Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 280
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pan miał zadzwonić o 12.00. Po godzinie czekania, a wiecie, jak się czeka.... zadzwonił i powiedział, ze przyjedzie przed g.14.00. Wyszłam z pracy, poleciałam do domu, czekam. Mija 14.00, mija pół godziny. Mało na zawał nie zeszłam, bo jestem słowna i mam zegarek na ręku. Jest, przyjechał z żoną, a zdążyłam właśnie dać psom - Soni i Brunkowi obiad. Stoimy przy kojcu, psy jedzą, a pan się krzywi "a dlaczego on nie szczeka?" i pokazując na 15-letnią Sońkę mówi "Tego, gbyby był młodszy, to by wziął". Bo pan (i pani, elegancka dość kobita) szukają psa agresywnego. Bo mają staruszka, i już nie szczeka, i małe pieski, ale chcą do kojca takiego, żeby ciągle szczekał. Na te słowa Brunecik tylko na nich spojrzał, wszedł do budy i nosa nie wyściubił. Popatrzyli, podumali i "nie, takiego spokojnego nie chcemy" pojechali z Bogiem. Chyba pan nad nami czuwał, i nad Brunkiem! Zła, że z taką nadzieją czekałam, ze sobie wyobrażałam dobrych ludzi i dom zaczęłam robić obiad dla nas, a tu... telefon... "Czy ten przystojniak ze zdjęcia na ogłoszeniu jest do adopcji?" Aż się zaśmiałam, bo to znajoma pani z sąsiedniej miejscowości, a ogłoszenie widziała w sklepie. Duz kultura, poczucie humoru, znam ojca tej dziewczyny, same pozytywy. I czy mogą przyjechać i poznać pieska? Za 15 min była pani, 3 dzieci 15-12-6 lat i stary ojciec, pan Jan. Na ich widok, jak wysiedli z auta, Brunek oszalał z radosci! Wypusciłam psy z kojca, Sońka była wniebowzięta, ze tyle miała rak do głaskania, a za nią Brunek - podstawiał łepek, kręcił się, podskakiwał! No nie ten sam pies, co pół godziny wcześniej!
I pojechał do domu, na przednim siedzeniu, zaopatrzony w puszki "od cioci Gosi", świadectwo szczepienia i tysiące przykazań.
Jeszcze się nie cieszę, jeszcze poczekam...

Posted

Ziutka napisał(a):
Będzie dobrze ! Musi być :)

jasne, że musi....
czemu mi łzy kapią, to sama nie wiem.... malagos nie kazała się cieszyć.... no to ryczę

Posted

mari23 napisał(a):
jasne, że musi....
czemu mi łzy kapią, to sama nie wiem.... malagos nie kazała się cieszyć.... no to ryczę

Maryśka, bo jak pojadę do tego Wrocławia, jak nakrzyczę!... i jak przytulę tę goopią babę, to samo suche zostanie...

Posted

Ale numer!!! Wiadoma to rzecz, że się psy na ludziach znają - nasza "agresywna" Kimi też od razu wpadła w ramiona swoich Ludzi :) A tak poza tym, to wszystko po prostu było... zapisane w górze! ;)

Posted

malagos napisał(a):
Nadal czekam podświadomie na tel., że a) uciekł, b) że nie szczeka, c) że szczeka, d) że ogólnie nie ten, co chcieli...

Będzie dobrze :)
Jeśli na wstępie nie dali listy wymagań to znaczy, że wszystko w porządku.

Posted

Mazowszanka2 napisał(a):
Będzie dobrze :)
Jeśli na wstępie nie dali listy wymagań to znaczy, że wszystko w porządku.

też tak myślę i taką mam nadzieję

Posted

Skoro Bruni bezpieczny, to teraz kolej na dużego burego psa, który łazi po wsi od dobrego miesiąca. Brzydal na dość krótkich łapach, poteżnisty, barczysty, ale rewelacyjnie nastawiony na ludzi :) Chodzi za dziećmi, siedzi pod szkołą, czasem pod sklepem. biedy nie ma, bo okoliczne "karmicielki' kupują mu żarełko i gnatk, które potem leżąc na środku trawnika przed gminą, ogryza ze smakiem. A jak sie do niego zagada, to mym, nóżka w górę i pokazuje brzuszek. Tak nie maiłam suienia go zamknać w gminnym kojcu, na odludziu, skoro taki towarzyski z niego Buraś. Ale... jest i dla niego nadzieja, jedna pani jest nim zainteresowana, dziś mnie pytała "czy zdrowy on aby, i czy nie stary"?...
Mam o czym znów myśleć, a Tomek może psiaka dziś zobaczy dokładniej i ....

Posted

E, na razie "się zastanawia" ta pani - ale adoptowała szczeniaka z Makowa, z tych 7 biedaków makowskich. Myślała o dwóch psach, ale Buraś taki zwykły, w sumie nie za ładny... cholera, to tak, jak się oczami, a nie sercem patrzy.