Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cudny sposób na podziękowanie! Kartki przepiękne!
Ja też kiedyś miałam przygotowane zdjęcia pod haft krzyżykowy...ale doba za krótka...albo za dużo rękodzieł mnie interesuje ;)

Posted

Masz rację, doba zdecydowanie jest za krótka. Szczególnie, kiedy pasji jest więcej niż jedna. Mnie ostatnio wciągnął scrapbooking i tak się miotam między haftem i scrapem, i zawsze czuję pewien niedosyt jednego albo drugiego :)

Posted

[quote name='Koreksonowa']Ile kolorów użyłas w tym ostanim z pierwszego posta? :)[/QUOTE]

Ponad 200, niektóre tylko po 2-3 krzyżyki, dlatego to moja ostatnia przeróbka zdjęcia na haft :evil_lol:

Posted

Kombinowałam z tym, ale najbardziej naturalnie wyglądało właśnie tak. Natomiast ten większy obrazek, z psem na poduszce, był robiony w ten sposób, że najpierw "wyczyszczone" i przygotowane zostało zdjęcie, które dopiero po tym zostało przetworzone na wzór. I jest tam tylko 60 kolorów.

Posted

[quote name='Isiak']To już pokazuję :) Przejrzałam wątek i jestem pod wrażeniem niesamowitych rzeczy robionych przez Was, jejku, jakie cudeńka! :loveu:
A to moje hafty:

[/QUOTE]
Przepiękne, szczęka opada:-o:loveu:
[quote name='cockermanka']Fakt,że z tymi 200 kolorami wygląda zjawiskowo! To ja może też coś wrzucę mojego ;) - filcowane na sucho, muszę do tego wrócić...
[/QUOTE]
Bardzo mi się podobają te dwa pieski z pierwszego zdjęcia :)

Posted

Cockermanka, te dwa spanielki na pierwszej fotce wymiatają :)Chefrenek, to smyczka, bo widzę karabińczyk? Obłęd! Widziałam takie "biżuteryjne" ringówki w którejś z internetowych galerii z rękodziełem, szły jak woda :)

Posted

[quote name='Isiak']Cockermanka, te dwa spanielki na pierwszej fotce wymiatają :)Chefrenek, to smyczka, bo widzę karabińczyk? Obłęd! Widziałam takie "biżuteryjne" ringówki w którejś z internetowych galerii z rękodziełem, szły jak woda :)[/QUOTE]

Tak, tak to smyczka do żmijki. Dziękuję :)

Posted (edited)

To ja pokażę figurki mojego piesa zrobione przez Saphira89.
Mój kundel jak żywy, w disneyowskim wydaniu :)

Edited by IvyKat
Posted

Saphira89 napisał(a):
Isiak przejrzałam Twojego bloga i jestem pod dużym wrażeniem, te karteczki są takie misterne aaa hafty... istne cuda !

Dziękuję bardzo :)

Posted

Zapisuję sobie wątek i może coś wstawię, bo od czasu do czasu sobie coś tam robię. Ostatnio próbowałam zrobić lampion z koronki, ale okazało się, że kupiłam niezbyt sztywny klej i zostałam z gołą żarówką jak na razie :roll:

Ale gwint do tej żarówki to też częściowo DIY :razz:

Posted

Doszła paczka, więc się pochwalę. Twórczość nie moja, lecz mojej cioci. Link do reszty mam w podpisie :)
Przepraszam za jakość zdjęć, ale mój aparat tymczasowo nie funkcjonuje jak należy...

I środek:

Poduszka dla babci z okazji Dnia Matki:

Poszewka na poduszkę:

C.D.N.

Posted

Worek na woreczki, ma ściągacz na górze i u dołu:

Moja nowa torebka - prezent na urodziny :D

Ciąg dalszy nastąpi, jak uda mi się zrobić lepsze zdjęcia ;)

Posted (edited)

[quote name='Isiak']Ale cudne! Jak na bym chciała umieć szyć...:oops:
Szycie to nic trudnego. Metodą prób i błędów sama się nauczyłam. Marzy mi się własna maszyna, bo w tej chwili mogłabym korzystać tylko z zabytkowej maszyny moich dziadków, która ma ponad sto lat i nadal śmiga :crazyeye:

Teraz mam więcej czasu, to może sama coś stworzę. Na razie były to doraźne przeróbki.

Dodam jeszcze obróżkę, którą zrobiłam wczoraj. Szyta ręcznie, bo nie mam na razie dostępu do maszyny. Muszę jeszcze pozbyć się wystających nitek.

Naszyty nr telefonu:

Przymiarka na modelce:

Edited by 4Łapki