malagos Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 Jaanka, o kotku pisałam na jakimś psim wątku, chyba Velki, ale wstawię tu jeszcze wieczorem jego zdjęcie. Quote
jaanka Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 malagos napisał(a):Jaanka, o kotku pisałam na jakimś psim wątku, chyba Velki, ale wstawię tu jeszcze wieczorem jego zdjęcie. A to nic dziwnego że nie wiem o nim. Już zaczęłam się martwić że ze mną kiepsko . Ostatnio czytam tylko niektóre wątki z braku czasu i siły . Quote
malagos Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 a watek już przeniesiony do działu szczęśliwców, super! Quote
anica Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Oby jak najwięcej takich wiadomości :multi::loveu::multi: Oj Brunet ! masz szczęście :loveu: Quote
malagos Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 Dal ciekawskich, to nasze warsztaty w Marózie: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3OQJA8idf0A#! Quote
Ryjonek Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Malagosie a kiedy nowy watek założysz??? Jakoś tak nudno się zrobiło.... Quote
Ziutka Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Ryjonek napisał(a):Malagosie a kiedy nowy watek założysz??? Jakoś tak nudno się zrobiło.... Też jestem ciekawa ;) dobre pytanie Ryjonku :cool3: Quote
malagos Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 O, małpiatki przebrzydłe! Mnie się tak dobrze relaksuje, nie mam tymczasowicza, żadnego wcześniej wstawania, wyprowadzania, karmienia, stresu...... Tylko moje bydełko i leżak za domem po południu, i szklaneczka zimnego piwa albo kawy mrożonej...... Quote
Ziutka Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 malagos napisał(a):O, małpiatki przebrzydłe! Mnie się tak dobrze relaksuje, nie mam tymczasowicza, żadnego wcześniej wstawania, wyprowadzania, karmienia, stresu...... Tylko moje bydełko i leżak za domem po południu, i szklaneczka zimnego piwa albo kawy mrożonej...... Malagosku a Ty widziałaś schron tragedie koło Ełku ? Dzisiaj dziewczyny pojechały na 10 samochodów, zabrać jak najwiecej psów a udało się wyciągnąć tylko 3 :( Quote
malagos Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 no pewnie, ze widziałam i strasznie mi przykro, ze tylko 3 psy wyciągnięte. Za to dziś - pojawiła się ta sunia z rynku, która już opłakałam i posądziłam babę o jej zlikwidowanie - sunia się oszczeniła kilka dni temu, jest u baby, dziś za nią szła od sklepu, cała radosna i nawet mi dała się pogłaskac. Baba mówi, ze ma 3 szczeniaki, wszystko suczki, a jedna z nich wazyła kilogram po urodzeniu (aż zapytałam, "to pani je ważyła??", a tak, w worku foliowym na wagę położyłam). Ale takie śliczne, nie uśpi ich. Muszę kupić młotek czy coś, bo nie daję rady z takimi babami! Z sympatycznych rzeczy - dałam kota na Metamorfozy :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/21924-Metamorfozy/page332 Quote
Gosiapk Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Dlaczego tylko 3 udało sie wyciągnąć? I co się tam dzieje koło tego Ełku? Co do młotka, to się nie dziwię. Quote
malagos Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 Gosia, zajrzyj na watek Ruskiej Wsi koło Ełku - kolejne Radysy i Krzyczki plus Chrcynno.... http://www.dogomania.pl/forum/threads/228417-Dramat!!Ruska-wie%C5%9B-E%C5%81K-SYF-NIEGOSPODARNO%C5%9A%C4%86-%C5%81AMANIE-PRAWA-!!-WYSY%C5%81AMY-MAILE-!! Quote
Gosiapk Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 O Krzyczkach słyszałam, czy to ta sama 'osoba' robi biznes na zwierzętach? Quote
malagos Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 Nie, to różne miejsca i osoby, ale schemat ten sam - pieniądze i pieniądze, a psy..... zdychają...... Quote
malagos Posted May 30, 2014 Author Posted May 30, 2014 No to klops... Pies znaleziony w poniedziałek podczas burzy to ... nasz Brunet......... Wieczorem napisze więcej. Quote
mari23 Posted May 30, 2014 Posted May 30, 2014 malagos napisał(a):No to klops... Pies znaleziony w poniedziałek podczas burzy to ... nasz Brunet......... Wieczorem napisze więcej. ależ historia....... Quote
malagos Posted May 30, 2014 Author Posted May 30, 2014 Dobrze rzeczywiscie, że facet psa nam "oddał", a nie wyrzucił do lasu. Pies jest zaniedbany i chudy, ale pogodny, miły, spokojny. Dziś już lepiej wyglada: Quote
azalia Posted May 30, 2014 Posted May 30, 2014 Piękny pies z Bruneta,ale miał pecha,choć i trochę szczęścia,że go podrzucił ten synalek. Quote
azalia Posted May 30, 2014 Posted May 30, 2014 Trochę mnie dziwi,że przez cały rok po adopcji nie było żadnych wiadomości z tego domu. Quote
konfirm13 Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Faktycznie, bardzo przystojny facet. A w dodatku, jak jeszcze "pogodny, miły i spokojny" - to tylko takiego mieć na własność :). Swoją drogą, ten były dom adopcyjny, widać nie był taki zły - psu na psychikę - nie zaszkodził. Tyle, że "psie sprawy" nie były tam poważnie brane pod uwagę :( Quote
Marysia R. Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 (edited) Malagos właściciele Bruneta podpisywali umowę adopcyjną, prawda? On ma czip, który pozwoliłby udowodnić, że to ten sam pies? Bo porzucenie jest znęcaniem się nad zwierzęciem i podlega karze (rozdział 1, art. 6, ust. 2, ptk.11 ustawy o ochronie zwierząt) Edited May 31, 2014 by Marysia O. Quote
malagos Posted May 31, 2014 Author Posted May 31, 2014 Czipa nie ma, umowę podpisywała pani, która jest za granicą, z panem nie ma dyskusji. Nikt mu nie udowodni, ze wywiózł psa, pies uciekł i pan go nie chce. Po prostu znów mu szukamy domu. Quote
Nutusia Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Ależ historia! Musiał się bardzo zmienić, skoro go nie poznaliście... Piękny pies :) Dobrze, że pamiętał o tym, jak mu było u Was dobrze i bezpiecznie i nie pognał gdzieś dalej! Quote
Marysia R. Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 malagos napisał(a):Czipa nie ma, umowę podpisywała pani, która jest za granicą, z panem nie ma dyskusji. Nikt mu nie udowodni, ze wywiózł psa, pies uciekł i pan go nie chce. Po prostu znów mu szukamy domu. Jasne, nie ma co się pakować w takie przepychanki. Brunet jest śliczny więc mam nadzieję, że szybko znajdzie dom, tym razem na zawsze:) Quote
Recommended Posts