Koreksonowa Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Kolejne "dzieło", tym razem dziergane z polskiej włóczki Czterdziestki. Obecnie w posiadaniu mojej rocznej chrześnicy :) Udało mi sie też w końcu założyć bloga, po angielsku, bo głównie z anglojęzycznych stron o szydełkowaniu i dzierganiu korzystam. Można mnie odwiedzić o tu: http://hasiokandfriends.blogspot.com/ Quote
Angelka2 Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Kolejne "dzieło", tym razem dziergane z polskiej włóczki Czterdziestki. Obecnie w posiadaniu mojej rocznej chrześnicy :) Udało mi sie też w końcu założyć bloga, po angielsku, bo głównie z anglojęzycznych stron o szydełkowaniu i dzierganiu korzystam. Można mnie odwiedzić o tu: http://hasiokandfriends.blogspot.com/ Kot na drutach ! Szacun :D dla mnie to na razie czarna magia :) Quote
coal&milk Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Ja w ostatnim czasie trochę pobawiłam się z maszyną do szycia i wyszły z niej dwa legowiska dla psiaków:))) Quote
Koreksonowa Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 "Teacup Pig" czyli świnka, która zawsze będzie małą uroczą świnką :P A wzór można znaleźć tu: http://hasiokandfriends.blogspot.com/2015/03/stampey-teacup-pig.html (po angielsku, ale jakby kto chciał bardzo to piszcie - przetłumaczę sama po sobie :D) Quote
klaudiaZak Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 Breloczek sznaucer i poduszka w sznaucery :D Quote
Koreksonowa Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 oooo... jak się robi poduszki w sznaucery? to jest nadruk czy jakiś myk z pieczątką? U mnie ostatnio drugie podejście do pisanek z roślinkami: I marcepanowe figurki wielkanocne: W smaku niestety sa gorsze niż jeże bo przez brak czekolady zrobiły się suche :( Quote
klaudiaZak Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 oooo... jak się robi poduszki w sznaucery? to jest nadruk czy jakiś myk z pieczątką? Tak, wykonałam stempel a następnie odciskałam wzór z użyciem farby akrylowej :D Tutaj jak wykonałam stemple :) Saphira89 - genialne :D Z czego wykonałaś ten magnes? Modelina? Quote
Koreksonowa Posted May 21, 2015 Posted May 21, 2015 Jakby ktoś chciał nauczyć się dziergania skarpet to polecam: http://winwickmum.blogspot.co.uk/p/sockalong.html Wymaga znajomosci angielskiego, ale tez bez przesady, bo jest sporo obrazków :) Co prawda głowna akcja niby się skończyła ale międzynarodowa grupa wsparcia na facebooku nadal prężnie działa :D 2 Quote
vege* Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 To na serio jest modelina? wow :O śliczne :D Ja jestem w trakcie szycia nerki/saszetki na biodro :) jak skończę to wrzucę zdjęcia :) Quote
vege* Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Wow przepięknie ci wyszły, wszystkie! :D EDIT: Moja nowa nereczka :D Tylko pasek jeszcze nie wszyty bo czekam na regulatory, karabińczyki, półkółka, ramki itp :) Quote
vege* Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 A tu druga, również nie skończona z ww powodów :) Kolory na żywo jednej i drugiej są żywsze :) Quote
vege* Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Dziękuję :) Pierwszy raz je robiłam więc myślę, że nie wyszło najgorzej :D Muszę się przejść po resztę kolorów materiału jakie zostały w sklepie :D Quote
vege* Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Tak pierwszy raz :) Tą szarą szyłam dłużej bo kombinowałam co jak ze sobą zszyć, jak ułożyć, z drugą poszło o wiele szybciej :) Quote
vege* Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Dzięki :) Mam też zamiar zrobić wyprawkę dla przyszłego szczylka, który będzie za nie wiem ile lat :D Jakieś smycze, obroże, śliniaki, szelki :D Quote
vege* Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 świetne :D Ja jestem z tych osób, które lubią same coś zrobić i to dużo mniejszym kosztem :D Quote
Gusiaczek Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Jestem pod wrażeniem ! Oczywiście od razu mam jedno w głowie: bazarek! ;) Nie myślałaś o tym, że własnymi rękami, talentem, pomysłem możesz pomóc psiakom w potrzebie? Przekonana jestem, że bazarek z takimi cudeńkami cieszyłby się dużym powodzeniem :) Wow :P fajne skarpety, szkoda, że mam dwie lewe ręce jeśli chodzi o dzierganie/ szycie itp... za to jakiś czas temu ozdobiłam puszki modeliną no i oczywiście na jednej musiał znaleźć się psiak :) Quote
Gusiaczek Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Mam od/podpowiedzi na Twoje wątpliwości, ale nie teraz. Na wszystko jest rada, a czas to złodziej życia i nie wolno mu pozwalać na to aż tak ;) Bazarków jest masa (zobacz sama), chodziło mi o to, byś sama weszła "na rynek", bo masz z czym - nawet nie wyobrażasz sobie, jaką radość i satysfakcję daje i ta forma pomocy pomagającym i potrzebującym pomocy. Pozdrawiam i zachęcam do zaglądania w serca psie i kocie, które tego bardzo potrzebują :) Quote
Koreksonowa Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Rękodzieło jest u nas bardzo niedoceniane... Człowiek wkłada w to dużo serca, wysiłku (i przekleństw..) żeby potem usłyszeć "aaaa, a przecież na allegro takie są za dyszke!". To ja może wrzucę dorobek ostatnich kilku miesięcy.: Bezpalcowe rękawiczki w zygzak (mój projekt, jakby kto potrzebował, to służę wzorem) Niebieskie mini-poncho [attachment=16292:ponch 1.jpg] Szalik w ząbki: [attachment=16293:noangles main.JPG] i kwiatki, które pojechały do Skipton (W. Brytania) na włóczkowy festiwal - Yarndale. Po wystawie zostaną sprzedane a dochód będzie przekazany na fundację zajmującą się osobami z chorobą Alzheimera. Projekt nazywa się Flowers for Memories :) [attachment=16294:yarndale flowers.JPG] I do tego parę par skarpet :D Quote
vege* Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Ponczo świetne :D Ja też lubię handmade, dostałam od siostry i rodziców na imieniny piękny plecak, który jakaś dziewczyna sama zrobiła, połączenie jakiegoś fajnego mocnego materiału z białą ekoskórą :) Sama też lubię tworzyć, to ogromna frajda jak człowiek zrobi coś sam :D Quote
Koreksonowa Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Dlatego nigdy nie robię niczego na zamówienie. Jako prezenty - jasne. Wtedy się dzierga z zaangażowaniem :D Z aktualnie dzierganych (dla męża z okazji nowych Gwiezdnych Wojen): i szydełkowa bransoletka dla mamy: jakby kto chciał schemacik: Quote
Gusiaczek Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Na pożegnanie dodam tylko, że nie chodziło mi o to, co kto woli i lubi, ale o to, że mając zacięcie, talent, wyobraźnię i możliwości można pomóc zwierzakom, a na bazarki zaglądają tak miłośnicy hand made, jak i made in china ;) Po prostu zachęcam do pomocy :) Quote
Koreksonowa Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Z nowości: Żniwiarz (grywa ktoś w Mass Effecta?) Quote
Ryss Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Z aktualnie dzierganych (dla męża z okazji nowych Gwiezdnych Wojen): To jest znęcanie się. Nad mężem. Quote
Recommended Posts