Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Własnie widziałam; straszne malenstwa:loveu: Podziwiam Cie Bianka, jak dajesz sobie tak swietnie radę.
A Zulce złamał sie paznokiec prawie przy samej łąpce, chyba ją bardzo boli bo popiskuje:-( Nie wiem co mam zrobic z tak wysoko nadłamanym paznokciem, podjade chyba do weta:roll:

Posted

Mojemu Rokiemu tak się kiedyś złamał pazurek . Krew waliła okropnie . Wet to opatrzył , coś tam wyciął , założył bandaże i skasował 50 zł .
Na drugi dzień Roki wszystko pozrywał i brudził krwią podłogi . Sama zrobiłam mu opatrunek z podpaski --tej do fruwania .:evil_lol: Świetnie krew w to wsiąka . Zmieniałam kilka razy dziennie mocząc w riwanolu i smarując maścią z antybiotykiem . Zagoiło się , ale do lasu nie mógł chodzić , póki pazurek troszkę nie odrósł .

Posted

Zulka szaleje na spacerach i to jest efekt tych szalenstw:shake:
Juz po wizycie u weta; Zulka miała w znieczuleniu obciety chory paznokiec, obciete równiutko wszystykie pozostałe, jest zaszczepiona na nosówke i parwowiroze. Trzeba uwazac, zeby nie lizałą sobie chorego miejsca bo bedzie zle.
Zula ma juz swoje miejsce na tym świecie no i teraz u weta czuje sie bardzo niepewnie. Trzęsła się, cała pokryłą sie łupieżem i cięzko dyszała. Juz koniec podskoków w gabinecie

Posted

BIANKA1 napisał(a):
To tak jak Rokusiowi , też doktor coś wycinał .Tylko Rokuś wielki , i ciągle coś mu sie przytrafia w łapy :shake:
A ma opatrunek , czy tak zostawione ?

Moj Tim ciagle sobie rozwala lapki:(...bardzo czesto kaleczy opuszki (uroki spacerow w miescie)...opatrunki sie nie sprawdzaja bo rozrywa albo wogole nie chce chodzic...ja mu to zalewam woda utleniona w zelu i jak przyschnie (trzeba pilnowac zeby nie zlizal) to robi sie taka warstewke na rance i juz :)...ladnie prosimy o jakies zdjątka Zulci:loveu:

Posted

[quote name='Niki-lidka']ladnie prosimy o jakies zdjątka Zulci:loveu:
Prosze bardzo:lol:
Zula potrafi lezec tak jak Puniek, ale to nie ten sam uroczy widok :evil_lol:

Poranne dosypianie

I śniadanko

Posted

BIANKA1 napisał(a):
To tak jak Rokusiowi , też doktor coś wycinał .Tylko Rokuś wielki , i ciągle coś mu sie przytrafia w łapy :shake:
A ma opatrunek , czy tak zostawione ?

Nie ma opatrunku; mamy uwazac, zeby sobie nie lizała i tyle. Rana nie krwawi, nie dotyka do podłoza bo to psi kciuk. Zula wychodzi na smyczy, nie moze szalec, wiec mysle ze bedzie dobrze.

Posted

agusiazet napisał(a):
Jak Zulka umie tak leżeć, kiedyś próbowałam Sonego tak położyć, to taki był obrażony, widać było, że mu niewygodnie. A ta całkiem zadowolona!

Moj Tim tez tak nie lezy ( jego ulubiona pozycja w galerii:cool3: )
ale Korcia- jego kolezanka tak bardzo czesto i chetnie sie wyciaga, moze tylko male psiunki tak lezą?

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Ale była z niej chudzinka :shake:Moja Kropka waży ponad 5 kg i taka chuda :cool1:
Zulce pewnie taka waga wystarczy . Ile ona ma w kłebie ?

Zulka ma 26 cm:lol: Jak zabralismy ją ze schroniska to była bardzo chuda, mozna było policzyc wszystkie kosteczki:-( A najgorszy to był tyłeczek, a włąaciwie nie bylo go zupełnie; sterczały tylko dwie kosci. Jak głaskałam Zulke to dojezdałam ręka tylko do połowy, bo potem bałam sie, ze bedzie ja bolec jak pogłaszcze te kostki:shake:
A Kropka wyglada na zdjeciach na wiekszą; ile ma w klębie?

Posted

Aga - kiedy wracasz do Polski?
A z Zula nie będzie jednak tak prosto:shake: Chodzi i namietnie lize chore miejsce a do tego ciągnie zębami. Zawinełam jej łapke, ale capie zebami bandaż i próbuje zciągac:shake: Nie potrafi zupełnie chodzic z opatrunkiem, zaczęła utykac:roll:
To nie Tolka, która chodziła w czasie cieczki w majtkach z podpaską:evil_lol:

Tolka obserwuje zabiegi przy Zulce

Chora łapka

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Kropcia jest wysoka , ma 34 cm . Ma długie szczudełka :evil_lol: jest większa od Puńka .
Kobi ma 25 cm.

To Kobi tez maleństwo. Gryzące maleństwo.

Posted

Romek-Zamość napisał(a):
Aga wracajcie szczęśliwie!!! :roll:

tak tak...szczesliwi, wypoczeci i chetni do pomocy psiakom (Gina czeka!)
...a ja nie znalazlam dzis staruszki Mikrusi , która chcialam wziasc na tymczas:-( ...obawiam sie najgorszego:shake: