Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Niestety w schronie kolejny Patyczek :(.

Potrzebny DT lub DS.

Niestety nie ma sterylki.

Ciężko było zrobić zdjęcie, bo ruchliwe maleństwo i jeszcze nie straciło radości życia :(.

Aktualności:

Rubi trafiła do BDT do Kaji69, gdzie została wysterylizowana :loveu:.

Za sterylizację Rubi zapłacił DS.

Edited by toyota
  • Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gosiapk']Jest w schronisku w Grudziądzu na kwarantannie? Może właściciele się jeszcze po nią zgłoszą.[/QUOTE]

Jest z punktu przetrzymań z gminy i tam już jej nikt nie odebrał.

Posted

przydreptałam do małej.

matko kochana co chwilkę jakieś mikruski w Twoim rejonie.

A jakby ją ogłosić (wiem, że jest bez sterylki), ale jeśli domki by się odpowiedzialne jakieś zgłosiły, to wybrać ten najlepszy, podpisać z nimi umowę tymczasową do czasu sterylizacji, uzgodnić że w przeciągu 2 tygodni muszą ją ciachnąc i potem bedzie podpisana dopiero umowa adopcyjna i staną się prawnym właścicielem psa??

póki co tylko takie rozwiązanie przychodzi mi do głowy.

Posted

[quote name='Akrum']przydreptałam do małej.

A jakby ją ogłosić (wiem, że jest bez sterylki), ale jeśli domki by się odpowiedzialne jakieś zgłosiły, to wybrać ten najlepszy, podpisać z nimi umowę tymczasową do czasu sterylizacji, uzgodnić że w przeciągu 2 tygodni muszą ją ciachnąc i potem bedzie podpisana dopiero umowa adopcyjna i staną się prawnym właścicielem psa??

póki co tylko takie rozwiązanie przychodzi mi do głowy.[/QUOTE]

Lata mi ten patyczak po innych watkach, oczy razem z łzami mi wypłyną..
(mam jakiś niski próg wytrzymałości:shake::-()

Posted (edited)

Ciężko jest wyadoptować psiaka ze schronu, już nie pierwszy raz tak próbowałam. Ludzie dzwonią i zadają szczegółowe pytania, na które nie jestem w stanie opowiedzieć, najczęściej czy nic nie niszczy, czy utrzymuje czystość i czy lubi dzieci.

Edited by toyota
Posted (edited)

Toyota-zeby na te pytania odpowiedziec nalezy ja umiescic w DT,a masz takie?
z tym nieszczeniem to jest kretynskie pytanie ,gdyz pies jak jest sam to moze niszczyc bo sie nudzi.
pytanie typu czy utrzymuje czastosc,,jest bardzo prosta odpowiedz .pies nawet nie zachowijacy czystosc juz po 3 dniach zalatwia sie na dworze ,ale nalezy sie tylkiem spod telewizora ruszyc i co 3 godziny na poczatku z nowym psem wychodzic.nie spac do 9 rano tylko dp 6 rano wstawac i systematycznie wychodzic z nim na dwor,a nie spac i zamykac psa na 8 godzin w lazience albo korytarzu.To nie dziwota ,ze pies niszczy i brudzi.

Edited by xxxx52
Posted (edited)

U nas jest to nierealne. Jeszcze nigdy nie udało mi się wyegzekwować zapisu w umowie.

W Grudziądzu sterylizacja takiej małej suni kosztuje 340 -550 zł (z kubraczkiem i antybiotykami po zabiegu). Jedynie fakt, że jestem stałą klientką w jednym gabinecie od 10 lat - w tej chwili 9 psów i ok. 10 kotów (mojego Taty) oraz zrozumienie pracujących tam lekarzy dla mojej pomocy bezdomniakom, pozwala mi na sterylizowanie bezdomnych suczek za 260 zł. Za swoje prywatne też znalezione, ale które pozostawiłam sobie, zapłaciłam 340 zł za sztukę. Nikt nie zrobi tutaj sterylki taniej.

Jeśli chodzi o umowę tymczasową -w mieście gdzie jest 30 % bezrobocie nikogo na to nie stać i z takimi wymaganiami nie wyadoptowałabym nigdy tej suni.

Edited by toyota
Posted

[quote name='kkasiiiar']Robie wydarzenie na fb :)[/QUOTE]

Kasiu, tylko nie pisz, że to Grudziądz, bo byle kto przyjdzie i ją wydadzą ze schronu. Tak już było z Tofikiem, nawet nie wiem jak trafił.

Posted

[quote name='toyota']Kasiu, tylko nie pisz, że to Grudziądz, bo byle kto przyjdzie i ją wydadzą ze schronu. Tak już było z Tofikiem, nawet nie wiem jak trafił.[/QUOTE]

Ja nie pisze o tym nigdy :)

Posted

[quote name='xxxx52']Toyota-zeby na te pytania odpowiedziec nalezy ja umiescic w DT,a masz takie?
z tym nieszczeniem to jest kretynskie pytanie ,gdyz pies jak jest sam to moze niszczyc bo sie nudzi.
pytanie typu czy utrzymuje czastosc,,jest bardzo prosta odpowiedz .pies nawet nie zachowijacy czystosc juz po 3 dniach zalatwia sie na dworze ,ale nalezy sie tylkiem spod telewizora ruszyc i co 3 godziny na poczatku z nowym psem wychodzic.nie spac do 9 rano tylko dp 6 rano wstawac i systematycznie wychodzic z nim na dwor,a nie spac i zamykac psa na 8 godzin w lazience albo korytarzu.To nie dziwota ,ze pies niszczy i brudzi.[/QUOTE]

Święta prawda. Może trzeba ludziom taką instrukcję obsługi na piśmie dawać? :hmmmm:

Posted

Myślę, że nie ma co czekać z ogłoszeniami. Jeśli będzie dom na prawdę nią zainteresowany, to poczeka 2 tygodnie, aż psinka będzie wysterylizowana i po rekonwalescencji.

czy schronisko w Grudziądzu sterylizuje suczki?

Posted

[quote name='Gosiapk']Myślę, że nie ma co czekać z ogłoszeniami. Jeśli będzie dom na prawdę nią zainteresowany, to poczeka 2 tygodnie, aż psinka będzie wysterylizowana i po rekonwalescencji.

czy schronisko w Grudziądzu sterylizuje suczki?

W tym sęk, że nie :shake:.