Jump to content
Dogomania

Umieralnia w Wołominie.Lusia-miała byc Rottkiem,ale nim nie jest, ... Ma dom !!!

Recommended Posts

Posted

Lusia Rottkopodobna sunia została zabrana z umieralni -ze schroniska w Wołominie. Schronisko prowadzi Lekarz weterynarii, "człowiek" ten nie widzi nic złego w tym, że psy głodują ,chorują,są poranione itp. Jeśli w boksie są psy które się gryzą Pan doktor twierdzi, że "to jeszcze lepiej, zagryzą się i będzie spokój "

Lusia- sunia Rottkopodobna to jeszcze psie dziecko (8-10 m-cy)....tylko Bóg wie co ona przeżyła. Sunia ma jakby podcięte gardło, ucho oklapnięte ,pewne jest
że to na skutek uszkodzenia nerwu . Wygląda to tak jakby ktoś okręcił jej
drut w około szyi zahaczając o ucho -blizna jest pod sierścia. Ja juz chyba nie chcę wiedzieć co jej właściciel z nią wyprawiał. Do schroniska prawdopodobnie trafiła za kare ,bo nie wyrosła na rasowego Rottweilera. Schronisko miało być pewnego rodzju wybawieniam,jednak po kilku dniach, pełna strachu wtuliła się w kąt boksu i przestała walczyć o przetrwanie- tam zwierzęta nie mają szansy na życie. Umieściłyśmy ją w klinice żeby ją podleczyć,uratować.
Lusia była przygnębiona ,przeziębiona , miała zapalenie spojówek,zapalenie ucha,wtedy nie oczekiwała od nas niczego dobrego.
Dziś jest zdrowa i aż trudno uwierzyć , ale wciąż radosna i
bardzo ufna .Jedynie na początku boi sie obcych. Mimo tych wszystkich przeżyć Lusia kocha ludzi, mnie nie odstępuje na krok, uwielbia zabawy z psami, polubiła kota, choć on nie jest zbyt zachwycony jej obecnością
Obecnie przebywa w domu zastępczym.

Posted

Iza wciśnij edit ustaw kursor w miejscu gdzie ma byc zdjęsie i gotowe :)
Biedna sunieczka:(.
Boli serce jak człowiek wie jak te zwierzaki cierpią ale gdy dodatkowo katem jest weterynarz.....:(

Posted

Śliczna Niunia, koniecznie musi znaleźć Domek na stałe. :loveu:
Może trzeba zmienić kierownika w Wołominie? Oni chyba myślą że do tych stołków to na stałe są przyklejeni. W Radomiu też tak myślał :cool3: jeden...

Posted

Sunia jest juz po sterylizacji, pierwsza doba była smutnym widokiem, ale od dziś muszę cały czas pilnować rozbieganych oszołomów. Mój Leon bardzo chętnie fika koziołki z Lusią, a ona zdawać sie może , w ogóle zapomniała ,że ma świeży szew .Sunia czuje się wyśmienicie.

Jest domek dla Lusi ,rodzinka z przemiłą dziewczynką i psem do towarzystwa.
Martwi mnie jedno, Luśka na wysokości mostka ma zgrubienie, coś w rodzaju guza. Wcześniej tego nie zauważyłam, jutro zobaczę co powie Lekarz.

• 2 weeks later...