Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Pod wpływem paru osób z forum postanowiłam i ja założyć galerię swoim pupilom. Tak więc oto i jestem:lol:
Mam nadzieję że nie będziemy was niczym zanudzać i będzie wam się miło przebywało w naszej galerii.

Ja mam na imię Klaudia oprócz miłości do psów interesuje mnie sport, fotografia i malarstwo.

Aza
- ur.26.05.2010r. pies najbliższy mojemu sercu. Jest to pies strasznie aktywny z czego jestem zadowolona:evil_lol: Najbardziej inteligentna bestia jaką kiedykolwiek miałam.
Ćwiczymy: różnego rodzaju sztuczki, domowe agility i parę innych psich sportów. Uwielbia długie spacery, jest pozytywnie nastawiona do innych czworonogów, do ludzi na początku wydaje się nieufna jednak po chwili zaczyna się przytulać. Bardzo lubi biegać za piłką co pomaga nam w wyćwiczeniu różnych komend. Galeria będzie głównie o niej ponieważ to jej poświęcam najwięcej czasu;)

Bila- przygarnięta suczka, która jest już u nas ok. rok. Pies wyrzucony nad Wisłą owinięty w koc czekający na pana.
W sumie jest to pies mojej mamy, która od zawsze marzyła o psie z oklapniętymi uszkami:loveu: Pies, który ma parę wad wychowawczych, domyślam się że właśnie z tego powodu została porzucona. Oprócz wad ma i zalety jest strasznie pociesznym psem, lubi zabawę i kontakt z dziećmi. Zna podstawowe komendy, jest inteligentna ale nie zawsze wie jak to wykorzystać.

Cola- ma 2 i pół roku. Najmniejszy a najbardziej wybuchowy pies w całym domu:evil_lol: Ma swoje humorki, potrafi być dwulicowa. Strasznie wygodna i zdarza się że wybredna. Ale oprócz tego jest kochanym pieskiem, któremu w głowie są wygłupy, pomimo tego że nieraz potrafi być agresywna bardzo dobrze dogaduje się z Azą i Bilą. Bardzo lubi jeździć samochodem (nieraz to aż na siłę się wpycha:lol:), tak jak reszta moich psów uwielbia długie spacery.

Cola 12.2009 - 19.10.2012r.:-( [`] [`][`] Mam nadzieje, że już spokojnie śpisz pieseczku[`] Na zawsze w moim sercu:-(

Edited by Klaudia&Aza
  • Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Aza :loveu: Bila :loveu: Cola :loveu:
Nie będę ukrywać, że Aza będzie w tej galerii moim faworytem, a to dlatego, że jest dużym psem, a takie kocham :loveu: Oczywiście Bila i Cola też są piękne :)

Posted

[quote name='Bobryna']Witamy się :) Wszystkie sunie śliczne ;) i świetny pomysł z tym "ABC" :lol: (ja mam tylko "B" i "C", jeszcze jakieś "A" by się zdało :razz:)
Witaj;) może kiedyś zawita u Ciebie jakieś "A" nic nie wiadomo:cool3:

[quote name='Milena9']Widzę, że szybko założyłaś galerię:smile:
Śliczne psy :loveu: czekam na więcej zdjęć, zwłaszcza Azy.;-)
Dobrze mnie zmobilizowałyście :eviltong:
Cieszę się, że psy się podobają, a zdjęcia dopiero jutro bo dziś mnie czeka wieczór z cudowną matematyką:placz:

[quote name='magdabroy']Aza :loveu: Bila :loveu: Cola :loveu:
Nie będę ukrywać, że Aza będzie w tej galerii moim faworytem, a to dlatego, że jest dużym psem, a takie kocham :loveu: Oczywiście Bila i Cola też są piękne :smile:
Ja też kocham duże:loveu: i myślę, że u mnie w domu już zawsze będzie jakiś duży pies.

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej;)

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']
Ja też kocham duże:loveu: i myślę, że u mnie w domu już zawsze będzie jakiś duży pies.

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej;)[/QUOTE]

Napewno będę wpadać często :)

Zapisz sobie link do galerii w sygnaturce, będzie łatwiej się do Was dostać ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Napewno będę wpadać często :)

Zapisz sobie link do galerii w sygnaturce, będzie łatwiej się do Was dostać ;)[/QUOTE]
Zrobione;) Tak myślałam nad jakimś banerkiem, macie może na forum kogoś sprawdzonego kto robi jakieś fajne?

Posted

[quote name='dagaa111']piękne te sunie :loveu:
czekamy na więcej fotek :)
Dziękuję, a fotki zaraz wstawię;)

Planuję Azie kupić szelki, i sama nie wiem, które wybrać. Wiem, że to może głupio zabrzmieć ale czym oprócz wyglądu różnią się szelki guard od szelek norweskich?:oops: Czy jest jakaś różnica w prowadzeniu, które są bardziej praktyczne. Zależy mi aby było jej w nich wygodnie. Szelki mają służyć wyłącznie do spacerów;)

Posted

Szelki norweskie mam dla mojej Tory ;) Psa prowadzi się w nich bardzo dobrze :) Używam ich zarówno do zwykłych spacerów jak i do biegania przy rowerze ;) Norweskie mogę polecić ;) Z quard'ami nie mam doświadczenia :shake:

Posted

Witamy :multi:

a ja napiszę, że każdy pisak mi się podoba :loveu:

Choć wydaje mi się, ze do Azy będę mieć sentyment.. jak byłam mała to mieliśmy suczkę w typie ON i właśnie na imię miała Aza ;)

Już ma siwą bródkę :o

https://lh4.googleusercontent.com/-qBAUPTRoIlg/T65wn-8mslI/AAAAAAAABaU/He1w6QLQ3Cc/s640/DSCF4041.JPG super się prezentuje ;)

Bila ma bardzo uroczy pyszczek :loveu: nie powiem, bo chwyta za serce ;)

no to jak lubisz fotografię to nieskromnie napiszę, ze liczę na wiele fot ;)

ps. My mieliśmy alfabetycznie Azę, Barrego, Ciapka, Dżekiego :D no i teraz się posypało, bo jest następny Gandi i na końcu Sonia :D

Posted

[quote name='magdabroy']Szelki norweskie mam dla mojej Tory ;) Psa prowadzi się w nich bardzo dobrze :) Używam ich zarówno do zwykłych spacerów jak i do biegania przy rowerze ;) Norweskie mogę polecić ;) Z quard'ami nie mam doświadczenia :shake:
Mi marzą się dla niej jakieś ciemno fioletowe, mam nadzieję że będą pasować:roll: ja nie mam żadnego doświadczenia jeżeli chodzi o szelki :evil_lol: a te szelki norweski mają regulację czy je trzeba od razu dobrać tak żeby były dopasowane?
[quote name='kalyna']Witamy :multi:

a ja napiszę, że każdy pisak mi się podoba :loveu:

Choć wydaje mi się, ze do Azy będę mieć sentyment.. jak byłam mała to mieliśmy suczkę w typie ON i właśnie na imię miała Aza ;-)

Już ma siwą bródkę :-o

https://lh4.googleusercontent.com/-q...0/DSCF4041.JPG super się prezentuje ;-)

Bila ma bardzo uroczy pyszczek :loveu: nie powiem, bo chwyta za serce ;-)

no to jak lubisz fotografię to nieskromnie napiszę, ze liczę na wiele fot ;-)

ps. My mieliśmy alfabetycznie Azę, Barrego, Ciapka, Dżekiego :-D no i teraz się posypało, bo jest następny Gandi i na końcu Sonia :-D
Witamy i dziękujemy za miłe słowa;)
Jeżeli chodzi o siwą bródkę to najśmieszniejsze jest to, że ta siwizna pojawiła się już mniej więcej w wieku około 8miesięcy:evil_lol: w domu to nawet do niej nieraz wołamy Siwa Bródka:-D to jest jej trochę taki znak szczególny albo po prostu mi się pies przed wcześnie starzeje:-D
Ogólnie Bila jest bardzo sympatycznym pieskiem, ale nieraz staje się nie do wytrzymania :-( ma złe nawyki z którymi ciężko się uporać z tego powodu też pewnie została wyrzucona. Gdy z bratem po nią poszliśmy była wychudzona i widać było po niej, że jest dopiero co odstawiona od szczeniaków. Nie wiem skąd się biorą tacy ludzie co wezmą sobie małe szczeniaki a starszego psa wyrzucą:angryy:
To widzę, że u Ciebie powoli się mały alfabet tworzy:evil_lol: A ja teraz szybko lecę na jakiś wieczorny spacerek z Azą a później wpadnę do was do galerii;)

Dzięki za odwiedziny i jedna stara fotka dla was;)

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']Mi marzą się dla niej jakieś ciemno fioletowe, mam nadzieję że będą pasować:roll: ja nie mam żadnego doświadczenia jeżeli chodzi o szelki :evil_lol: a te szelki norweski mają regulację czy je trzeba od razu dobrać tak żeby były dopasowane?

Norwegi kupiłam na miarę, dopasowane do mojej Tory ;) Ale oprócz tego mają również regulację ;) Przynajmniej regulację mają u tej dziewczyny, u której ja kupiłam ;) Jest ona tu na dogo, jej nick Marta_Ares i ma też stronę internetową http://dogstyle.republika.pl/ ;)

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']Pogoda taka brzydka, że nawet wyjść się nigdzie nie chce. Ale ogólnie jestem szczęśliwa bo Colę nowej sztuczki nauczyłam:multi:[/QUOTE]

A zdradzisz jaka to sztuczka?

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']Chodzenie na dwóch tylnych łapkach do tyłu albo wokół mnie, jak będzie lepsza pogoda to nagram filmik;)[/QUOTE]

Oooooooo :crazyeye: Chętnie zobaczę taki filmik :)

Posted

[quote name='magdabroy']Oooooooo :crazyeye: Chętnie zobaczę taki filmik :)[/QUOTE]
Ona jest taka cwana, że bez smaków to zupełnie NIC nie zrobi:evil_lol: ale jak tylko w ręku pojawi się smak to zrobi wszystko oby tylko go zdobyć.
A żeby wstawić tutaj filmik to robi się tak samo jak ze zdjęciami, że kopiuje się adres URL?

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']Ona jest taka cwana, że bez smaków to zupełnie NIC nie zrobi:evil_lol: ale jak tylko w ręku pojawi się smak to zrobi wszystko oby tylko go zdobyć.
A żeby wstawić tutaj filmik to robi się tak samo jak ze zdjęciami, że kopiuje się adres URL?[/QUOTE]

Jak ja mojej Torze karze coś zrobić, to nie muszę mieć nagrody ;) Ale mój mąż musi mieć coś w ręce, bo inaczej zapomnij o czymkolwiek :evil_lol:
Ja nigdy filmu nie wstawiałam, ale z tego co się orientuję, to trzeba chyba najpierw na YouTube wrzucić ;)

Posted

.... i jest galeria :multi:

piękne masz te futrzaki :loveu: ale nie spodziewalam sie ze masz ich aż 3 sztuki :evil_lol:

teraz musisz nadrobić zaległości zdjęciowe , chetnie pooglądamy :multi:

Posted

[quote name='magdabroy']Jak ja mojej Torze karze coś zrobić, to nie muszę mieć nagrody ;) Ale mój mąż musi mieć coś w ręce, bo inaczej zapomnij o czymkolwiek :evil_lol:
Ja nigdy filmu nie wstawiałam, ale z tego co się orientuję, to trzeba chyba najpierw na YouTube wrzucić ;)
Jeżeli chodzi o Azę to u niej też nie muszę mieć nagrody wszystko bezproblemowo wykonuje, z Colą niestety nie jest tak łatwo, i trzeba mieć dobrego motywatora:evil_lol: Faceci są źli- Tora dobrze robi, że się go nie słucha:evil_lol:

[quote name='MajloB']śliczne psiaki;-)
[quote name='dOgLoV'].... i jest galeria :multi:

piękne masz te futrzaki :loveu: ale nie spodziewalam sie ze masz ich aż 3 sztuki :evil_lol:

teraz musisz nadrobić zaległości zdjęciowe , chetnie pooglądamy :multi:
Witam i dziękuję, miło że ktoś do nas zagląda;)
[quote name='dagaa111'] https://lh4.googleusercontent.com/-q...0/DSCF4041.JPG
cudna :smile:

mój bez smaków też kiedyś nic nie chciał zrobić, ale nauczył się, że smaki będę mieć zawsze w kieszeni, a nie w ręce i albo wyjmę albo nie
Dziekuję:)Z Colą jest właśnie taki problem, że jak nie widzi smaka to nie chce nic zrobić:shake: ale popróbujemy, zobaczymy co z tego wyjdzie.

[quote name='Milena9']Czekam na ten filmik :smile:
To tak na zachętę powiem o jeszcze jednej sztuczce, która też powinna znaleźć się na filmiku. Aza na komendę stoi w miejscu, a Cola przez nią przeskakuję :-D śmiesznie to wygląda, bardzo podoba mi się jak razem współpracują.

No to lecimy ze zdjęciami:cool3: