AgaG Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 bardzo się cieszę!!! a a są nowe fajniutkie foty? zapytam kochaną Olę kiedy z tym skarbem możemy jechać do weta...czy sunia miała odrobaczenie? Quote
_bubu_ Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 teoretycznie miała , ale wiesz jak to jest w schronisku.. :shake: Myśle że koniecznie trzeba odrobaczyć. No i szczepienie się skończyło. Nawet nie zdążyłyśmy jej wyczesać bo wszystko było w strasznym pośpiechu. Pazurki też strasznie długie. Kąpiel też by się przydała, myślę że po takich zabiegach Kaja będzie nie do poznania. Tylko wszystko trzeba delikatnie, spokojnie, bo Kajusia jest taka wrażliwa i wystraszona. Ale robi naprawde wielkie postępy :) Foteczki będą, niestety też robione na szybko, na stacji benzynowej ale coś się wybierze. Quote
AgaG Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 kąpiel mogłaby być dopiero gdyby sie udało jakiś dt lub jak będzie szła do domu stałego, bo w hotelu mogłaby się zaziębić.po kąpieli będąc. :loveu:ile waży? żebym wiedziała, ile tego odrobaczenia kupić? Quote
_bubu_ Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Kurcze z tego wszystkiego nie zważyłyśmy Kaji . Tylko dropsika.. Ale Tak na oko to moze z 12kg ? :oops: Quote
AgaG Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Ok. nie martw się zwaze ją,a ksiązeczka u pana Tomka tak? Quote
_bubu_ Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Tak, książeczka w hotelu. Pana Tomka nie było , ale odebrała taka Pani. Zdjęcia wrzuce jutro bo już padam.. Quote
terra Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Wspaniale, że Kaja dostała szansę. Dziewczyny, jesteście WIELKIE! Quote
Hund Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Hund napisał(a)::painting: tak chciałabym chodzić z Kają ....mam nadzieję że to się spełni szybko ;) spełniło się HURA!!!!!! Quote
Hund Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Aga I Ola dzięki!!! Tak bardzo się cieszę !!!! Ona jest taka biedna....martwię się choć wiem że lepiej jej będzie w hotelu niż w schronie!!! Kaju bądź dzielna po 9 latach w schronie jest szansa że będzie Ci lepiej!!!:Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!: Quote
Hund Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 http://img267.imageshack.us/img267/1556/10qs9.jpg http://img404.imageshack.us/img404/3110/22812458vk9.jpg http://img293.imageshack.us/img293/5471/14bk0.jpg http://img174.imageshack.us/img174/7942/11ml7.jpg I jeszcze przypomnę te stare zdjęcia na których ładnie wyszła :) Quote
Hund Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 To druga noc w hotelu Kaji, martwię się o nią. Proszę napiszcie jak ona się czuje. Quote
_bubu_ Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 czekamy na wieści.. mam nadzieję że wszystko w porządku.. Quote
AgaG Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 dziewczyny nic sie nie martwcie!!! to fajny hotelik, gdzie wszyscy lubią psiaki... ja zapytam Oli jutro kiedy pojedzie ze mną ja odwiedzic i wziąc do weta. Quote
_bubu_ Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 wiemy że hotelik fajny i opieka dobra. ale i tak się martwimy jak kaja się tam czuje. Długo trwało zanim zaczęła podchodzić do człowieka, a teraz tyle zmian, dużo stresu , boimy się że w nowym otoczeniu znowu zamknie się w sobie i trzeba będzie zaczynać wszystko od nowa.. a z nią trzeba wszystko na spokojnie, delikatnie .. czekamy na jakieś wieści, mam nadzieje że chętnie wychodzi na spacerki. Quote
Hund Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Nie mogę przestać myśleć ...wiem że to lepsze od schronu ale ona tam jest sama...boję się żeby się nie zamknęła w sobie...ona jest taka delikatna...Proszę o każdą wiadomość. Quote
Hund Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Dzwoniłam do hotelu :) u Kaji dobrze :) jest spokojna , obserwuje ludzi i wszystko co się dzieje w okół z wielką uwagą . Nie przejawia agresji i pan powiedział że jest naprawdę ok. Załatwia się w boksie ale po 10 latach spędzonych w kojcu to normalne ;) Chętnie chodzi na spacery i ma apetyt. Kaju szkoda że nie mogę Cię zobaczyć...:( Trzymaj się dzielnie Aga przyjedzie!!! Quote
_bubu_ Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 super wiadomości :) no to możemy być spokojne :) Quote
Agnieszka Co. Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Jak ona teraz pieknie wygląda, taka uśmiechnięta i bardziej pewna siebie. Dla porównania przypomnę jej pierwsze zdjęcie ze schronu: http://img158.imageshack.us/img158/8573/kajtu1ir3.jpg Psi hotelik to dla niej teraz APARTAMENT PREZYDENCKI w porównaniu z tym co przez jakiś czas miała. AgaG zwróćcie uwagę weterynarza na czerwonawe zabarwienie futra na jej łapkach. Mam nadzieję, że to nie jakiś grzybek a byc może drażniące działanie moczu (niestety obecnego w kojcach). Quote
Hund Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Aga nasz Kajtek teraz jest Kają pościelową :) Kaja dostała dużą kołdrę w ładnej poszewce jako wyprawkę :) a jak się miewa skrzydlaty jegomość?? Quote
Agnieszka Co. Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 No to muszę zobaczyć zdjęcie Kaji w pościeli :crazyeye:. Skrzydlaty - w symbiozie z sąsiadami, je, ale gdy przychodzę to spaceruje po ziemi, nie chcę go płoszyć, poruszam się ostrożnie - więc na razie nie wiem jak z lataniem. Daje podejść do siebie na 1-0,5m. Quote
Hund Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Super :) perspektywy na wysokie loty myślę że istnieją :) a jeśli chodzi o Kaję to zdjęcia myślę że AgaG zrobi ;) mam nadzieję .... Quote
mar.gajko Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Dziewczyny u Kaji wszytsko w porządku, troszeczkę onieśmielona, troszeczkę wylękniona ale jak się woła to podchodzi i się przygląda. Jest śliczna i kochana. Na spcerki chodzi, grzeczna jest; wczoraj się podlizywałam ciasteczkami Eukanuby (średnio lubimy) i kałwałeczkami puszki (lubimy). Jak jest spokój idzie na paletkę i kładzie isę na kołderce. Takie kochane grzeczniątko. A do załatwiania na sparecach się przyuczy; wiele psów nawet domowych załatwia sie w kojcach. I nowe miejsce i stres. Także nie powodu do martwienia się. Quote
Hund Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 dzięki za wieści :) :) :) jestem spokojniejsza :) co do ciasteczek to Kaja lubi coś co jest w miarę miękkie ponieważ ma problemy z ząbkami :( To starszy piesek którym się nikt nie zakmował a którego powinien zobaczyć wet. Quote
Recommended Posts