Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Świetnie Ci wyszło :) Moja mama miała starą przedwojenną maszynę Singer i chodziła elegancko, ale wydała ją z domu, bo ciasnym mieszkaniu w bloku brakowało na wszystko miejsca :(

Posted

Isiak napisał(a):
Świetnie Ci wyszło :) Moja mama miała starą przedwojenną maszynę Singer i chodziła elegancko, ale wydała ją z domu, bo ciasnym mieszkaniu w bloku brakowało na wszystko miejsca :(

Mojego autorstwa jest tylko obróżka. Cała reszta to robota cioci :razz:
Maszyna dziadków to też Singer, nie pamiętam dokładnie który rocznik, ale stówkę ma. Dobre wykonanie + dbanie o sprzęt i kilka pokoleń może się cieszyć ;)

Przeglądam Twojego bloga teraz :loveu: Robisz na zamówienie? I czy robisz bruliony/zeszyty?

• 4 weeks later...
Posted

Udało mi się ukończyć kocyk dla małej Zośki :) Włóczka nazywa się Alize Cotton Gold Batik Desing i jest farbowana w paski, więc to nie było aż tak pracochłonne jak wygląda, aczkolwiek pochłonęło 300g włóczki i 40 dni. Po wypraniu i wysuszeniu ma 75x75cm

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Korek aktywnie uczestniczy w procesie twórczym:

[IMG]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/p296x100/10580102_709841769052702_7254782369476475226_n.jpg[/IMG]
tzn tutaj akurat niby mnie pilnuje, ale zazwyczaj stara się wykradać motki z mojego koszyka :P

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

No to i ja się pochwalę moja najświeższa figurka, wykonuje zwierzaki wg zdjęć

Papillon

Broszka Briard

Czy Fretka

Jakie piękne :loveu: Myślałam, że to prawdziwy papillon :D Lecę na fb :D

Posted

Jakie piękne :loveu: Myślałam, że to prawdziwy papillon :D Lecę na fb :D

Bardzo mi miło, strasznie mnie wciągneła ta czasochłonna  technika, najgorsze, że przywiązuje się do moich figurek i troche smutno jak idą do nowych domków ale za to radość przyszłych właścicieli to największa nagroda :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Moje zeszłoroczne figurki z ciasta pierogowego diabli wzięli, więc w tym roku stawiam na figurki jadalne :D

10872878_765057896864422_276183799049027

10313819_765057910197754_313186995663989

Jeże w ilości 45 szt.

200g masy marcepanowej + jakieś 50 g cukru pudru, stopiona czekolada z masłem i posypka.