? Zulka ma 26 cm:lol: Jak zabralismy ją ze schroniska to była bardzo chuda, mozna było policzyc wszystkie kosteczki:-( A najgorszy to był tyłeczek, a włąaciwie nie bylo go zupełnie; sterczały tylko dwie kosci. Jak głaskałam Zulke to dojezdałam ręka tylko do połowy, bo potem bałam sie, ze bedzie ja bolec jak pogłaszcze te kostki:shake: A Kropka wyglada na zdjeciach na wiekszą; ile ma w klębie? Quote
BIANKA1 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Kropcia jest wysoka , ma 34 cm . Ma długie szczudełka :evil_lol: jest większa od Puńka . Kobi ma 25 cm. Quote
Tola Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 Aga - kiedy wracasz do Polski? A z Zula nie będzie jednak tak prosto:shake: Chodzi i namietnie lize chore miejsce a do tego ciągnie zębami. Zawinełam jej łapke, ale capie zebami bandaż i próbuje zciągac:shake: Nie potrafi zupełnie chodzic z opatrunkiem, zaczęła utykac:roll: To nie Tolka, która chodziła w czasie cieczki w majtkach z podpaską:evil_lol: Tolka obserwuje zabiegi przy Zulce Chora łapka Quote
sacred PIRANHA Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 uuu biedactwo:( Aga miala plany wrocic na 18sierpnia:) Quote
Tola Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 BIANKA1 napisał(a):Kropcia jest wysoka , ma 34 cm . Ma długie szczudełka :evil_lol: jest większa od Puńka . Kobi ma 25 cm. To Kobi tez maleństwo. Gryzące maleństwo. Quote
Czaka Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Niki-lidka napisał(a):uuu biedactwo:( Aga miala plany wrocic na 18sierpnia:) Aga wracajcie szczęśliwie!!! :roll: Quote
sacred PIRANHA Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Romek-Zamość napisał(a):Aga wracajcie szczęśliwie!!! :roll: tak tak...szczesliwi, wypoczeci i chetni do pomocy psiakom (Gina czeka!) ...a ja nie znalazlam dzis staruszki Mikrusi , która chcialam wziasc na tymczas:-( ...obawiam sie najgorszego:shake: Quote
Recommended Posts