Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 546
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

modliszka84 napisał(a):
Mozna Lukę wysterylizowac w schronisku.
Jeśli jest ktoś chętny wspomóc to finansowo, to proszę o bazarki.

Będzie to "darowizna celowa na sterylizację suczki nr .... "

Lepsze sa bazarki czy allegro?
Co sie praktykuje wystawiać na tych bazarkach?
Ile potrzebujemy?

Posted

Magda- tzn z tą sterylizacją to nie jest tak, że bezwzględnie musi być akurat teraz...Mozna do tego zobowiązać przyszłego właściciela. Ale no wiadomo, że lepiej żeby była niż żeby jej nie było. Schronisko niestety nie dostaje od miasta pieniędzy na ten cel. Wymyśliłam więc, że gdyby byli "sponsorzy" (bazarki itp.) to można by było co jakis czas jakąś suczkę wysterylizować. Byłaby to darowizna celowa.

Myślę ze za sterylizację Luki ok 70-80 zł.

Najlapiej gdyby mozna to było zrobić juz w domku czy na tymczasie. Bo oczywiste jest to, że rany pooperacyjne w warunkach schroniskowych goją się 2 razy dłużej niż w domu...

Posted

Ja bym Modliszka zmieniła tytuł postu - w typie amstafa ;/ ona taka bulodowata to moze i jest ale do amstafa to jej daleko...
a osoby nie lubiace tej rasy nigdy tu nie zajrza.

Posted

Madzik77 napisał(a):
we wtorek wyjdzie ogłoszenie

Modliszka - foty moga być tak pow fotograf z gazety Wiec czekamy na odzew!!

no to dobrze ze mogą być, bo nie miałam od nich zadnej informacji w tym temacie własnie

Posted

We wtorkowej lokalnej gazecie zostąło wydrukowane zdjecie LUKI i opis (jeszcze nei widzialam sama) ale moze ktoś sie w niej zakocha i nie bedzie marzla zima w schronie!

Posted

dzwoniła jedna pani z ogłoszenia. ma przekonać do pomysłu męża , tak więc trzymajcie kciuki coby chłop nie sprawiał trudności w negocjacjach :evil_lol:

PAni miła i wrażliwa, domek fajny, z ogrodem więc nikomu by nie przeszkadzała, że pies szczeka. W domu jest kot (no i to jest jedyne ryzyko) i suczka nieduża 14-letnia. Wszystkie zwierzaki śpią oczywiście w domu.

Pani miała oddzwonic gdy sie skonsultuje z mężem... :roll: