*Magda* Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 monisiaxp ten banerek dla Klaudii jest ładny, ale brakuje na nim jednego psa :razz: Quote
Klaudia&Aza Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 Oba banerki są piękne:loveu: a teraz mam problem, który sobie ustawić noo:evil_lol: Quote
*Magda* Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 [quote name='Klaudia&Aza']Oba banerki są piękne:loveu: a teraz mam problem, który sobie ustawić noo:evil_lol:[/QUOTE] Możesz zmieniać codziennie :evil_lol: Quote
Klaudia&Aza Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 [quote name='magdabroy']Możesz zmieniać codziennie :evil_lol: To wcale nie jest śmieszne:D:evil_lol: jeszcze gazy Azy mnie tu rozpraszają i myśleć już nie mogę:D ustawię banerek understandme a później zmienię za jakiś czas:) Quote
*Magda* Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Ja zapomniałam co to pierdzący pies jak Tora przeszła na barf ;) Ale za to teraz lubi bekać :evil_lol: Quote
Aleksa. Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 [quote name='magdabroy']Ja zapomniałam co to pierdzący pies jak Tora przeszła na barf ;) Ale za to teraz lubi bekać :evil_lol:[/QUOTE] u mnie Dora jak zje surowe, to taki bąki wali mi w pokoju, że aż z nią nie mam ochoty siedzieć.:D Quote
Karro Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Cesar na całe szczęście gazuje rzadko, częściej sobie beka :D Cieszę się, że bannerek się podoba :) Quote
Klaudia&Aza Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 Bekanie chyba tak nie odraża jak gazy więc macie lepiej:D U mnie właśnie dzisiaj tak wyjątkowo zaczęła bąki puszczać i tez nie miałam ochoty z nią siedzieć:evil_lol: teraz na szczęście jest już spokój:D Barf mnie jednak trochę przeraża ze względu na jego przechowywanie i przygotowanie takiego posiłku, mielenie owoców, warzyw itp to chyba nie dla mnie:roll: Ja osobiście nie dałabym rady jeździć codziennie po mięso więc musiałabym zamrażać a jednak na trzy psy to bym potrzebowała trochę więcej miejsca w zamrażarce. A duża jest różnica w karmieniu barfem a np. suchą karmą? Tak mnie natchnęłyście z tymi banerkami to teraz sama tworzę jakiś własny, zobaczymy co z tego wyjdzie:D Quote
*Magda* Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 [quote name='Klaudia&Aza']Barf mnie jednak trochę przeraża ze względu na jego przechowywanie i przygotowanie takiego posiłku, mielenie owoców, warzyw itp to chyba nie dla mnie:roll: Ja osobiście nie dałabym rady jeździć codziennie po mięso więc musiałabym zamrażać a jednak na trzy psy to bym potrzebowała trochę więcej miejsca w zamrażarce. A duża jest różnica w karmieniu barfem a np. suchą karmą? [/QUOTE] Ja jak robię papki warzywno-owocowe, to zawsze na kilka razy i wrzucam do zamrażarki ;) Zresztą wszystko kupuję na zapas, robię porcje i do zamrożenia ;) Zależy o jaką różnicę chodzi między barf'em a suchym. Ja nigdy nie byłam zwolennikiem suchych bobków, ale jak ktoś tak karmi psa, to ja nie mam nic przeciwko ;) Dużo się trzeba nachodzić przy barfie, żeby znaleźć jak najtaniej i jak najbardziej urozmaicić dietę. Ale jak już się człowiek wdroży w barf, to nie jest aż tak źle ;) Co do ilości psów, to na ten temat najlepiej jakby się wypowiedziała Kalyna, bo ona też ma właśnie 3 psy na barf'ie, to może Ci napisać ile miejsca w zamrażarce potrzebuje ;) Quote
Klaudia&Aza Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 [quote name='magdabroy']Ja jak robię papki warzywno-owocowe, to zawsze na kilka razy i wrzucam do zamrażarki ;) Zresztą wszystko kupuję na zapas, robię porcje i do zamrożenia ;) Zależy o jaką różnicę chodzi między barf'em a suchym. Ja nigdy nie byłam zwolennikiem suchych bobków, ale jak ktoś tak karmi psa, to ja nie mam nic przeciwko ;) Dużo się trzeba nachodzić przy barfie, żeby znaleźć jak najtaniej i jak najbardziej urozmaicić dietę. Ale jak już się człowiek wdroży w barf, to nie jest aż tak źle ;) Co do ilości psów, to na ten temat najlepiej jakby się wypowiedziała Kalyna, bo ona też ma właśnie 3 psy na barf'ie, to może Ci napisać ile miejsca w zamrażarce potrzebuje ;) Chodzi mi o różnice takie jak np. wydatki, wygląd sierści, skóry, różnice w trawieniu itp. Wydaje mi się, że jakieś różnice są na pewno skoro wiele osób chwali sobie barf pomimo tego, że jest czasochłonny:) Zrobiłam banerek taki na szybko:) Quote
Ptysiak Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Bardzo fajne te banerki i ten Twój :) Zorbie Ci jeszcze jeden to już będziesz miała 5, jeszcze z dwa i możesz codziennie inny przez cały tydzień :D A mi Ptysiek nie pierdzi po suchym ale jak zje trochę kurczaka to czasami jest masakra :evil_lol: Quote
*Magda* Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 [quote name='Klaudia&Aza']Chodzi mi o różnice takie jak np. wydatki, wygląd sierści, skóry, różnice w trawieniu itp. Wydaje mi się, że jakieś różnice są na pewno skoro wiele osób chwali sobie barf pomimo tego, że jest czasochłonny:) [/QUOTE] Wydatki zależą od tego gdzie i za ile się kupi ;) Z tego co piszą ludzie, to wychodzi na to samo, a czasem taniej ;) Na początku może wyjść troszkę drożej, bo trzeba się wdrążyć w barf, no i niektóre psy na początku jedzą wiecej ;) Co do wyglądu sierści, to powiem tylko tyle, że w weekend kolega podsumował Torę tak:"nigdy nie widziałem, żeby pies tak się świecił" :loveu: Ale oczywiście trzeba pamiętać o olejach, jajkach... Trawienie jest dużo lepsze, bo przyswajalność jedzenia jest dużo większa niż przy suchej karmie. Widać to po kupach, bo są mniejsze niż po suchych bobkach ;) No i ta radość na pysku jak przychodzi pora jedzenia :loveu: Tora nigdy nie była taka szczęśliwa w porach posiłków :) Zdarzają się jednak psy, które nie mogą być na barfie. No i pies musi być nauczony gryźć spokojnie kości, żeby się nie zadławił jak połknie za duży kawałek :) Quote
Oscar Patric Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 wpadliśmy z rewizytą:) świetny banerek:) :) pozdrawiamy cieplutko Quote
Karro Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Fajny bannerek zrobiłaś :loveu: w jakim programie? :) Quote
Klaudia&Aza Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 [quote name='Ptysiak']Bardzo fajne te banerki i ten Twój :) Zorbie Ci jeszcze jeden to już będziesz miała 5, jeszcze z dwa i możesz codziennie inny przez cały tydzień :D A mi Ptysiek nie pierdzi po suchym ale jak zje trochę kurczaka to czasami jest masakra :evil_lol:[/QUOTE] Jak Ci się będzie nudziło to możesz zrobić, będę zmieniała codziennie, lub gdy mi się któryś znudzi:D I jak tu wytrzymać z takim skunksem w jednym pokoju :evil_lol: [quote name='magdabroy']Wydatki zależą od tego gdzie i za ile się kupi ;) Z tego co piszą ludzie, to wychodzi na to samo, a czasem taniej ;) Na początku może wyjść troszkę drożej, bo trzeba się wdrążyć w barf, no i niektóre psy na początku jedzą wiecej ;) Co do wyglądu sierści, to powiem tylko tyle, że w weekend kolega podsumował Torę tak:"nigdy nie widziałem, żeby pies tak się świecił" :loveu: Ale oczywiście trzeba pamiętać o olejach, jajkach... Trawienie jest dużo lepsze, bo przyswajalność jedzenia jest dużo większa niż przy suchej karmie. Widać to po kupach, bo są mniejsze niż po suchych bobkach ;) No i ta radość na pysku jak przychodzi pora jedzenia :loveu: Tora nigdy nie była taka szczęśliwa w porach posiłków :) Zdarzają się jednak psy, które nie mogą być na barfie. No i pies musi być nauczony gryźć spokojnie kości, żeby się nie zadławił jak połknie za duży kawałek :)[/QUOTE] Właśnie słyszałam, że po olejach sierść się bardzo błyszczy, świeci :) Może warto się przestawić na tego typu dietę ale nawet jak by to dopiero jak już będę na swoim, musiałabym też się w to dokładniej zagłębić i poczytać. Bila by była wykluczona bo ona nie potrafi wolno i spokojnie jeść, wszystko łyka tak jakby chciał jej ktoś zabrać miskę..:roll: Rozumie, że w każdym wieku pies może być przestawiony na barf [quote name='unikatowydiament']wpadliśmy z rewizytą:) świetny banerek:) :) pozdrawiamy cieplutko[/QUOTE] Witamy u nas:) Dziękujemy i też mocno pozdrawiamy;) [quote name='understandme']Fajny bannerek zrobiłaś :loveu: w jakim programie? :)[/QUOTE] Dzięki ;) ja to go tak na szybko tylko zrobiłam w programach jakich miałam. Czyli najzwyklejszy paint, Microsoft Office do zmniejszania i przycinania zdjęć i Picase do retuszu i napisu:lol: Quote
*Magda* Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 [quote name='Klaudia&Aza']Rozumie, że w każdym wieku pies może być przestawiony na barf [/QUOTE] Tak ;) Oczywiście pies, który już nie ma zębów ze starości, kości nie pogryzie, ale tak poza tym nie ma chyba określonego wieku, żeby przejść na barf :) A oleje możesz już teraz dodawać do diety ;) Z łososia, lnu czy nawet zwykła oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy/rzepakowy :) Quote
Ptysiak Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Jak zacznie mi normalnie mózg pracować, czyli w nocy jak jest chłodniej to pobawię się i może coś mi wyjdzie ładnego z banerków :D Quote
Oscar Patric Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 witanko popołudniowe:) całuski ślicznym dziewczynką ślemy:) Quote
Fantowa Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Witamy się po raz pierwszy ;) Cudowna suczka :loveu: Quote
Klaudia&Aza Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 [quote name='magdabroy']A oleje możesz już teraz dodawać do diety ;) Z łososia, lnu czy nawet zwykła oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy/rzepakowy :)[/QUOTE] Od czasu do czasu im podawałam ale nie często. Akurat w domu mam chyba tylko olej słoneczny więc od dziś zaczynamy podawać olej:) A w jakich tak mniej więcej ilościach można podawać na dzień, żeby nie przedobrzyć? [quote name='Ptysiak']Jak zacznie mi normalnie mózg pracować, czyli w nocy jak jest chłodniej to pobawię się i może coś mi wyjdzie ładnego z banerków :D[/QUOTE] Ok ok nie musisz się śpieszyć, zrób jak będziesz miała wolną chwilę, a jak Ci się nie będzie chciało to nie musisz robić:lol: [quote name='unikatowydiament']witanko popołudniowe:) całuski ślicznym dziewczynką ślemy:)[/QUOTE] hej hej:) całuski przekazane:) [quote name='Fantowa']Witamy się po raz pierwszy ;) Cudowna suczka :loveu:[/QUOTE] Hej;) Dziękuję i zapraszam częstooooooo:lol: Quote
*Magda* Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 [quote name='Klaudia&Aza']Od czasu do czasu im podawałam ale nie często. Akurat w domu mam chyba tylko olej słoneczny więc od dziś zaczynamy podawać olej:) A w jakich tak mniej więcej ilościach można podawać na dzień, żeby nie przedobrzyć?[/QUOTE] Olej z łososia podaję 1 łyżkę dziennie ;) Jeśli daję olej rzepakowy lub słonecznikowy to 2-3 razy w tygodniu po łyżce ;) Quote
LadyS Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 My dajemy olej winogronowy albo oliwę z oliwek - tzn. dawaliśmy jak dotąd - po ok. łyżeczce dziennie do jednej porcji żarcia. Quote
Kaaasia Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 My dajemy olej jaki w domu jest przez jakiś czas a potem przerwa. Dawałam też tran ale słyszałam że z tym można przedobrzyć Quote
Recommended Posts