Aleks89 Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Iza Ty i troszeczkę popić?:diabloti: Poszukać fot z Sierakowa jak rano skacowana Izunia ,lazła przez cały ośrodek owinięta w kołdre z bobikiem na smyczy?:evil_lol: Quote
Izabela124. Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Klaudia&Aza napisał(a):Też tak mówiłam, ale w rzeczywistości mogło wyglądać to inaczej:DMusiałam pilnować koleżanki ha ha Aleks89 napisał(a):Iza Ty i troszeczkę popić?:diabloti: Poszukać fot z Sierakowa jak rano skacowana Izunia ,lazła przez cały ośrodek owinięta w kołdre z bobikiem na smyczy?:evil_lol:Lepiej nie :evil_lol: Quote
LadyS Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Klaudia&Aza napisał(a):To fajnie, że planujesz tervika, przynajmniej jedna która nie zachwyca się aż tak malinami i decyduje się na tervika:D A już wiesz, w jakim mniej więcej czasie będziesz go mieć czy to jest raczej czas nie określony? Ja jak bym miała celować w odmianę tervików to myślę, że szukałabym tylko i wyłącznie o szarym umaszczeniu:) A co do tych dogomaniackich dyskusji wychowawczych i nie tylko też mam podobne zdanie i też nie lubię się w takie dyskusję wdawać bo wiadomo, że i tak mnie ktoś przebije.;) Myślę, że czas bliżej nieokreślony, na pewno dopiero wtedy, jak całkowicie mój Jax się ogarnie, czyli pewnie jeszcze minimum rok - no i mam tez inne warunki, na przykład posiadanie większego mieszkania czy zakup samochodu, bo pociągiem z małym JRT się da, ale z tervikiem i JRT to popełnię samobójstwo w trakcie :lol: A odmiana tylko i wyłącznie szara mnie interesuje, w takim się zakochałam i takiego będę szukać :) Aleks89 napisał(a):LadyS-fuu terwika ,to gronka już lepiej ładniejsze to to i czarne:loveu: Co kto lubi, ja tervika czarnego nie chce ;) Quote
*Magda* Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 https://lh5.googleusercontent.com/-PBDppHADr8Y/UAr9csfoqXI/AAAAAAAACVs/9evVMJXPxjo/s640/DSCF6303.JPG moja cudna Aza :loveu: Quote
kalyna Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 LadyS napisał(a):Myślę, że czas bliżej nieokreślony, na pewno dopiero wtedy, jak całkowicie mój Jax się ogarnie, czyli pewnie jeszcze minimum rok - no i mam tez inne warunki, na przykład posiadanie większego mieszkania czy zakup samochodu, bo pociągiem z małym JRT się da, ale z tervikiem i JRT to popełnię samobójstwo w trakcie :lol: A odmiana tylko i wyłącznie szara mnie interesuje, w takim się zakochałam i takiego będę szukać :) Szary :loveu: piękne umaszczenie ;) https://lh5.googleusercontent.com/-PBDppHADr8Y/UAr9csfoqXI/AAAAAAAACVs/9evVMJXPxjo/s640/DSCF6303.JPG jaki szczęśliwy pyszczek :loveu: Aleks Nie wiem jak to wygląda u Ciebie, może nie jest tak, jak opisujesz..... ja wiem jak na moje psy, jakie korekty działają...to mi wystarczy.... karcenie szczeniaka przez dorosłe psy to mam na co dzień i już przywykłam do tego... No właśnie samce nie myślą głowa tylko...ale to już wiele osób powiedziało..i moja Gandolina nie będzie w tym lepsza... Ale się Off zrobił... Quote
Kaaasia Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 https://lh5.googleusercontent.com/-PBDppHADr8Y/UAr9csfoqXI/AAAAAAAACVs/9evVMJXPxjo/s640/DSCF6303.JPG Azunia śliczna jak zawsze :multi: Quote
dianusia921 Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 (edited) Hej :) Śliczne nowe zdjęcia Azuni :) i ma bardzo ładne szelki ;) Co do tego pstrykania w ucho to też mam podobne zdanie do Twojego. Szczerze to nie uważam żeby strzelenie psa gdy robi coś źle zacieślało jego kontakty z właścicielem, raczej myślę, że pies może być niepewny właściciela i być poddenerwowany, że nigdy nie wie jak pan się zachowa.... A co do tervika to też bym skłaniała sięku szaremu umaszczeniu :) U mnie z czasem pojawi się belg, podejrzwam, że samiec gronka, ale możliwe, że skuszę się też na szarego tervika ;) Zobaczymy. Pozdrawiam. Edited July 27, 2012 by dianusia921 Quote
evel Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Klaudia&Aza napisał(a):Albo ja źle rozumie albo nie wiem sama, ale jeżeli korektą za to, że pies skacze na mnie mam go pyknąć w ucho no to jak to może być możliwe żeby nie być z nim na kontakcie? Ale dlaczego się upierasz z tym pstrykaniem w ucho, bo ja już nie wiem? :evil_lol: Pies na Ciebie skacze - jeśli sobie tego nie życzysz, po pierwsze możesz zablokować "wyzwalacz" (np. schować zabawki i koniec, zabawy nie będzie póki się pies nie ogarnie) a po drugie możesz mu pokazać, że sobie tego nie życzysz nawet głosowo (zostaw te uszy! :evil_lol:) i tak, będzie to korektą. dianusia921 napisał(a):Co do tego pstrykania w ucho to też mam podobne zdanie do Twojego. Szczerze to nie uważam żeby strzelenie psa gdy robi coś źle zacieślało jego kontakty z właścicielem, raczej myślę, że pies może być niepewny właściciela i być poddenerwowany, że nigdy nie wie jak pan się zachowa.... Są psy, którym nie wystarcza wzmacnianie dobrych zachowań i ignorowanie niepożądanych, bo zaczynają się wtedy problemy. Osobiście mam psa, któremu stanowczo muszę pokazywać, co jest dobre i co dobre nie jest. Wydaje się to śmieszne, bo to mała "słodka" kundliczka, ale jeśli ona poczuje, że przejmuje ją ktoś mniej stanowczy i mniej konsekwentny niż ja (moja siostra, mama) to suka zaczyna im włazić na głowę po prostu. Robi się nachalna, nerwowa, udaje, że nie słyszy komend, poleceń. Ja psa chwalę i nagradzam, ale jak trzeba wrzasnąć czy skorygować smyczą, to się nie zastanawiam, tylko stosuję korektę i gdy pies na nią reaguje, natychmiast chwalę i w ogóle jest szał z radości. Nie zauważyłam, żeby mój pies się mnie bał, unikał, czy nie wiedział, czego się po mnie spodziewać. Serio :) Szare terviki są super, ale gdybym miała brać długowłosego belga to bym celowała w jakiegoś oszczędnie owłosionego, właśnie podobnie jak Aza ;) Quote
Klaudia&Aza Posted July 22, 2012 Author Posted July 22, 2012 Aleksandra95 napisał(a):a kiedy fotki ? :eviltong: Chwila chwila zaraz dodam:eviltong: LadyS napisał(a):Myślę, że czas bliżej nieokreślony, na pewno dopiero wtedy, jak całkowicie mój Jax się ogarnie, czyli pewnie jeszcze minimum rok - no i mam tez inne warunki, na przykład posiadanie większego mieszkania czy zakup samochodu, bo pociągiem z małym JRT się da, ale z tervikiem i JRT to popełnię samobójstwo w trakcie :lol: A odmiana tylko i wyłącznie szara mnie interesuje, w takim się zakochałam i takiego będę szukać :) A to twój Jax nie akceptuje innych psów czy jak to z nim jest? Ja też jak bym miała wziąć tervika to w grę wchodzi tylko szary ale jak narazie to całym sercem jestem oddana gronką i pewnie tak zostanie;) A myślisz już nad przeglądaniem miotów, bierzesz już w jakimś stopniu którąś z hodowli czy narazie czekasz aż wszystko ci się ustabilizuje w codziennym życiu? A tak przy okazji podróżowania z psem pociągiem, jak to jest z biletami, za bilet dla psa jest taka sama cena jak za normalnego pasażera? magdabroy napisał(a):https://lh5.googleusercontent.com/-PBDppHADr8Y/UAr9csfoqXI/AAAAAAAACVs/9evVMJXPxjo/s640/DSCF6303.JPG moja cudna Aza :loveu: :loveu: kalyna napisał(a):https://lh5.googleusercontent.com/-PBDppHADr8Y/UAr9csfoqXI/AAAAAAAACVs/9evVMJXPxjo/s640/DSCF6303.JPG jaki szczęśliwy pyszczek :loveu: Aleks Nie wiem jak to wygląda u Ciebie, może nie jest tak, jak opisujesz..... ja wiem jak na moje psy, jakie korekty działają...to mi wystarczy.... karcenie szczeniaka przez dorosłe psy to mam na co dzień i już przywykłam do tego... No właśnie samce nie myślą głowa tylko...ale to już wiele osób powiedziało..i moja Gandolina nie będzie w tym lepsza... Ale się Off zrobił... Szczęśliwy pyszczek bo na długi spacer szłyśmy to była zadowolona:loveu: Między innymi dlatego ja wolę suczki:evil_lol: Kaaasia napisał(a):https://lh5.googleusercontent.com/-PBDppHADr8Y/UAr9csfoqXI/AAAAAAAACVs/9evVMJXPxjo/s640/DSCF6303.JPG Azunia śliczna jak zawsze :multi: ;) dianusia921 napisał(a):<p> Hej :)</p> <p> Śliczne nowe zdjęcia Azuni :) i ma bardzo ładne szelki ;)</p> Hej;) Dziękujemy;) evel napisał(a):Ale dlaczego się upierasz z tym pstrykaniem w ucho, bo ja już nie wiem? :evil_lol: Pies na Ciebie skacze - jeśli sobie tego nie życzysz, po pierwsze możesz zablokować "wyzwalacz" (np. schować zabawki i koniec, zabawy nie będzie póki się pies nie ogarnie) a po drugie możesz mu pokazać, że sobie tego nie życzysz nawet głosowo (zostaw te uszy! :evil_lol:) i tak, będzie to korektą. Oj tam oj tam pstryk w ucho to był tylko taki przykład:evil_lol: Ja zwyczaj robię to tak, że jak zaczyna na mnie skakać bo przez jakiś czas się ze mną nie widziała i się cieszy to daje jej komendę siad i czekam aż się uspokoi, dopiero później zaczynam głaskać i chwalić. Często nie może usiedzieć, więc za każdym razem kiedy chce zacząć skakać znowu każe jej usiąść. Nie wiem czy to jest dobry sposób ale na nią to działa;) Bila to już całkiem inny pies, do niej to można krzyczeć i krzyczeć a ta i tak się nie uspokoi:roll: evel napisał(a):Są psy, którym nie wystarcza wzmacnianie dobrych zachowań i ignorowanie niepożądanych, bo zaczynają się wtedy problemy. Osobiście mam psa, któremu stanowczo muszę pokazywać, co jest dobre i co dobre nie jest. Wydaje się to śmieszne, bo to mała "słodka" kundliczka, ale jeśli ona poczuje, że przejmuje ją ktoś mniej stanowczy i mniej konsekwentny niż ja (moja siostra, mama) to suka zaczyna im włazić na głowę po prostu. Robi się nachalna, nerwowa, udaje, że nie słyszy komend, poleceń. Ja psa chwalę i nagradzam, ale jak trzeba wrzasnąć czy skorygować smyczą, to się nie zastanawiam, tylko stosuję korektę i gdy pies na nią reaguje, natychmiast chwalę i w ogóle jest szał z radości. Nie zauważyłam, żeby mój pies się mnie bał, unikał, czy nie wiedział, czego się po mnie spodziewać. Serio :) Najwidoczniej taka metoda na twoją suczkę działa, i ja nie mówię, że to jest złe skoro ty sama widzisz tego rezultaty;) A czy to ty chcesz wziąć Maliniaka na DT czy pomyliłam galerię? :) Wczoraj tak Aza się wygłupiała jak rzuciłam jej małe jabłko CDN. Quote
Klaudia&Aza Posted July 22, 2012 Author Posted July 22, 2012 Mam trzy bardzo podobne zdjęcia i wszystkie trzy mi się równie podobają wiec wstawię wszystkie:D Jeszcze mam parę ale teraz idę na obiad więc dodam później;) Quote
LadyS Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Jax kocha inne psy, ale ja chcę go do końca nauczyć posłuszeństwa, a dopiero potem brać kolejnego psa, po prostu - uważam, że tak jest bardziej odpowiedzialnie ;) Za PKP Intercity płaci się 15,20 zł za psa, który nie jest w transporterze/klatce, za regionalne przewozy 4,5 zł. Quote
evel Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Tak, chciałabym małego mali na DT, ale jeszcze nie wiem, co na to TŻ - zagryzam pazury do piątku, bo wtedy będzie decyzja... Quote
Aleksa. Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 za takie małe jabłuszko tyle radości :p :lol: Quote
Molowe Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 https://lh6.googleusercontent.com/-Jisf0zD5c6w/UAr9sOXPElI/AAAAAAAACXs/B0kZgwBm0n8/s640/DSCF6337.JPG ale wariat XD Quote
Ty$ka Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Przyszliśmy się przywitać, a co :) Fajną masz ferajnę, a Aza ma fenomenalne szelki - takie wesołe :D https://lh3.googleusercontent.com/-A7vPROOtUPs/UAr9vfAL5zI/AAAAAAAACYE/H4TM7d5fuIU/s640/DSCF6343.JPG świetne :loveu: Będziemy wpadać :) Quote
phase Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Witamy się. :) Te szelki do niej pasują po prostu nieziemsko! :) Quote
Ptysiak Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Jakie wygłupy :D https://lh6.googleusercontent.com/-7tmHGu6i_XI/UAr9xILr3mI/AAAAAAAACYY/h_w4IJNRCiw/s640/DSCF6347.JPG ona jest przecudna :loveu: Quote
Klaudia&Aza Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 LadyS napisał(a):Jax kocha inne psy, ale ja chcę go do końca nauczyć posłuszeństwa, a dopiero potem brać kolejnego psa, po prostu - uważam, że tak jest bardziej odpowiedzialnie ;) Bardzo słusznie, że tak uważasz:) evel napisał(a):Tak, chciałabym małego mali na DT, ale jeszcze nie wiem, co na to TŻ - zagryzam pazury do piątku, bo wtedy będzie decyzja... No to trzymam kciuki aby TŻ się zgodził na DT dla malinki :kciuki: unikatowydiament napisał(a):super foteczki:) pozdrawiamy ;) Aleksandra95 napisał(a):za takie małe jabłuszko tyle radości :p :lol: No a później co z jabłuszkiem zrobiła? Rozgryzła i część zjadła, ona to nieraz potrafi tyle jabłek zjeść, że głowa mała, wgl z niej to taki owocoholik:D Milena9 napisał(a):Szalona ta Aza :) A no szalona szalona:P Molowe napisał(a):https://lh6.googleusercontent.com/-Jisf0zD5c6w/UAr9sOXPElI/AAAAAAAACXs/B0kZgwBm0n8/s640/DSCF6337.JPG ale wariat XD A później się dziwić, że pies cały w kurzu:D Ty$ka napisał(a):Przyszliśmy się przywitać, a co :) Fajną masz ferajnę, a Aza ma fenomenalne szelki - takie wesołe :D https://lh3.googleusercontent.com/-A7vPROOtUPs/UAr9vfAL5zI/AAAAAAAACYE/H4TM7d5fuIU/s640/DSCF6343.JPG świetne :loveu: Będziemy wpadać :) Miło nam przywitać nowego gościa:) Dziękuję za miłe komentarze no i zapraszam:) phase napisał(a):Witamy się. :) Te szelki do niej pasują po prostu nieziemsko! :) Nie dość, że szelki pasują jej do wygląu to i do szalonego charakterku:D Ptysiak napisał(a):Jakie wygłupy :D https://lh6.googleusercontent.com/-7tmHGu6i_XI/UAr9xILr3mI/AAAAAAAACYY/h_w4IJNRCiw/s640/DSCF6347.JPG ona jest przecudna :loveu: Ale jej słodzicie:evil_lol: A dzisiaj jak na złość ugryzła mnie osa w stopę i chodzić nie mogę więc dzisiaj będzie bez spacerowo chyba, że brat wyjdzie. Muszę zrobić sobie jakiś okład to może trochę przestanie boleć :/ A teraz ostatnia porcja zdjęć z której jestem zadowolona nawet nie wiedziałam że to moje cuś umie zrobić ładne zdjęcie:loveu: Zdjęcia były tylko przyciemnione + w dwóch nasyciłam kolory. CDN Quote
Klaudia&Aza Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 Takie zwykłe pstryki ale mi się podobają:) Quote
Recommended Posts