Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Klaudia&Aza napisał(a):

Hej;) dziękujemy za odwiedziny, fajnie, że sucz się podoba. Czy jest ideałem z wyglądu dla mnie jak najbardziej:loveu: Wiele osób obawia się aktywności i inteligencji belga, ale na prawdę można to fajnie wykorzystać w codziennym życiu;)
A co do adopcji belgów to wydaje mi się, że nie ma takiego ogólnego miejsca.. psy do adopcji najczęściej wrzucane są na forum belgowe albo tutaj na dogomani w ich wątku;)

Dziękuję za odpowiedź;)Swoją piękną sunią narobiłaś mi ochoty na belga, coraz poważniej rozważam w przyszłości posiadanie tej rasy, chociaż nigdy specjalnie się się nią nie interesowałam:p No i proszę o wciąż świeże foty:loveu:

Posted

Witam.
Faktycznie - zdjęcia klimatyczne.
Bawiłaś się jasnością/kontrastem w programie graf.,
czy z ustawień aparatu wyszły Ci takie zaciemnione sylwetki?
Bo bardzo lubię takie motywy, które pamiętam
jeszcze z czasów, gdy fociłem zwykłymi cyfrówkami:
ustawiało się balans bieli na jasnym punkcie (np. niebo)
i następnie kadrowało na sylwetkę/przedmiot nas interesujący.
Aza jak zawsze piękna. Gorąco pozdrawiam.

Posted

Izabela124. napisał(a):
Zdjęcia bardzo klimatyczne

dOgLoV napisał(a):
Świetne !!!!

Ty$ka napisał(a):
Faktycznie jest w nich klimat, no po prostu są rewelacyjne

Kaaasia napisał(a):
Fajne focisze

unikatowydiament napisał(a):
extra

Milena9 napisał(a):
Świetne te zdjęcia

Dziękuję :loveu:
leónowa napisał(a):
Dziękuję za odpowiedź;)Swoją piękną sunią narobiłaś mi ochoty na belga, coraz poważniej rozważam w przyszłości posiadanie tej rasy, chociaż nigdy specjalnie się się nią nie interesowałam:p No i proszę o wciąż świeże foty:loveu:

Nie ma problemu, jak coś to śmiało pytaj, znawcą nie jestem ale w razie czego spróbuję odpowiedzieć:lol:
Miło się to czyta i mam nadzieję, że kiedyś doczekasz się swojego belga;) A zdjęć jak chwilowo nie mam żadnych, dzisiaj może pójdę to coś popstrykam:)
Ptysiak napisał(a):
Super zdjęcia

Podobno na ugryzienie jest dobra cebula, ale nie wiem na bank bo nie testowałam tego. Wiem że ocet trochę pomaga ;)

Molowe napisał(a):
https://lh4.googleusercontent.com/-Hq1NV2xzPzY/UAr9VB3RZtI/AAAAAAAACUs/xRKr3GKaVwI/s640/DSCF6282.JPG to zdjęcie jest boskie :loveu:

a na osę to faktyczne cebula najlepiej działa wyciąga cały jad i powoli przestaje boleć :)

Ja akurat wzięłam wtedy octem bo tak na szybko to cebuli nie mogłam znaleźć:D i nie powiem bo załagodziło trochę ból i wczoraj już mogłam chodzić, pomimo, że trochę pobolewało:)
Ptysiak napisał(a):
Wtorkowe - słoneczne dzień dobry ;)

Witam dzisiaj już w środę ;)
Kashdog napisał(a):
Ponieważ jestem zakochana w belgowych stworzeniach i mam nadzieję, że za kilka lat coś owczarkowatego do mnie zawita tooo będę stanowczo zachwycać się Twoim czarnuchem :loveu:
https://lh6.googleusercontent.com/-v4iesdk5r5s/T-3fXzS5GiI/AAAAAAAAB5k/UEdaxVVy6iQ/s640/DSCF4995.JPG
Czy mi się wydaje, czy ona jest takiej lżejszej budowy, czy po prostu jej się wyliniało i tylko stwarza pozory :diabloti: ?

Witamy nowego gościa, widzę, że dużo osób ma jakieś plany jeżeli chodzi o owczarki, nie koniecznie belgijskie:) bardzo mnie to cieszy:loveu:
Tak raz to to, że ona jest lżejszej budowy a dwa to też jej się wyliniało:D Teraz to i tak jej się przytyło, próbowałam ją podtuczyć i myślę, że teraz jest w miarę ok;)
kalyna napisał(a):
Jakie rewelacyjne są te zdjęcia :loveu: :loveu:

najbardziej podobają mi się 2 pierwsze :loveu:

Dziękuję, mi też to się najbardziej podoba:loveu:
Kawalier napisał(a):
Witam.
Faktycznie - zdjęcia klimatyczne.
Bawiłaś się jasnością/kontrastem w programie graf.,
czy z ustawień aparatu wyszły Ci takie zaciemnione sylwetki?
Bo bardzo lubię takie motywy, które pamiętam
jeszcze z czasów, gdy fociłem zwykłymi cyfrówkami:
ustawiało się balans bieli na jasnym punkcie (np. niebo)
i następnie kadrowało na sylwetkę/przedmiot nas interesujący.
Aza jak zawsze piękna. Gorąco pozdrawiam.

Hej:)
Nie nie bawiłam się w tym programie, w aparacie ustawiłam balans bieli na ,,pochmurno" jak to się u mnie nazywa, i leciutko przyciemniłam w picasie;)
Zdjęcie było robione od dołu tzn. Aza tak jakby stała na górce, do tego zdjęcie robione było pod słońce i taki coś samo wyszło:D

Osobiście mój aparat tylko w jakiejś części mnie zadowala bo może się nim pobawić osoba początkująca, ustawienia są łatwe i wgl. Wiec teraz planuję tak na jesień zima kupić coś lepszego, marzy mi się lustrzanka nikon, lub canon bo te do mnie chyba najbardziej przemawiają tylko nie wiem czy kupię jakąś dobrą do sumy ok 3000zł :roll: Niby coś tam przeglądam i czytam ale tam jest tyle modeli, że nie wiem czym tam mam się kierować:roll:

Wczoraj kąpałam psy bo były takie w kurzu, że nie wiem. Na podwórku je kąpałam bo akurat fajna pogoda była, wykąpałam Azę, puściłam ją a ta poszła się wytarzać w trawię, tak więc musiałam myć ją od nowa:D

Posted

Klaudia&Aza napisał(a):

Nie ma problemu, jak coś to śmiało pytaj, znawcą nie jestem ale w razie czego spróbuję odpowiedzieć:lol:
Miło się to czyta i mam nadzieję, że kiedyś doczekasz się swojego belga;) A zdjęć jak chwilowo nie mam żadnych, dzisiaj może pójdę to coś popstrykam:)

No ja też mam taką nadzieję, że się doczekam:pO i dziękuję za ofertę, jak bedę czegoś potrzebowała to będę pytać, bo wolę spytać osoby, która przez posiadanie takiego psa ma jako takie doświadczenie niż wyczytywać suche fakty z neta. Jeszcze raz dzięki:eviltong: https://lh3.googleusercontent.com/-RVxbi9lYotg/UA-9xhRpwVI/AAAAAAAACZg/5CwAZ1AVMbs/s640/DSCF4275.JPG Cudna zapatrzona panna:loveu:

Posted

Ptysiak napisał(a):
Dzień dobry :)

Śliczności :loveu:
Na tym pierwszym chyba broszkę mokra była ?:>

Oj ale tylko tak troszkę:lol:
Kaaasia napisał(a):
Ja raz kąpałam psa na podwórku- uciekł mi cały w pianie i sobie ganiał nie dając się złapać :evil_lol:

Ha ha było łapać aparat i zdjęcia robić bo za pewne śmiesznie to wyglądało:evil_lol:
Ty$ka napisał(a):
Aza jest świetna :loveu:

:loveu:
leónowa napisał(a):
No ja też mam taką nadzieję, że się doczekam:pO i dziękuję za ofertę, jak bedę czegoś potrzebowała to będę pytać, bo wolę spytać osoby, która przez posiadanie takiego psa ma jako takie doświadczenie niż wyczytywać suche fakty z neta. Jeszcze raz dzięki:eviltong: https://lh3.googleusercontent.com/-RVxbi9lYotg/UA-9xhRpwVI/AAAAAAAACZg/5CwAZ1AVMbs/s640/DSCF4275.JPG Cudna zapatrzona panna:loveu:

Ok ok jak coś to pytaj;)

Posted

Pestka napisał(a):
Do 3000zł,możesz kupić używane body i jakiś fajny obiektyw ;)

No właśnie używane, a takie to tylko chyba na allegro znajdę i tego się chyba właśnie obawiam, że okaże się, że coś uszkodzone jest albo coś:roll: a też nie widzi mi się wyrzucać 3tys w błoto:evil_lol:

A miał ktoś może do czynienia z którymś z tych aparatów Nikon D5100 lub Canon 600D? Gdzieś kiedyś czytałam, że ten conon ma więcej opcji ale jak to na prawdę jest to nie wiem.
understandme napisał(a):

Dzięki dzięki:loveu:
Paula03 napisał(a):
Witamy się :hand:
My tutaj pierwszy raz, ale obiecuję, że będziemy zaglądać :)

Hej;)
Jak najbardziej zapraszamy i trzymamy za słowo:diabloti::D