agatamakowska6@wp.pl Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 ok czyli na razie poczekam w razie czego masz moj telefon to dzwon Quote
toyota Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 (edited) Cymek znalazł wspaniały DS. Naprawdę życzę każdemu psiakowi takiego domu. Rubi pojechała do BDT. Ten BDT jest u Kaji69, która przeniosła się na inne forum i będzie mi wysyłała mailowo zdjęcia Rubi. Agatko, podobno też jesteś na tym drugim forum, więc możesz zaglądać bezpośrednio na wątek Rubi. Ja na razie tam się nie zalogowałam, bo nie starcza mi czasu, żeby jeszcze gdzie indziej się udzielać. Już w poniedziałek Rubi będzie miała sterylizację. Koszt to ok. 130 -150 zł. Bardzo prosimy o wsparcie na ten cel. I jeszcze jedna najważniejsza sprawa. Zupełnie nieplanowo Kaja69 zabrała do siebie do BDT jeszcze jedną sunię. Proszę popatrzcie na fotorelację: Zdjęcia pudliszce było niełatwo zrobić. Ona leżała zrezygnowana i apatyczna, tymczasem jej towarzyszki niedoli za wszelkę cenę próbowały zwrócić moją uwagę... Edited May 19, 2012 by toyota Quote
Gosiapk Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Wygląda paskunie, cała w dredach :( I w ogóle się nie rusza. Chora? Quote
toyota Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 (edited) Pracownik wyjął sunię z boksu i naszym oczom ukazał się taki oto widok: Edited May 19, 2012 by toyota Quote
toyota Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 (edited) [quote name='Gosiapk']Wygląda paskunie, cała w dredach :( I w ogóle się nie rusza. Chora? Nie ruszała się, bo była zrezygnowana i straciła nadzieję... Po wyjęciu z boksu, kiedy zorientowała się, że wychodzi, wstąpiła w nią taka radość, że aż serce pęka. Nie to, żeby wariowała, po prostu ciągle merdała ogonkiem jak nakręcona... Kaja69 po przejechaniu dzisiaj 250 km, miała jeszcze z nią dużo pracy. Kołtuny zostały obcięte i została wykąpana. Podczas zabiegów pielęgnacyjnych Kaja69 odkryła u niej brzydkiego guza :(. Sunia potrzebuje również wsparcia na sterylkę i także na zoperowanie paskudztwa. Edited December 14, 2012 by toyota Quote
toyota Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 (edited) Wiadomo, że w takim stanie na wpół łysa, na wpół zdredziała nie doczekałaby adopcji. Edited December 14, 2012 by toyota Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 no to super że mała jest już u Kaja69 zaraz polecę może zobaczę małą już Quote
kkasiiiar Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='toyota']Nie ruszała się, bo była zrezygnowana i straciła nadzieję... Po wyjęciu z boksu, kiedy zorientowała się, że wychodzi, wstąpiła w nią taka radość, że aż serce pęka. Nie to, żeby wariowała, po prostu ciągle merdała ogonkiem jak nakręcona... Pracownik powiedział, że była poparzona i dlatego jest łysa na grzbiecie. Kaja69 po przejechaniu dzisiaj 250 km, miała jeszcze z nią dużo pracy. Kołtuny zostały obcięte i została wykąpana. Podczas zabiegów pielęgnacyjnych Kaja69 odkryła u niej brzydkiego guza :(. Sunia potrzebuje również wsparcia na sterylkę i także na zoperowanie paskudztwa. Podziałam na fb . Quote
toyota Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 Tak to sutek, ale wielki ten guz i naprawdę paskudny. Później założę jej nowy wątek i wstawię zdjęcia. Quote
toyota Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 (edited) Pani z Olsztyna jest nadal zainteresowana adopcją Rubi. Wypełniła ankietę przedadopcyjną i wszysto wygląda jak najbardziej pozytywnie. Wyraziła smutek z powodu tego, że w Poznaniu jest już umówiona wizyta PA. Zadeklarowała też chęć pokrycia kosztów sterylizacji. Pudelce założyłam nowy wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227313-Gabi-pudelka-na-wpół-łysa-na-wpół-zdredziała-z-guzem-potrzebuje-na-operację?p=19121731#post19121731 Edited May 20, 2012 by toyota Quote
toyota Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 [quote name='agatamakowska6@wp.pl']ok czyli na razie poczekam w razie czego masz moj telefon to dzwon Agato, parę dni temu zwrócił moją uwagę taki psiak. Nie wiem nawet dokładnie jak wygląda ani jakiej jest płci :(. Na nic nie reagował, zastanawiałam się, czy może jest chory, czy przestraszony. Dzisiaj dowiedziałam się, że został dotkliwie pogryziony :(. Zapewne musiał być bardzo zastraszony i dlatego się nie ruszał. Jesli przeżył, będę potrzebowała dla niego BDT, aby nie musiał wracać znów do tego koszmaru. Jeśli się zgodzisz, założę mu nowy wątek i poproszę dobrych ludzi o wsparcie finansowe na karmę i weta. Oczywiście musiałby najpierw dojść do siebie w schronie, o ile w ogóle jeszcze żyje. Chodzi o tego wciśniętego w kąt po lewej stronie: Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 (edited) a jakiej on jest wielkości taki nisko podłogowy ? jak tak to owszem mogę maluszka wziąc szkoda by było jakby go zagryzły psy jeżeli chodzi o karmę to mam jeszcze jakieś 10kg po popszednich tymczasach jeżeli się skończy to dopiero karma by była potrzebna Edited May 21, 2012 by agatamakowska6@wp.pl Quote
toyota Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 Dzięki Ci :loveu:. Dzisiaj się dowiem czy jeszcze żyje i może uda mi się zrobić jakieś foty. Nie wiem czy miał krótkie łapki, bo leżał skulony, ale waga na oko 8-10 kg. Quote
RUDA ZUZIA Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Co słychać u Rubi? A tu zaraz następne biedy..... Quote
toyota Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 (edited) [quote name='agatamakowska6@wp.pl']a jakiej on jest wielkości taki nisko podłogowy ? jak tak to owszem mogę maluszka wziąc szkoda by było jakby go zagryzły psy jeżeli chodzi o karmę to mam jeszcze jakieś 10kg po popszednich tymczasach jeżeli się skończy to dopiero karma by była potrzebna Piesek żyje. Jest faktycznie niskopodłogowy. Jest mocno wychudzony. Założyłam mu nowy wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227329-Nie-mogę-jeść-ani-się-ruszyć-czy-już-muszę-umierać Edited December 14, 2012 by toyota Quote
toyota Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 Trochę tu nabałaganiłam ;). Od dzis piszę już tylko na temat Rubi. Wczoraj Rubi miała sterylkę i przeszła ją bezproblemowo. Zdradzę Wam tajemnicę, że córka Kaji69 woła na nią Frania :). Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 super teraz to tylko domki o małą bic się będą Quote
toyota Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 Najprawdopodobniej Rubi pojedzie w niedzielę do DS do Olsztyna. Czekamy jeszcze na wynik wizyty PA, którą zrobi Jagoda1. Quote
Recommended Posts