Izabella Hossa Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Lusia Rottkopodobna sunia została zabrana z umieralni -ze schroniska w Wołominie. Schronisko prowadzi Lekarz weterynarii, "człowiek" ten nie widzi nic złego w tym, że psy głodują ,chorują,są poranione itp. Jeśli w boksie są psy które się gryzą Pan doktor twierdzi, że "to jeszcze lepiej, zagryzą się i będzie spokój " Lusia- sunia Rottkopodobna to jeszcze psie dziecko (8-10 m-cy)....tylko Bóg wie co ona przeżyła. Sunia ma jakby podcięte gardło, ucho oklapnięte ,pewne jest że to na skutek uszkodzenia nerwu . Wygląda to tak jakby ktoś okręcił jej drut w około szyi zahaczając o ucho -blizna jest pod sierścia. Ja juz chyba nie chcę wiedzieć co jej właściciel z nią wyprawiał. Do schroniska prawdopodobnie trafiła za kare ,bo nie wyrosła na rasowego Rottweilera. Schronisko miało być pewnego rodzju wybawieniam,jednak po kilku dniach, pełna strachu wtuliła się w kąt boksu i przestała walczyć o przetrwanie- tam zwierzęta nie mają szansy na życie. Umieściłyśmy ją w klinice żeby ją podleczyć,uratować. Lusia była przygnębiona ,przeziębiona , miała zapalenie spojówek,zapalenie ucha,wtedy nie oczekiwała od nas niczego dobrego. Dziś jest zdrowa i aż trudno uwierzyć , ale wciąż radosna i bardzo ufna .Jedynie na początku boi sie obcych. Mimo tych wszystkich przeżyć Lusia kocha ludzi, mnie nie odstępuje na krok, uwielbia zabawy z psami, polubiła kota, choć on nie jest zbyt zachwycony jej obecnością Obecnie przebywa w domu zastępczym. Quote
agnieszka30 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 może tego weta ktoś w końcu zagryzie.... a wspomniał, że jak zagryzie np. 4 lutego to kasę trzepie do końca miesiąca??? W granicach 350 zł od psa... Quote
agnieszka30 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 A masz zdjęcia schroniska i innych psów??? Może założysz wątek o tym schronie? Quote
Izabella Hossa Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Jak to się robi, żeby w jednym poście było kilka zdjęć ? Agnieszka30 ten cwaniaczek nie pozwala robić zdjęć. Quote
agnieszka30 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 [quote name='aldonda'] Swietna mała... zobacz czy są goldeny i goldenopodobne, oraz podhalany i mixy, pozakłada im się wątki Quote
beka Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Iza wciśnij edit ustaw kursor w miejscu gdzie ma byc zdjęsie i gotowe :) Biedna sunieczka:(. Boli serce jak człowiek wie jak te zwierzaki cierpią ale gdy dodatkowo katem jest weterynarz.....:( Quote
agnieszka30 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 NIKT NIE MA PRAWA ZABRONIĆ CI ROBIENIA ZDJĘĆ!!! Jakie to jest schronisko, jaki ma statut???Zaraz prześlę ci link... I podaj mi na PW numer tel do tego schronu Quote
agnieszka30 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=43642 Quote
Ivory Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Śliczna Niunia, koniecznie musi znaleźć Domek na stałe. :loveu: Może trzeba zmienić kierownika w Wołominie? Oni chyba myślą że do tych stołków to na stałe są przyklejeni. W Radomiu też tak myślał :cool3: jeden... Quote
Izabella Hossa Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Czy może ktoś wstawić ją na Allegro ? Quote
Izabella Hossa Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Sunia jest przesłodka nie odstępuje mnie na krok, jak wychodzę na moment ona tak się cieszy z mojego powrotu- jak bym była nieobecna przez rok :lol: Szkoda,że nikt tu nie zagląda Quote
Luna007 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Śliczna ta Lusia :lol::lol: mała miała szczęście, że trafiła na Ciebie :multi::multi: Quote
Izabella Hossa Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 Psie zapasy Siesta po szaleństwach na śniegu Quote
Izabella Hossa Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 Nikogo nie interesuje los Lusi ?:-( Quote
daisy Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Izka interesuje, ale nie kazdy pisze ;) Quote
beka Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Gdzieś mi umknął ten wątek.. Śliczna psiunia z tej Lusi :) Quote
asiak Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 podnoszę piękną sunkę......z nadzieją że znajdzie sie dla niej domek Quote
Izabella Hossa Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 Sunia jest juz po sterylizacji, pierwsza doba była smutnym widokiem, ale od dziś muszę cały czas pilnować rozbieganych oszołomów. Mój Leon bardzo chętnie fika koziołki z Lusią, a ona zdawać sie może , w ogóle zapomniała ,że ma świeży szew .Sunia czuje się wyśmienicie. Jest domek dla Lusi ,rodzinka z przemiłą dziewczynką i psem do towarzystwa. Martwi mnie jedno, Luśka na wysokości mostka ma zgrubienie, coś w rodzaju guza. Wcześniej tego nie zauważyłam, jutro zobaczę co powie Lekarz. Quote
Izabella Hossa Posted March 11, 2007 Author Posted March 11, 2007 Ufff! Jest zdrowa i przekochana, jednak ten nowy dom nie do końca dobry.... zobaczymy. Quote
beka Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 A co sie dzieje??? Czyli nie wiadomo czy tam zostanie??? Quote
Izabella Hossa Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Adopcja dopiero na koniec miesiąca, Państwo przeprowadzają się do domu, nie chcą jej teraz w mieszkaniu, zobaczę warunki- tam w nowym domu i podejmę decyzję. Quote
Recommended Posts