pawullonn Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Witam Kiedyś na forum pisałem pod innym nickiem potem zaprzestałem, nie pamiętam danych i wróciłem jaki nowy user. Moj piesek to Sznaucer miniatura ma 7 lat. W niedziele przyszedł z dworu z rana i wszystko się zaczęło, tzn pies stracil sile na bieganie chodzenie i skakanie na kanapę i wchodzenie po schodach, spał dużo, pojechałem w poniedziałek do weta i stwierdzil ze pies może mieć zwyrodnienie kręgosłupa lub stawów, dał leki przeciwbólowe i kazał obserwowac. Dziś tzn w środę pies zwymiotowal wszystko co zjadl we wtprek i srode rano, zwymiotował wszystko a następnie zaczął wymiotować dużymi ilościami białej pienisto/ropnej substancji. Pies chodzi biega zeskoczy ale nie wskoczy z powrotem na dane miejsce a jeśli już to z wielkim trudem. Powiedzcie co zrobić?? Co to może być ?? Quote
gryf80 Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 po pierwsze odstaw leki p/bólowe doustne-byc może wymioty spowodowane sa podrażnieniem sluzówki żołądka tymi lekami(psy generalnie dobrze je toleruja ale sa wyjatki)zbagatelizowanie wymiotów i dalsze podawanie tychże leków może doprowadzic do wrzodów żoładka.po drugi z rana skontaktuj sie z lekarzem i powiedz co sie dzieje.najlepiej idż .byc może pies ma wiekszy problem-apatia u u psa może byc zarómno spowodowana problemami ortopedycznymi jak i np.babesziozą(sezon jest,kleszcza mogłes nie zuwazyc bo pies np.wydrapał go ze swojej skóry)konieczne są badania(biochemia +morfologia z rozmazem). ważne:nie karm go(12h),postaw przednim tylko wode.i idz do lekarza Quote
Recommended Posts