Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Cymek znalazł wspaniały DS. Naprawdę życzę każdemu psiakowi takiego domu.

Rubi pojechała do BDT.

Ten BDT jest u Kaji69, która przeniosła się na inne forum i będzie mi wysyłała mailowo zdjęcia Rubi.

Agatko, podobno też jesteś na tym drugim forum, więc możesz zaglądać bezpośrednio na wątek Rubi. Ja na razie tam się nie zalogowałam, bo nie starcza mi czasu, żeby jeszcze gdzie indziej się udzielać.

Już w poniedziałek Rubi będzie miała sterylizację. Koszt to ok. 130 -150 zł. Bardzo prosimy o wsparcie na ten cel.

I jeszcze jedna najważniejsza sprawa. Zupełnie nieplanowo Kaja69 zabrała do siebie do BDT jeszcze jedną sunię.

Proszę popatrzcie na fotorelację:

Zdjęcia pudliszce było niełatwo zrobić. Ona leżała zrezygnowana i apatyczna, tymczasem jej towarzyszki niedoli za wszelkę cenę próbowały zwrócić moją uwagę...

Edited by toyota
Posted (edited)

[quote name='Gosiapk']Wygląda paskunie, cała w dredach :( I w ogóle się nie rusza. Chora?

Nie ruszała się, bo była zrezygnowana i straciła nadzieję...

Po wyjęciu z boksu, kiedy zorientowała się, że wychodzi, wstąpiła w nią taka radość, że aż serce pęka. Nie to, żeby wariowała, po prostu ciągle merdała ogonkiem jak nakręcona...

Kaja69 po przejechaniu dzisiaj 250 km, miała jeszcze z nią dużo pracy. Kołtuny zostały obcięte i została wykąpana. Podczas zabiegów pielęgnacyjnych Kaja69 odkryła u niej brzydkiego guza :(.

Sunia potrzebuje również wsparcia na sterylkę i także na zoperowanie paskudztwa.

Edited by toyota
Posted

[quote name='toyota']Nie ruszała się, bo była zrezygnowana i straciła nadzieję...

Po wyjęciu z boksu, kiedy zorientowała się, że wychodzi, wstąpiła w nią taka radość, że aż serce pęka. Nie to, żeby wariowała, po prostu ciągle merdała ogonkiem jak nakręcona...

Pracownik powiedział, że była poparzona i dlatego jest łysa na grzbiecie.

Kaja69 po przejechaniu dzisiaj 250 km, miała jeszcze z nią dużo pracy. Kołtuny zostały obcięte i została wykąpana. Podczas zabiegów pielęgnacyjnych Kaja69 odkryła u niej brzydkiego guza :(.

Sunia potrzebuje również wsparcia na sterylkę i także na zoperowanie paskudztwa.

Podziałam na fb .

Posted (edited)

Pani z Olsztyna jest nadal zainteresowana adopcją Rubi.
Wypełniła ankietę przedadopcyjną i wszysto wygląda jak najbardziej pozytywnie. Wyraziła smutek z powodu tego, że w Poznaniu jest już umówiona wizyta PA. Zadeklarowała też chęć pokrycia kosztów sterylizacji.

Pudelce założyłam nowy wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227313-Gabi-pudelka-na-wpół-łysa-na-wpół-zdredziała-z-guzem-potrzebuje-na-operację?p=19121731#post19121731

Edited by toyota
Posted

[quote name='agatamakowska6@wp.pl']ok czyli na razie poczekam w razie czego masz moj telefon to dzwon

Agato, parę dni temu zwrócił moją uwagę taki psiak. Nie wiem nawet dokładnie jak wygląda ani jakiej jest płci :(. Na nic nie reagował, zastanawiałam się, czy może jest chory, czy przestraszony.
Dzisiaj dowiedziałam się, że został dotkliwie pogryziony :(.
Zapewne musiał być bardzo zastraszony i dlatego się nie ruszał. Jesli przeżył, będę potrzebowała dla niego BDT, aby nie musiał wracać znów do tego koszmaru. Jeśli się zgodzisz, założę mu nowy wątek i poproszę dobrych ludzi o wsparcie finansowe na karmę i weta. Oczywiście musiałby najpierw dojść do siebie w schronie, o ile w ogóle jeszcze żyje.

Chodzi o tego wciśniętego w kąt po lewej stronie:

Posted (edited)

a jakiej on jest wielkości taki nisko podłogowy ? jak tak to owszem mogę maluszka wziąc szkoda by było jakby go zagryzły psy
jeżeli chodzi o karmę to mam jeszcze jakieś 10kg po popszednich tymczasach jeżeli się skończy to dopiero karma by była potrzebna

Edited by agatamakowska6@wp.pl
Posted

Dzięki Ci :loveu:. Dzisiaj się dowiem czy jeszcze żyje i może uda mi się zrobić jakieś foty. Nie wiem czy miał krótkie łapki, bo leżał skulony, ale waga na oko 8-10 kg.

Posted (edited)

[quote name='agatamakowska6@wp.pl']a jakiej on jest wielkości taki nisko podłogowy ? jak tak to owszem mogę maluszka wziąc szkoda by było jakby go zagryzły psy
jeżeli chodzi o karmę to mam jeszcze jakieś 10kg po popszednich tymczasach jeżeli się skończy to dopiero karma by była potrzebna

Piesek żyje. Jest faktycznie niskopodłogowy. Jest mocno wychudzony. Założyłam mu nowy wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227329-Nie-mogę-jeść-ani-się-ruszyć-czy-już-muszę-umierać

Edited by toyota
Posted

Trochę tu nabałaganiłam ;). Od dzis piszę już tylko na temat Rubi.

Wczoraj Rubi miała sterylkę i przeszła ją bezproblemowo.

Zdradzę Wam tajemnicę, że córka Kaji69 woła na nią Frania :).