Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

15 maja znaleziono w Poznaniu w okoliach ul. Wrzesińskiej suczkę w typie sznaucera miniaturki. Piesek jest bardzo przyjazny, spokojny, nie boi się samochodu. Nie jest to mlody piesek, z przodu brak jednego ząbka. Ma czerwoną obrożę z kryształkami, stan sierści wskazuje, ze błakała sie juz jakiś czas ale jest wychudzona. Pilnie szukam właściciela lub domu tymczasowego. ostatecznością jest oddanie psa do schroniska w Poznaniu, niestety nikt z najbliżeszego otoczenia nie ma warunków do przechowania tego pieska.
kontakt: 605262684

http://img848.imageshack.us/img848/450/dsc02201y.jpg

Posted

i mam jeszcze takie

ja sobie pomyslałam czy to nie zaginiona w okolicach Szczecina Esta 16 letnia AnkiG ale chyba mało prawdopodobne - musiałby ją ktoś do Poznania przewieźć, Esta miała czerwoną obróżkę, ale nie wiem czy z kryształkami, na pewno na obrozy miała zieloną blaszkę ze szczepienia na wściekliznę

Posted

no i niestety suczkę oddano do schroniska w Poznaniu już :placz: strasznie szkoda, bo teraz kwarantanna i w ogóle :( a ona taki ma brzuszek jakiś podejrzany - mam nadzieję, że nie jest w ciąży...

Posted

Niestety, sunia została zabrana do schroniska w poznaniu. Jutro bedę sie o nią dowiadywać. Jest zachipowana, więc (tak sie łudzę) może odnajdzie sie własciciel i mała wróci do domku na swoją kanapę.
co do brzucha też miałam podobne podjerzenia, ale wydaje mi się ze to raczej nie było ciążowe. chociaz ostatni raz do czynienia z psem w ciązy miałam ponad 15 lat temu wiec moja opinia to żadna opinia ;)
ps. zdjęć nie mogłam inaczej wstawić, bo nie mogłam dodać załaczników ;) a działałam rano na wariacko, zeby puścić w ruch machinę informacyjną bo w pracy wiadomo jak jest, nie ma taryfy ulgowej.

Posted (edited)

Dzisiaj rano w schronisku otrzymałam informację, że nie trafił do nich taki pies wczoraj.

edit:

obdzwoniłam tez straz miejską i wynik jest taki, że wlasciciel został ustalony i pies wrócił wczoraj do domu. mam nadzieję, ze to koniec przygód tej małej

Edited by Lidek