jaanka Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 malagos napisał(a):Czy Brunet jest podobny do jakiejś rasy? Bo często ktoś pyta, i aż się prosi powiedzieć "ma w sobie coś z.... " no właśnie, czego? Chyba z niczego znanego, co?....... Mów że jest niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju . Po prostu unikat , tak jak tkanina lub inne unikatowe dzieło sztuki . Zawsze twierdzę że mam unikaty a nie kundle ;) Quote
Gosiapk Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 jaanka napisał(a):Mów że jest niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju . Po prostu unikat , tak jak tkanina lub inne unikatowe dzieło sztuki . Zawsze twierdzę że mam unikaty a nie kundle ;) Bo to prawda! W końcu każdy jest niepowtarzalny. Quote
Tigraa Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Przepraszam, ale DT NA CITO potrzebny dla tego psa, wywalony wczoraj z samochodu na trasie. łagodny do ludzi, tuli się. Piękny. Tel. 604 637 412. Proszę o rozsyłanie gdzie kto może. Quote
malagos Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 Ja sama chętnie poszukam innego dt dla Brunka, w środę wyjeżdzamy......A tu nic się nie kroi, kurteczka. Quote
Gosiapk Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Co zrobisz z Brunkiem, jesli do środy nie znajdzie się DT? Quote
malagos Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 Będę miała kłopot, i to duży. Mamy zamówiony pensjonat w Austrii na tych kilka dni, najwyzej Tomek nie pojedzie, zostanie z psami. Quote
anica Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Witam się u Brutuska :) wiejski przystojniak ,faktycznie ma super mądre oczka i jest w 100% niepowtarzalny! jeden.. jedyny w swoim rodzaju a jak już ktoś koniecznie... chce porównania z jakąś rasą.. to może - szpic wilczy? http://www.szarik.pl/adm/upload/min2_1556.JPG i troszkę dużego yorkshire ;-) dziękuję za zainteresowanie naszą sunią z Brodnicy , bo jednak sporo masz na głowie -sory nie wiedziałam ale ja jak szukam pomocy to.. no wiesz .. drzwiami wypchną.. a oknem się wchodzi :eviltong:;):cool3: trzymam kciuki ,żeby domek się znalazł -jak najszybciej.. dzisiaj ma być!:kciuki: Quote
malagos Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 a własnie był telefon - pan pytał, jak Brunecik do krów, umie zaganiać? Ano, zapytałam Brunka, nie powiedział mi, niestety........ Ale śmiech śmiechem, do krów to byłaby idealna moja Dalia - ma we krwi ten mały wiejski sucz, ze zagania do kojca duzą Sonię i teraz Brunka, szczypie po nogach, szczeka i te duze się jej słuchają :) Quote
Gosiapk Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 malagos napisał(a):Będę miała kłopot, i to duży. Mamy zamówiony pensjonat w Austrii na tych kilka dni, najwyzej Tomek nie pojedzie, zostanie z psami. To byłoby najgorsze rozwiązanie :/ Siostra nie zgodzi się zająć psiakami i Brunkiem też? Choć na kilka dni? Quote
malagos Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 Siostra jedzie z nami, cały samochód ludzi - dodatkowo przywiozła już do nas swoją bokserkę, bo nie mam z kim zostawić jej w Warszawie. Są 3 koty, 2 psy w kojcu, 4 w domu, 5 żółwi, 2 papugi. Quote
wegielkowa Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Malagosie musicie przecież jechać. Dziecka przywlecz ze stolycy... Quote
malagos Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 (edited) [quote name='wegielkowa']Malagosie musicie przecież jechać. Dziecka przywlecz ze stolycy... W załozeniu jadziem wszystkie, cała rodzina, tylko Aga ma zostać. Na razie sie nie martwię, dzis ukazał się nasz miesiecznik z jego zdjatkiem i opisem. A, to się pochwalę, nasze "wieści znad Orzyca" ukazują sie piaty rok, za darmo i są sola w oku władz :) Bo piszemy prawdę i to w sposób ciekawy :) Mam swoja rubryczke kulinarną i opisuję zawsze wydarzenia z mojej pracy w gminie. Mamy też swoje forum i elektroniczne wydanie miesięcznika. Adminem jest mój syn. Wszyscy oczywiscie pracujemy i piszemy za darmo. Kupa wariatów :) http://www.naszkrasnosielc.tpzk.pl/viewtopic.php?f=10&t=491 Edited June 1, 2012 by malagos Quote
wegielkowa Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Przeczytałam. Mam dwa pytania: 1.Na zdjęciu z komunii 06.05.2012 stoi za dziećmi pan w garniturze (zdjęcie po lewej stronie). Co u licha ten człowiek ma na głowie??? 2. Twój kącik kulinarny super! Co u licha,Mallagosie masz za sobą w tle??? Przebywasz w niebosach? Quote
malagos Posted June 2, 2012 Author Posted June 2, 2012 Nad głowa tego pana katechety jest część tabernakulum. A ja w tle rzeczywiscie mam obłoki - taką mnie mój synek Pawełek stworzył, tzn. takie zdjęcie stworzył :) muszę się pochwalić, że dziś zrobiliśmy grilla wg przepisów z bazarku - niech żałują ci, którzy ich nie nabyli! A najlepsze były gruszki w miodowej glazurze, rzeczywiście rewelacja!! Quote
Ryjonek Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 Malagosie, ale problem jest z Brunkiem, czy generalnie z całym stadkiem? Quote
malagos Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 Brunek wyszedł rano w kojca ... po dachu budy! Zdrętwiałam, jak rano przez okno zobaczyłam ganiającego go po ogrodzie. Przecież koty!! Oczami duszy zobaczyłam moje koty zamordowane,..... Borys przyszedł około południa, a Szara Kotka okazała się być w domu, spała w gościnnym pokoju na łóżku. Uffff. Przesunęliśmy z Tomkiem budę bardziej na srodek kojca, nie powinien wyjść. Ma 4 spacery na pola dziennie, pełną michę i towarzystwo Soni, niech to doceni. Nikt o niego nie pyta. Quote
Awit Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 malagos napisał(a): Nikt o niego nie pyta. O mojego Szarika też nikt. Quote
malagos Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 Awit, to Ty zadzwoń do mnie, a ja do Ciebie - choć będzimy miały po 1 osobie pytającej........ Quote
Gosiapk Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 malagos napisał(a):Awit, to Ty zadzwoń do mnie, a ja do Ciebie - choć będzimy miały po 1 osobie pytającej........ Łebski pomysł :) Quote
malagos Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 Z ogłoszenia z naszego miesiecznika gminnego też nikt się nie odzywa. Zrobiłam skromny plakacik, powieszę w gminie na Tablicy Ogłoszeń i w sklepie. Quote
anica Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 odwiedzam Brutuska :) znajdą chłopaki domki... wierzę w to :) przy takim ,Waszym zaangażowaniu.. nie może być , inaczej :) Quote
wegielkowa Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Jak chcesz Malagossie to ja też mogę do Ciebie zadzwonić-to będą dwa telefony o Brutka:) Quote
Gosiapk Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 wegielkowa podlinkuj sygnaturę :) Cze ciotencja Ziutencja, martwiłam się o Ciebie, bo aż 2 dni się nie odzywałaś :mad: Quote
Recommended Posts