Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Jakoś tak o nim pomyślałam "Brunet, przystojniak" jak zobaczyłam psa leżącego na schodkach naszego wiejskiego sklepu w ubiegły piątek rano. A że okna mojej pracy wychodzą na ten sklep, miałam okazję rzucić okiem raz i drugi. Ewidentnie wyrzucony, bo psy wszystkie od lat znam w tej wsi. Duży, do kolana, dość kudłaty, skołtuniony, wpatrzony w przechodzących ludzi. I bardzo ładny, mimo wychudzenia i tych wychodzących kłaków.
Wieczorem pojawił się na mojej ulicy i zniknął. Rano znów mi mignął, ale jak wychodziłam z Sonią, uciekł przed nią w kierunku ruchliwej szosy. Wystawiłam michę z jedzeniam i wieczorem się pojawił, zjadł, popił wodą i odszedł.

A wczoraj....... bingo! Zaprosiłam go na teren posesji, otwierając bramę i czekając z michą w ręku. Sonia tylko go powąchała i wpuściła. Wszedł, bo był głodny i udało mi się go zaprowadzić do kojca Soni, obydwoje wskoczyli, dostali jedzenie i zamknęłam bramkę. Sonia ma olbrzymią budę w olbrzymim kojcu i nie raz (Biały, Kumpel, Koleś) waletowała tymczasowiczów. I tym razem nie protestowała. Jeszcze przed snem wypuściłam oboje z kojca do sadu i jak sie wybiegali, znów zamknęłam z miskami z karmą. Rano tak samo.
Brunet jest młody, ma może rok, łagodny do ludzi, trochę się boi, ale do ręki podszedł, super do moich suczek ( i duzej Soni, i małych kurdupli typu ratlerek), tylko nie wiem, jak do kotów. Nie był na łańcuchu, bo ma śliczna sierść, jakby kołnierz na szyi. I jakby zna kojec właśnie, bo nie próbuje się na siłę wydostać.

To co, cholerka, mam tymczasowicza??

Do ogłoszeń:

Czy się sam zagubił, czy ktoś go porzucił, nie wiemy. Ale Brunet to mądry pies - sam przyszedł do domu tymczasowego, bo miał dość błąkania się po wsi. Ma 1,5 roku i jest ślicznym psem średniej wielkości. Niezwykła jest barwa jego sierści, brązowo-kasztanowa. Brunet ma pogodne usposobienie, jest karny i inteligentny. Umie już chodzić na smyczy, lubi zabawy z innymi psami, ale za kotami nie przepada. Szuka dobrego domu i dobrych ludzi. Przebywa w ok. Warszawy.
Kontakt:
692 781 745
domalagos@gmail.com

[SIZE=2]A może ktoś ma k
armę na zbyciu, ten pies wymaga odkarmienia i będzie śliczny! I odpchlenia, odrobaczenia i dobrego wyczesania. A może jakiś bazarek, kilka groszy czy coś......... Proszę.........

Edited by malagos
  • Replies 280
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie......... u nas na wsi raczej bezdomnym psom krzywdy nie robią, ale i nie pomogą, no, może ktoś rzuci coś do jedzenia, ale na tym się "pomoc" kończy.......

Posted

siedzę w pracy, a myślami w domu - ciekawe, czy Bruni schował się do budy, bo rano, jak wypuściłam psy z kojca, to Sonia była sucha, a Bruni mokrzusieńki........

Posted

[quote name='agatamakowska6@wp.pl']i to tak już jest jak człowiek zacznie pomagac zwierzakom to potem już z tego wyjścia nie ma jak nie ty sobie sprawisz tymczasowicza to tymczasowicz sam Cię odnajdzie :lol:[/QUOTE]
Mam tak samo,zapisuje sobie,znajomy pytał o psa do domu z ogrodem,może jeszcze nie znalazł

Posted

Mam dwa zdjecia w komórce, ale ze mnie doopka i nie umiem wstawić, dziś zrobię swym starym aparatem.
Z Bruneta zrobiłam go Bruni, jak Karla :)
Zaraz lecę na watek Sylwusia opisać jego dzieje :)

Posted

Oj tam, ale ciekawskie, patrzcie! :diabloti: :eviltong:
W pierwszy post wstawiłam koleżkę.

Pobiegał z Sonią po ogrodzie, i wrócił do kojca na hasło "micha", a je, aż się uszy trzęsą.