Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W dniu wczorajszym Dante odwiedził okulistę dr Garncarza. Stwierdził on, że Dante bardzo niedowidzi. Mniej więcej widzi 10% na lewe oko w ostrym świetle. Prawe oko jest cofnięte z uwagi na przebyty uraz mechaniczny. W obu oczach jest zaawansowana zaćma + obecnie zapalenie spojówek. Leczymy zapalenie spojówek.

Jest możliwość zoperowania oka i przywrócenia wzroku, jednak koszt jest bardzo wysoki... ok. 2500zł. Z decyzją o operacji póki co czekamy. Dzisiaj USG, trzymam kciuki!

A teraz niespodzianka. W weekend Dantego w DT odwiedziła Ola, niezawodny fotograf zwierzakowy! Oczywiście Dante pokazał się super extra, bo Ola wróciła zakochana w nim po uszy. Jak mi napisała, wolała się przytulać niż focić.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szkoda, że wcześniej nie była ta strona fundacji podana, wynika z niej, że pies ma na tą chwilę ponad 1700 zł...a z tego pierwszego postu, do którego zostałam odesłana oraz z pozostałych wynika, że nie ma żadnych środków. Proszę mnie źle nie zrozumieć, nie znam zasad jakie tu panują, ale muszę napisać o swoich odczuciach - wg mnie takie to trochę wprowadzanie w błąd...oczywiście nie żałuję pieskowi, ale gdybym wiedziała, to wpłaconą kwotę pewnie bym podzieliła jeszcze na kogoś.

Posted

TEDI, to co ma i tak za mało. Zbieramy dalej, bo przed nim 2 operacje w tym tylko jedna to koszt 2tys. aby przywrócić mu wzrok. Za miesiąc dla odmiany napiszę pewnie, że Dante ma niezły dług.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='doddy']Chyba nie ma. Ale ona niby w domu... właścicielka oddała ją na wieś.

Na fb jest napisane, że ona wróciła z adopcji...

Kaszanka tutaj jest ta druga
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=343616645708527&set=a.234753543261505.55373.100001805821943&type=1&theater#!/photo.php?fbid=344024122334446&set=a.234753543261505.55373.100001805821943&type=1&theater

Chyba najlepjej było by zadzwonić i podpytać...

Posted

Psy mi się porąbały. Ixa, czyli ta z FB dzisiaj pojechała do domu. Była w adopcji, wróciła i dzisiaj pojechała do kobitki z forum do adopcji.

Posted

Piszę o czarnej Ixie.

U Dantego super! Podbija ludzkie serducha. Okazało się, że jest nawet do kotów łagodny!

Czekamy aż przytyje i szykujemy się do pierwszej operacji.

Posted

kaszanko szukasz dla siebie psa? Niewiarygodne! Ty masz problemy z agresją, ty nie powinnaś mieć psa a już na pewno nie asta lub bulla. One potrzebują zrównoważonych właścicieli.