dorka1403 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 dzień dobry...tak rzadko bywam tu ale to nie tylko u was..że aż mi wstyd.... :oops::oops: ale mam nadzieję że to będzie wybaczone...po prostu kupa pracy i to przez to...wszystko nadrobiłam i zdjęcia jak zwykle piękne... Quote
Klaudia&Aza Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 [quote name='roadtonowhere']Witamy! Śliczne psiaki, ale to Bila zawładnęła moim sercem https://lh6.googleusercontent.com/-W5K4l-uPsX0/UNnPgJjMUzI/AAAAAAAAC9s/REFGuSAzbD8/s640/DSCF8285.jpg Cześć:) Fajnie, że zajrzałaś i cieszę się, że sucze się podobają :) [quote name='Sonka95']Jak masz jakiś filmik to wstawiaj chętnie obejrzymy [quote name='unikatowydiament']My też pozdrawiamy [quote name='Ty$ka']Jasne, że tak Poproszę o adres i spodziewaj się mnie jeszcze w tym roku Chętnie go obejrzymy. A na nowy poczekamy ;P Mam stary filmik z lata i nowy z dziś, czekam tylko aż się zgrają na picase;) [quote name='phase']Kochane życzę Wam w Nowym Roku wszystkiego co NAJLEPSZE, dużo zdrówka, by nadchodzący nowy rok był jeszcze lepszy od 2012! Dziękuje za życzenia również życzę Ci wszystkiego co najlepsze w 2013 :calus: [quote name='Sonka95']I jak psiaki zniosły sylwestra ? Szczęśliwego Nowego Roku życzymy z Sonką :loveu: Sylwester suki zniosły nie najgorzej, po Bili było widać że jest z lekka zestresowana więc została w domu, a Azz oglądała z nami fajerwerki :) Wam też życzymy wszystkiego dobrego :calus: [quote name='Victoria']co słychać w nowym roku?? gdzie się znów podziewacie.?:razz: Po nowym roku hmm.. nie mogę się przyzwyczaić do wstawania do szkoły i wgl nic się nie uczę, jeszcze bardziej się po tych świętach rozleniwiłam :mdleje: [quote name='Collie']Ja nie robiłam sobie żadnego postanowienia, bo po co się później rozczarowywać? :evil_lol: Szkoła pochłonęła... wracajcie. ;) No w sumie tak, pewnie z żadnym z nich nie przeżyje przez cały rok bo znając mnie to szybko zrezygnuję ale co tam :evil_lol: Akurat tym razem nie szkoła, ale ostatnio tak mi internet wolno chodzi że już z nim po prostu nie wytrzymuje. Miał chodzić z prędkością 6MG/s a chodzi tak wolno że nie wiem:angryy: :angryy: [quote name='dorka1403']dzień dobry...tak rzadko bywam tu ale to nie tylko u was..że aż mi wstyd.... :oops::oops: ale mam nadzieję że to będzie wybaczone...po prostu kupa pracy i to przez to...wszystko nadrobiłam i zdjęcia jak zwykle piękne... No to musisz się poprawić i zacząć do nas zaglądać :mad: a tak na powarznie to nie ma sprawy, wszystko wybaczone też mi się ostatnio zdarza zapomnieć o DGM ;) Wczoraj byłam z suczami na szczepieniu, w sumie jestem z nich zadowolona. Obyło się bez żadnych awantur, jedynie Aza na początku zaszczekała na Pana weterynarza ale później było już ok. Dzisiaj poszłam z nimi na parogodzinny spacerek, więc od razu jak wróciłyśmy poszły spać i mam spokój :evil_lol: A tak wgl to mam już uzbierane na lustro:multi: Teraz tylko decyzja które wybrać. Najgorsze jest to, że jeszcze nie jestem zdecydowana które wziąć :shake: Nie będę na siłę go kupować, chcę żeby to była przemyślana decyzja, bo nie chcę żebym była później nie zadowolona.. Muszę jeszcze trochę poczytać, więc mam nadzieję, że w lutym będę mieć już nowy sprzęcik:) Zaraz dodam linka z filmikami, ten drugi był nagrywany dzisiaj i widać jak nieładnie jej teraz sierść wychodzi :roll: (od razu przepraszam za słabą jakość filmików:oops:) https://picasaweb.google.com/105625283992349092089/Filmiki#5830313480595860834 https://picasaweb.google.com/105625283992349092089/Filmiki#5830368708520211106 Quote
Sonka95 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Ale Aza super wykonuje sztuczki :crazyeye: :loveu: Quote
Ty$ka Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Świetnie sztuczkujecie :loveu: No zakochałam się :loveu::loveu::loveu: Quote
Klaudia&Aza Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 Sonka95 napisał(a):Ale Aza super wykonuje sztuczki :crazyeye: :loveu: Do super to może jeszcze trochę brakuje, ale ogólnie nie jest najgorzej :multi: Ty$ka napisał(a):Świetnie sztuczkujecie :loveu: No zakochałam się :loveu::loveu::loveu: Jeszcze mam parę sztuczek nie ukazanych na filmiku ale to bliżej wiosny pokaże :) Quote
Ty$ka Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Bliżej wiosny? :mad::shake: Przecież właśnie śnieg pada :shake: Quote
phase Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Hej Klauduś. :) Działa Ci multicytat? Świetnie Wam idzie! :) Quote
Victoria Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Aza jest świetna :loveu: pożycz mi ją :loveu: :evil_lol: albo daj xd a Ty weźmiesz Nuche, nauczysz ją tak i znów się możemy zamienić xd Quote
Kaaasia Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Azunia jest cudna :loveu: Jak ją nauczyłaś dostawiania do nogi (na pierwszym filmiku 1:20)? Quote
Qeeriefire Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Znam ból wolno chodzącego internetu, ale podobno musi się 'rozchodzić'. Jeny, świetnie razem pracujecie, Aza cudnie trzymała ten koszyczek. :loveu:A w dostawaniu się zakochałam i też jestem ciekawa jak ją nauczyłaś.:crazyeye: Quote
roadtonowhere Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Uwielbiam sztuczkowe filmiki! Świetnie wam idzie! :razz: Quote
Klaudia&Aza Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 [quote name='Ty$ka']Bliżej wiosny? :mad::shake: Przecież właśnie śnieg pada :shake: Bo w domu ciężko jej niektóre sztuczki wykonać, a teraz taka brzydka pogoda na zewnątrz jest, że filmik byłby całkiem kiepski. Jak to u Was śnieg jeszcze pada, u mnie to już znikł dawno? [quote name='phase']Hej Klauduś. :) Działa Ci multicytat? Świetnie Wam idzie! :) Hej hej:) Tak u mnie normalnie działa, a to co tam tobie nie działa? [quote name='Izabela124.']Które lustra bierzesz pod uwagę? Ogólnie to myślałam nad nikonem D80, canonem 600d lub canonem d5100 tzn. o nich najwięcej czytałam i widziałam jakie zdjęcia robią. Ale przyznam się szczerze, że jeszcze nie mam takich konkretnych modeli z których mogę wybrać:oops: też się zastanawiałam nad tym czy nie lepiej kupić jakieś tańsze body + lepszy obiektyw, sama nie wiem co zrobić :roll: na zdjęciach zapewne w dużej ilości ukazywałyby się psy, ale też chciałabym robić portrety rodzinie lub znajomym, czy też zdjęcia krajobrazów. Mam znajomego, który jest na studium fotograficznym muszę jeszcze z nim porozmawiać to może on coś mi doradzi. [quote name='Victoria']Aza jest świetna :loveu: pożycz mi ją :loveu: :evil_lol: albo daj xd a Ty weźmiesz Nuche, nauczysz ją tak i znów się możemy zamienić xd Dzięki:) Nikomu jej nie oddam ani nie pożyczę :diabloti::eviltong: Ale Nuchę i tak możesz do mnie przywieść to trochę ją wymęczę :lol: [quote name='Kaaasia']Azunia jest cudna :loveu: Jak ją nauczyłaś dostawiania do nogi (na pierwszym filmiku 1:20)? [quote name='Collie']Znam ból wolno chodzącego internetu, ale podobno musi się 'rozchodzić'. Jeny, świetnie razem pracujecie, Aza cudnie trzymała ten koszyczek. :loveu:A w dostawaniu się zakochałam i też jestem ciekawa jak ją nauczyłaś.:crazyeye: Oo to coś u mnie długo trwa to "rozchodzenie":lol: Bardzo się cieszę, że nasza współpraca się podoba bo nad niektórymi sztuczkami ciężko się namęczyłyśmy nie wspominając o mojej irytacji gdy coś nie wychodziło :diabloti::evil_lol: A dostawianie do nogi to tak, tylko nie wiem czy dobrze wytłumaczę: Na początku nauczyłam ją tj. zarzucania tyłkiem pomiędzy nogi, podobnie do tego jak na filmiku : https://picasaweb.google.com/105625283992349092089/Filmiki#5830313480595860834 (1.44) tyle że zamiast slalomu pomiędzy nogami to ona stała przede mną, ja stawałam w rozkroku i naprowadzałam ją tak żeby zadkiem weszła pomiędzy moje nogi. Jak to już opanowała to później praktycznie robiłam to samo tylko zamiast stać w rozkroku to łączyłam nogi ze sobą i znowu ją naprowadzałam do lewej nogi i gestem dawałam jej znak żeby usiadła. Najtrudniej chyba było żeby ogólnie nauczyła się tego wchodzenia pomiędzy nogi ale jak już to opanowała to z dostawianiem nie było żadnego problemu. Podobnie też ją nauczyłam tego obchodzenia tyłem wokół mnie:) Jak na początku uczyłam tego Cole to klękałam na kolana bo była wiele mniejsza i łatwiej kontrolowało się jej ruchy :) Pewnie coś poprzekręcałam, ja nie umie tłumaczyć bo u nas zawsze to od tak wychodzi. Jak coś to mogę nagrać filmik żeby było łatwiej zrozumieć a jak nie to śmiało pytajcie :) [quote name='roadtonowhere']Uwielbiam sztuczkowe filmiki! Świetnie wam idzie! :razz: [quote name='Milena9']Świetne te filmy :) Dziękujemy bardzo :loveu: Byłam dzisiaj na wagarach :diabloti: :loveu: Quote
Sonka95 Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Ja dzisiaj nie chciałam iść do szkoły , ale poszłam , bo dziś zebranie :evil_lol: I znowu będzie o moich ucieczkach z wf i przychodzeniu niekiedy na 2 lekcje :diabloti: Quote
Klaudia&Aza Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 Sonka95 napisał(a):Ja dzisiaj nie chciałam iść do szkoły , ale poszłam , bo dziś zebranie :evil_lol: I znowu będzie o moich ucieczkach z wf i przychodzeniu niekiedy na 2 lekcje :diabloti: No tak zebrania, NIE fajna sprawa:evil_lol: Ja nieraz mamię w ogóle nie mówię że jest zebranie tylko każe jej zadzwonić bo wychowawczyni zazwyczaj nie pamięta kto ile ma nieobecności, więc rodzice o nich nie wiedzą:lol: Quote
Sonka95 Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Klaudia&Aza napisał(a):No tak zebrania, NIE fajna sprawa:evil_lol: Ja nieraz mamię w ogóle nie mówię że jest zebranie tylko każe jej zadzwonić bo wychowawczyni zazwyczaj nie pamięta kto ile ma nieobecności, więc rodzice o nich nie wiedzą:lol: Moja wychowawczyni to wie kiedy uciekłaś więc jest niefajnie :diabloti: A jak bym nie powiedziała to dzwoni i wysyła listy do rodziców więc już wolę na spokojnie powiedzieć :crazyeye: Quote
Klaudia&Aza Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 Sonka95 napisał(a):Moja wychowawczyni to wie kiedy uciekłaś więc jest niefajnie :diabloti: A jak bym nie powiedziała to dzwoni i wysyła listy do rodziców więc już wolę na spokojnie powiedzieć :crazyeye: No to masz rzeczywiście nie fajnie :evil_lol: U mnie ostatnio przyszły listem zagrożenia, a najlepsze jest to że w Wigilię :lol: Co prawda mam tylko jedno z rosyjskiego, a w zasadzie to mi nie wypada ale no co zrobię nauczyciel wie lepiej :roll: Quote
Izabela124. Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Ja tam wierna Canonom :D Jak masz znajomego profesjonalnego fotografa to na pewno dobrze Ci doradzi :) Quote
Ty$ka Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Izabela124. napisał(a):Jak masz znajomego profesjonalnego fotografa to na pewno dobrze Ci doradzi :) A jak się nie ma? :( Bo też stoję z takim samym dylematem co Klaudia. Quote
Izabela124. Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Ty$ka napisał(a):A jak się nie ma? :( Bo też stoję z takim samym dylematem co Klaudia.To zależy ile możesz wydać na body. Ja mam Canona 60d, jestem bardzo zadowlona, obiektyw mam tylko jeden 85/ 1.8 i też jestem mega zadowolona, robię nim zdjęcia w ruchu jak i portrety. Ale w ruchu bardzo ciężko się robi, poza tym to stałka. Zbieram na jakieś tele. Tylko nie wiem jakie Quote
Klaudia&Aza Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 Izabela124. napisał(a):Ja tam wierna Canonom :D Jak masz znajomego profesjonalnego fotografa to na pewno dobrze Ci doradzi :) Tzn. nie, on w zasadzie się dopiero uczy, jest na pierwszym roku ale i tak pewnie ma większą wiedzę niż ja :) Ty$ka napisał(a):A jak się nie ma? :( Bo też stoję z takim samym dylematem co Klaudia. A no właśnie ja też nie wiem kiedy dokładnie z nim pogadam. A też już się doczekać nie mogę, może coś na wątku fotograficznym się popytam to może mi coś dziewczyny doradzą. Ty też nad tymi samymi aparatami co ja myślisz, czy jakieś inne sobie upatrzyłaś? :) Quote
Ty$ka Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Klaudia&Aza napisał(a):A no właśnie ja też nie wiem kiedy dokładnie z nim pogadam. A też już się doczekać nie mogę, może coś na wątku fotograficznym się popytam to może mi coś dziewczyny doradzą. Ty też nad tymi samymi aparatami co ja myślisz, czy jakieś inne sobie upatrzyłaś? :) To powiesz co Ci doradzą albo najlepiej zarzuć linkiem ;) Ja bardziej celowałam w Nikona, bo mam znajome osoby, które znają się na fotografii i sami są znikowani :). Najbardziej to myślałam o Nikonie d5200 + Nikkor 55-200mm f/4-5.6G ED AF-S DX lub 50mm 1.8f oraz o jakimś tele. Z Canonów nie mam nic upatrzonego, na razie myślę że starczyłby mi Canon 450D + ef 70-200f/4L , ale wkurza mnie to, że jakość filmów dupiasta :P. Także błądzę jak ślepiec w ciemności :lol: I potrzebuję pomocy. Pomijając fakt, że moim zdaniem od body ważniejszy jest obiektyw ;), dlatego mam dylemat. Quote
Izabela124. Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Na Nikonach się nie znam, więc nie pomogę :eviltong: Quote
Ty$ka Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Izabela124. napisał(a):Na Nikonach się nie znam, więc nie pomogę :eviltong: Ale nie jest powiedziane, że Nikon. Waham się pomiędzy nim a Canonem, więc liczę na pomoc ;P Quote
Recommended Posts