Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Masz może linka do strony bądź nazwę hodowli tych szczupłych labów, bardzo mi się podobają, a nawet nie wiedziałam, że labrador może tak wyglądać. Ale gusta są różne, mi tam od razu do gustu przypadły.

Świetne foty:eviltong:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Gratki za zawody :)

A co do tematów maturalnych, to dobry pomysł :) jak coś wymyślisz, to weź mi napisz, bo też może coś takiego bym napisała :evil_lol:

Posted

[quote name='leónowa']Masz może linka do strony bądź nazwę hodowli tych szczupłych labów, bardzo mi się podobają, a nawet nie wiedziałam, że labrador może tak wyglądać. Ale gusta są różne, mi tam od razu do gustu przypadły.

Świetne foty:eviltong:
Pewnie, tutaj masz link : http://www.lavondysslabradors.cz/en/nasi-psi/viky/

Dzięki ;)
[quote name='Sonka95']Gratuluje 2 miejsca :multi: brawo :multi:

Piękne są :loveu::loveu::loveu: https://lh3.googleusercontent.com/-wdJT8X9LJkg/UbrNRX8noSI/AAAAAAAADO0/aqYitCKxui0/s640/DSC_1560.jpg
Bardzo dziękujemy ;) fajnie że się sprawdziłyśmy :)

[quote name='Aleksandra95']Gratki za zawody :)

A co do tematów maturalnych, to dobry pomysł :) jak coś wymyślisz, to weź mi napisz, bo też może coś takiego bym napisała :evil_lol:
Dziękujemy ;)

Okey okey :D a ty też za rok matura? :cool3: Ja wolałabym mieć taką prezentację której by mi się przyjemnie uczyło i mówiło a nie takiej której musiałabym uczyć się na siłę :) Bardziej mam obawy przed tym jak zareaguję na to komisja i moi nauczyciele :roll: Ale jak bym już o tym tak poważniej pomyślałam i poszukała to w sumie całkiem dużo jest książek czy filmów gdzie występuje pies ;)

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']
Okey okey :D a ty też za rok matura? :cool3: Ja wolałabym mieć taką prezentację której by mi się przyjemnie uczyło i mówiło a nie takiej której musiałabym uczyć się na siłę :) Bardziej mam obawy przed tym jak zareaguję na to komisja i moi nauczyciele :roll: Ale jak bym już o tym tak poważniej pomyślałam i poszukała to w sumie całkiem dużo jest książek czy filmów gdzie występuje pies ;)[/QUOTE]

Tak za rok :o

no własnie nie wiadomo jak zareagują nauczyciele..

Posted

[quote name='unikatowydiament']gratulacje za zawody:multi:[/QUOTE]
Dzięki dzięki ;)

[quote name='Sonka95']Ja mam mature za 2 lata , ale jakbym chodziła do liceum to miałabym tak jak wy ;)[/QUOTE]
No to masz dobrze.. ale z jednaj strony to się nawet ciesze że tylko rok mi został bo później o ile zdam maturę pójdę na moje wyczekane studia i zajmę się tym co lubię ;)
[quote name='Aleksandra95']Tak za rok :o

no własnie nie wiadomo jak zareagują nauczyciele..[/QUOTE]
A ty technikum czy liceum jesteś ? Jeju mi to te 3 lata strasznie szybko zleciały:shake: pamiętam jak dziś jak składałam papiery o przyjęcie do szkoły a tutaj zanim się obejrzę już będę na egzaminie :roll:

Jakoś sobie tego wgl wyobrazić nie mogę, z języków jakiejś wielkiej obawy nie mam ale matematyka u mnie to jedna wielka porażka. Jak nie pójdę na korki albo nie zmienią mi nauczyciela to nie zdam :roll:

A tego jak zareagują nauczyciele to tez jestem ciekawa bo pewnie nie jeden spojrzy na mnie krzywo :roll:

A u mnie dzisiaj duszno i nic mi się nie chce :lol: Byłam z psami nad wodą więc się trochę wymoczyły. Jutro idę tylko na matematykę i wracam do domu :)

Posted

Ja też za rok matura, właśnie zdałam sobie sprawę, że to strasznie mało, a mi brak chęci na jakąkolwiek naukę:lol:. Najbardziej boję się chyba języków, niemiecki może nie jest megatrudny, ale jak patrzyłam na arkusze to się przeraziłam...

Posted

[quote name='leónowa']Ja też za rok matura, właśnie zdałam sobie sprawę, że to strasznie mało, a mi brak chęci na jakąkolwiek naukę:lol:. Najbardziej boję się chyba języków, niemiecki może nie jest megatrudny, ale jak patrzyłam na arkusze to się przeraziłam...[/QUOTE]
O fajnie jest nas więcej ;) no nie tobie jednej brak chęci do nauki oj nie, ja też się do tego nie rwę :lol: Ja z angielskiego raczej będę zdawać chyba że mi się coś odmieni ale wątpię.. Dla mnie wyuczenie się słówek to pikuś w porównaniu do tego żebym zrozumiała i ogarnęła matematykę :roll:

[quote name='Sonka95']Ja to najbardziej boje się angielskiego , bo z tym będą problemy :roll: Z matmy jak teraz pisaliśmy próbne to brakowało mi 1 % do zaliczenia :-o[/QUOTE]
Podobno tegoroczna matura z matematyki była dość prosta że aż przez niektórych wyśmiana więc zapewne następną taką dadzą że na pewno nie zdam :lol:
[quote name='magdabroy']Dobry wieczór Klaudia :)[/QUOTE]
Cześć i czołem ;)

Jak zna się tatuaż psa to da się określić kto jest właścicielem? Czy tatuaż w tym wypadku nic nie pomaga?

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']
Jak zna się tatuaż psa to da się określić kto jest właścicielem? Czy tatuaż w tym wypadku nic nie pomaga?[/QUOTE]

Po tatuażu dojdziesz do hodowli, a hodowca powinien mieć zapisane, który pies (z jakim tatuażem) komu został sprzedany ;) Wiec teoretycznie tak, ale wszystko zależy od hodowcy ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Po tatuażu dojdziesz do hodowli, a hodowca powinien mieć zapisane, który pies (z jakim tatuażem) komu został sprzedany ;) Wiec teoretycznie tak, ale wszystko zależy od hodowcy ;)[/QUOTE]
Czyli gdzie wypadałoby się zgłosić żeby dojść do hodowli ? do związku ? Nie daleko mojej szkoły jedna Pani znalazła młodego setera, psiak ma tatuaż lecz na razie nikt się po niego nie zgłasza.

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']Czyli gdzie wypadałoby się zgłosić żeby dojść do hodowli ? do związku ? Nie daleko mojej szkoły jedna Pani znalazła młodego setera, psiak ma tatuaż lecz na razie nikt się po niego nie zgłasza.[/QUOTE]

Tak, do Związku ;) Oni sprawdzą jaka hodowla i wtedy powinniście kontaktować się z hodowcą :)

Posted

Proszę ;)
Tylko to może trochę potrwać, bo nie wiem czy na poczekaniu powiedzą Wam skąd jest psiak :roll: Może być też tak, że pies ma tatuaż z hodowli z innego województwa i wtedy to będzie trwało jeszcze dłużej :roll:

Posted

A ja już tego nie rozumiem.. Na początku robi udostępnienia na fb a niedługo po tym piszę mi że pies zostanie u koleżanki z dużym ogrodem nie zdając sobie sprawy że na psa może ktoś czekać :o:roll: pisałam jej żeby sprawdziła po tatuażu kto jest hodowcą a później ewentualnie dojść do właściciela ale najwidoczniej nie była tym zainteresowana mimo tego że wcześniej chciała aby psiak wrócił do swego Pana :roll:

Posted

Może stwierdzili ze fajnie jest mieć darmowego psa z rodowodem ;)

Nie rozumiem takiego podejścia. Może ten pies najzwyczajniej się zgubił i czeka na niego rodzina, a ktoś postanawia sobie go zostawić:roll:.

Posted

Trochę nieodpowiedzialnie się zachowała, strata psa nie koniecznie zawsze musi wiązać się z wyrzuceniem go, ale niefortunnym wypadkiem, gdzie ten pies zaginął, a właściciel może go przeciez poszukiwać.

• 2 weeks later...
Posted

Cześć cześć :)

Wy macie o tyle fajnie, że będziecie miały prezentację na maturze. Ja za dwa lata mam niby losować fragment tekstu ( lektury, czy coś) i na podstawie tego tekstu mówić 10 minut + 5 minut na pytania egzaminujących :roll: