Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 280
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
Jaanka, o kotku pisałam na jakimś psim wątku, chyba Velki, ale wstawię tu jeszcze wieczorem jego zdjęcie.

A to nic dziwnego że nie wiem o nim. Już zaczęłam się martwić że ze mną kiepsko .
Ostatnio czytam tylko niektóre wątki z braku czasu i siły .

Posted

Ryjonek napisał(a):
Malagosie a kiedy nowy watek założysz??? Jakoś tak nudno się zrobiło....

Też jestem ciekawa ;) dobre pytanie Ryjonku :cool3:

Posted

O, małpiatki przebrzydłe! Mnie się tak dobrze relaksuje, nie mam tymczasowicza, żadnego wcześniej wstawania, wyprowadzania, karmienia, stresu...... Tylko moje bydełko i leżak za domem po południu, i szklaneczka zimnego piwa albo kawy mrożonej......

Posted

malagos napisał(a):
O, małpiatki przebrzydłe! Mnie się tak dobrze relaksuje, nie mam tymczasowicza, żadnego wcześniej wstawania, wyprowadzania, karmienia, stresu...... Tylko moje bydełko i leżak za domem po południu, i szklaneczka zimnego piwa albo kawy mrożonej......

Malagosku a Ty widziałaś schron tragedie koło Ełku ?
Dzisiaj dziewczyny pojechały na 10 samochodów, zabrać jak najwiecej psów a udało się wyciągnąć tylko 3 :(

Posted

no pewnie, ze widziałam i strasznie mi przykro, ze tylko 3 psy wyciągnięte.
Za to dziś - pojawiła się ta sunia z rynku, która już opłakałam i posądziłam babę o jej zlikwidowanie - sunia się oszczeniła kilka dni temu, jest u baby, dziś za nią szła od sklepu, cała radosna i nawet mi dała się pogłaskac. Baba mówi, ze ma 3 szczeniaki, wszystko suczki, a jedna z nich wazyła kilogram po urodzeniu (aż zapytałam, "to pani je ważyła??", a tak, w worku foliowym na wagę położyłam). Ale takie śliczne, nie uśpi ich.
Muszę kupić młotek czy coś, bo nie daję rady z takimi babami!

Z sympatycznych rzeczy - dałam kota na Metamorfozy :)
http://www.dogomania.pl/forum/threads/21924-Metamorfozy/page332

• 1 year later...
Posted

malagos napisał(a):
No to klops...
Pies znaleziony w poniedziałek podczas burzy to ... nasz Brunet.........
Wieczorem napisze więcej.

ależ historia.......

Posted

Dobrze rzeczywiscie, że facet psa nam "oddał", a nie wyrzucił do lasu. Pies jest zaniedbany i chudy, ale pogodny, miły, spokojny.
Dziś już lepiej wyglada:

Posted

Faktycznie, bardzo przystojny facet. A w dodatku, jak jeszcze "pogodny, miły i spokojny" - to tylko takiego mieć na własność :).
Swoją drogą, ten były dom adopcyjny, widać nie był taki zły - psu na psychikę - nie zaszkodził. Tyle, że "psie sprawy" nie były tam poważnie brane pod uwagę :(

Posted (edited)

Malagos właściciele Bruneta podpisywali umowę adopcyjną, prawda? On ma czip, który pozwoliłby udowodnić, że to ten sam pies? Bo porzucenie jest znęcaniem się nad zwierzęciem i podlega karze (rozdział 1, art. 6, ust. 2, ptk.11 ustawy o ochronie zwierząt)

Edited by Marysia O.
Posted

Czipa nie ma, umowę podpisywała pani, która jest za granicą, z panem nie ma dyskusji. Nikt mu nie udowodni, ze wywiózł psa, pies uciekł i pan go nie chce.
Po prostu znów mu szukamy domu.

Posted

Ależ historia!
Musiał się bardzo zmienić, skoro go nie poznaliście... Piękny pies :) Dobrze, że pamiętał o tym, jak mu było u Was dobrze i bezpiecznie i nie pognał gdzieś dalej!

Posted

malagos napisał(a):
Czipa nie ma, umowę podpisywała pani, która jest za granicą, z panem nie ma dyskusji. Nikt mu nie udowodni, ze wywiózł psa, pies uciekł i pan go nie chce.
Po prostu znów mu szukamy domu.

Jasne, nie ma co się pakować w takie przepychanki.
Brunet jest śliczny więc mam nadzieję, że szybko znajdzie dom, tym razem na zawsze:)