Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agusiazet napisał(a):
Martuś, a które zdjęcia dać na Allegro? Czy masz jakieś wskazówki w tym względzie?

na tych z pociągu dość dobrze ją widać (są na stronie 25)

Posted

[quote name='asiamm']na tych z pociągu dość dobrze ją widać (są na stronie 25)

Faktycznie! Zapomniałam o nich:oops: Ale przypominam Zulkę:loveu:

Posted

Nie wiem czy to coś pomoże ale opowiem . 12 lat temu wzielam z wroclawskiego zoo kota od państwa G. Kotka miała biegunki , i żaden wet i leki nie pomagały . Spotkalam w sklepie zoologicznym "karmicielkę kotow" i opowiedzialam jej o swoich kłopotach . Ona poradzila mi , żeby wziąść jednakową ilość tabletek : sufo - coś tam , przeciw biegunkowego , węgla leczniczego i tabletek czosnku- zapomnialam jak się nazywają. Pognieść je i dodawać w równych porcjach do posiłków w ciągu dnia. Po kilku dniach biegunki przeszly . Ale do tej pory musi jeść dobrą karmę . Jak zje coś nie takiego np . w gościach u sąsiadów , to jest problem . Nie próbowałam tego na psie , ale na kotach już nieraz i pomaga.

Posted

Naprawde? Nie mialam pojęcia. Na koty dobrze dzialalo .

A moze to zasługa innych rzeczy które dałas;)

Marta kup w aptece flore bakteryjna Eneterofermen albo lakcid

Posted

Dzieki za rady:lol: ja tez nie wiedziałam o czosnku, warto wiedzieć na przyszlość:lol:. Lakcid Zula pije od przyjazdu do nas. Dzisiaj tez wszystko dobrze, był juz spacerek i wzorowe wypróżnienie:lol: Zula od rana siedziała w kuchni i czekała na swoja miskę, tanczyła przy tym jak zwykle, podskakiwała, a skacze na wysokośc szafek:crazyeye:i nieraz juz wytraciła swoje jedzonko na podłogę. Nadal nie wiemy, czemu co jakiś czas pojawiają się te rzadkie kupki, moze ten lek na inny rodzaj robali cos da? Wet mówi, ze wszystkie narządy wewnętrzne Zula ma w porzadku, bo o takie badania prosiliśmy. Przez ostatnie dni nie miała tez zadnej sytuacji stresującej, jest radosna, wybiegana, wymiziana.

Posted

Nasza tymczasowa minimalna robi się coraz bardziej radosna; rano wita nas merdając ogonkiem, podskakuje z radosci przed spacerami, na dworze coraz częsciej sama prowukuje do zabawy. Jest coraz bardziej pewna siebie; dzisiaj bardzo stanowczo skarciła kolegę dalmatyńczyka no i chłopak musiał zrezygnowac z zalotów:evil_lol:

Posted

A my walczymy od dwóch dni z taką sr.....ką:mad: przedwczoraj w nocy to miałam jazde, co dwie godziny na dworek, dzisiaj to do 4 se pospałam. I czort wie od czego. Ale kaska poszła na weta 100,-. Zastrzyki, badanie krwi. Pan doktór powiedzial ze jeszcze nie mial tak spokonego psa, który leży na boczku i czeka aż skończą wszystkie zastrzyki.
To taki off, coby było jasne ze nawet ten zdrowy pies moze dać popalic i nie ma tak ze że całe życie bedzie cacy i przyjemnie. ;)

Ale dzisiaj po dwóch dniach glodówki zjadła trochę wołowinki z ręki. Wiec chyba lepiej. No ale kolejne zastrzyki będą.

A nasza klubowa Pola z Ostródy też miała sensacje zołądkowe, ale po miesiacu już jest dobrze.

Posted

agusiazet napisał(a):
Lalunia, a o jakim to zwierzaku piszesz - swoim, czy masz jakąś nową bidę, o której nie wiem?

Swoim 11 letnim briardzie którego mam od szczeniaka.
A dzisiaj odebrałam jej wyniki za te 50zł i okazało sie ze wydałam kaskę, po to aby dowiedziec się ze Pan Dr gratuluje mi takich wyników w jej wieku i że one wogóle nie pasuja do jej wieku
I człowiek cieszy sie jak głupi, zamiast liczyc ile kasy stracił.:evil_lol:

A dwóm bidom kudłatym to ja szukam domku. Ale wirtualnie moim. ;)

Zula slicznotko hopaj w górę.

Posted

Czyli trzeba być cierpliwym i czekać:lol: Tylko Zulka to taka kruszynka, a do tego suka stróżująca - cały czas pilnuje kuchni. Ma tez od dzisiaj nowy sposób na dokarmianie się na spacerze; do tej pory był szczękoscisk, ale z tym radzilismy sobie. Dzisiaj Zula dorwała jakąs stuletnią kostke:mad: uciekła, szybko ją schrupała a potem wyłozyła sie przede mną na grzbiecie gotowa przyjąc każdą karę ;)

Posted

martaa2 napisał(a):
Dzisiaj Zula dorwała jakąs stuletnią kostke:mad: uciekła, szybko ją schrupała a potem wyłozyła sie przede mną na grzbiecie gotowa przyjąc każdą karę ;)

Ale mała mądrala!

Posted

Cała nasza 6 życzy wszystkim radosnego świętowania; wiosennego nastroju, spokojnego czasu wśród najbliższych oraz jak najwięcej ludzkiej życzliwości na te dni świąteczne i nie tylko :lol:

Posted

Zulka juz po świętowaniu; ma olbrzymi apetyt, brzuś w całkowitym porządku:lol:, humor jej dopisuje. Tak mi sie wydaje i potwierdzają to znajomi, ze przy głaskaniu nie czuje się juz tak bardzo wystających kości; nie chce zapeszyc, ale moze idzie ku dobremu? Zulcia czuje się gospodynią; naśladuje Tolkę i szczeka przy każdym sygnale domofonu - nie moze jeszcze załapać, ze Tolka wie, kiedy dzwoni swój a kiedy obcy;) Nie mamy zdjęc ze świątecznych spacerów, bo pogoda nie dopisała i są tylko zdjęcia z domowych pieleszy:lol:

Posted

Aga - nie wiem jak tam Zulki Allegro, ale tak sobie myslę, ze moze dac ogłoszenia tam, gdzie będzie mozliwośc sprawdzenia przyszłego domu? Po tej Warszawie wolę jednak być pewna, ze sunia trafi do odpowiedzialnych ludzi. Nie bardzo orientuje się, czy jest to mozliwe w przypadku Allegro? Jezeli ktos moze ogłosic Zulę na innych psich stronach to bardzo proszę o pomoc. Zulka coraz bardziej się do nas przywiązuje a my do niej, chciałabym oszczędzic jej kolejnego szoku, a czas płyvnie.