dariaopole Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 pokazujemy się sunia na pierwszej !! zapraszam do głosowania na Maję- potrzebna pomoc dogomaniaków !! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75542 a także zapraszam na bazarki z mojego podpisu!! - ciotki pomóżcie !! Quote
kluska1991 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Słuchajcie, plakaciki fajnie fajnie, ale moim zdaniem najpierw trzeba ją ze schrona wyciągnąc. Bo trudno oferowac komus psa, o którym tak naprawde nic nie wiemy. Bo skąd mamy wiedziec jak ona zachowuje się w domu??? Schron to zupelnie co innego, żeby poznac psa powienien byc conajmniej 2-3 tygodnie w normalnych warunkach, czyt. dom, opiekun, spacery itp itd. Dlatego najpierw trzeba wyciagnąc ze schrona. Bo ludzie bardzo niechetnie biora psy ze schronisk rowniez ze wzgledu na to ze nie wiadomo co to za pies. Może poszukac jej DT przez TOZ? Trzeba tez poszukac w Łodzi, tam moze beda wieksze szanse.. :roll: Quote
modliszka84 Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 Kluska masz całkowitą racje. Tak naprawde to nic o niej nie wiemy póki jest w schronie :shake: I choćby dla przykładu - ostatnio suczka mix jagdterrier w schronie bardzo spokojna, dogadywała sie z psami i z sukami - poszła do domu i pierwszego dnia już chciała zeżreć wszystko co nie było człowiekiem, atakowała psy, koty.. W końcu rzuciła się na wyżła rezydenta tak, że mało nie skonczyło sie tragedią... No i co tu zrobić z nią... ? Quote
kluska1991 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 PIERWSZY CEL: znaleźc DT :lol: Potem bedziemy myślec co dalej :roll: Quote
Tengusia Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 ciezko jest ocenic zachowanie psa w schronie ... i tu zgadzam sie z Modliszka (czego Bolek moze byc doskonalym przykladem ;) ) dlatego wazna role odgrywaja domy tymczasowe bo wtedy mozna naprawde poznac psa ... Quote
dariaopole Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 ogłoszenia Luki : http://psy.euroanimal.eu/ogloszenia.php?nr=11543 http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=28948&id_kat=11 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/618011_mloda_urocza_sunia_pilnie_szuka_domku.html http://ogloszenia.e-karmy.pl/index.php?method=showdetails&list=advertisement&rollid=10345&fromfromlist=classifiedscategory&fromfrommethod=showhtmllist&fromfromid=15 będzie jeszcze na ojej ale na razie ogłoszenie nie jest aktywne. Wykorzystałam tekst z pierwszej strony, niestety nie mam talentu literackiego zresztą robiłam te ogłoszenia na szybciora, ale ważne że są , jak ktoś się w niej zakocha to będzie dzwonił !! Quote
kluska1991 Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 no to teraz oby ktos się zainteresował sunieczką.. :roll: Ale DT i tak potrzebny!!!! Quote
kluska1991 Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Czy Łódź ma coś w rodzaju wątku grupowego psów, takiego ogólnego? Jeśli tak, to może tam zamieścic ogłoszenie z potrzebą DT dla Luki. :roll: Może tak będziemy mieli większe szanse na znalezienie czegoś i wyciągnięcie suńki.. Zaraz poszperam na dogo, może coś znajdę.:p Może poprosic o banerek dla Luki, hm? :cool3: Lupe i black_sheep robią bardzo fajne :) Co wy na to? Quote
kluska1991 Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Znalazłam taki wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38496&page=198&highlight=%C5%81%C3%B3d%C5%BA Można zamieścic prośbę o DT, prawda? Lepsze to niż czekanie na cud.. :roll: Poczekam na wasze opinie, może znajdziecie coś lepszego. :p Quote
modliszka84 Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 Łodz ma tylko wątek zbiorowy bullowatych. Ale tam sie raczej tymczasu nie znajdzie... :shake: Szukam tez bardzo pilnie ymczasu dla psów - staruszków, w tym jeden ledwo chodzi nie ma kawałka łapy, drugi prawie oko stracił bo był pogryziony - i na całym dogo nikt nie porponowal tymczasu, wiec.... :roll: Quote
modliszka84 Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 Aha, kazda forma pomocy jest bardzo mile widziana ;) Quote
DarkAngels Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Lukusiu hopaj na pierwszą stronkę po domek :) CO słychać u naszej dziewczynki? Może jakieś nowe fotki by sie znalazły :cool3: Quote
dariaopole Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 nio , może jakies fotki ze spacerku ??? modliszka - jest taka szansa ?? Quote
DarkAngels Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Modliszka prosimy o fotki :) HOpamy Lukusia na pierwszą stronkę po domek :) Quote
modliszka84 Posted July 22, 2007 Author Posted July 22, 2007 sunia niestety nie moze wyjść na spacer.. :shake: Jest w boksie z innymi sukami, po powrocie nie mogłaby juz wrócic do tego samego boksu :roll: Miałam przed chwilą telefon w sprawie Luki - z Krakowa. Sama nie wiem czy byłby to odpowiedni akurat dla niej domek, ale zobaczymy. Dzwoniła Pani , która szuka psa dla swojej babci - dom z ogrodem, mały kundelek, psy śpią w domu. Dom na pewno dobry dla jakiegoś psa, ale nie jestem przekonana czy akurat dla Luki. Generalnie psy śpią w domu, ale nie są kanapowe, dnie spędzają raczej na podwórku, zamiast spacerów ogród do dyspozycji. Pani bardzo miła, hodowczyni dogów niemieckich. Luka jest chyba jednak bardziej kontaktowym psiakiem. Pani sie tez boi troche tej domieszki amstafa w niej. W koncu to ma byc pies dla babci. Nie jestem przekonana. :roll: Quote
kluska1991 Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Nie wiem, ale jeśli ją chcą to biorą sunię ze schroniska na własne ryzyko. Bo narazie Luka jest w schronisku, więc nic zrobi, czy też pomóc nie możemy. Ich decyzja, my tutaj nie mamy za wiele do powiedzenia. To schronisko oddaje psy i nikt z zewnątrz nie ma na to wpływu. Moim zdaniem to dla osoby starszej bardziej odpowiedni bedzie mały piesek. :roll: Quote
modliszka84 Posted July 22, 2007 Author Posted July 22, 2007 Kluska - w przypadku psów które ja ogłaszam, to mam wpływ na to, kto danego psa dostanie. Ludzie są z Krakowa, więc to ja załatwiałabym wszytskie formalności i transport ;) Nie byłoby tutaj problemu takiego, że Luka wyje czy szczeka jak jest sama w domu, bo babcia jest w domu cały czas, a poza tym to domek z ogrodem. A Luka to jest mały piesek przecież, ona sięga do kolana, jest sporo nizsza od amstafa. :cool3: Wagowo moze miec z 15 kg. Mnie chodzi o to, że moze sie okazac ze Luka poza schronem to np bardzo żywiołowy piesek... Ta pani miała sie zastanowic jeszcze, żeby nie skrzywdzic psa. Plus jest jeszcze taki, że jesli by sie zdecydowali to Luka zaraz by poszła na sterylkę. Czyli ludzie rozsądnie myslący to są. :lol: Quote
dariaopole Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 na pewno taki domek lepszy d żadnego tylko nigdy nie ma pewności jak piesek bedzie sie u kogoś zachowywał :cool1: Quote
DarkAngels Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Mi też tak się zdaje, że dla starszej Pani potrzebny jest mały [piesek. Lukusia musi też się wybiegać. Jakieś spacerki po lesie i tak dalej :) Ona potrzebuje kontaktu z innymi ludźmi jak i również innymi psiakami po za schroniskiem, :) Ale dezycja nalezy do schroniska, nie do mnie :) Hopamy Lukusia na pierwszą stronkę :) Quote
DarkAngels Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 modliszka84 napisał(a):sunia niestety nie moze wyjść na spacer.. :shake: Jest w boksie z innymi sukami, po powrocie nie mogłaby juz wrócic do tego samego boksu :roll: W Olsztynie postępujemy tak samo. Całymi klatkami wychodzimy na spacerek :) A może u Was też tak się da :) Quote
modliszka84 Posted July 22, 2007 Author Posted July 22, 2007 tez właśnie takie są moje obawy... że Luka to raczej pies kanapowy, a nie podwórkowy. Zobaczymy narazie, pani ma przedstawic sytuacje babci i podjąć ewentualnie decyzje. Quote
modliszka84 Posted July 22, 2007 Author Posted July 22, 2007 przemas-ol napisał(a):W Olsztynie postępujemy tak samo. Całymi klatkami wychodzimy na spacerek :) A może u Was też tak się da :) tylko ze w Pabianicach jesli chodzi o wolontariuszy to jestem tylko ja :cool1: Wiec nie ma kto wyprowadzac psów... :shake: I tereny tutaj takie beznadziejne, ze nawet nie ma gdzie isc. Quote
Recommended Posts