Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widać Telma i Luiza pogodziły się, że zimny czas spędzają w zamknięciu.

Mój Wrzaskun ['] też tak się przestawiał, chociaż w ostatnich latach życia na wsi już nie chciał całej zimy siedzieć w domu.

Elunia wietrzy brzuszek :)

• Like 2
Posted
Dnia 16.10.2020 o 21:03, terra napisał:

Widać Telma i Luiza pogodziły się, że zimny czas spędzają w zamknięciu.

Mój Wrzaskun ['] też tak się przestawiał, chociaż w ostatnich latach życia na wsi już nie chciał całej zimy siedzieć w domu.

Elunia wietrzy brzuszek :)

Miło, że zaglądacie:)

Z tym pogodzeniem to sprawa jest bardziej skomplikowana;  Telma chyba tak, ona bardzo potrzebuje człowieka i dopóki jesteśmy na wsi, czy tu w mieszkaniu, ona jest przy nas.  Natomiast w Luizie pozostała spora tęsknota za wolnością i ja to czuję, bardzo interesują ją okna, jest bardziej czujna, mniej swobodna. Gdyby nie obecność Telmy, byłaby chyba nieszczęśliwa.

Posted
23 godziny temu, Tola napisał:

Jutro nasza babcinka Zula ma o 11.00 zabieg stomalologiczny, nie da się niestety tego ominąć - prosimy o kciuki, już się denerwuję:(

Zabiegu znowu nie było, tym razem kardiolog z Lublina nie dojechał. Jesteśmy umówieni na 02.11.

• 2 weeks later...
Posted

Babinek wczoraj miał zabieg  - ma usunięte 3 ząbki, miała tez spory ropień - wszystko zostało oczyszczone, mamy antybiotyk. 

Bałam się bardzo, dobrze, ze ten ogromny stres już za nami. Babinek wczoraj wrócił do domu ok. 19,00, noc była ciężka, bo cały czas lazikowała, a ja za nią, bo bałam się, że się przewróci.

Dzisiaj lepiej, apetyt dopisuje (papki) no i babinek nadrabia straconą noc i stres i cały czas śpi.

IMG_20201026_185018.jpg

IMG_20201027_101817.jpg

• Like 1
Posted

I jeszcze trochę naszej wsi i  jesiennych klimatów.

To moja ukochana pora roku;  pomimo tego, co się wokół nas teraz dzieje staram się i w tym roku poczuć chociaż trochę tą jesienną magię...

IMGP2048.JPG

IMGP2052.JPG

IMGP2058.JPG

IMGP2059.JPG

IMGP2061.JPG

• Like 1
Posted
Dnia 27.10.2020 o 20:02, Tola napisał:

staram się i w tym roku poczuć chociaż trochę tą jesienną magię...

Pięknie macie  :)   Też uważam, że jesień to piękna pora roku, może nawet piękniejsza niż wiosna, bo bardziej kolorowa.
Dobrze, że Babinek ma już czystego pysia i nic nie boli. Ten ropień to na pewno nieźle dał się jej we znaki. Dobrze, że to już za Wami.

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 28.10.2020 o 23:01, elik napisał:

Pięknie macie  :)   Też uważam, że jesień to piękna pora roku, może nawet piękniejsza niż wiosna, bo bardziej kolorowa.
Dobrze, że Babinek ma już czystego pysia i nic nie boli. Ten ropień to na pewno nieźle dał się jej we znaki. Dobrze, że to już za Wami.

Ze wszystkim się zgadzam więc nie muszę sam pisać:)

Fotki, jak zawsze, świetne:) 

Jak dobrze, że Zulka w tym wieku bezpiecznie przeszła zabieg. To zawsze daje nadzieję.

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 11.11.2020 o 17:52, Maciek777 napisał:

Ze wszystkim się zgadzam więc nie muszę sam pisać:)

Fotki, jak zawsze, świetne:) 

Jak dobrze, że Zulka w tym wieku bezpiecznie przeszła zabieg. To zawsze daje nadzieję.

Tak, bardzo się baliśmy, ale znowu się udało!

Zulcia jakaś ostatnio słabsza, więcej śpi, ale to na pewno  i wiek i pogoda....

Kupiliśmy jej legowisko ortopedyczne na stare kostki...

IMGP2101.JPG

IMGP2102.JPG

IMGP2106.JPG

IMGP2108.JPG

IMGP2113.JPG

• Like 1
Posted

Ależ oni mają dobrze, widać że są zaopiekowane i szczęśliwe. Nawet kotki ufnie nastawiają się do głaskania - no coś pięknego :)

Zulcia ma przeuroczy sweterek. Oby jak najdłużej cieszyła się zdrowiem.

• Like 1
Posted

Urocze zdjęcie, kochana seniorka. Widok takich staruszków jest wzruszający, a gdy tak zadbane, jak Twoja sunia, to łezka radości w oku się kręci :)

IMGP2173.JPG

Cytat

Nawet kotki ufnie nastawiają się do głaskania - no coś pięknego :)

A trzeba pamiętać, że nie tak dawno to były dzikuski  :)

• Like 1