Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Iza Ty i troszeczkę popić?:diabloti:
Poszukać fot z Sierakowa jak rano skacowana Izunia ,lazła przez cały ośrodek owinięta w kołdre z bobikiem na smyczy?:evil_lol:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Klaudia&Aza napisał(a):
Też tak mówiłam, ale w rzeczywistości mogło wyglądać to inaczej:D
Musiałam pilnować koleżanki ha ha

Aleks89 napisał(a):
Iza Ty i troszeczkę popić?:diabloti:
Poszukać fot z Sierakowa jak rano skacowana Izunia ,lazła przez cały ośrodek owinięta w kołdre z bobikiem na smyczy?:evil_lol:
Lepiej nie :evil_lol:

Posted

Klaudia&Aza napisał(a):
To fajnie, że planujesz tervika, przynajmniej jedna która nie zachwyca się aż tak malinami i decyduje się na tervika:D A już wiesz, w jakim mniej więcej czasie będziesz go mieć czy to jest raczej czas nie określony? Ja jak bym miała celować w odmianę tervików to myślę, że szukałabym tylko i wyłącznie o szarym umaszczeniu:)
A co do tych dogomaniackich dyskusji wychowawczych i nie tylko też mam podobne zdanie i też nie lubię się w takie dyskusję wdawać bo wiadomo, że i tak mnie ktoś przebije.;)

Myślę, że czas bliżej nieokreślony, na pewno dopiero wtedy, jak całkowicie mój Jax się ogarnie, czyli pewnie jeszcze minimum rok - no i mam tez inne warunki, na przykład posiadanie większego mieszkania czy zakup samochodu, bo pociągiem z małym JRT się da, ale z tervikiem i JRT to popełnię samobójstwo w trakcie :lol: A odmiana tylko i wyłącznie szara mnie interesuje, w takim się zakochałam i takiego będę szukać :)

Aleks89 napisał(a):
LadyS-fuu terwika ,to gronka już lepiej ładniejsze to to i czarne:loveu:

Co kto lubi, ja tervika czarnego nie chce ;)

Posted

LadyS napisał(a):
Myślę, że czas bliżej nieokreślony, na pewno dopiero wtedy, jak całkowicie mój Jax się ogarnie, czyli pewnie jeszcze minimum rok - no i mam tez inne warunki, na przykład posiadanie większego mieszkania czy zakup samochodu, bo pociągiem z małym JRT się da, ale z tervikiem i JRT to popełnię samobójstwo w trakcie :lol: A odmiana tylko i wyłącznie szara mnie interesuje, w takim się zakochałam i takiego będę szukać :)

Szary :loveu: piękne umaszczenie ;)

https://lh5.googleusercontent.com/-PBDppHADr8Y/UAr9csfoqXI/AAAAAAAACVs/9evVMJXPxjo/s640/DSCF6303.JPG jaki szczęśliwy pyszczek :loveu:

Aleks Nie wiem jak to wygląda u Ciebie, może nie jest tak, jak opisujesz..... ja wiem jak na moje psy, jakie korekty działają...to mi wystarczy.... karcenie szczeniaka przez dorosłe psy to mam na co dzień i już przywykłam do tego...

No właśnie samce nie myślą głowa tylko...ale to już wiele osób powiedziało..i moja Gandolina nie będzie w tym lepsza...
Ale się Off zrobił...

Posted (edited)

Hej :)

Śliczne nowe zdjęcia Azuni :) i ma bardzo ładne szelki ;)

Co do tego pstrykania w ucho to też mam podobne zdanie do Twojego. Szczerze to nie uważam żeby strzelenie psa gdy robi coś źle zacieślało jego kontakty z właścicielem, raczej myślę, że pies może być niepewny właściciela i być poddenerwowany, że nigdy nie wie jak pan się zachowa....

A co do tervika to też bym skłaniała sięku szaremu umaszczeniu :) U mnie z czasem pojawi się belg, podejrzwam, że samiec gronka, ale możliwe, że skuszę się też na szarego tervika ;) Zobaczymy.

Pozdrawiam.

Edited by dianusia921
Posted

Klaudia&Aza napisał(a):
Albo ja źle rozumie albo nie wiem sama, ale jeżeli korektą za to, że pies skacze na mnie mam go pyknąć w ucho no to jak to może być możliwe żeby nie być z nim na kontakcie?

Ale dlaczego się upierasz z tym pstrykaniem w ucho, bo ja już nie wiem? :evil_lol: Pies na Ciebie skacze - jeśli sobie tego nie życzysz, po pierwsze możesz zablokować "wyzwalacz" (np. schować zabawki i koniec, zabawy nie będzie póki się pies nie ogarnie) a po drugie możesz mu pokazać, że sobie tego nie życzysz nawet głosowo (zostaw te uszy! :evil_lol:) i tak, będzie to korektą.

dianusia921 napisał(a):
Co do tego pstrykania w ucho to też mam podobne zdanie do Twojego. Szczerze to nie uważam żeby strzelenie psa gdy robi coś źle zacieślało jego kontakty z właścicielem, raczej myślę, że pies może być niepewny właściciela i być poddenerwowany, że nigdy nie wie jak pan się zachowa....

Są psy, którym nie wystarcza wzmacnianie dobrych zachowań i ignorowanie niepożądanych, bo zaczynają się wtedy problemy. Osobiście mam psa, któremu stanowczo muszę pokazywać, co jest dobre i co dobre nie jest. Wydaje się to śmieszne, bo to mała "słodka" kundliczka, ale jeśli ona poczuje, że przejmuje ją ktoś mniej stanowczy i mniej konsekwentny niż ja (moja siostra, mama) to suka zaczyna im włazić na głowę po prostu. Robi się nachalna, nerwowa, udaje, że nie słyszy komend, poleceń. Ja psa chwalę i nagradzam, ale jak trzeba wrzasnąć czy skorygować smyczą, to się nie zastanawiam, tylko stosuję korektę i gdy pies na nią reaguje, natychmiast chwalę i w ogóle jest szał z radości. Nie zauważyłam, żeby mój pies się mnie bał, unikał, czy nie wiedział, czego się po mnie spodziewać. Serio :)

Szare terviki są super, ale gdybym miała brać długowłosego belga to bym celowała w jakiegoś oszczędnie owłosionego, właśnie podobnie jak Aza ;)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
a kiedy fotki ? :eviltong:

Chwila chwila zaraz dodam:eviltong:
LadyS napisał(a):

A to twój Jax nie akceptuje innych psów czy jak to z nim jest? Ja też jak bym miała wziąć tervika to w grę wchodzi tylko szary ale jak narazie to całym sercem jestem oddana gronką i pewnie tak zostanie;) A myślisz już nad przeglądaniem miotów, bierzesz już w jakimś stopniu którąś z hodowli czy narazie czekasz aż wszystko ci się ustabilizuje w codziennym życiu?

A tak przy okazji podróżowania z psem pociągiem, jak to jest z biletami, za bilet dla psa jest taka sama cena jak za normalnego pasażera?
magdabroy napisał(a):

:loveu:
kalyna napisał(a):
https://lh5.googleusercontent.com/-PBDppHADr8Y/UAr9csfoqXI/AAAAAAAACVs/9evVMJXPxjo/s640/DSCF6303.JPG jaki szczęśliwy pyszczek :loveu:

Aleks Nie wiem jak to wygląda u Ciebie, może nie jest tak, jak opisujesz..... ja wiem jak na moje psy, jakie korekty działają...to mi wystarczy.... karcenie szczeniaka przez dorosłe psy to mam na co dzień i już przywykłam do tego...

No właśnie samce nie myślą głowa tylko...ale to już wiele osób powiedziało..i moja Gandolina nie będzie w tym lepsza...
Ale się Off zrobił...

Szczęśliwy pyszczek bo na długi spacer szłyśmy to była zadowolona:loveu:

Między innymi dlatego ja wolę suczki:evil_lol:
Kaaasia napisał(a):

;)
dianusia921 napisał(a):
<p>
Hej :)</p>
<p>
Śliczne nowe zdjęcia Azuni :) i ma bardzo ładne szelki ;)</p>

Hej;)

Dziękujemy;)
evel napisał(a):
Ale dlaczego się upierasz z tym pstrykaniem w ucho, bo ja już nie wiem? :evil_lol: Pies na Ciebie skacze - jeśli sobie tego nie życzysz, po pierwsze możesz zablokować "wyzwalacz" (np. schować zabawki i koniec, zabawy nie będzie póki się pies nie ogarnie) a po drugie możesz mu pokazać, że sobie tego nie życzysz nawet głosowo (zostaw te uszy! :evil_lol:) i tak, będzie to korektą.

Oj tam oj tam pstryk w ucho to był tylko taki przykład:evil_lol:

Ja zwyczaj robię to tak, że jak zaczyna na mnie skakać bo przez jakiś czas się ze mną nie widziała i się cieszy to daje jej komendę siad i czekam aż się uspokoi, dopiero później zaczynam głaskać i chwalić. Często nie może usiedzieć, więc za każdym razem kiedy chce zacząć skakać znowu każe jej usiąść. Nie wiem czy to jest dobry sposób ale na nią to działa;)
Bila to już całkiem inny pies, do niej to można krzyczeć i krzyczeć a ta i tak się nie uspokoi:roll:

evel napisał(a):
Są psy, którym nie wystarcza wzmacnianie dobrych zachowań i ignorowanie niepożądanych, bo zaczynają się wtedy problemy. Osobiście mam psa, któremu stanowczo muszę pokazywać, co jest dobre i co dobre nie jest. Wydaje się to śmieszne, bo to mała "słodka" kundliczka, ale jeśli ona poczuje, że przejmuje ją ktoś mniej stanowczy i mniej konsekwentny niż ja (moja siostra, mama) to suka zaczyna im włazić na głowę po prostu. Robi się nachalna, nerwowa, udaje, że nie słyszy komend, poleceń. Ja psa chwalę i nagradzam, ale jak trzeba wrzasnąć czy skorygować smyczą, to się nie zastanawiam, tylko stosuję korektę i gdy pies na nią reaguje, natychmiast chwalę i w ogóle jest szał z radości. Nie zauważyłam, żeby mój pies się mnie bał, unikał, czy nie wiedział, czego się po mnie spodziewać. Serio :)

Najwidoczniej taka metoda na twoją suczkę działa, i ja nie mówię, że to jest złe skoro ty sama widzisz tego rezultaty;)

A czy to ty chcesz wziąć Maliniaka na DT czy pomyliłam galerię? :)

Wczoraj tak Aza się wygłupiała jak rzuciłam jej małe jabłko

CDN.

Posted

Jax kocha inne psy, ale ja chcę go do końca nauczyć posłuszeństwa, a dopiero potem brać kolejnego psa, po prostu - uważam, że tak jest bardziej odpowiedzialnie ;) Za PKP Intercity płaci się 15,20 zł za psa, który nie jest w transporterze/klatce, za regionalne przewozy 4,5 zł.

Posted

Tak, chciałabym małego mali na DT, ale jeszcze nie wiem, co na to TŻ - zagryzam pazury do piątku, bo wtedy będzie decyzja...

Posted

LadyS napisał(a):
Jax kocha inne psy, ale ja chcę go do końca nauczyć posłuszeństwa, a dopiero potem brać kolejnego psa, po prostu - uważam, że tak jest bardziej odpowiedzialnie ;)

Bardzo słusznie, że tak uważasz:)
evel napisał(a):
Tak, chciałabym małego mali na DT, ale jeszcze nie wiem, co na to TŻ - zagryzam pazury do piątku, bo wtedy będzie decyzja...

No to trzymam kciuki aby TŻ się zgodził na DT dla malinki :kciuki:
unikatowydiament napisał(a):
super foteczki:)

pozdrawiamy

;)
Aleksandra95 napisał(a):
za takie małe jabłuszko tyle radości :p :lol:

No a później co z jabłuszkiem zrobiła? Rozgryzła i część zjadła, ona to nieraz potrafi tyle jabłek zjeść, że głowa mała, wgl z niej to taki owocoholik:D
Milena9 napisał(a):
Szalona ta Aza :)

A no szalona szalona:P
Molowe napisał(a):

A później się dziwić, że pies cały w kurzu:D
Ty$ka napisał(a):
Przyszliśmy się przywitać, a co :)

Fajną masz ferajnę, a Aza ma fenomenalne szelki - takie wesołe :D

https://lh3.googleusercontent.com/-A7vPROOtUPs/UAr9vfAL5zI/AAAAAAAACYE/H4TM7d5fuIU/s640/DSCF6343.JPG świetne :loveu:

Będziemy wpadać :)

Miło nam przywitać nowego gościa:)

Dziękuję za miłe komentarze no i zapraszam:)
phase napisał(a):
Witamy się. :)
Te szelki do niej pasują po prostu nieziemsko! :)

Nie dość, że szelki pasują jej do wygląu to i do szalonego charakterku:D
Ptysiak napisał(a):

Ale jej słodzicie:evil_lol:

A dzisiaj jak na złość ugryzła mnie osa w stopę i chodzić nie mogę więc dzisiaj będzie bez spacerowo chyba, że brat wyjdzie. Muszę zrobić sobie jakiś okład to może trochę przestanie boleć :/

A teraz ostatnia porcja zdjęć z której jestem zadowolona nawet nie wiedziałam że to moje cuś umie zrobić ładne zdjęcie:loveu:

Zdjęcia były tylko przyciemnione + w dwóch nasyciłam kolory.

CDN