Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Karton zawsze na swoim miejscu:p
A u nas leje, to raczej jakis monsun. Dziewczętom nie w głowie wychodzenie na spacer:mad: Obie teraz dosypiają przespaną noc.
Wczoraj tak rozmawialismy z TZ o Zulce; w schroie była w pierwszym boksie naprzeciw wjazdu do schroiska. I cały czas patrzyła w dal za to wejście. No i wypatrzyła:evil_lol:
Wspomialiśmy jej wygląd - szara sierść, sterczące kosci biodrowe i widoczne wszystkie zeberka, zrywanie sie na kazdy szelest i ruch...
A teraz śpi na poduszcze i ma wszystko gdzies daleko:evil_lol:

Posted

[quote name='wanda szostek']Tak wesoło o tym piszesz. Mnie też to czeka, ale mam dużo strachu i odwlekam sprawę.

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=26049&goto=newpost[/quote

]
No właśnie . Ja Kropki nie sterylizowałam . Wykastrowałam chłopaków . Zobaczę przy następnej cieczce , jak chłopcy bedą sie zachowywać .
Niby gdzie Kropka miałaby zajsć w ciąze . A to jednak jest pewne ryzyko . Co innego kotka . Ta zawsze nawieje .
Miałam juz suki i nigdy nie było szczeniąt .

Posted

Ja mam wykastrowanego chłopaka i jak Jetka miała cieczkę to się, świntuch jeden, do niej dobierał. Więc i Jeta poszła pod nóż i jej nowi właściciele mają spokój w tej kwestii!

Posted

agusiazet napisał(a):
Ja mam wykastrowanego chłopaka i jak Jetka miała cieczkę to się, świntuch jeden, do niej dobierał. Więc i Jeta poszła pod nóż i jej nowi właściciele mają spokój w tej kwestii!

A fuj ........ Roki po kastrowanku nie dobierał się do Kropki . Zobaczymy czy Puniek jest zorientowany w sytuacji swoch jajek :evil_lol:

Posted

Jakie tam a fuj, czysta biologia i tyle. A czemu to nasza Martusia się nie odzywa, czy razem z Zulką siedzą w kartonie? Kobietki siądźcie przed komputerem i napiszcie, co słychać. Czekamy!!!

Posted

Do schroniska jade dopiero dzisiaj; czekam bo znowu pada. Wczoraj wieczorem na starówce miałam babskie spotkanie z kolezankami z ogólniaka:lol: Dzisiaj wieczorem cd;)

Posted

[quote name='wanda szostek']Tak wesoło o tym piszesz. Mnie też to czeka, ale mam dużo strachu i odwlekam sprawę.

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=26049&goto=newpost
Tak bardzo to sie nie ciesze bo to jednak operacja i boje się.
Długo byłam przeciwniczką sterylki; upilnowanie suki z cieczką to nie taki znowu problem. Ale strylka chroni tez suke przed nowotworem sutka. Moja ukochana jamniczka Tekla zmarła na taki nowotwór i byc moze gdyby była wysterylizowana zyłaby duzo dłuzej. Z Tolka tez zwlekałam; przez pare lat toczyłam boje z TZ, bo słyszałam róze opinie - ze suce zmieni sie charakter, ze to ryzyko itp. No i wreszcie wet powiedział, ze to ostatni czas, potem bedzie za stara. A Tolka była w grupie ryzyka; ciągłe ciąże urojone, mleko w cycuchach, cieczki 3 razy do roku.
Z Zulka podjęłismy decyzję jeszcze jak była do adopcji.

Posted

Pewnie, że operacja to ryzyko, ale czy całe życie nie jest ryzykiem? Moim zdaniem to ryzyko warto podjąć, sunia jest zdrowa, szczepiona, odkarmiona i kochana, na pewno pójdzie jak po maśle!

Posted

Wróciła.m ze schronu. Informacje o Ginie i Mimi na ich watkach:lol: Znalazłam wychudzoego jamniczka - chyba załoze mu watek i 9 slicznych suniek - szczeniaczków; 4 to zupełnie jak córeczki Zulki.

No i jedna taka

Posted

aaaa i to wszystko tlumaczy, czyli to ten sam...w piątek strasznie piszczal:( co do Mimi, to najprawdopodobniej to ona poszla do domku, ale jesli wybiore sie jutro do schroniska to jeszcze na wszelki wypadek sie za nią rozejrze...
co do jamniczka to moze zalozyc by mu wątek?
a co do wyprowadzaniapsów na sesje zdjęciowa...to z kim najlepiej w tej kwestii rozmawiac?

Posted

Ale wieści - Mimi poszła do domku, mam nadzieję, że to naprawdę super domek!!! A te maluszki są śliczne, szczególnie ten, co wygląda jak jamniczek długowłosy i to małe czarne co wyłazi z budy!!! Czy u Was adoptują szczeniaki?

Posted

Szczeniaki adoptują, ale to same sunie!!!! I 1/3 tego co jest w schronisku:shake: Wiec maja,a małe szanse:-(
A male czarne bedzie bardzo małe i jest ich 2 - identyczne dwie sunie zulko, gino, jetkoopodobne.