Nutusia Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 Skoro umieści drugi raz, to pal sześć to jej "przepraszam" ;) Takie rzeczy z automatu to się chyba jednak z domu wynosi tylko... Quote
malagos Posted June 25, 2014 Author Posted June 25, 2014 Jest znów ogłoszenie, były 4 telefony - jeden może..., może... Dziś się wyjaśni, bo pan ma przyjechać, pogadamy, zobaczymy. Quote
malagos Posted June 25, 2014 Author Posted June 25, 2014 Pan miał zadzwonić o 12.00. Po godzinie czekania, a wiecie, jak się czeka.... zadzwonił i powiedział, ze przyjedzie przed g.14.00. Wyszłam z pracy, poleciałam do domu, czekam. Mija 14.00, mija pół godziny. Mało na zawał nie zeszłam, bo jestem słowna i mam zegarek na ręku. Jest, przyjechał z żoną, a zdążyłam właśnie dać psom - Soni i Brunkowi obiad. Stoimy przy kojcu, psy jedzą, a pan się krzywi "a dlaczego on nie szczeka?" i pokazując na 15-letnią Sońkę mówi "Tego, gbyby był młodszy, to by wziął". Bo pan (i pani, elegancka dość kobita) szukają psa agresywnego. Bo mają staruszka, i już nie szczeka, i małe pieski, ale chcą do kojca takiego, żeby ciągle szczekał. Na te słowa Brunecik tylko na nich spojrzał, wszedł do budy i nosa nie wyściubił. Popatrzyli, podumali i "nie, takiego spokojnego nie chcemy" pojechali z Bogiem. Chyba pan nad nami czuwał, i nad Brunkiem! Zła, że z taką nadzieją czekałam, ze sobie wyobrażałam dobrych ludzi i dom zaczęłam robić obiad dla nas, a tu... telefon... "Czy ten przystojniak ze zdjęcia na ogłoszeniu jest do adopcji?" Aż się zaśmiałam, bo to znajoma pani z sąsiedniej miejscowości, a ogłoszenie widziała w sklepie. Duz kultura, poczucie humoru, znam ojca tej dziewczyny, same pozytywy. I czy mogą przyjechać i poznać pieska? Za 15 min była pani, 3 dzieci 15-12-6 lat i stary ojciec, pan Jan. Na ich widok, jak wysiedli z auta, Brunek oszalał z radosci! Wypusciłam psy z kojca, Sońka była wniebowzięta, ze tyle miała rak do głaskania, a za nią Brunek - podstawiał łepek, kręcił się, podskakiwał! No nie ten sam pies, co pół godziny wcześniej! I pojechał do domu, na przednim siedzeniu, zaopatrzony w puszki "od cioci Gosi", świadectwo szczepienia i tysiące przykazań. Jeszcze się nie cieszę, jeszcze poczekam... Quote
konfirm13 Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 A ja się cieszę - a co! Wolno mi :). Mądry ten Brunek. Na ludziach sie zna :). Żal takiego oddawać ;) Quote
mari23 Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 Ziutka napisał(a):Będzie dobrze ! Musi być :) jasne, że musi.... czemu mi łzy kapią, to sama nie wiem.... malagos nie kazała się cieszyć.... no to ryczę Quote
malagos Posted June 25, 2014 Author Posted June 25, 2014 mari23 napisał(a):jasne, że musi.... czemu mi łzy kapią, to sama nie wiem.... malagos nie kazała się cieszyć.... no to ryczę Maryśka, bo jak pojadę do tego Wrocławia, jak nakrzyczę!... i jak przytulę tę goopią babę, to samo suche zostanie... Quote
Nutusia Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Ale numer!!! Wiadoma to rzecz, że się psy na ludziach znają - nasza "agresywna" Kimi też od razu wpadła w ramiona swoich Ludzi :) A tak poza tym, to wszystko po prostu było... zapisane w górze! ;) Quote
malagos Posted June 26, 2014 Author Posted June 26, 2014 Nadal czekam podświadomie na tel., że a) uciekł, b) że nie szczeka, c) że szczeka, d) że ogólnie nie ten, co chcieli... Quote
Mazowszanka13 Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 malagos napisał(a):Nadal czekam podświadomie na tel., że a) uciekł, b) że nie szczeka, c) że szczeka, d) że ogólnie nie ten, co chcieli... Będzie dobrze :) Jeśli na wstępie nie dali listy wymagań to znaczy, że wszystko w porządku. Quote
mari23 Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Mazowszanka2 napisał(a):Będzie dobrze :) Jeśli na wstępie nie dali listy wymagań to znaczy, że wszystko w porządku. też tak myślę i taką mam nadzieję Quote
Nutusia Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Malagosie, przestaw podświadomość na telefon w sprawie adopcji Karusi ;) Quote
Mattilu Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Alez madry Brunel!!! Kapitalna akcja :) Bedzie dobrze, zobaczysz :) Quote
malagos Posted June 27, 2014 Author Posted June 27, 2014 Skoro Bruni bezpieczny, to teraz kolej na dużego burego psa, który łazi po wsi od dobrego miesiąca. Brzydal na dość krótkich łapach, poteżnisty, barczysty, ale rewelacyjnie nastawiony na ludzi :) Chodzi za dziećmi, siedzi pod szkołą, czasem pod sklepem. biedy nie ma, bo okoliczne "karmicielki' kupują mu żarełko i gnatk, które potem leżąc na środku trawnika przed gminą, ogryza ze smakiem. A jak sie do niego zagada, to mym, nóżka w górę i pokazuje brzuszek. Tak nie maiłam suienia go zamknać w gminnym kojcu, na odludziu, skoro taki towarzyski z niego Buraś. Ale... jest i dla niego nadzieja, jedna pani jest nim zainteresowana, dziś mnie pytała "czy zdrowy on aby, i czy nie stary"?... Mam o czym znów myśleć, a Tomek może psiaka dziś zobaczy dokładniej i .... Quote
Mazowszanka13 Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 To trzymamy teraz za niego kciuki :) Co własny dom to własny dom. Quote
mari23 Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 Mazowszanka2 napisał(a):To trzymamy teraz za niego kciuki :) Co własny dom to własny dom. przyłączam się !!!! bo piesio rewelacyjny :) Quote
malagos Posted June 28, 2014 Author Posted June 28, 2014 E, na razie "się zastanawia" ta pani - ale adoptowała szczeniaka z Makowa, z tych 7 biedaków makowskich. Myślała o dwóch psach, ale Buraś taki zwykły, w sumie nie za ładny... cholera, to tak, jak się oczami, a nie sercem patrzy. Quote
Mazowszanka13 Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 mari23 napisał(a):przyłączam się !!!! bo piesio rewelacyjny :) A gdzie go mozna zobaczyś ? Bo ja już nie nadążam za Wami. Quote
malagos Posted June 29, 2014 Author Posted June 29, 2014 Na razie nigdzie, nie ma watku, a powinnam o nim pisać na watku piesków kojcowych. Mam zdjęcie w komórce, nie umiem wstawić. Quote
Nutusia Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 Podobnie jak powinnaś zmienić tytuł tego wątku, bo straszy, że brrrrrrr!!!!!! ;) Quote
malagos Posted June 30, 2014 Author Posted June 30, 2014 Próbuję, ale chyba znów moda trzeba poprosic, mimo zmian tytuł zostaje po staremu... Quote
Recommended Posts