Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Kolejne "dzieło", tym razem dziergane z polskiej włóczki Czterdziestki. Obecnie w posiadaniu mojej rocznej chrześnicy :)

PKback.jpg

PKface.jpg

Udało mi sie też w końcu założyć bloga, po angielsku, bo głównie z anglojęzycznych stron o szydełkowaniu i dzierganiu korzystam. 
Można mnie odwiedzić o tu: http://hasiokandfriends.blogspot.com/

Kot na drutach ! Szacun :D dla mnie to na razie czarna magia :)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

oooo... jak się robi poduszki w sznaucery? to jest nadruk czy jakiś myk z pieczątką?

U mnie ostatnio drugie podejście do pisanek z roślinkami:

Easter1eggs.jpg

I marcepanowe figurki wielkanocne:

Easter.jpg

W smaku niestety sa gorsze niż jeże bo przez brak czekolady zrobiły się suche :(

• 1 month later...
Posted

oooo... jak się robi poduszki w sznaucery? to jest nadruk czy jakiś myk z pieczątką?

Tak, wykonałam stempel a następnie odciskałam wzór z użyciem farby akrylowej :D

Tutaj jak wykonałam stemple :)

Saphira89 - genialne :D Z czego wykonałaś ten magnes? Modelina?

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Wow przepięknie ci wyszły, wszystkie! :D

EDIT:

Moja nowa nereczka :D Tylko pasek jeszcze nie wszyty bo czekam na regulatory, karabińczyki, półkółka, ramki itp :)

66c48b72fef94.jpg

1f9593fad69d2.jpg

Posted

Dziękuję :) Pierwszy raz je robiłam więc myślę, że nie wyszło najgorzej :D Muszę się przejść po resztę kolorów materiału jakie zostały w sklepie :D  

Posted

Dzięki :) Mam też zamiar zrobić wyprawkę dla przyszłego szczylka, który będzie za nie wiem ile lat :D Jakieś smycze, obroże, śliniaki, szelki :D

Posted

Jestem pod wrażeniem !

Oczywiście od razu mam jedno w głowie: bazarek! ;)

Nie myślałaś o tym, że własnymi rękami, talentem, pomysłem możesz pomóc psiakom w potrzebie?

Przekonana jestem, że bazarek z takimi cudeńkami cieszyłby się dużym powodzeniem :)

Wow :P fajne skarpety, szkoda, że mam dwie lewe ręce jeśli chodzi o dzierganie/ szycie itp... 

za to jakiś czas temu ozdobiłam puszki modeliną no i oczywiście na jednej musiał znaleźć się psiak :)

11745486_807314579389472_293638023079422

Posted

Mam od/podpowiedzi na Twoje wątpliwości, ale nie teraz.

Na wszystko jest rada, a czas to złodziej życia i nie wolno mu pozwalać na to aż tak ;)

Bazarków jest masa (zobacz sama), chodziło mi o to, byś sama weszła "na rynek", bo masz z czym

- nawet nie wyobrażasz sobie, jaką radość i satysfakcję daje i ta forma pomocy

pomagającym i potrzebującym pomocy.

Pozdrawiam i zachęcam do zaglądania w serca psie i kocie, które tego bardzo potrzebują :)

Posted

Rękodzieło jest u nas bardzo niedoceniane... Człowiek wkłada w to dużo serca, wysiłku (i przekleństw..) żeby potem usłyszeć "aaaa, a przecież na allegro takie są za dyszke!".

To ja może wrzucę dorobek ostatnich kilku miesięcy.:

Bezpalcowe rękawiczki w zygzak (mój projekt, jakby kto potrzebował, to służę wzorem)

zztwo.jpg

Niebieskie mini-poncho

[attachment=16292:ponch 1.jpg]

Szalik w ząbki:

[attachment=16293:noangles main.JPG]

i kwiatki, które pojechały do Skipton (W. Brytania) na włóczkowy festiwal - Yarndale. Po wystawie zostaną sprzedane a dochód będzie przekazany na fundację zajmującą się osobami z chorobą Alzheimera. Projekt nazywa się Flowers for Memories :)

[attachment=16294:yarndale flowers.JPG]

I do tego parę par skarpet :D

Posted

Ponczo świetne :D

Ja też lubię handmade, dostałam od siostry i rodziców na imieniny piękny plecak, który jakaś dziewczyna sama zrobiła, połączenie jakiegoś fajnego mocnego materiału z białą ekoskórą :) Sama też lubię tworzyć, to ogromna frajda jak człowiek zrobi coś sam :D

Posted

Dlatego nigdy nie robię niczego na zamówienie. Jako prezenty - jasne. Wtedy się dzierga z zaangażowaniem :D

Z aktualnie dzierganych (dla męża z okazji nowych Gwiezdnych Wojen):

atat_front_medium2.JPG

i szydełkowa bransoletka dla mamy:

bracelet_medium2.JPG

jakby kto chciał schemacik:

mom_medium2.png

Posted

Na pożegnanie dodam tylko, że nie chodziło mi o to, co kto woli i lubi, ale o to, że mając zacięcie, talent, wyobraźnię i możliwości

można pomóc zwierzakom, a na bazarki zaglądają tak  miłośnicy hand made, jak  i made in china ;) Po prostu zachęcam do pomocy :)

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...