Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tolu zyczę Wam wiele wspólnie przeżytych lat :loveu:
W poście 29 jest zdjęcie z tzw psiego przedszkola gdzie w środku jest brązowawa sunia łudząco podobna do Funia adoptowanej w 2013,czyżby to była moja Funia :crazyeye:

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Toleńko ['] :-(

[COLOR=#808080]"Czy dotarłeś bezpiecznie, kochany, po drabinie z bielutkich obłoków
do tęczowej, świetlistej bramy? ...Uchylona, choć nie słychać Twych kroków.

Wsuń łapeczkę w szparę - w tę niebieską, teraz główkę; widzisz most? – piękny pewnie!
Nie bój się, podążaj jak ścieżką, drugi brzeg to Twój dom, choć beze mnie.

No a ja, chociaż serce mi pęka, myślę tutaj o Tobie z uśmiechem,
przecież wiem, kto na Ciebie tam czeka. Znam ich, wiedzą że idziesz. Już lepiej?

Bądź szczęśliwy w tęczowej krainie, ja swą miłość Ci czasem podeślę,
- zbieraj ją, gdy do Ciebie dopłynie, ale czasem odwiedź, choć we śnie. "[/COLOR]

Tolu, przytulam Cię mocno i łączę się z Tobą w bólu po stracie przyjaciela :-(

Posted

[B]Tola
[*] :-(
[/B]Tolu ,wiem, że żadne słowa nie są w stanie ukoić Twojego bólu ale sercem i myślami jestem z Tobą. :glaszcze:
W końcu przychodzi ten dzień kiedy trzeba pożeganać ukochną istotkę, tu na Ziemi i zawsze to cholernie boli ...

Posted

Tolu - bardzo mi przykro. Trzymaj się . Niech pocieszeniem będzie, że dzięki Wam Tolka miała cudowne życie
i mimo chorób dożyła sędziwego wieku.

Posted

Dziękuję wszystkim za wsparcie i pożegnanie mojej Toli.
Dzisiaj mija tydzień od jej śmierci; nie mogę sobie poradzić z tęsknotą:(

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj mieliśmy rocznicę - minęło 7 lat, odkąd Zulka z nami zamieszkała

Booże, już tyle lat? dopiero co ją wiozłam do Lublina... i już 12 ma? nie mogę uwierzyć...
Strasznie mi przykro z powodu Toli- mam łzy w oczach, naprawdę. Tak bardzo boję się tej chwili... mój Karmel zawoził z nami Zulę do Lublina te lata temu- i był młodzikiem, a dziś już senior, 9 lat, brak kilku ząbków, oko mętnieje... nie wspominając o drugim staruszku, którego mam niecały rok a na samą myśl... pęka mi serce.

Bardzo współczuję! Ucałuj Zulę...

Posted (edited)

[quote name='pj.']Booże, już tyle lat? dopiero co ją wiozłam do Lublina... i już 12 ma? nie mogę uwierzyć...
Strasznie mi przykro z powodu Toli- mam łzy w oczach, naprawdę. Tak bardzo boję się tej chwili... mój Karmel zawoził z nami Zulę do Lublina te lata temu- i był młodzikiem, a dziś już senior, 9 lat, brak kilku ząbków, oko mętnieje... nie wspominając o drugim staruszku, którego mam niecały rok a na samą myśl... pęka mi serce.

Bardzo współczuję! Ucałuj Zulę...
Witaj pj.; dziękuję, ze zajrzałaś.
Minęło już 7 lat, a wydaje się, ze to tak niedawno Tz odbierał od Ciebie naszą Zuleczkę... czas płynie nieubłaganie i niestety zdecydowanie za szybko dla naszych czworonożnych przyjaciół:(
I pomimo świadomości, ze rozstania są nieuniknione to tak bardzo boli...
Zula tez chyba tęskni za Tolką - nie chce jeść, a była małym żarłoczkiem, na spacerach ogonek podwinięty, zagubiona. Tolka była jednak przez te 7 lat takim jej psim przewodnikiem, dodawała odwagi, broniła. Całe zycie Zuli u nas to życie z Tolą:(
Nic nie jest w satnie wypełnic tej pustki.

[FONT=Arial][FONT=Arial]Z okazji Świąt życzę wszystkim jak najwięcej wiosny, słońca, uśmiechu i wypoczynku i jak najwięcej chwil spędzonych z bliskimi.[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]

Edited by Tola
Posted

A nie myślicie o drugim psie...? pewnie za wcześnie... ja jeszcze nie przeżyłam śmierci swojego psa, bo rodzice bardzo późno się zgodzili na jego posiadanie. Kiedyś się dziwiłam ludziom, że nie potrafią od razu po odejściu piesa przygarnąć kolejnego- przecież tyle ich czeka; ale teraz już wiem, że to masakrycznie ciężkie. Biedna Zula. Tola odeszła, ale to ci co zostali, cierpią. 14 lat u boku to kawał życia :( Trzymajcie się.

Posted

[quote name='pj.']A nie myślicie o drugim psie...? pewnie za wcześnie... ja jeszcze nie przeżyłam śmierci swojego psa, bo rodzice bardzo późno się zgodzili na jego posiadanie. Kiedyś się dziwiłam ludziom, że nie potrafią od razu po odejściu piesa przygarnąć kolejnego- przecież tyle ich czeka; ale teraz już wiem, że to masakrycznie ciężkie. Biedna Zula. Tola odeszła, ale to ci co zostali, cierpią. 14 lat u boku to kawał życia :( Trzymajcie się.[/QUOTE]
Dzięki.
Myślę, że w naszym domu na pewno znajdzie się miejsce dla kolejnej suni w potrzebie, ale za jakiś czas... jeszcze nie teraz; tęsknota za Tolą jest zbyt wielka.

• 3 weeks later...