Molowe Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 https://lh4.googleusercontent.com/-H6tHa2eor1c/T_8PfTN_t-I/AAAAAAAACI8/zHTHNyOca4o/s640/DSCF5714.JPG ach to spojrzenie mamo daj więcej :loveu: https://lh6.googleusercontent.com/-QsFIwIK0EOI/UAAzY2neB9I/AAAAAAAACNk/2YtBTLQ710I/s640/DSCF5824.JPG jaki leniwiec :D Quote
patusiove Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Jakie kolorowe szeleczki! Faaajne. <3 Gdzie takie kupiłaś? :wink: Quote
Fantowa Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 https://lh6.googleusercontent.com/-QsFIwIK0EOI/UAAzY2neB9I/AAAAAAAACNk/2YtBTLQ710I/s640/DSCF5824.JPG świetne te szeleczki macie! Na czarnym psie wszystko fajnie wygląda! :loveu: Quote
Klaudia&Aza Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 [quote name='dianusia921'].....Tam jest kobitka, która ma pięknego gronka JJ'a. W tym psie jestem po uszy zakochana, to dla mnie ideał belga i właśnie na takie cudo poluję ;) Planuję psa pracującego, bardziej pod szkolenie. Teraz głównie pracuję z Bahią, to moja mastifka pirenejska, wiadomo mastif a owczarek jest znaczna różnica w pracy. Dajemy radę, jest fajnie, ale chciałabym mieć psa konkretnie do szkolenia, sportów, szybciej reagującego niż molos. Myślę nad gronkiem albo szarym terwikiem i nad tollerem. Z tych dwóch ras bym wybierała, także na razie mam plany, trochę się rozglądam, szukam hodowli. Jeśli tak za dwa lata sytuacja życiowa by mi na to pozwoliła bardzo chętnie wzięłabym właśnie któregoś psiaka z tych ras. Ale wiem, że kiedyś na pewno takowy się u mnie w domu pojawi, podejrzewam, że i belg i toller z czasem, bo nie lubię ograniczać się do jednej rasy, już trochę ich przeszłam. W tej chwili kolejny pies to byłaby nieodpowiednia decyzja. Mam już 3 psy, pracuję, studiuję, mogłabym nie mieć wystarczająco dużo czasu żeby poświęcić każdemu chwilę na trening. Jak wszystkie suńki się ze sobą dogadują, nie ma konfliktów? A jeśli chodzi o Mazurską Noc Kabaretową dzisiaj w Mrągowie to też miałam jechać, ale niewypaliło... Zazdroszę, bo ja uwielbiam kabarety :) A mam jeszczy pytanie, bo chyba niedoczytałam Aza jest z jakiej hodowlii? Na belgowe forum zaglądam, i też uważam, że JJ jest pięknym psem:) Fajnie jak byś kiedyś zawitała tutaj z belgiem bo mało tutaj belgomaniaków;) Ale fakt jeżeli obecnie mogłabyś mieć mało czasu na szczeniaka to możesz się przez jakiś czas wstrzymać. W Azy przypadku, to jest to prawdę czasochłonne, ciągle chce być w centrum zainteresowania, ciągle chce być przy człowieku dlatego też nie lubi zostawać długo sama, u mnie zdarza się że nieraz zaczyna wyć. Ma multum energii którą w większej połowie chce aby straciła bo tak to strasznie się nudzi i sama znajduję sobie ciekawe zajęcia, podobno też ZMĘCZONY BELG = SZCZĘŚLIWY BELG;) Próbuję jak najaktywniej spędzać z nią czas np w weekendy czy wakacje, bo jednak rok szkolny, nauka + moje treningi zajmują trochę czasu. Zawsze w wolnej chwili biegamy, jeździmy rowerem, chodzimy na długie spacery, sztuczkujemy się, ćwiczymy podwórkowe agility, biegamy za piłką itp. Nauka przychodzi jej bardzo szybko, jednak ona sama musi tego chcieć, bo raz zniechęcona może już przestać próbować, pomimo tego, że wymęczę ją na spacerze to jak wrócimy do domu to ona znowu ma tyle samo energii:D wiadomo do każdego psa trzeba podchodzić indywidualnie dlatego ja tylko piszę jak jest u nas;) Dobrze socjalizowany pies, staje się odważny i pewny siebie. Pomimo tego jest nieufna dla obcych, ona musi pobyć z kimś przez chwilę i go poznać:) Jeżeli chodzi o pielęgnację to ja czeszę ją parę razy w tygodniu, zdarzało się, że podcinałam jej w okolicy ogona trochę sierść bo powstały małe kołtuny:) Tak tak, wszystkie suńki się ze sobą dogadują chociaż zdarzają się małe konflikty np. dzisiaj gdy Bila chciała zobaczyć co je Aza. Nieraz jest tak że Bila chce dominować nad resztą i trochę powarczy na inne, ale Aza na Colę nigdy nie naskoczyła raczej jej broni bym powiedziała:) Bila to pies nie wychowany dlatego nieraz są jakieś małe konflikty ale cały czas nad nią pracuję;) A jeśli chodzi o pochodzenie Azy to pewnie mi się tutaj oberwie:oops: bo Aza nie jest z hodowli jest raczej w typie rasy:oops: tam skąd ją wzięłam to nie była taka typowa pseudo hodowla gdzie psy były pozamykane w kojcach, wychudzone, głodzone itp. raczej psy były zadbane mieszkały w domu, nie były agresywne ani wychudzone... Wiem, że źle zrobiłam biorąc psa z pseudo ale pomimo tego że Aza nie choruję nie ma żadnych wad to wiem, że kolejny pies będzie z rodowodem;) Ja myślałam, że będę żałowała, że pojechałam na ten kabareton ale nie, było świetnie, na prawdę tak się uśmiałam że już z chęcią bym pojechała na jeszcze jakiś:D Ale się rozpisałam, nie wiem czy ci się będzie chciało przeczytać:D [quote name='rossa_']Aza jest prześliczna:loveu: bardzo się cieszę widząc Jedyną Słuszną Rasę:diabloti: :D Dziękuję:loveu: Ja też:D [quote name='magdabroy']Siemka :) Siem:lol: [quote name='dorka1403']moja te ciemne wygryza w przeciagu okolo 3 godzin intensywnego memlania...dltego zaczelam kupowac biale....bo wytrzymuja ok 3-4 dni ;) Ja te dostałam w gratisie i akurat takie dostały, ale tak to dostają przeróżne:D [quote name='Molowe']https://lh4.googleusercontent.com/-H6tHa2eor1c/T_8PfTN_t-I/AAAAAAAACI8/zHTHNyOca4o/s640/DSCF5714.JPG ach to spojrzenie mamo daj więcej :loveu: Teraz to zdjęć nie będzie bo karta mi się popsuła i skończyło się co dobre:P [quote name='patusiove']Jakie kolorowe szeleczki! Faaajne. <3 Gdzie takie kupiłaś? Odkupiłam je od jednej z forumowiczek ale ogólnie to są od DS:) [quote name='unikatowydiament']witamy się cieplutko:) Hej u nas dzisiaj deszczowo:roll: Jak zmniejszę to dodam zdjęcia z kabaretu.. Quote
Falkaa Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Heej witamy się :loveu: niestety deszczowo.. https://lh6.googleusercontent.com/-QsFIwIK0EOI/UAAzY2neB9I/AAAAAAAACNk/2YtBTLQ710I/s640/DSCF5824.JPG Jaka lamparcica :razz: szelki szelki szelkii! :loveu: Przepięknie sie prezentują na czarnej sierści :) Gdzie można takie dostać? :cool3: Quote
Klaudia&Aza Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 [quote name='Falkaa']Heej witamy się :loveu: niestety deszczowo.. https://lh6.googleusercontent.com/-QsFIwIK0EOI/UAAzY2neB9I/AAAAAAAACNk/2YtBTLQ710I/s640/DSCF5824.JPG Jaka lamparcica :razz: szelki szelki szelkii! :loveu: Przepięknie sie prezentują na czarnej sierści :) Gdzie można takie dostać? :cool3: Hejoł:bye: Jak by Pańcia nie kazała jej wskoczyć na drzewko to by piesek nie wskoczy:D:D Ja przy zakupie nie byłam do nich przekonana bo jak to szelki w takich kolorach ale jak już je teraz mam to je uwielbiam:loveu: a szelki można dostać o TUTAJ ;) Quote
Falkaa Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='Klaudia&Aza']Hejoł:bye: Jak by Pańcia nie kazała jej wskoczyć na drzewko to by piesek nie wskoczy:D:D Ja przy zakupie nie byłam do nich przekonana bo jak to szelki w takich kolorach ale jak już je teraz mam to je uwielbiam:loveu: a szelki można dostać o TUTAJ ;) Dziękuję za namiary :loveu: Quote
Milena9 Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Powiem ci Klaudia, że ja w przyszłości też planuje belga, ;) Quote
Klaudia&Aza Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 [quote name='Falkaa']Dziękuję za namiary :loveu:[/QUOTE] Ależ proszę:loveu: [quote name='Milena9']Powiem ci Klaudia, że ja w przyszłości też planuje belga, ;)[/QUOTE] [quote name='Fantowa']I ja, maliniaka :loveu:[/QUOTE] Cieszy mnie to bardzooo, będzie więcej belgusiów:loveu::loveu: A ty Milena nie chcesz zostać przy ONkach? którego z OB będziesz chciała mieć?;) Quote
Fantowa Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Jeszcze dodam, że mi się bardzo groendaele podobają i teruviki, ale z czesaniem byłaby masakra :shake: Więc malina :loveu: A laekenoisy mi się w ogóle nie podobają... Quote
Klaudia&Aza Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 [quote name='Fantowa']Jeszcze dodam, że mi się bardzo groendaele podobają i teruviki, ale z czesaniem byłaby masakra :shake: Więc malina :loveu: A laekenoisy mi się w ogóle nie podobają...[/QUOTE] A ja już chyba zawsze zostanę przy gronkach też bardzo podobają mi się szare terviki:) a dlaczego mówisz, że byłaby masakra w sensie o pielęgnację chodzi, że długi włos? A laekenoisy to bardzo rzadka odmiana nawet nie wiem czy w Polsce jest ich hodowla :shake: Quote
Fantowa Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Tak, przeraża mnie czesanie, czy nawet kąpanie, jak mi taki pies wleci w błoto, albo się w czymś wytarza :shake: Quote
Klaudia&Aza Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 [quote name='Fantowa']Tak, przeraża mnie czesanie, czy nawet kąpanie, jak mi taki pies wleci w błoto, albo się w czymś wytarza :shake:[/QUOTE] Wydaje mi się, że nie jest tak źle ale może to kwestia przyzwyczajenia;) Ja teraz obecnie tak jak wcześniej pisałam czeszę ją parę razy w tygodniu, wiadomo w czasie linienia częściej bo włos wypada a z tym to trochę ciężko bo np u mnie to wszystko na dywanie zostawało:roll: Nie wiem jak to jest czy tylko tak u Azy ale u mnie ona w ogóle się w niczym nie tarza zdarza się jej wejść w błoto ale nie często, a kąpiele przebiegają szybko i bezproblemowo:) Quote
Fantowa Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=7CJ7IiMwuVg&feature=youtu.be masz tu belga - co prawda maliniak, ale jakby mi się taki gronek czy tervik trafił, to dziękuję :evil_lol: Miałam kota, pseudo pers i to czesanie mnie wykańczało, więc na rasę długowłosą raczej się nie zdecyduję... Quote
Klaudia&Aza Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 [quote name='Fantowa']http://www.youtube.com/watch?v=7CJ7IiMwuVg&feature=youtu.be masz tu belga - co prawda maliniak, ale jakby mi się taki gronek czy tervik trafił, to dziękuję :evil_lol: Miałam kota, pseudo pers i to czesanie mnie wykańczało, więc na rasę długowłosą raczej się nie zdecyduję... Ojojojojojoj:evil_lol: no to rzeczywiście nie dziwie się, że obawiasz się przed belgiem z długim włosem:evil_lol: jak bym kiedyś kiedyś ten filmik wadziła to tez nie wiem czy bym się nie zastanowiła, a nigdy nie wiadomo jaki charakterek się przytrafi:D ale teraz to już jestem w gronkach zakochana i nic mnie nie zrazi:loveu: Mam zdjęcia, część trochę nie wyraźnych ale co tam:) CDN. Quote
Fantowa Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='Klaudia&Aza']Ojojojojojoj:evil_lol: no to rzeczywiście nie dziwie się, że obawiasz się przed belgiem z długim włosem:evil_lol: jak bym kiedyś kiedyś ten filmik wadziła to tez nie wiem czy bym się nie zastanowiła, a nigdy nie wiadomo jaki charakterek się przytrafi:D ale teraz to już jestem w gronkach zakochana i nic mnie nie zrazi:loveu:[/QUOTE] A ja gronki mogę podziwiać, ale raczej na razie na gronka się nie zdecyduję... Z wiadomych powodów:diabloti: Quote
Aleksa. Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Fantowa, ten filmik :o hahah jaki fajny psiak:diabloti: Quote
Fantowa Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='Aleksandra95']Fantowa, ten filmik :o hahah jaki fajny psiak:diabloti:[/QUOTE] Faaajny, zobacz inne filmy, jak super na agility biega :loveu: Quote
Klaudia&Aza Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 [quote name='Fantowa']Faaajny, zobacz inne filmy, jak super na agility biega :loveu:[/QUOTE] Ale ona ma zapał i chęć do pracy:loveu: Quote
Recommended Posts