Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To są bardzo trudne decyzje . Im pies jest dłużej na tymczasie , tym trudniej z nim się rozstać . Nie zazdroszczę podejmowania decyzji . Zwłaszcza , gdy się bardzo zwiąże z psem . A nie z każdym ma się tak silna więż . Jednego jest łatwiej oddać , a innego trudniej . Mnie najbardziej brakuje Kropencji . Była tylko tydzień , a bardzo ją pokochałam .

Posted

martaa2 napisał(a):
Marta z TZ na razie czekają, bo Pan Hubert nie zdecydował sie jeszcvze na Zulę. Chce pomóc jakiemus małemu psu po przezyciach, powiedzial, ze nawet niewidomemu. Jestesmy w kontakcie. Mysle jednak ze Zulce trudno bedzie kogos znalezc, bo juz jest szczęsliwa, łatwiej pomoc psu w potrebie. Pamiętasz Aga - miałas takie same refleksje podczas szukania domu dla Jetki...

Tak, miałam takie same odczucia z Jetką, ale wiem, że trafiła dobrze, są nowe zdjęcia - a z drugiej, nie mogłam jej zostawić, choć bardzo chciałam, mąż się nie zgadzał. I dobrze się stało, bo może będę mogła w sierpniu wziąć następną bidkę schroniskową na tymczas. A jest ich tyle, że głowa mała - sami zresztą wiecie!!!

Posted

Zgadzam sie Aga ze trzeba wydawac do dobrych domków.
My po przyjezdzie Zuli z Warszawy postawilismy na sprawdzenie przyszlego domu no i nie wydamy Zuli do budy. Czy to duze wymagania?
No i nic, cisza; są oczywisce telefony i pytania, ale Zula jest jedna z wielu sun w kregu zainteresowania pytających... Zadzwonia, zapytają, i potem cisza.
Raz Pani była zdecydowana, ale Zula byłaby w budzie. To był jedyny dom, który wykazywał zainteresowanie sunią.

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Do mnie nawet nikt nie zadzwonił , a już chyba 5 ALLEGRO po 14 dni leci :shake:

Bo takich jak Ty Bianka to niewiele; ludziska boja sie brac do domu chore psy. Co by ta Frycia bez Ciebie zrobiła:shake:

Posted

Ja nie wiedziałam , że ona chora . Jak dzwoniłam do schroniska to mi powiedzieli . że ma 4 lata , jest grzeczna i spokojna . Cała reszta wyszła przy okazji , Zwłaszcza fakt , że ma chyba 3 razy więcej lat . Fuksło się foce jednej :evil_lol: i tyle .

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Ja nie wiedziałam , że ona chora . Jak dzwoniłam do schroniska to mi powiedzieli . że ma 4 lata , jest grzeczna i spokojna . Cała reszta wyszła przy okazji , Zwłaszcza fakt , że ma chyba 3 razy więcej lat . Fuksło się foce jednej :evil_lol: i tyle .

Bylas jej Bianeczko po prostu pisana;)

Posted

agusiazet napisał(a):
Bianko, trochę, albo całkowicie to nieuczciwe ze strony schroniska!!!

Oni pewnie sami nie wiedzieli co z nią jest . Nie miała nawet książeczki zdrowia . Nie miała szczepień . Nic , zupełnie . Dwa lata była w schronisku .
Była grzeczna bo była chora . Dostawała jeść i to wszystko .

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Oni pewnie sami nie wiedzieli co z nią jest . Nie miała nawet książeczki zdrowia . Nie miała szczepień . Nic , zupełnie . Dwa lata była w schronisku .
Była grzeczna bo była chora . Dostawała jeść i to wszystko .

Nikt tam nie zwracał na nia szczególnej uwagi... Czesto tak jest ze dopiero uwazny właściciel wychwyci nietypowe zachowania psa. Masz Ty się Bianka z Frycią, oj masz:shake:

Posted

agusiazet napisał(a):
Bianko, trochę, albo całkowicie to nieuczciwe ze strony schroniska!!!

Aga - dopiero zobaczyłam o której pisałaś:crazyeye: Tak rano zaczęłaś dzień?

Posted

martaa2 napisał(a):
Aga - dopiero zobaczyłam o której pisałaś:crazyeye: Tak rano zaczęłaś dzień?

Wyspałam się z Alusią i potem nie mogłam zasnąć!!! A Zuka ma 2 obserwatora na Allegro!!!

Posted

agusiazet napisał(a):
Wyspałam się z Alusią i potem nie mogłam zasnąć!!! A Zuka ma 2 obserwatora na Allegro!!!

Moze tym razem?
Pogoda udziela sie zwierzakom:shake: Wyszłam na spacer z suczydłami; fakt nie na smyczy:oops: Leje deszcz, wieje a tu wynurza sie facet:roll: No i Tolka obszczekała go porządnie, zatoczyła wokół niego parę kółeczek, do niej dołączyła Zula (chociaz ona chyba nigdy nie wie po co szczeka; szczeka Tolka to i ona):shake: Facet objechał mnie i słusznie, psy zupełnie przestały mnie słuchac i jeszcze bardziej "nadawały", nim złapałam groznie wygladajacą Tolke na smycz to Zula odprowadziła faceta z głosnym jazgotem :shake:

Posted

Też nie lubię takich sytuacji . Rano , ciemno , las , odludzie , a tu jakiś rowerzysta wyrasta jak z pod ziemi i jeszcze ma pretensje , że psy go oszczekują :shake: Po to są , żeby mnie pilnować i bronić . Ja to przynajmniej jestem tam z psami na spacerze , a po co są tam tacy ludzie o 6 rano ?

Posted

agusiazet napisał(a):

to zaciskamy mocno kciuki i pazurki za dobry potencjalny dom:kciuki:

Posted

Przed chwilą wróciłam z mokrego spaceru. Tolka juz na smyczy, a Zula obok. No i jak zobaczyła pierwszego ludzia, ktory nas mijał - dawaj szczekac:shake: Szybko sie uczy:shake:
Potem capnęła wielką namoczoną bułkę, prawie taką jak ona, ogon w górę i w nogi:shake: Wyrwałam jej z pyska, a gdy odeszlam - Zula znowu do bułki:shake:
Ta jej pazernosc na jedzenie to juz zostanie, nie ma na to siły

Posted

Z tym zbieraniem jedzenia, to chyba wszystkie psy tak mają. Co ja się swojemu nagadam, chłopie nie żryj tych świństw na polu, musisz dbać o linię, po co ja Ci kupuję karmę odchudzającą - nic, jak dziad do obrazu!!!

Dziewczyny, nawet nie wiecie, jak ja bym chciała, żeby Zuleczka znalazła super domek!!!

Posted

grazyna9915 napisał(a):
113 strona i ta piękna sunia dalej szuka domu?

Niestety :shake:

Roki niczego nie tknie i w niczym się nie wytarza . Puniek uwielba tarzanie w goo....... , zawsze gdzieś wynajdzie . Frytka ma dar wynajdywania rzeczy do jedzenia . :shake:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Niestety :shake:

Roki niczego nie tknie i w niczym się nie wytarza . Puniek uwielba tarzanie w goo....... , zawsze gdzieś wynajdzie . Frytka ma dar wynajdywania rzeczy do jedzenia . :shake:

No i Zula tez, biega jak mała petardka i ciagle cos łapie do pyska:shake:
Idziemy na spacerek; Zula miej sie na bacznosci:mad: