Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No niestety nie miałam żadnego telefonu w sprawie Zuli:shake: Ona chyba podoba sie tylko nam tu w Zamosciu i dogomaniakom:shake:

Posted

Zabrałam Zulkę do znajomej na pogaduszki; psinka była taka zestresowana ze tylko siedziała i dyszała jakby była po psim maratonie, cały czas wskakiwała mi na kolana. Ona chyba myslała ze ją zostawię:shake:
Mam tez pytanie - co sądzicie o podawaniu odrobiny oleju na poprawe stanu skóry? Zulce sierśc błyszczy, ale w coraz wiekszej ilosci pojawia sie łupież:-o A moze macie inne sposoby?
Zestresowana Zulka

Posted

[quote name='martaa2']Zabrałam Zulkę do znajomej na pogaduszki; psinka była taka zestresowana ze tylko siedziała i dyszała jakby była po psim maratonie, cały czas wskakiwała mi na kolana. Ona chyba myslała ze ją zostawię:shake:
Mam tez pytanie - co sądzicie o podawaniu odrobiny oleju na poprawe stanu skóry? Zulce sierśc błyszczy, ale w coraz wiekszej ilosci pojawia sie łupież:-o A moze macie inne sposoby?
Zestresowana Zulka

Ja Rokiemu ( wiadomo że dobki mają problemy z łupieżem )daję codziennie 4 kapsułki tranu z olejem z wiesiolka z wit . E . Maluchom daje po 1
60 kapsułek kosztuje ok. 10 zł
Efekt murowany :evil_lol:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Ja Rokiemu ( wiadomo że dobki mają problemy z łupieżem )daję codziennie 4 kapsułki tranu z olejem z wiesiolka z wit . E . Maluchom daje po 1
60 kapsułek kosztuje ok. 10 zł
Efekt murowany :evil_lol:

Dzieki Bianka :lol: Super! To w takim razie na wątku Frytki czytałam o tym oleju z wiesiołka; potem szukałam i nie mogłanm sobie przypomniec gdzie

Posted

martaa2 napisał(a):
Dzieki Bianka :lol: Super! To w takim razie na wątku Frytki czytałam o tym oleju z wiesiołka; potem szukałam i nie mogłanm sobie przypomniec gdzie

Pewnie tak :evil_lol:

Posted

agusiazet napisał(a):
A na Allegro na aukcji Zulki pojawił się jeden obserwator!!!

To trzymajmy kciuki, moze Zula spodoba się, przeciez to śliczna sunieczka:loveu:

Posted

słodka i sliczna sunia,mnie sie bardzo podoba,ale niestety oprócz tego,ze jestem daleko - Wrocław,to już mam 2 psy i kota oraz królika.

Posted

Poker napisał(a):
słodka i sliczna sunia,mnie sie bardzo podoba,ale niestety oprócz tego,ze jestem daleko - Wrocław,to już mam 2 psy i kota oraz królika.

Ty Ciociu się nic nie martw . Chcesz i masz :evil_lol: Moja Kropka jest z Lublina i też nie jest jedynaczką :razz:

Posted

LALUNA napisał(a):
A czy Zulka nie gubi siersci?

Troszeczkę, to chyba to okresowe gubienie siersci...To ma jakis związek z łupieżem?

Posted

martaa2 napisał(a):
Troszeczkę, to chyba to okresowe gubienie siersci...To ma jakis związek z łupieżem?

Owszem, stara siersć wychodzi, wiec i skóra zaczyna być luźniejsza, łuszczyć się aby wypuścić stary włos.
O ile nie ustąpi, albo nawet teraz możesz ja wykąpać w szamponie ludzkim Nizoral ( ale nie jest tani)
Taki wiosenny peeling.
A jeżeli chodzi o drapanie to:
- za dużo białka w żywieniu
- oczyscic gruczoły okołoodbytowe.

Posted

agusiazet napisał(a):
Zulka na pierwszą!!! Zajrzyjcie do Zadry, ale niespodzianka!!!

Wiemy i szok:crazyeye:
A przemiana Zuli trwa. Juz nie rzuca sie na miskę z jedzeniem i smialo mozna ją postawic obok suni bez narazania sie na połkniecie ręki:evil_lol: Je tez mniej łapczywie, chociaz nadal jadłaby cięgla. Dostaje posiłki 2 razy dziennie; nie wiem jak mają takie miniaturki i kiedy przejsc na jednorazowy posiłek? A moze lepiej dawac jej mniejsze porcje i jednak 2 razy? Nie chcielibysmy zatuczyc Zuli bo teraz po sterylce juz Tolka mam problem z nadwagą.
Dzisiaj Zula stoczyła walkę na odległośc z suką, ktora zatakowała Tolkę. Było dużo hałasu, podskakiwania, ale wszystko w znacznej odległosci:evil_lol:

Posted

LALUNA napisał(a):
Owszem, stara siersć wychodzi, wiec i skóra zaczyna być luźniejsza, łuszczyć się aby wypuścić stary włos.
O ile nie ustąpi, albo nawet teraz możesz ja wykąpać w szamponie ludzkim Nizoral ( ale nie jest tani)
Taki wiosenny peeling.
A jeżeli chodzi o drapanie to:
- za dużo białka w żywieniu
- oczyscic gruczoły okołoodbytowe.

Dzięki Laluna za rady, sprobuje Nizoral no i dzisiaj kupię ten tran z olejem z wiesiołka:lol: Gruczoły były teraz sprawdzane przy szczepieniu, jest ok. Z gruczołami mamy doswiadczenie, bo Tolka juz parę razy miała oczyszczanie.