wiska Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Rasa gonczy ze Szwercwaldu jest rasa nieuznana przez ZK,wiec teoretycznie sa to kundle:-( :loveu: . Pochodzi ona z Niemiec,i istneja hodowcy tych psow.Zainteresowanym mowie,ze jest ona przedstawiona w niekorych ksiazkach o psach a takze w internecie. W zwiazku z tym mam pyt.: A moze juz zostala zatwierdzona?? Niestety ja znam sytulacje(tzn to,ze nie sa zatwierdzone) ktora miala miejsce na przelomie lat 2001-2002. Wiec: Czy ktos cos w tej sprawie wie?? Czy "cos" sie robi by rasa zostala uznana? Quote
Viz Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Czy ten topic aby na pewno miał się znaleźć właśnie tutaj, a nie w dziale psów gończych? :evil_lol: Quote
bajadera Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 I chyba ze Szwarcwaldu albo lepiej Schwartzwaldu czyli "Czarnego Lasu". Quote
wiska Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Po 1: rasa nalezy do tzw gonczych -jamnikowatych(tak zostala "zarejestrowana" w jednym z przewodnikow)i tym sie kierowalam-byc moze nieslusznie. Po 2: Wszedzie jest napisane wyraznie Szwercwald a wiem dokladnie co znaczy Schwertzwald i tez wydalo mi sie to dziwne-niemniej wszedzie gdzie spojzec pisza te rase Szwercwald. Dzieki za odp. Moje pytanie jest nadal aktualne.:cool3: Quote
edziakalitowa Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Znalazłam taka rasę ale jest to alpejski gończy http://www.alpejskie.pl/main.php?m=rasawzorzec no i taki jamnikowaty gończe tam są Quote
wiska Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 hmmm... wydawalo mi sie ,ze alpejski gonczy jest zarejestrowany w FCI...:cool3: Quote
edziakalitowa Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 A może to ta rasę ci chodzihttp://www.mojpupil.pl/modules.php?name=Rasy&op=wzorzec&idrasa=494 Quote
wiska Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 wydawalo mi sie,ze nie jest zarejestrowany...dzieki,dzieki,dzieki za link!!!:razz: :multi: Quote
Recommended Posts