Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kalyna']a co Whippecie nie wiedziałąm...
obstawiałam Border Collie i Grzywacza

ja tam mogę mieć tylko ONy i DONy... no i Ciapuś
choć belgi są piękne, zresztą jak wiele innych ras ja się na nie nie zdecyduję
Ja jakbym kiedyś zdecydowała się na owczarka niemieckiego to raczej krótkowłosego, one bardziej mi się podobają;)
[quote name='phase']A ja długodystansowiec. Nigdy sobie nie daruję, że zrezygnowałam z biegów.
W sumie w ostatnim roku to tylko powtórki i MATURA, MATURA, MATURA! Pamiętam to, chociaż już w pierwszej klasie nas męczyli i straszyli maturą. A my tak, tak, a w ostatniej klasie to "kurcze, jak ten czas szybko minął".
Ja widziałam whippetki tylko na wystawach, ale zawsze będą robić na mnie wrażenie.
A na jakie konkretnie dystans biegałaś? mój najdłuższy bieg to był ok 2500km a tak ogólnie to zdarza się że biegam i krótki 100m, 400 ale taki mój dystans na którym mi najbardziej zależy to 800m;) Zawsze jeszcze możesz zacząć biegać, nic straconego, a dlaczego zrezygnowałaś? :)
No właśnie czyli teraz najwyższy czas żeby się za siebie wziąć bo później w klasie maturalnej to już tego nie nadrobię:evil_lol: ja pamiętam jak dziś jak stresowałam się pójściem do wyższej szkoły a teraz już idę do trzeciej klasy więc zanim się obejrzę będę pisać maturę :lol:
To co kiedyś w przyszłości będę podziwiała u ciebie w galerii uroczego whippeta:cool3:
[quote name='Ptysiak']Dzień dobry
Hej, jak minął dzień?:)
[quote name='Victoria']Miałam u Was 8 stron zaległości..
sorki, ale oglądnęłam tylko zdjęcia ;p
to od tyłu jak razem siedzicie z Azą jest mega <3 !

Ojtam, bedzie dobrze, dasz rade ;p chociaz ja tam nic nie wiem ani o technikum ani o LO xd Ale bdzie dobrze ;]
Tak to jest jak się nie jest na bierząco:diabloti::eviltong:
Myślę, że mi też by się nie chciało tyle czytać:lol:
Dziękuję:loveu:

No obyś się nie myliła:eviltong: A Ty na które liceum się w końcu zdecydowałaś?:razz:
[quote name='Ada_Mirra']https://lh6.googleusercontent.com/-MYlqdIYmmw0/UB6gaxis_UI/AAAAAAAACks/Nze1y3EOw0c/s640/IMG_4050.JPG cudowności

no i gratki zakwalifikowania się

a Ty teraz do której klasy?
Dzięki:loveu:

Ja do 3 technikum, a Ty, a Ty?:cool3:
[quote name='Kaaasia']Gratulacje z kwalifikacji
[quote name='Milena9']Gratulacje
;)
[quote name='darii_iia']Ja już w tej chwili mam takiego, nad którym muszę pracować. Niby tak, ale bordery też bardzo szybko załapują, te nie przydatne i złe rzeczy, które trzeba potem odkręcać.

Chciałabym mieć psa, u którego nie muszę dbać o ciągle rosnący włos. Chociaż Luka obcięty w tej chwili, to pielęgnacja nie taka straszna jest teraz.
Bo ja ogólnie, zawsze lubiłam charty. Tylko, że u Afganów znów jest ten długi włos, Borzoje jakoś niezbyt mi się podobają... I najbardziej lubię whippety i saluki. A na dodatek są szybkie, na czym mi zależy w agility.
[quote name='Izabela124.']Z chartów to uwielbiam afgany i saluki. Ale pewnie nigdy takich psów nie będę miała
A to grzywacze są uparte, ciężko się z nimi pracuje jak to jest? Szczerzę powiem, że o borderach nie mam prawie w ogóle wiedzy wiec nie zaprzeczę tego co o nich napisałaś;)

Mnie bardziej przekonują saluki niż afgany ale tak jak u Izy też raczej się taka rasa u mnie nie pojawi, nie spełniają tych wymagań których oczekuję od rasy;)
[quote name='Ty$ka']Gratulujemy

Ja kiedyś trenowałam biegi średniodystansowe, potem przestała trenować i teraz żałuję, bo kiepsko z moją kondychą. Po 2,5roku przerwy powracam do biegania i jest na razie ciężko.
Mnie podoba się tylko jedna rasa - SH, no i lubię też CzW :P Po prostu uwielbiam psy pierwotne, niezależne, uparte i cholernie inteligentne
Wiesz, ja już nie raz myślałam żeby skończyć trenować bo nieraz jest na prawdę ciężko pogodzić treningi - naukę - psy dla których w tym okresie mam mniej czasu niestety. A Ty dlaczego przestałaś trenować? 2,5 roku to rzeczywiście trochę długi okres czasu ale na nic nie jest za późno wystarczy odpowiedni trening i myślę, że wszystko wróci do normy:)
Właśnie zauważyłam, że jesteś zakochana w haszczakach, ale się nie dziwię bo te psy też mi się podobają - ale w sumie która rasa mi się nie podoba:D
[quote name='magdabroy']Gaduły :eviltong:
Wydaje Ci się :eviltong:
[quote name='darii_iia']hahah. męczył się w tym włosie i ja też. obsikiwał się strasznie. i teraz mu o wiele lżej w te upały i podczas agi też.

nie dość, że te same pomysły, to ten sam gust.
A wy agi tak na poważnie trenujecie, czy tylko tak rekreacyjnie dla siebie?

Miałam dzisiaj świetny spacerek:)
Byłam akurat z Azą na łąkach i spotkałam Pana, który hoduje Labradory i ogólnie jest szkoleniowcem m.in psów myśliwskich. Miło sobie z nim porozmawiałam i jeżeli dobrze pójdzie to będę mu pomagała w szkoleniu i ogólnie w przygotowaniu psów, czyli będę miała jakieś doświadczenie na przyszłość jeżeli pójdę w kierunku szkolenia:multi:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Klaudia&Aza napisał(a):

A to grzywacze są uparte, ciężko się z nimi pracuje jak to jest? Szczerzę powiem, że o borderach nie mam prawie w ogóle wiedzy wiec nie zaprzeczę tego co o nich napisałaś;)
A wy agi tak na poważnie trenujecie, czy tylko tak rekreacyjnie dla siebie?

Nie wiem jak inne grzywacze. Ale mój Luka ma problemy ze skupieniem. I mam problem jak zwrócić jego uwagę na siebie, bo smakołyki, zabawki bardzo szybko mu się nudzą i robi na mnie totalną olewkę. Praktycznie nie zwraca uwagi na swoje imię, pewnie przez to bo w domu wszyscy ciągle gadają 'Luka, Luka, Luka...' ...wkurza mnie, to bo większą uwagę zwraca na słowa 'do mnie' (bo dostanie smaczka) niż na swoje imie. Ostatnio uznałam, że na agility i przy ćwiczeniach powinnam mu wymyślić jakąś ksywkę, którą nikt inny nie będzie używał. :lol: Największy problem mieliśmy w obcych miejscach ale już jest lepiej. Coraz częściej skupia się na mnie i wykonuje polecenia. No i takie coś jak kurczak, wątróbka czy coś w tym stylu, mały dostaje tylko na seminariach i wtedy chce pracować, dla czegoś nowego, czego nie dostaje na codzień. Jego brat ze starszego miotu też miał taki sam problem(teraz startują w zawdoach agi)...może to rodzinne. :lol:

Ogólnie, chciałabym kiedyś wystartować z nim na zawodach. Chodzimy na seminaria i dokształcamy się, kiedyś chodziliśmy na treningi. Na tą chwilę najbardziej zależy mi na jego skupieniu, a agility trenujemy przy okazji. ;)
Rozpisałam się troszkę. . :lol:

Śliczna Aza. :loveu: A jaką ma siwą bródkę. :lol:
Mam nadzieję, że Ci się uda ta pomoc przy szkoleniach. :)

Posted

darii_iia napisał(a):
Nie wiem jak inne grzywacze. Ale mój Luka ma problemy ze skupieniem. I mam problem jak zwrócić jego uwagę na siebie, bo smakołyki, zabawki bardzo szybko mu się nudzą i robi na mnie totalną olewkę. Praktycznie nie zwraca uwagi na swoje imię, pewnie przez to bo w domu wszyscy ciągle gadają 'Luka, Luka, Luka...' ...wkurza mnie, to bo większą uwagę zwraca na słowa 'do mnie' (bo dostanie smaczka) niż na swoje imie. Ostatnio uznałam, że na agility i przy ćwiczeniach powinnam mu wymyślić jakąś ksywkę, którą nikt inny nie będzie używał. :lol: Największy problem mieliśmy w obcych miejscach ale już jest lepiej. Coraz częściej skupia się na mnie i wykonuje polecenia. No i takie coś jak kurczak, wątróbka czy coś w tym stylu, mały dostaje tylko na seminariach i wtedy chce pracować, dla czegoś nowego, czego nie dostaje na codzień. Jego brat ze starszego miotu też miał taki sam problem(teraz startują w zawdoach agi)...może to rodzinne. :lol:

Ogólnie, chciałabym kiedyś wystartować z nim na zawodach. Chodzimy na seminaria i dokształcamy się, kiedyś chodziliśmy na treningi. Na tą chwilę najbardziej zależy mi na jego skupieniu, a agility trenujemy przy okazji. ;)
Rozpisałam się troszkę. . :lol:

Śliczna Aza. :loveu: A jaką ma siwą bródkę. :lol:
Mam nadzieję, że Ci się uda ta pomoc przy szkoleniach. :)

Najważniejsze abyś z nim ćwiczyła a na pewno będą tego rezultaty;)
To właśnie może popróbuj z nim reagowanie na imię na wątróbce, jeżeli będzie już dobrze na nie reagował to zmienisz wątróbkę na inną nagrodę;) Albo spróbuj pokazać mu że nagrodą może być też piłka czy zabawa z tobą przy wykonywaniu różnych komend, u mnie np. Cola nie zrobi czegoś dla zabawki, tylko i wyłącznie za smakołyk:roll: Ja jak uczyłam skupienia na mnie, to na początku gdy na mnie wgl nie patrzyła to mówiłam imię plus wydawałam jakiś dziwny odgłos(:evil_lol:) i za każdym razem kiedy na mnie spojrzała był klik- smakołyk. Później żeby wydłużyć skupienie trzymałam smakołyk w okolicy twarzy i w końcu sama zrozumiała o co chodzi:)

Też marzą mi się zawody agility, więc Tobie życzę powodzenia żebyś wystartowała w takich zawodach w najbliższym czasie;)

Uwielbiam jej siwiznę:loveu:
Też mam taką cichą nadzieję;)

Posted

Klaudia&Aza napisał(a):
Ja jakbym kiedyś zdecydowała się na owczarka niemieckiego to raczej krótkowłosego, one bardziej mi się podobają;)

hmm ogólnie to ON i DON to ta sama rasa, tylko włos inny.. a pisze tak, bo zrobili dwie rasy :roll:
coby żadnej nie dyskryminować...

W sumie to Sonia jest taka bardzo DONowata, przy Gandzi to widać, bo ten krótkowłosy jest. A Sonia jest po krótkowłosych ;)
Choć chyba DONy po ONach mają krótszy włos niż DON po rodzicach długowłosych ;)

a swoja droga to ta siwa bródka bardzo ją postarza :(
ale reszta pyska to taki młodzieniaszek jest., więc dwie skrajności ;)

Posted

Klaudia&Aza napisał(a):
Najważniejsze abyś z nim ćwiczyła a na pewno będą tego rezultaty;)
To właśnie może popróbuj z nim reagowanie na imię na wątróbce, jeżeli będzie już dobrze na nie reagował to zmienisz wątróbkę na inną nagrodę;) Albo spróbuj pokazać mu że nagrodą może być też piłka czy zabawa z tobą przy wykonywaniu różnych komend, u mnie np. Cola nie zrobi czegoś dla zabawki, tylko i wyłącznie za smakołyk:roll: Ja jak uczyłam skupienia na mnie, to na początku gdy na mnie wgl nie patrzyła to mówiłam imię plus wydawałam jakiś dziwny odgłos(:evil_lol:) i za każdym razem kiedy na mnie spojrzała był klik- smakołyk. Później żeby wydłużyć skupienie trzymałam smakołyk w okolicy twarzy i w końcu sama zrozumiała o co chodzi:)

Też marzą mi się zawody agility, więc Tobie życzę powodzenia żebyś wystartowała w takich zawodach w najbliższym czasie;)

Uwielbiam jej siwiznę:loveu:
Też mam taką cichą nadzieję;)

Kiedyś miałam z nim wyćwiczone imię. No ale moja rodzina łatwo, to zepsuła. :shake: U mnie zawsze w nagrodę jest coś innego, zabawka, smakołyk. Oczywiście smakołyki muszę co jakiś czas zmieniać bo mu się nudzą jak daje te same przez 2-3 dni. Dlatego mam dużo rodzajów smaczków, które mu mieszam jak się zabieram do nauki czegoś z nim. Ostatnio, znów z nim ćwiczę imię, zwraca na mnie uwagę, gdy wokół jest spokojnie. Ale np. jak usłyszy jakiś szelest, głos czy coś w tym stylu, to zareaguje tylko na 'do mnie' . Ale poćwiczymy zobaczymy. Rodzinie zakazałam się odzywać do tego psa. :evil_lol:
Do zawodów nam się nie śpiszy. Najpierw chciałąbym mieć już wszytsko wypracowane, a to pewnie trochę czasu zajmie. ;)
I Tobie życzę spełnienia marzeń co do zawodów. :)

Jest taka...urocza ta siwizna. :lol:
Trzymam kciuki. ;)

Posted

kalyna napisał(a):
hmm ogólnie to ON i DON to ta sama rasa, tylko włos inny.. a pisze tak, bo zrobili dwie rasy :roll:
coby żadnej nie dyskryminować...

W sumie to Sonia jest taka bardzo DONowata, przy Gandzi to widać, bo ten krótkowłosy jest. A Sonia jest po krótkowłosych ;)
Choć chyba DONy po ONach mają krótszy włos niż DON po rodzicach długowłosych ;)

a swoja droga to ta siwa bródka bardzo ją postarza :(
ale reszta pyska to taki młodzieniaszek jest., więc dwie skrajności ;)

No teraz to trochę namieszane z tą ,,rasą" bo wcześniej chyba było tak, że to owczarek niemiecki i nie miało znaczenia z jakim włosem? ale to chyba od niedawna jest tak że to są dwie osobne rasy..

Nie wiem jak to jest z tą siwizną ale przeglądając galerię niektórych belgów to pomimo że pies był młody to miał tą charakterystyczną siwą bródkę więc możliwe że to jest jakaś cecha rasy;)
To że ja postarzam to niestety wiem ,ale w sumie to kwestia przyzwyczajenia bo ona i tak ma zachowanie szczeniaka:evil_lol: nie wiem jaki wiek dają jej przechodni, ale zdarza się, że od razu zaznaczają że to młody piesek;)
darii_iia napisał(a):
Kiedyś miałam z nim wyćwiczone imię. No ale moja rodzina łatwo, to zepsuła. :shake: U mnie zawsze w nagrodę jest coś innego, zabawka, smakołyk. Oczywiście smakołyki muszę co jakiś czas zmieniać bo mu się nudzą jak daje te same przez 2-3 dni. Dlatego mam dużo rodzajów smaczków, które mu mieszam jak się zabieram do nauki czegoś z nim. Ostatnio, znów z nim ćwiczę imię, zwraca na mnie uwagę, gdy wokół jest spokojnie. Ale np. jak usłyszy jakiś szelest, głos czy coś w tym stylu, to zareaguje tylko na 'do mnie' . Ale poćwiczymy zobaczymy. Rodzinie zakazałam się odzywać do tego psa. :evil_lol:
Do zawodów nam się nie śpiszy. Najpierw chciałąbym mieć już wszytsko wypracowane, a to pewnie trochę czasu zajmie. ;)
I Tobie życzę spełnienia marzeń co do zawodów. :)

Jest taka...urocza ta siwizna. :lol:
Trzymam kciuki. ;)

U mnie też rodzina potrafi spalić którąś z komend po czym się na nich muszę wkurzam i naprawiać to co zepsuli:roll:
Ze smakami u mnie jest różnie, bo nieraz jest bardziej nakręcona na zabawkę niż na smaka ale też zdarza się, że jest odwrotnie..A w takich spokojnych miejscach ma już opanowane reagowanie na imię..jeżeli tak to coraz bardziej próbuj z nim ćwiczyć w rozproszonych miejscach i na pewno wam się w końcu uda:)

Posted

Wspaniale zdjecia Azy :loveu:
kurze to ja goowniara jestem hah teraz do 1 LO :)
darii_iiawidzisz vos w tym jest hahah i pomysly i poglady :D

Jak juz jest wzmianka o agi to ja Wam powiem ze u mojego "dziecka" tez wlasnie cwicze skupienie sie bo na jezdzie na rolkach z psem latwo o wyerotke no i ogolnie posluszenstwo nam idzie wiec nie jestzle ;) dzis w me rece trfila.ksiazka oczami psa i po przeczytaniu 20 stron jestem mega pozytywnie zaskoczona :D cos czego szukalam od dawna o behawiortyce i psychologii psow ;) teraz mam nadzieje ze wlasnie lepiej zrozumiem mojego kloskow i bede miala okazje nauczenia jej lepszego skupiania sie na mnie hahah :D

milej nocy :loveu:

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']
U mnie też rodzina potrafi spalić którąś z komend po czym się na nich muszę wkurzam i naprawiać to co zepsuli:roll:
Ze smakami u mnie jest różnie, bo nieraz jest bardziej nakręcona na zabawkę niż na smaka ale też zdarza się, że jest odwrotnie..A w takich spokojnych miejscach ma już opanowane reagowanie na imię..jeżeli tak to coraz bardziej próbuj z nim ćwiczyć w rozproszonych miejscach i na pewno wam się w końcu uda:)
I mam taki zamiar. Jeszcze są wakacje, to mam dla niego trochę więcej czasu...pożyjemy zobaczymy. :lol:

Ada_Mirra - ja teraz idę do 3 gim, to nie taka gówniara jesteś. :lol:

Posted

[quote name='Ada_Mirra']Wspaniale zdjecia Azy :loveu:
kurze to ja goowniara jestem hah teraz do 1 LO :)
darii_iiawidzisz vos w tym jest hahah i pomysly i poglady :D

Jak juz jest wzmianka o agi to ja Wam powiem ze u mojego "dziecka" tez wlasnie cwicze skupienie sie bo na jezdzie na rolkach z psem latwo o wyerotke no i ogolnie posluszenstwo nam idzie wiec nie jestzle ;) dzis w me rece trfila.ksiazka oczami psa i po przeczytaniu 20 stron jestem mega pozytywnie zaskoczona :D cos czego szukalam od dawna o behawiortyce i psychologii psow ;) teraz mam nadzieje ze wlasnie lepiej zrozumiem mojego kloskow i bede miala okazje nauczenia jej lepszego skupiania sie na mnie hahah :D

milej nocy :loveu:
No to już nie taka goowniara, toż to już kobietka:eviltong:

Ja jeszcze jazdy na rolkach z psem nie ćwiczyłam i chyba nie chcę bo jak taki owy mój pies by zobaczył kota to bym nie dość że zawału dostała to jeszcze bym tylko się poobijała:D

To życzę przyjemnej lekturki, a o czym tak dokładniej jest książka, o psiej psychice, jak pies się uczy itp czy bardziej o szkoleniu?:)

Dzięki może nic głupiego mi się dziś nie przyśni i też życzę miłej nocy :lol::loveu:

[quote name='darii_iia']I mam taki zamiar. Jeszcze są wakacje, to mam dla niego trochę więcej czasu...pożyjemy zobaczymy. :lol:

Ada_Mirra - ja teraz idę do 3 gim, to nie taka gówniara jesteś. :lol:
No tak, ja też próbuję spędzać z psami jak najwięcej czasu dopóki mogę, nawet nie wiem jak to będzie w rok szkolny bo teraz się dobrze z psami zżyłam a później będą siedziały przez jakiś czas same dopóki nie wrócę:)

Myślę że w okresie 2, 3 gim dziewczyny coraz bardziej poważnieją czyli nie narzekaj z tobą też nie jest źle:evil_lol:

Posted

Klaudia&Aza napisał(a):

No tak, ja też próbuję spędzać z psami jak najwięcej czasu dopóki mogę, nawet nie wiem jak to będzie w rok szkolny bo teraz się dobrze z psami zżyłam a później będą siedziały przez jakiś czas same dopóki nie wrócę:)
Myślę że w okresie 2, 3 gim dziewczyny coraz bardziej poważnieją czyli nie narzekaj z tobą też nie jest źle:evil_lol:

Oj tak. Draco, to samotnik. Ale Luka...w sumie już teraz czasami mam go dość, bo zachowuje się jak mój cień. :lol: Teraz siedzę zamknięta w pokoju, bo mnie wkurza. :evil_lol:
Ja tam się nie uważam za gówniarę już od jakiegoś czasu. :evil_lol:

Posted

Ksiazka raczej typowo psychologiczna - ale jesli chodzi o tresure to tez pomoze po pomaga nam zrozumiec.. co pies mysli -dzialanie na zasadzie co bym myslala gdybym byla psem ;) przynajmniej o tym czesc 1.

Witam sloneczny dzien :D

Posted

darii_iia napisał(a):
Ale Luka...w sumie już teraz czasami mam go dość, bo zachowuje się jak mój cień. :lol:
U mnie Kiss tak samo się zachowuje. Bobik pójdzie i do mamy, brata, nie musi ciągle przy mnie siedzieć. A Kiss ma wszystkich w poważaniu i woli tylko ze mną przebywać.

darii_iia napisał(a):
Nie wiem jak inne grzywacze. Ale mój Luka ma problemy ze skupieniem. I mam problem jak zwrócić jego uwagę na siebie, bo smakołyki, zabawki bardzo szybko mu się nudzą i robi na mnie totalną olewkę.
U mnie jest tak samo

Posted

[quote name='darii_iia']Oj tak. Draco, to samotnik. Ale Luka...w sumie już teraz czasami mam go dość, bo zachowuje się jak mój cień. :lol: Teraz siedzę zamknięta w pokoju, bo mnie wkurza. :evil_lol:
Ja tam się nie uważam za gówniarę już od jakiegoś czasu. :evil_lol:
Wiem o czym mówisz, u mnie Aza jest taką samą przylepą i nie dość że chodzi za mną prawie krok w krok to jeszcze zaczepia mnie żeby się nią zainteresować, ale cały czas nad nią pracuję:evil_lol: No ładnie, biednego psiaczka odizolować od pańci:lol:
No i masz rację:)
[quote name='magdabroy']https://lh4.googleusercontent.com/-APHF088oJZ8/UCLEZZqcXdI/AAAAAAAACnI/lR1Jge_OCew/s640/DSCF6652.JPG moja kochana Azunia :loveu:
I moja :loveu::loveu::loveu:
[quote name='Ada_Mirra']Ksiazka raczej typowo psychologiczna - ale jesli chodzi o tresure to tez pomoze po pomaga nam zrozumiec.. co pies mysli -dzialanie na zasadzie co bym myslala gdybym byla psem ;) przynajmniej o tym czesc 1.

Witam sloneczny dzien :D
A to ja chyba czytałam podobną książkę już kiedyś, ale nie jestem pewna:D

Witamy witamy u nas dzisiaj słonecznie i deszczowo, tak na zmianę :evil_lol: jak minął dzień, wyczytałaś jeszcze coś ciekawego w książce?:cool3::eviltong:
[quote name='Chein']Jejku, jak Aza mi się strasznie podoba! :loveu:
Miło się to czyta :loveu::loveu:
[quote name='Ptysiak']https://lh5.googleusercontent.com/-wSYzsGpA6g4/UCLBfNpapQI/AAAAAAAACms/NrC1IpMkByU/s640/DSCF6637.JPG śliczna czarna Księżniczka :loveu::loveu::loveu:
Ona nie taka księżniczka bo dzisiaj pokazała zębole przy zapoznaniu się z inną suczką, ale później było już ok;)

A ja nie wiem kompletnie co mam zrobić:roll:
Dzisiaj dostałam propozycję zaprezentowania jednej z suczek na zawodach dummy na poziomie podstawowym. W ogóle nie wiem jak to będzie bo nigdy w sumie nie miałam do czynienia z tego typu zawodami co prawda pies jest idealnie wyszkolony ale nie wiem czy ja dam radę :shake: Szczerze powiem, że boję się zaakceptować tej propozycji, co prawda zawody będą dopiero we wrześniu więc miałabym czas na jakieś przygotowanie ale sama nie wiem:-(

Posted

Izabela124. napisał(a):
Jak masz czas na przygotowanie się to nie ma nad czym się zastanawiać :)

No czas i chęci jak najbardziej mam ale boję się, że jednak sobie nie poradzę:roll: Jeszcze ja należę do osób bardziej stresujących się czyli jak na pierwszy raz to może być ciężko :roll:

Posted

Izabela124. napisał(a):
Będzie dobrze :)

Dzięki za wsparcie:calus:;)
Na początek chciałabym się z suczką dobrze poznać, wspólne spacery itp. a później ocenimy czy dobrze nam się ze sobą wspracuję:)

Posted

Izabela124. napisał(a):
Takie poznanie jest ważne :) Na pewno pójdzie wam super :)

kalyna napisał(a):
dokładnie, najpierw oceń wszystko itp, a potem śmigaj na zawody ;)

i pokaż ją w galerii ;)

I chyba tak zrobię, lepiej się poznamy i zobaczymy co i jak. Jak teraz będzie wychodziło kiepsko to spróbujemy poćwiczyć ewentualnie na inne zawody;) Ogólnie dzisiaj już poznałam mniej więcej o co chodzi i pies sprawuje się świetnie, jest to raczej kwestia dokształcenia..

A w galerii na pewno się pojawi i jeżeli się już w 100% zdecyduję będę zdawała relację:)

phase napisał(a):
Na pewno dasz radę! :kciuki:

Mam nadzieję, że jak na pierwszy raz nie wypadnę najgorzej;)

Posted

Dasz radę! Skoro macie ambicje, czas a Aza, jak już wspomniałaś, jest idealnie wyszkolona, to spróbujcie! Nawet jakby się *tfu tfu!* nie udało, to co z tego? Macie nowe doświadczeń, próbujecie czegoś nowego, wspólny kontakt... :)