Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 months later...
  • 5 months later...
Posted

Pobyt nad morzem był trochę inny od poprzednich ze względu na stan Tolki; nie spacerowała z nami brzegiem morza no i wszystko było podporzadowane leczeniu suni.
Dzięki uprzejmosci warszawskiego weta, który przez cały pobyt nad morzem był z nami w kontakcie, bylismy spokojniejsi i wiedzielismy, jak postepowac.
Dostalismy tez tel wyniki Tolki, ktore po tych 3 najgorszych dniach okazaly sie nieco lepsze i to był powód do radosci. W drodze powrotjej rowniez bylismy w warszawskiej lecznicy na badaniach.
Wszystko idzie ku lepszemu.
Jestem pod wielkim wrazeniem profesjonalizmu i zyczliwosci warszawskiej lecznicy.
Wczoraj Tola dostala ostatni zastrzyk; teraz kolejne badanie krwi i mam nadzieję, ze będą jeszcze lepsze.

• 2 months later...
Posted

Tolka czuje sie świetnie; jest radosna, na spacerach biega i bawi sie z psami jak szczeniak.
I tylko coraz bardziej siwy pyszczek mówi o jej wieku...
Cały czas jest na diecie; je regularnie 3 nieduze posiłki dziennie.
Nie muszę patrzec na zegarek, zeby wiedziec która godzina, bo Tolka skomli i prosi o posiłek.:cool3:
Pozostała nadal łakomczuchem i wciąz prosi o jedzenie, tylko ze teraz bez skutku - nie ma podjadania.
Zrobiła się tez jeszcze bardziej tolerancyjna w stosunku do Zulki, a trzeba miec cierpliwosc:cool3:

Dziewczyny (jak zwykle) odpoczywają

• 2 weeks later...
Posted

BIANKA1 napisał(a):
Super , że jest dobrze . Czym ją karmicie ? Puniek już pełza z otyłości , może i jego da się odchudzić .

Dopiero zauwazyłam pytania, rzadko tu zaglądam:oops:
Tolka je zgodnie z poleceniem warszawskiego weta 3 razy dziennie - rano i wieczorem pierś kurczaka z ryzem i marchewką (dzienna porcja podzielona na pół), a w południe sucha karma dla psów z chorą trzustką ROYAL CANIN DIGESTIVE LOW FAT.
Zulka tez dostaje 3 razy dziennie, zeby nie było jej smutno:cool3:
Wkrótce zdjęcia dziewczyn:cool3:

sacred PIRANHA napisał(a):
w czym Zula tam jest?:-) w jakims plecaku siedzi?>:-)

To torba podrózna mojej córki:evil_lol:

Posted

wszystkie małe psiaki chyba tak mają haha
moja Fila [*] jak tylko torba podrozna/plecak/moja torebka były w jej zasięgu to nie trzeba było szukać psa wiadomo że siedziała w środku:-) Hamster też tak ma teraz,jak wraca TZ z pracy to on leci od razu do nieo i aż go skręca w oczekiwaniu jak postawi torbe na podłodze, nawet nauczył sie otwierac sam i siedzi w śrdoku...raz przez przypadek TZ schował torbe do pawlacza z psem w srodku:-)

• 1 month later...
Posted

stonka1125 napisał(a):
Ale Tolka pięknie schudła ! Już nie jest kwadratowa i ma wcięcie w pasie :)

To zapalenie trzustki zmobilizowało na do scisłej diety:oops: