Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tym razem to drugie:shake: Przydałoby się jeszcze jedno zycie...
Zulka cywilizuje sie coraz bardziej:lol: mozna juz przy niej zjeśc normalnie posiłek, nie wskakuje mokra i brudna do mieszkania, czeka na jedzonko w swojej misce a Tolki własność zostawia w spokoju - pozwala sobie jedynie na wylizanie;) Nauczyła się też wskakiwać do auta, bo Zulka uwielbia auto!!! Nie rozumie tylko ze nie kazdy samochód jest jej;)
Wczoraj trzeba było przywiązac panienkę do ławki, widac nie lubi ogrodowej monotonni no i postanowiła troszkę porozgladac się po okolicy. Odezwaly się w niej jakies niespokojne geny;)

Posted

Zulka wielkimi krokami zbliza się do szczepienia:lol: Jest zdrowa, radosna, ma ogroooooomny apetyt i zadnych problemów zdrowotnych. Kosteczki coraz mniej widoczne, brzuś juz nie zapadnięty. Przyjemnosc zwazenie Zulki zostawiamy sobie do szczepienia:lol:

Posted

Mam zdjecie tej w lepszym stanie, ta druga wyglada gorzej niz łysolinka, jak ją braliście. Kto ją wezmie, jak tyle wokół psiego nieszczęścia:-(

Posted

[quote name='LALUNA']
Normalnie Zulka.
Moze to jakas siostrzyczka Zulki? Sprawdzłaś ?:razz:

Sunia faktycznie wyglada jak klon Zulinki. Jest jednak sporo młodsza i w schronisku jest całe swoje życie. Moze córcia? Może i tatuś wspólny?

Posted

Gdybyśmy mieli wolny tymczas moglibyśmy jej pomóc, ale sama rozumiesz, że teraz nie damy rady. Na wątku Zadziorki kilka osób podnosi ją grzecznościowo , poza tym totalny brak zainteresowania.
Najgorsze to, że chora psina w schonie nie ma żadnych szans.

Posted

Wiem, staram sie nie mysleć o tym, ale tak nie da się... Zula tez ogłaszana w tylu miejscach i ani jednego telefonu:shake: I jeszcze coś dzieje się z dogo:comp26:

Posted

Zula w Zamosciu była ogłaszana; dwa razy zmieniałam plakaty. Było parę tel ale dzwoniły dzieci. No i ta Pani co to miała za duzo jedzenia. Magda - po swiętach majowych faktycznie cos trzeba pomyslec, zmienic tresc ogloszenia i na nowo porozwieszać.

Posted

agusiazet napisał(a):
Zulka jest już ogłoszona w Gazecie Wyborczej i czeka na akceptację ogłoszenia w anonse.com! Może z tego wykluje się fajny domek!!!

Dzieki Aga!
Dzisiaj Zulka zrobiła sobie wycieczkę do sąsiedniego ogrodu. Podeszła do zajadających sobie na świeżym powietrzu ludzisków, hapsnęła bułkę z ręki zaskoczonej kobiety, połknęła ją parwie w całosci i wróciła do nas:evil_lol:

Posted

martaa2 napisał(a):
Dzieki Aga!
Dzisiaj Zulka zrobiła sobie wycieczkę do sąsiedniego ogrodu. Podeszła do zajadających sobie na świeżym powietrzu ludzisków, hapsnęła bułkę z ręki zaskoczonej kobiety, połknęła ją parwie w całosci i wróciła do nas:evil_lol:

Jak głodzisz psa :mad: to musi sobie maleństo jakoś radzić, żeby przeżyć :shake:

Posted

Fajne mi głodzenie, dostaje w ciagu dnia prawie tyle co 5 razy więcej ważąca Tolka:mad: A co do przeżycia, to niech nie robi tego kosztem sąsiadów zza miedzy, którzy kochają psy inaczej; naszą 2 - psiową sforę porównali do podopiecznych Wioletty Willas:crazyeye: Nie wiem co powiedzieliby, gdyby zobaczyli Bianka Twoją gromadkę:evil_lol:

Posted

martaa2 napisał(a):
Fajne mi głodzenie, dostaje w ciagu dnia prawie tyle co 5 razy więcej ważąca Tolka:mad: A co do przeżycia, to niech nie robi tego kosztem sąsiadów zza miedzy, którzy kochają psy inaczej; naszą 2 - psiową sforę porównali do podopiecznych Wioletty Willas:crazyeye:

Co to za sąsiedzi :angryy: U mnie już cale osiedle przestało reagowac . A chodzę przynajmniej z 3 na smyczy na spacery :evil_lol: A od soboty kolejny tymczas .:lol:

Posted

martaa2 napisał(a):
Dzieki Aga!

no to nieźle:crazyeye: Zula może tak na zapas chce się najeść:lol:
ale porównanie dwóch psiaków do gromady 700 psów Wioletty Willas jeszcze lepsze:roflt:

w takim razie ogłoszenia zostają po świętach

Bianka a Ty jaką masz gromadkę? ile psiaków?

Posted

zapomniałam napisać, powieszę jutro Zulę i Łysolinkę w Łukowie w zoologicznych i lecznicach, wykorzystam ten tekst z pierwszej strony i jakieś zdjęcie, może tam którejś suni się poszczęści

Posted

Magda - Zamość napisał(a):
no to nieźle:crazyeye: Zula może tak na zapas chce się najeść:lol:
ale porównanie dwóch psiaków do gromady 700 psów Wioletty Willas jeszcze lepsze:roflt:

w takim razie ogłoszenia zostają po świętach

Bianka a Ty jaką masz gromadkę? ile psiaków?

Aktualnie 3 psy i 2 koty , do zeszłego tygodnia mialam 6 psów , a od jutra bedą 4 psy -koty w liczbie nie zmienionej :evil_lol:
Ja to się wszystkim chwalę moimi psami , sama zaczepiam sąsiadów i o nich opowiadam :eviltong:
Nikt się już niczemu nie dziwi .
Zlecam sąsiadom poszukiwania domków wśród swoich znajomych , a jedną zagonilam do pomocy w karmieniu szczylków butelką :loveu:
Niech się babki udzielają , co mają siedzieć w domach i plotkować .
Zulka , wskakuj po domek malutka :p

Posted

Niesamowita, niesamowita:lol: A do pomocy zagania nie tylko sąsiadkę, ale i ten swój zwierzyniec. U Bianki szczeniak obsługuje zmywarkę i przyucza jeszcze kota.:evil_lol:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Aktualnie 3 psy i 2 koty , do zeszłego tygodnia mialam 6 psów , a od jutra bedą 4 psy -koty w liczbie nie zmienionej :evil_lol:
Ja to się wszystkim chwalę moimi psami , sama zaczepiam sąsiadów i o nich opowiadam :eviltong:
Nikt się już niczemu nie dziwi .
Zlecam sąsiadom poszukiwania domków wśród swoich znajomych , a jedną zagonilam do pomocy w karmieniu szczylków butelką :loveu:
Niech się babki udzielają , co mają siedzieć w domach i plotkować .
Zulka , wskakuj po domek malutka :p

A pewnie że tak, z plotkowania nic dobrego nie wychodzi a tak przynajmniej zajęcie mają:evil_lol:
Fajnie mieć taką gromadkę:lol:

Ja to chyba Willas pomylilam z Bozeną Wahl, to tam jest 700 psów a u Wioletty Willas chyba trochę mniej :oops:

Posted

martaa2 napisał(a):
Niesamowita, niesamowita:lol: A do pomocy zagania nie tylko sąsiadkę, ale i ten swój zwierzyniec. U Bianki szczeniak obsługuje zmywarkę i przyucza jeszcze kota.:evil_lol:

Taak ... Kot wylawia rybki z akwarium :mad: Kropencja grala na pianinie i śpiewala :evil_lol:, a jak jest śnieg , to dobek z jamnikowatym Puniem ciągną wnuka na sankach :diabloti:
Wszystko zależy od dobrej organizacji :eviltong:
Zulka , wskakuj na górę !!!!!!!!!:lol: