blue.berry Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 no to dziewczyny mialy dzisiaj dobrze:) bo my z Malibu tez bylysmy i kazda z nas przywiozla kosteczki:) w sumie sporo psiakow dostalo:) Te sunieczki sa przecudowne. Szanta coraz bardziej pogodna, coraz bardziej kontaktowa. wchodzi na kolana, wtula glowe pod ramie ale tez cieszy sie z przysmakow. ogonek juz bywa w ruchu:) Rumba to zywioł. ktos kto ja przygarnie bedzie mialmase radosci:) Quote
Bodziulka Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Kiedy jedziecie do nich znowu? Bo ja bym chętnie je odwiedziła, ale nie chcę sama się tam pałętać ;) Poza tym ja jedna na dwie boksie to trochę mało :evil_lol: Quote
Olga132 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 blue.berry napisał(a):no to dziewczyny mialy dzisiaj dobrze:) bo my z Malibu tez bylysmy i kazda z nas przywiozla kosteczki:) w sumie sporo psiakow dostalo:) ale byłyscie o 18? bo ja was szukałam i nic:shake: Quote
blue.berry Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Olga132 napisał(a):ale byłyscie o 18? bo ja was szukałam i nic:shake: Olga :megagrin: :megagrin: :megagrin: no normalnie nie wiem co mam ci napisac hihihihih ka bylam od 17.30 a Ula jakos tak o 18.30 dobila fakt ze ja bylam sporo na zewnatrz bo najpierw spacer z Rumba, potem Szanta, potem Niki a potem Benio. ale tez siedzialam troche u pani doktor i siedzialysmy z Ula w pokoju gdzie jest Rumba (ula wyprowadzila Ariego i Emi). potem siedzialysmy tez u Szanty. a na sam koniec u Xary. wysżły my o 20.00 raport zdany buahahahaha nie moge uwierzyc ze sie nie spotkalysmy Quote
blue.berry Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 kiedy nie moge sie nie śmiac :roflt: :roflt: :roflt: Quote
blue.berry Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 a teraz coś o naszych dziewczynkach Rumba jest tak bardzo pozytywnie nastawiona do świata. nie zauważyłam, żeby były jakieś problemy w kontaktach z innymi psami. choć wczoraj kiedy na Rumbunie naszczekała wilczyca to Rumba bardzo ładnie jej się odszczekała. bez jakiejś agresji, ale widać było ze "w kasze dmuchać sobie nie pozwoli". śmieszne tez było spotkanie z kotką Migotką, która zdenerwowana zainteresowaniem Rumby zasyczała na psicę. ta w odpowiedzi najeżyła się, ale dalej była bardzo zainteresowana i merdała ogonem. Rumba jest zdrowa. jedyny jej problem to bardzo mocne wychudzenie. ale powoli to nadrabia. aktualnie waży prawie 16,5 kilo. w tym momencie w klinice czeka na sterylizacje (musi upłynąć odpowiedni czas od cieczki a z cieczka właśnie została do kliniki przyjęta). poza tym wszystko jest ok. Szanta jest bardzo łagodną sunią. na szczekanie innych psów reaguje przestrachem. w korytarzu przechodzi pod druga ścianę i trochę się kuli. na spacerach jest grzeczna, choć trochę ciągnie smycz. z dnia na dzień robi się coraz weselsza. wczoraj nawet próbowała się trochę bawić. jednak najbardziej lubi przednimi łapami wleźć na kolana (jak się przy niej kucnie lub siądzie) i wtulić głowę pod ramie. i tak sobie stać. jest przekochaną psicą. myślę że kiedy dojdzie do siebie stanie się bardzo piekną bokserką. Szanta zdrowotnie jest w miarę w formie. jest największym problemem jest bardzo silne zachudzenie i spore braki sierści (problemy skorne). na szczescie nie ma żadnych chorób tak dobrze nam znanych jak nuzeniec (zeskrobiny dały wyniki ujemne). brak sierści być może spowodowany jest reakcja na pchły, może zagłodzenie, może jakąś alergia. Szanta aktualnie waży 21,5 kilo. obie suski bardzo ucieszyły się z przyniesionych kosteczek. jak wychodziłam to Rumba była tak zajęta zgryzaniem kości ze nawet specjalnie nie chciała się pożegnaćJ Quote
blue.berry Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 a tutaj mała sesja fotograficzna naszej Szanty. mówie Wam - ona jak dojdzie do siebie będzie przepiękna psicą. Quote
blue.berry Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 co tak cicho u moich dziewczynek? zobaczcie jaka piekna jest nasza Szanta! potrzebujemy dla boksi pomocy zarowno finansowej jak i pomocy w szukaniu domów. przypominam - sunie sa pod opieka Fundacji Emir http://www.fundacja-emir.org/index1.htm pozdrawiam Quote
Bodziulka Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Kiedy będziecie u dziewczynek w następnym tygodniu, bo ja z chęcią bym sie do Was dołączyła ;) Quote
blue.berry Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 bodziulka - ciezko mi powiedziec bo ja ciułam czas jak moge. jelsi mi sie uda to chcialabym byc w sobote o 18.00. a w tygodniu moze we wtorek jak poprzednio. nie wiem jakie plany ma Olga. Quote
Bodziulka Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 w sumie sobota też nie jest taka najgorsza ;) Quote
Psiuta Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Ja bym się na sobotę na Rumbe nie nasadzał. Adoptujemy ją w piątek :) Quote
Bodziulka Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 ale ona jeszcze sterylki nie miała i wątpię, żeby Emir ją wydał Quote
blue.berry Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Psiuta: ) z tym ze Rumba czeka na steryzlizacje, a ta bedzie jakos za poltora tygodnia:) i po niej bedzie mozna adoptowac: ) Quote
Bodziulka Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Psiuta, a kontaktowałaś/łeś się z fundacją w jej sprawie już? Quote
Psiuta Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 tak, jestem w stalym kontakcie z fundacją EMIR i wszystko zostalo już ustalone. Rumbisko wprowadza się do nas już od piatku :multi: . Mamy ją odżywić i zawieźć na sterylizację. W domu czeka na nią kolega bokser, rozpieszczony :loveu: ale Rumbusię też szybko rozpieścimy :evil_lol: . Jak się psica do nas wprowadzi to wstawimy zdjęcia. Quote
AgaiTheta Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 a gdzie śliczna zamieszka? nadal w stolicy? Quote
blue.berry Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Psiuta powaznie? ale niespodzianka! a skad dowiedzieliscie sie o Rumbie? o ktorej przyjezdzacie po nia w piatek? chetnie bym podjechala na sggw. jakos bym chciala pozegnac moja ulubienice:) no i wlasnie - gdzie zamieszka tancereczka? Quote
credita Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 super ,super to czekamy na foteczki z nowego domku:lol: Quote
Olga132 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 ale dobre wieści:multi: choć tak z czystego egoizmu smutno mi się zrobiło - bo ona taka laleczka do przytulania - miło ją było w pychola całować. ale najważniejsz, że będzie miała dom z prawdziwego zdarzenia:multi: :multi: Quote
AgaiTheta Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Czekamy na informacje, tymczasem.... Szanta czeka na pomoc! Quote
Psiuta Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 chcemy ją odebrać między 10 a 12, to zależy czy musimy się spotkać przy odbiorze z kimś z Emira i jak to wszystko się załatwia. Rumbuś zostaje w stolicy, ponieważ mieszkamy w pobliżu stadniny SGGW. Jeśli się nie spotkamy, a chciałabyś zobaczyć sunię, to zapraszam na gg <4666076> i zawsze można się umówić i spotkać. Ja prawie codziennie ok. 11 schodzę z boksiem, a teraz będę z dwoma :loveu: na łąkę za stadniną, żeby się wybiegały. Foteczki już w piątek, ale to załatwią dzieci :D. Pozadrawiam. Quote
Recommended Posts