Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wanda szostek napisał(a):
Pani z Łukowa rozmawiała ze mną. Z tego co piszecie, to Zulka musi iść do ludzi młodych i najlepiej dom z ogrodem. To piesek żywiołowy z dużym temperamentem. Starsza osoba to z góry nieudana adopcja, albo piesek nieszczęśliwy.

Wanda to Wy się znacie z tą Panią z Łukowa?
To bidy z tamtych stron trafiają do Was? :cool3:
Ostatnio interesowałam się gdzie są zoologiczne, schroniska w okolicy Łukowa, ponoć ostanio powstało jakieś nowe schronisko koło Łukowa?
Na mapce z Dogo widziałam że jest w Siedlcach

Posted

[quote name='wanda szostek']Pani z Łukowa rozmawiała ze mną. Z tego co piszecie, to Zulka musi iść do ludzi młodych i najlepiej dom z ogrodem. To piesek żywiołowy z dużym temperamentem. Starsza osoba to z góry nieudana adopcja, albo piesek nieszczęśliwy.[/quote
Myśle, ze Zulka nie musi miec domu z ogrodem; jest malenką sunią i z powodzeniem wystarczy jej rodzinka z nawet nieduzym mieszkankiem. Sunia natomiast bardzo lubi długie spacery i zabawy z człowiekiem. Zupełnie nie potrafi zostawac sama w ogrodzie nawet na chwilę, cały czas szuka naszej obecnosci, jest jakby przyklejona do nog domowników. Nie bawi sie tez zupełnie z innymi psami.

Posted

Martuś, Zulka ma jednego obserwatora na Allegro i odezwała się do mnie jakaś osoba z zapytaniem o Zulkę. Ten list i adres autorki wklejam Ci w całości i proszę odpisz na niego:

Witam!!!

Czy mogła by Pani przesłać więcej zdjęć tej suni oto mój adres
magdaoska5@tlen.pl była bym wdzięczna

Posted

[quote name='agusiazet']Martuś, Zulka ma jednego obserwatora na Allegro i odezwała się do mnie jakaś osoba z zapytaniem o Zulkę. Ten list i adres autorki wklejam Ci w całości i proszę odpisz na niego:

Witam!!!

Czy mogła by Pani przesłać więcej zdjęć tej suni oto mój adres
magdaoska5@tlen.pl była bym wdzięczna

Może akurat to ten domek :roll:

O moją Frytkę nikt nie pyta :shake:

Posted

Dzwonila ta Pani, ktorej mam wysłac zdjęcia. Pani mieszka w mazowieckim, ma bardzo podobnego pieska do Zulki i mówi, ze beda do siebie pasować. Ma dom, duzy ogrod, Zula mieszkałaby w budzie, tak jak i piesek. No i znowu mam watpliwosci :shake: Zula nie jest wysterylizowana, no i ta buda... A moze to ze mną cos jest nie tak i mam za duze wymagania odnosnie przyszłego domku? Moze ten mój wewnetrzny strach przeszkadza w znalezieiu Zulce domu? Poradzcie prosze bo sama nie wiem...Wysyłam zdjecia Zuli tej Pani.

Posted

Ja powiem szczerze, przeciwko porządnym, nowoczesnym budom nic nie mam, chociaż w wielkie mrozy psy powinny być wpuszczane do ciepłych pomieszczeń! Choć Zulka jest mała i juz przyzwyczajona do mieszkania w domku, na pewno by się przystosowała! Martwi mnie ten kolega podobny do Zulki, czy Pani czasem nie ma zapędów rozmnażaczki?

Posted

Pani nic nie pytała o Zulkę. Stwierdziła tylko ze sunia bardzo jej sie podoba i zze ma bardzo podobnego pieska. Wiesz Aga ja tez nie mam nic przeciwko budom, ale dla duzych psów z grubą sierscią. Zulka chyba tez przed schroniskiem mieszkała w budzie. Wysłał m zdjecia, oczekamy co bedzie dalej.

Posted

agusiazet napisał(a):
Poczekajmy, czy Pani wykaże większe zainteresowanie niż tylko obejrzenie zdjęć! A czemu Zulki nie wysterylizować już?

Zulkla bedzie wysterylizowana; na początku czerwca ma resztę szczepien a potem sterylizacja. Jak będzie nadal u nas

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Jak się mają śliczne dziewczynki ? Pada u Was ?

W Zamosciu upał trwa, suki leżą na terakocie i dyszą. Jak na razie nie zbiera sie na deszcz:shake:

Posted

Tak jeszcze odnosnie tej budy... Zulka niewiele umiała..Teraz nauczyła sie czystosci, nie ma problemów jelitowych, przyzwyzcaiła sie do fotelików, krzesełek, kołderek, do porannego i wieczornego mizianka. Ona tak lubi stalą obecnośc człowieka obok siebie Pewnie nie miała jej kiedys zbyt duzo...Nie chciałabym, aby te jej starania i umiejetnosci poszły na marne i żeby znowu zamieszkała w budzie. Ja chyba nie nadaje sie na domek tymczasowy, traktuję Zulkę jakby była moją własną sunią:shake:

Posted

A kto się nadaje :shake:
Ja też mogłam Frytkę oddać na wieś do budy . Ale ......... no nie mam sumienia . A Frytka chyba nigdy w domy nie mieszkała :cool1:
Ona jak wejdzie na górę po schodach , to muszę ją znosić :roll:
Ja też się nie nadaję . Już czasem myślałam , że koniec i nie wezmę następnego psa na tymczas .
A po kilku dniach szukam , jaką bidę mogę przyjąć :cool1:

Posted

Pewnie, ja też myślę, że psy są do kochania i tylko jak będziesz miała, Marto, przekonanie to ten dom - oddasz sunię. Już wiemy, że to nie ten, zatem szukamy dalej!!! I na pewno ja oddasz do jej własnego domu, bo kto pomoże innym bidom?

Posted

Chyba w końcu zbiera się na burzę...:multi:

Może tak jeszcze nie ma co przekreślać tego domu, czekamy na wieści, czy się jeszcze odezwie ta Pani, sama nie wiem jak to rozumieć czy chce ta Pani pieska podobnego do swojego czy sunię do rozmnażania, ja też jestem przeczulona na tym punkcie. Co z tego że Zulka bedzie miała domek jak zaraz pojawi się ileś małych Zulątek też szukających domu:shake:

A nic Marta nie pytałaś o sterylkę albo jak sobie wyobraża że będzie miała i psa i sukę?

Posted

Na razie nie pytałam, bo Pani prosiła o zdjecia i jeszcze sie nie okresliła, miała sie zastanowic. Zapytam na pewno jak bedzie rozmowa o adopcji Zulki.

Posted

Pani jest gotowa zabrac Zulkę. Pytała o szczepioenia i sterylkę. O warunkach napisała:
Myœlę, że suni było by u mnie dobrze mam duże podwórko (tzn 0,2
hektara) dobrze zagrodzone, miłe otoczenie. Jeœli Pani chciałaby to
mogłabym przesłać zdjęcia działki, budy, mojego pieska. W zimę mój
piesek œpi w piwnicy( ma swoje miejsce i poduszkę ), żeby nie było mu
zimno więć Zulka tez by tam spała, a latem mogš w budzie, bo jest
duża i ma dwa odzielne wejœcia.