Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie ma żadnego odzewu na ogłaszanie Zulki:shake:
Zulka uwielbia jezdzić autem i jest to dla niej zupełnie nowe doświadczenie; jeszcze nie bardzo wie, jak dostac się do środka, ale gdy to juz nastąpi, to doskonale wie, ze jej miejsce jest na kolanach kierowcy i trudno ją przenieść w inne miejsce. Zastanawiamy się, czy nie wysłać jej na prawo jazdy :evil_lol: Choroba lokomocyjna to juz przeszłość i prawdopodobnie wynikała ze stresu.
Dzisiaj Zulka na kilka godzin pozostała w domu sama; pojechalismy na cały dzien na Roztocze i nie chcieliśmy forsowac tak małych nózek. Przespacerowalismy kilkanaście km, Tolka wróciła padnięta, bo kilkakrotnie pokonywała wpław Tanew, a w mieszkaniu oprócz stęsknionej Zulki nie zastaliśmy żadnej przykrej niespodzianki:lol: Za tydzien kolejny wypad w teren, ale juz w pełnej obsadzie.

Roztocze bez Zulki

Posted

Marta i Zulka to nawet nie wiedzą ile mają dogomaniackich ciotek i wielbicielek, bo nie wszystkie się ujawniają, ale śledzą losy i trzymaja kciuki, żeby super domki się dla psiaków znajdowały!!! Marta, poproś pajunię, żeby ogłosiła Zulke na swoich stronach - może też pojedzie do Niemiec!!!

Posted

agusiazet napisał(a):
Marta i Zulka to nawet nie wiedzą ile mają dogomaniackich ciotek i wielbicielek, bo nie wszystkie się ujawniają, ale śledzą losy i trzymaja kciuki, żeby super domki się dla psiaków znajdowały!!! Marta, poproś pajunię, żeby ogłosiła Zulke na swoich stronach - może też pojedzie do Niemiec!!!

To może i moja poznańska Kropka by pojechała ? Niemcy są chętni na stare psy?:crazyeye:

Posted

Dzięki, Zulce i mnie zrobiło się od razu lepiej, że cioteczki pamiętają:bigcool:
Zulka zostanie u nas do momentu znalezienia tego jedynego własnego domku, nie wyobrażam sobie, zeby teraz znowu narazac ją na stres i gdzies przenosić. Ona wiele juz przezyła, bo najpierw to wyrzucenie lub zagubienie, potem schronisko, potem te wyjazdy i przyjazdy do nas. To zdecydowanie za dużo jak na takie maleńkie serduszko. Nie chcemy zmarnowac tego co juz osiągnęlismy - Zulka jest juz pewniejsza siebie, szczęśliwa, od prawie 3 tyg nie ma problemów jelitowych:multi: bardzo stara się uczyć nowego zycia. Codziennie obserwujemy jakis malenki kroczek do przodu; dzisiaj np po raz pierwszy nie wędrowała po aucie tylko siedziała obok Tolki:lol:
Wszystkim dogomaniackim cioteczkom ja i Zulka przesyłamy buziaki

A tak Zulka wypoczywała dzisiaj

Teraz zjadła i zerka, co tez o niej wypisuję

Posted

Tego nie wiem, napisz na PW do pajuni, ona na pewno Ci odpowie, bo wszystkie udane adopcje zagraniczne to jej zasługa!!!

dziwny post.

Zula szukaj domu na pierwszej.

Posted

[quote name='agusiazet']Tego nie wiem, napisz na PW do pajuni, ona na pewno Ci odpowie, bo wszystkie udane adopcje zagraniczne to jej zasługa!!!

Wstrzymajcie sie z tymi Niemcami. Czy sądzicie, że tam to eldorado dla piesków? Dom musi się znaleźć w Polsce.
Może każdy się weźmie i poogłasza trochę suczkę
Proszę przedstawcie swoje pomysły na szukanie dla niej domu.
Chyba każdy z odwiedzających wątek w kwestii ogłaszania może coś zrobić, a nie tylko "hop w górę"

Posted

[quote name='wanda szostek']Wstrzymajcie sie z tymi Niemcami. Czy sądzicie, że tam to eldorado dla piesków? Dom musi się znaleźć w Polsce.
Może każdy się weźmie i poogłasza trochę suczkę
Proszę przedstawcie swoje pomysły na szukanie dla niej domu.
Chyba każdy z odwiedzających wątek w kwestii ogłaszania może coś zrobić, a nie tylko "hop w górę"

Otóż to . Hopnąć to nie wszystko . Wiadomo ,że z dogo to może ktoś jedynie na DT zabrać psiaka . A potem zostaje z tym sam :mad:Pies się przyzwyczaja do nas , my do niego . Wszelkie problemy musimy sami rozwiązywać :shake: . Na oglaszanie nie mam czasu . Mam teraz 6 psów i 2 koty . Chyba nie muszę mówić , że nie jest mi lekko . Gdyby zamiast hopania , każdy dał choć jedno ogloszenie , to pies miałby szybciej szanse na dom staly , a inny na tymczas . :p

Posted

W wielu wątkach o tekst, zdjęcia i namiary trzeba się dopraszać... nie mówię tu o Zuli, ale myślę, że warto zaktualizować pierwszą stronę. Podajcie w pierwszym poście namiary na siebie, wklejcie jakies najfajniejsze zdjęcia i tekst do ogłoszeń. Powklejam gdzie mogę.

Posted

pidzej napisał(a):
dziwny post.

Zula szukaj domu na pierwszej.

Post wcale nie jest dziwny, odpowiadam tylko na pytanie zadane wcześniej. Ogłosiłam Zulkę na Allegro, więcej nie mam czasu i pieniędzy, bo pomagam jeszcze innym psom. Proponuję tym chętnym do pomocy cioteczkom wkleić na 4łapy - ogłoszenia płatne, dość spory odzew jest z tych ogłoszeń. Mogę jeszcze polecić ogłoszenia płatne w Gazecie Wyborczej - czy jest ktoś chętny to zrobić i zapłacić? Domów za granicą wcale nie uważam za ani lepsze, ani gorsze niż te w Polsce, po prostu mam wrażenie, że tam też można próbować!!!

Posted

Ja wstawiłam Zulkę na 4łapy, eurocity, aaaby, alegratka, kupsprzedaj. I to już jakiś czas temu.
Ostatnio kataklizm. Za chwilę wakacje i raczej psów przybedzie - sezonowych. Kurcze - ja juz czasem tracę głowę, jak z tego wyjść.