Leokadia Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 Masz może linka do strony bądź nazwę hodowli tych szczupłych labów, bardzo mi się podobają, a nawet nie wiedziałam, że labrador może tak wyglądać. Ale gusta są różne, mi tam od razu do gustu przypadły. Świetne foty:eviltong: Quote
Sonka95 Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 Gratuluje 2 miejsca :multi: brawo :multi: Piękne są :loveu::loveu::loveu: https://lh3.googleusercontent.com/-wdJT8X9LJkg/UbrNRX8noSI/AAAAAAAADO0/aqYitCKxui0/s640/DSC_1560.jpg Quote
Aleksa. Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 Gratki za zawody :) A co do tematów maturalnych, to dobry pomysł :) jak coś wymyślisz, to weź mi napisz, bo też może coś takiego bym napisała :evil_lol: Quote
Klaudia&Aza Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 [quote name='leónowa']Masz może linka do strony bądź nazwę hodowli tych szczupłych labów, bardzo mi się podobają, a nawet nie wiedziałam, że labrador może tak wyglądać. Ale gusta są różne, mi tam od razu do gustu przypadły. Świetne foty:eviltong: Pewnie, tutaj masz link : http://www.lavondysslabradors.cz/en/nasi-psi/viky/ Dzięki ;) [quote name='Sonka95']Gratuluje 2 miejsca :multi: brawo :multi: Piękne są :loveu::loveu::loveu: https://lh3.googleusercontent.com/-wdJT8X9LJkg/UbrNRX8noSI/AAAAAAAADO0/aqYitCKxui0/s640/DSC_1560.jpg Bardzo dziękujemy ;) fajnie że się sprawdziłyśmy :) [quote name='Aleksandra95']Gratki za zawody :) A co do tematów maturalnych, to dobry pomysł :) jak coś wymyślisz, to weź mi napisz, bo też może coś takiego bym napisała :evil_lol: Dziękujemy ;) Okey okey :D a ty też za rok matura? :cool3: Ja wolałabym mieć taką prezentację której by mi się przyjemnie uczyło i mówiło a nie takiej której musiałabym uczyć się na siłę :) Bardziej mam obawy przed tym jak zareaguję na to komisja i moi nauczyciele :roll: Ale jak bym już o tym tak poważniej pomyślałam i poszukała to w sumie całkiem dużo jest książek czy filmów gdzie występuje pies ;) Quote
Sonka95 Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Ja mam mature za 2 lata , ale jakbym chodziła do liceum to miałabym tak jak wy ;) Quote
Aleksa. Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 [quote name='Klaudia&Aza'] Okey okey :D a ty też za rok matura? :cool3: Ja wolałabym mieć taką prezentację której by mi się przyjemnie uczyło i mówiło a nie takiej której musiałabym uczyć się na siłę :) Bardziej mam obawy przed tym jak zareaguję na to komisja i moi nauczyciele :roll: Ale jak bym już o tym tak poważniej pomyślałam i poszukała to w sumie całkiem dużo jest książek czy filmów gdzie występuje pies ;)[/QUOTE] Tak za rok :o no własnie nie wiadomo jak zareagują nauczyciele.. Quote
Klaudia&Aza Posted June 16, 2013 Author Posted June 16, 2013 [quote name='unikatowydiament']gratulacje za zawody:multi:[/QUOTE] Dzięki dzięki ;) [quote name='Sonka95']Ja mam mature za 2 lata , ale jakbym chodziła do liceum to miałabym tak jak wy ;)[/QUOTE] No to masz dobrze.. ale z jednaj strony to się nawet ciesze że tylko rok mi został bo później o ile zdam maturę pójdę na moje wyczekane studia i zajmę się tym co lubię ;) [quote name='Aleksandra95']Tak za rok :o no własnie nie wiadomo jak zareagują nauczyciele..[/QUOTE] A ty technikum czy liceum jesteś ? Jeju mi to te 3 lata strasznie szybko zleciały:shake: pamiętam jak dziś jak składałam papiery o przyjęcie do szkoły a tutaj zanim się obejrzę już będę na egzaminie :roll: Jakoś sobie tego wgl wyobrazić nie mogę, z języków jakiejś wielkiej obawy nie mam ale matematyka u mnie to jedna wielka porażka. Jak nie pójdę na korki albo nie zmienią mi nauczyciela to nie zdam :roll: A tego jak zareagują nauczyciele to tez jestem ciekawa bo pewnie nie jeden spojrzy na mnie krzywo :roll: A u mnie dzisiaj duszno i nic mi się nie chce :lol: Byłam z psami nad wodą więc się trochę wymoczyły. Jutro idę tylko na matematykę i wracam do domu :) Quote
Leokadia Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Ja też za rok matura, właśnie zdałam sobie sprawę, że to strasznie mało, a mi brak chęci na jakąkolwiek naukę:lol:. Najbardziej boję się chyba języków, niemiecki może nie jest megatrudny, ale jak patrzyłam na arkusze to się przeraziłam... Quote
Sonka95 Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Ja to najbardziej boje się angielskiego , bo z tym będą problemy :roll: Z matmy jak teraz pisaliśmy próbne to brakowało mi 1 % do zaliczenia :-o Quote
Klaudia&Aza Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 [quote name='leónowa']Ja też za rok matura, właśnie zdałam sobie sprawę, że to strasznie mało, a mi brak chęci na jakąkolwiek naukę:lol:. Najbardziej boję się chyba języków, niemiecki może nie jest megatrudny, ale jak patrzyłam na arkusze to się przeraziłam...[/QUOTE] O fajnie jest nas więcej ;) no nie tobie jednej brak chęci do nauki oj nie, ja też się do tego nie rwę :lol: Ja z angielskiego raczej będę zdawać chyba że mi się coś odmieni ale wątpię.. Dla mnie wyuczenie się słówek to pikuś w porównaniu do tego żebym zrozumiała i ogarnęła matematykę :roll: [quote name='Sonka95']Ja to najbardziej boje się angielskiego , bo z tym będą problemy :roll: Z matmy jak teraz pisaliśmy próbne to brakowało mi 1 % do zaliczenia :-o[/QUOTE] Podobno tegoroczna matura z matematyki była dość prosta że aż przez niektórych wyśmiana więc zapewne następną taką dadzą że na pewno nie zdam :lol: [quote name='magdabroy']Dobry wieczór Klaudia :)[/QUOTE] Cześć i czołem ;) Jak zna się tatuaż psa to da się określić kto jest właścicielem? Czy tatuaż w tym wypadku nic nie pomaga? Quote
*Magda* Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 [quote name='Klaudia&Aza'] Jak zna się tatuaż psa to da się określić kto jest właścicielem? Czy tatuaż w tym wypadku nic nie pomaga?[/QUOTE] Po tatuażu dojdziesz do hodowli, a hodowca powinien mieć zapisane, który pies (z jakim tatuażem) komu został sprzedany ;) Wiec teoretycznie tak, ale wszystko zależy od hodowcy ;) Quote
Klaudia&Aza Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 [quote name='magdabroy']Po tatuażu dojdziesz do hodowli, a hodowca powinien mieć zapisane, który pies (z jakim tatuażem) komu został sprzedany ;) Wiec teoretycznie tak, ale wszystko zależy od hodowcy ;)[/QUOTE] Czyli gdzie wypadałoby się zgłosić żeby dojść do hodowli ? do związku ? Nie daleko mojej szkoły jedna Pani znalazła młodego setera, psiak ma tatuaż lecz na razie nikt się po niego nie zgłasza. Quote
*Magda* Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 [quote name='Klaudia&Aza']Czyli gdzie wypadałoby się zgłosić żeby dojść do hodowli ? do związku ? Nie daleko mojej szkoły jedna Pani znalazła młodego setera, psiak ma tatuaż lecz na razie nikt się po niego nie zgłasza.[/QUOTE] Tak, do Związku ;) Oni sprawdzą jaka hodowla i wtedy powinniście kontaktować się z hodowcą :) Quote
Klaudia&Aza Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 [quote name='magdabroy']Tak, do Związku ;) Oni sprawdzą jaka hodowla i wtedy powinniście kontaktować się z hodowcą :)[/QUOTE] Dzięki za pomoc ;) Quote
*Magda* Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Proszę ;) Tylko to może trochę potrwać, bo nie wiem czy na poczekaniu powiedzą Wam skąd jest psiak :roll: Może być też tak, że pies ma tatuaż z hodowli z innego województwa i wtedy to będzie trwało jeszcze dłużej :roll: Quote
Klaudia&Aza Posted June 18, 2013 Author Posted June 18, 2013 A ja już tego nie rozumiem.. Na początku robi udostępnienia na fb a niedługo po tym piszę mi że pies zostanie u koleżanki z dużym ogrodem nie zdając sobie sprawy że na psa może ktoś czekać :o:roll: pisałam jej żeby sprawdziła po tatuażu kto jest hodowcą a później ewentualnie dojść do właściciela ale najwidoczniej nie była tym zainteresowana mimo tego że wcześniej chciała aby psiak wrócił do swego Pana :roll: Quote
Kaaasia Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Może stwierdzili ze fajnie jest mieć darmowego psa z rodowodem ;) Nie rozumiem takiego podejścia. Może ten pies najzwyczajniej się zgubił i czeka na niego rodzina, a ktoś postanawia sobie go zostawić:roll:. Quote
Leokadia Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Trochę nieodpowiedzialnie się zachowała, strata psa nie koniecznie zawsze musi wiązać się z wyrzuceniem go, ale niefortunnym wypadkiem, gdzie ten pies zaginął, a właściciel może go przeciez poszukiwać. Quote
Oscar Patric Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 lekkomyślna,Kasia pewnie ma rację,może psiak się czegoś przestraszył i uciekł,a właściciele go szukają Quote
Sonka95 Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Mi się też się zdaje , że psiaczek zgubił sie :roll: Quote
Karro Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 Cześć cześć :) Wy macie o tyle fajnie, że będziecie miały prezentację na maturze. Ja za dwa lata mam niby losować fragment tekstu ( lektury, czy coś) i na podstawie tego tekstu mówić 10 minut + 5 minut na pytania egzaminujących :roll: Quote
Recommended Posts