toyota Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 [quote name='Gosiapk']czy Mała jest już zgłoszona do Mikropsów? Jeśli nie, to czy mogę to zrobić? Już ją wczoraj zgłosiłam- post 4572: http://www.dogomania.pl/forum/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!?p=19104053#post19104053 Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 a czy jest szansa na sprawdzenie ją na dzieci ? mam wolne miejsce na Bdt za zwrot karmy i weta ale mam 2 dzieci i trzeba było by ją do mnie dowieżc Quote
paniMysza Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 toyota, masz zapchana skrzynke, a achiałabm podesłac pw:) Quote
toyota Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 (edited) [quote name='agatamakowska6@wp.pl']a czy jest szansa na sprawdzenie ją na dzieci ? mam wolne miejsce na Bdt za zwrot karmy i weta ale mam 2 dzieci i trzeba było by ją do mnie dowieżc Agatko, wiesz jak to w schronie, pies na nic nie reaguje tylko jest wszystkim podekscytowany. Jak już się zadomowi w domu to dopiero pokazuje swój charakter. Ale 4 kg suczka to Ci dzieci przecież nie zeżre nawet jakby się ich bała i uciekała przed nimi. Ona wygląda na bardzo bezproblemowego i radosnego psiaka, ale przecież nie można wykluczyć, że ma jakieś przykre przejścia. Zawsze to jest ryzyko. Ja mam córkę (teraz 8 - letnią) i 8 psów przygarnietych z ulicy i jakbym miała robić takie szczegółowe analizy to żadnemu bym nie pomogła, a już się ich trochę przewinęło przez mój dom. Jak Emma53 brała do siebie Patysię, to też musiała ją wprowadzić do swojego stada i też mi zadawała takie pytania. Ja jej powiedziałam, że Patysia koty goni, dużych psów się boi, jedynie do malych jest przyjazna. Pomimo tych niezbyt zachecających informacji, Emma53 wzięła ją do siebie i oto jak było :) : Wiele zależy od domu, czy potrafi psa wprowadzić do stada. Nikt nie da gwarancji, że jakiś pies lubi wszystkie psy, bo może się tak zdarzyć, że akurat tego Twojego nie polubi i wtedy ty musisz sprawić, żeby się tolerowały. Nie wiem czy Wam się podoba, ale wymyśliłam dla niej imię RUBI- od Anji Rubik, chyba wiadomo dlaczego ;). I obie blondynki :). Edited May 18, 2012 by toyota Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 zadzwoń do mnie kochana na pw telefon Quote
Gosiapk Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='agatamakowska6@wp.pl']a czy jest szansa na sprawdzenie ją na dzieci ? mam wolne miejsce na Bdt za zwrot karmy i weta ale mam 2 dzieci i trzeba było by ją do mnie dowieżc[/QUOTE] [quote name='paniMysza']toyota, masz zapchana skrzynke, a achiałabm podesłac pw[/QUOTE] Witam ciocię Agatę i paniMysza :) Quote
paniMysza Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='Gosiapk']Witam ciocię Agatę i paniMysza :)[/QUOTE] :) no cześć:) Quote
toyota Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 (edited) W sumie to nie wiem co robić. Już jest zainteresowany DS (z ogłoszenia) dla Rubi w Olsztynie. Jednak trzeba ją dowieźć, no i mała nie ma sterylki. Pani deklaruje sterylizację u siebie, ale kto tego dopilnuje w Olsztynie ? Edited May 18, 2012 by toyota Quote
kkasiiiar Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Napisała do mnie Pani ze jest w stanie adoptować suczke , nie wiem na ile jeszcze to powazne bo spytalam o to czy zgodzi sie na wizyte PA itp , zobaczmy czy jeszcze odp . Quote
paniMysza Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='toyota']W sumie to nie wiem co robić. Już jest zainteresowany DS (z ogłoszenia) dla Rubi w Olsztynie. Jednak trzeba ją dowieźć, no i mała nie ma sterylki. Pani deklaruje sterylizację u siebie, ale kto tego dopilnuje w Olsztynie ?[/QUOTE] ale ta pani zapłaci za transport? Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 czyli mała potrzebuje jeszcze dt bo już się pogubiłam :roll: Quote
Gosiapk Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 potrzebuje na pewno sterylki przed adopcja. Jesli dom jest poważnie psiakiem zainteresowany to poczeka 2 tydg. na 'po strylce'. Proszę nie wydawajcie jej bez sterylizacji. Quote
kkasiiiar Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='Gosiapk']potrzebuje na pewno sterylki przed adopcja. Jesli dom jest poważnie psiakiem zainteresowany to poczeka 2 tydg. na 'po strylce'. Proszę nie wydawajcie jej bez sterylizacji.[/QUOTE] Z tego co sie orietuje o ile to wypali wiec nie chce byc pewna na 100 % suczka bedzie w DT gdzie bedzie miala sterylke, toyota nie wyda jej bez sterylizacji. Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 a u kogo na dt będzie?wiadomo coś ? Quote
Awit Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='kkasiiiar']Z tego co sie orietuje o ile to wypali wiec nie chce byc pewna na 100 % suczka bedzie w DT gdzie bedzie miala sterylke, toyota nie wyda jej bez sterylizacji.[/QUOTE] BARDZO słuszna decyzja, bardzo:-) Quote
toyota Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 [quote name='agatamakowska6@wp.pl']a u kogo na dt będzie?wiadomo coś ?[/QUOTE] Na razie jeszcze nie jest to pewne na 100 %, jutro się sytuacja wyjaśni. Ta pani z Olsztyna, która proponowała DS napisała tylko jednego, chociaż bardzo konkretnego maila- że jest zdecydowana. Poprosiłam ją o wypełnienie ankiety przedadopcyjnej. Na razie nic nie odpisała. Quote
Lemoniada Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='Gosiapk']Czy schronisko sterylizuje suczki?[/QUOTE] Z tego co toyota wcześniej pisała - niestety nie. Uważam, że to nowy dom powinien pokryć koszty sterylizacji suni, jeśli mu na niej naprawdę zależy. I zgadzam się z Wami, że nie ma co ufać ludziom, lepiej wydać już ciachniętą. Quote
toyota Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 [quote name='toyota']W tym sęk, że nie :shake:. [quote name='Gosiapk']Czy schronisko sterylizuje suczki? [quote name='Lemoniada']Z tego co toyota wcześniej pisała - niestety nie. Uważam, że to nowy dom powinien pokryć koszty sterylizacji suni, jeśli mu na niej naprawdę zależy. I zgadzam się z Wami, że nie ma co ufać ludziom, lepiej wydać już ciachniętą. Już pisałam Gosiu, że NIE STERYLIZUJE :shake:. Quote
Gosiapk Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 (edited) [quote name='Lemoniada']Z tego co toyota wcześniej pisała - niestety nie. Uważam, że to nowy dom powinien pokryć koszty sterylizacji suni, jeśli mu na niej naprawdę zależy. I zgadzam się z Wami, że nie ma co ufać ludziom, lepiej wydać już ciachniętą. To byłaby idealna sytuacja, ale może się nie udać wyegzekwować opłaty na sterylkę. Może trzeba będzie zrobić zrzutkę+bazarki na sterylkę tej suni, gdy będzie w DT, a gdy DS zwróci koszt zabiegu, to Toyota mogłaby tą kwotę przeznaczyć ma sterylizację kolejnej bidy. Co o tym sądzicie? [quote name='toyota']Już pisałam Gosiu, że NIE STERYLIZUJE :shake:. Wybacz, mam dobrą pamięć... ale krótką ;) Edited May 18, 2012 by Gosiapk rozszerzenie Quote
kkasiiiar Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='toyota']Na razie jeszcze nie jest to pewne na 100 %, jutro się sytuacja wyjaśni. Ta pani z Olsztyna, która proponowała DS napisała tylko jednego, chociaż bardzo konkretnego maila- że jest zdecydowana. Poprosiłam ją o wypełnienie ankiety przedadopcyjnej. Na razie nic nie odpisała.[/QUOTE] Pani z Poznania jest chetna tez na 100 % juz zorganizowalam wizyte PA pojedzie na nia Kasia Szmajter z fundacji Glosem Zwierzat. Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 czyli ja nie jestem wam już potrzebna bo jak tak to rozejrzę się za kolejnym psiakiem który dt potrzebuje Quote
toyota Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 Agato, my jej nie oddamy bez sterylki do DS. Najpierw musi trafić do DT. Dzisiaj sytuacja się wyjaśni. Do DS w Grudziądzu prawdopodobnie trafi pies i wtedy DT miałby miejsce i wziął Rubi. Jednak nie było wizyty PA, DT go przywozi i oceni czy wszystko jest o'k i czy będzie mógł on zostać. Jest to sprawdzony BDT, nie muszę też tracić pieniedzy i czasu na transport. Jeśli się nie uda, bardzo chciałabym skorzystać z Twojej pomocy. Potencjalny DS z Olsztyna się więcej nie odezwał. Quote
Recommended Posts