Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lobaria napisał(a):
Miałam telefon w sprawie Mańka. Pani z Warszawy, mieszkanie na parterze, z ogródkiem, a Polach Mokotowskich. Pani aktywna, jeździ na rowerze, blisko las. Miała już psiaki.

Pani ma jednak miękki charakter i pyta, czy Maniek jest bardzo niezależnym psiakiem i czy szczekliwym.
Pani nie ma oddzielnego domu, to takie osiedle. Dlatego boi się szczekania non stop.
Może wykastrować psiaka i partycypować / lub ewentualnie przyjechać / w kosztach.
Przyjazd Pani chyba byłby lepszy, bo już na miejscu poznałaby Mańka i odpadło by ryzyko, że nie " zaiskrzy "

ale się cieszę, jakby oczywiście się udało to byłabym przeszczęśliwa, a jeśli chodzi o szczekanie, to z mojego doświadczenia wiem, że te haszkowate to raczej nie szczekają, jedynie czasami zawyją, ale nie są w tym jakieś nagminne;

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asiuniab napisał(a):
ale się cieszę, jakby oczywiście się udało to byłabym przeszczęśliwa, a jeśli chodzi o szczekanie, to z mojego doświadczenia wiem, że te haszkowate to raczej nie szczekają, jedynie czasami zawyją, ale nie są w tym jakieś nagminne;

Bardzo potrzebna jest tu opinia Klaudii, ale dodzwonić się nie mogę - dałam Pani tel do Klaudii :), może Ona będzie miała szczęście ;)

Posted

Lobaria napisał(a):
Bardzo potrzebna jest tu opinia Klaudii, ale dodzwonić się nie mogę - dałam Pani tel do Klaudii :), może Ona będzie miała szczęście ;)

Boziu, ale byłoby cudownie, Maniutek w końcu się już nasiedział!!!!

Posted

Lobaria napisał(a):

Elu na dwa Twoje adresy przesłałam maila od tej Pani co z Nią dziś rozmawiałaś w sprawie Mańka;

Posted

asiuniab napisał(a):
kurcze, żeby to tylko nam nie przepadło;

Wysłałam smsa z prośbą o kontakt w sprawie Mańka. Może Klaudia jest zajęta i nie odbiera.

Posted

Niestety, od Pani Małgorzaty dostałam takiego maila

Wyjechalam wczoraj za miasto i dopiero co wrocilam. .Przemyslalam z przyjaciolmi adopcje Mańka.Nie podejme sie jednak opieki nad nim,haskie są ciężkie do prowadzenia,a wazne jest,zeby zwierze było szczęśliwe
Myślałam o Mańku i jeszcze jednym piesku,z natury bardzo spokojnym,ciapkowatym.Zdecydowałam sie,ze zaadaptuję Kazana.Dziękuję bardzo za pomoc i zaangażowanie.Mam nadzieję ze oba pieski znajda kochających opiekunów.
pozdr serdecznie
Małgorzata

Napisała o dwóch psiakach, ponieważ zaproponowałam również Mozarta - Pani od początku miała wątpliwosci, czy da sobię radę z malamutem.

Druga Pani, która wczoraj dzwoniła o Mańka, ma wyłączony tel...

Posted

[quote name='Lobaria']Niestety, od Pani Małgorzaty dostałam takiego maila

Wyjechalam wczoraj za miasto i dopiero co wrocilam. .Przemyslalam z przyjaciolmi adopcje Mańka.Nie podejme sie jednak opieki nad nim,haskie są ciężkie do prowadzenia,a wazne jest,zeby zwierze było szczęśliwe
Myślałam o Mańku i jeszcze jednym piesku,z natury bardzo spokojnym,ciapkowatym.Zdecydowałam sie,ze zaadaptuję Kazana.Dziękuję bardzo za pomoc i zaangażowanie.Mam nadzieję ze oba pieski znajda kochających opiekunów.
pozdr serdecznie
Małgorzata

Napisała o dwóch psiakach, ponieważ zaproponowałam również Mozarta - Pani od początku miała wątpliwosci, czy da sobię radę z malamutem.

Druga Pani, która wczoraj dzwoniła o Mańka, ma wyłączony tel...

słuchajcie, no bardzo mi przykro, ale przynajmniej Pani coś odpowiedziała, a nie po prostu się nie odezwała, mam nadzieję, że ta druga Pani się odezwie. Ale jak nawet nie, to dalej odnowie Mańkowi na Mazowieckie ogłoszenie i wyróżnienie, bo widać, że coś to chyba dało. W końcu czas, żeby Maniek już opuścił to smutne miejsce:(

Posted

asiuniab napisał(a):
słuchajcie, no bardzo mi przykro, ale przynajmniej Pani coś odpowiedziała, a nie po prostu się nie odezwała, mam nadzieję, że ta druga Pani się odezwie. Ale jak nawet nie, to dalej odnowie Mańkowi na Mazowieckie ogłoszenie i wyróżnienie, bo widać, że coś to chyba dało. W końcu czas, żeby Maniek już opuścił to smutne miejsce:(

Nie ma innej opcji... Szkoda ale dobrze,że jakiś biedak znalazł dom.Choć tyle...

Posted

[quote name='Emiś']Ano chłopak motorek w tyłku ma... na kilkadziesiąt zdjęć tylko na 3 go jako - tako widać...

ładne zdjęcia nadadzą się bardzo do ogłoszeń, z tego musi być domek!!!

Posted

Chciałabym nieśmiało prosić o wsparcie w postaci karmy dla psiaków.
Nasze zapasy zbliżają się ku końcowi.My niestety nie wyrabiamy już finansowo.
Będziemy wdzięczne za najmniejszy woreczek,za każdą puszeczkę.Psiaki tym bardziej...

Posted

Śliczny mix malamutka z Mańka. Bardziej mu do AM niż SH, a są to dwie różne rasy, różniące się charakterem.

Dziewczyny, czy poinformowałyście FAM? Nie mogę znaleźć go na malmanowym forum...

Posted

Ty$ka napisał(a):
Śliczny mix malamutka z Mańka. Bardziej mu do AM niż SH, a są to dwie różne rasy, różniące się charakterem.

Dziewczyny, czy poinformowałyście FAM? Nie mogę znaleźć go na malmanowym forum...

Poinformowane już dawno temu.
Niestety jak u Lorda (bardzo w typie rasy) ruch był to u skundlonego Mańka ani jednej osoby...