Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chodzi o to Zula zostaje u nas. Nie jest to decyzja z ostatniej chwili i mam swiadomosc ze nie wszystkim moze sie ona podopac:roll:
Staciłam nadzieję na nowy dom dla Zulki; to za długo trwa. Szkoda mi jej, bo wiem, ze z upływem czasu rozstanie byłoby dla niej coraz ciezsze, reszta dla nas tez.
Nie nadaje sie chyba na dom tymczasowy:-(
Często i długo rozmawialismy i rozmawiamy w domu o suni; w okolicach Wielkanocy zapadla decyzja, ze jesli do konca roku szkolnego sunia nie znajdzie domu - zostaje u nas. Jednak po 23 zcerca zdawało sie ze jest jakies zainteresowanie, ze juz juz nowy dom jest w zasiegu jej łapek. Niestety nie udało sie. Coraz mniej osób zaglada na zulkowa stronę, własciwie nie znalazła sie ani jedna osoba z ogłoszeń, która byłaby zaineresowana nią tak naprawdę:roll: nikt tak naprawde nie starał sie o nią, nie pokochal jej.
Siedze i ryczę i sama nie wiem czy z radosci ze Zula juz jest tylko nasza czy z faktu, ze mimo tak długiego czasu nie znalazła domu. Nie wiem czemu tak sie stało; jest idealną psinka - mała, łagodna, przyjazna ludziom i zwierzętom, wesoła.
Mysle ze Zuli nie bedzie u nas zle; troche smutno mi jednak, bo niestety zadnej suczki nie wezme juz na tymczas; nie z barku miejsca, ale ze strachu, ze znowu bedzie tak jak z Zulą. A mam jeszcze sporo entuzjazmu i checi , żeby pomagac psom ze schroniska...
Miałam nadzeję, ze po koncu roku szkolnego wezme ktorąs z tych małych suczek, którym załozyłam wątki; mam wiecej czasu i byłaby to idealna sytuacja, aby kolejna bidulkę przygotowac do życia w przyszłym domu. Nowe wątki spadają, włąsciwie zaglada tam garstka stałych dogomaniaków i chyba nic z tego nie bedzie:-(

Posted

Dziekuje wszystkim, którzy byli tu z Zulą i ze mną, dziękuje za ogłaszanie suni, za czas który tu zostawiliscie i za pomoc.
Miestety nie zawsze udaje się.

Posted

Cieszę się ze względu na Zulkę , bo była pierwszym pieskiem na dogo , na którego zwróciłam uwagę . Jak juz wcześniej pisałam , mialam zamiar ją przygarnąć , ale właśnie wtedy pojawila się Kropka , która nie miala nic . Spała na mrozie i nie miała szansy nawet na tymczas . Zulka była u Ciebie i była bezpieczna .
Jednak inne pieski straciły swoją szansę na tymczas w Twoim domu i to jest mimusem Waszej decyzji .
Cokolwiek zdecydowaliście , jestem po Waszej stronie .

Posted

Witaj Martuś.
To bardzo dobrze, że podjęliście ostateczną decyzję. Będziesz teraz spokojniejsza i nie będziesz przeżywać, każdego niepewnego meila , czy telefonu. :shake: Nie wiem tylko czemu mnie ta Wasza decyzja nie zdziwiła. :evil_lol:
Zulcia wygrałś los na loterii. :BIG:
Z całego serca gratuluję !!!!!:laola:

Posted

ja też się bardzo cieszę że Zula zostaje u Was:multi: i szczerze mówiąc tez nie jestem zaskoczona tą decyzją:p tak czułam że Zuli już nie oddacie

żałuję że jednego domku tymczasowego nie będzie spośród dwóch:roll:
został jeden,u Asi i Romka, mało nas Dogomaniaków w Zamościu niestety

Posted

Martuś, a ja przyznam szczerze jestem zaskoczona! Czy zdecydujecie się jeszcze kiedyś na wzięcia psa na tymczas? Zulka jest kochana i mądra, jak każdy z tych psów naszych i niczyich. Ale szanuję waszą decyzję i też podziwiam, bo to trzeba mieć serce, żeby tak postąpić. Zuleczko, sama przyznasz, miałaś farta!!!

Posted

[quote name='agusiazet']Martuś, a ja przyznam szczerze jestem zaskoczona! quote]
Aga - ja tez jestem zaskoczona, bo to nie tak mialo byc. Ale Ty wyjezdzasz na poczatku lipca, Magda jedzie 7 wiec nie mam nikogo, kto ogloszalby Zulkę. No i my tez planujeny wakacyjny wyjazd ok 20 lipca. Gdyby nie wakacje mysle ze jeszcze czekalibysny na ten domek.

Posted

[quote name='Magda - Zamość']jak było na wyjeździe?
Wyjazd super, świetnie zorganizowany- jakby powiedziala moja znajoma - z najwyższej półki;) Dopisala pogoda i towrzystwo, a poniewaz byli nauczyciele z 2 szkól, wiec nie zabraklo i integracji ;)
Byl czas na zwiedzanie, ale i na spokojne wypicie kawki i sprobowanie regionalnych potraw litewskich.
Widok z Ostrej Bramy

Okolice zamku w Trokach ( jak z ballad Mickiewicza)