Boogie Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 (edited) Animalia ma nowego podopiecznego. Fox, Lisek - takie dostał robocze imię - został znaleziony 12.05 o drugiej w nocy przywiązany do drzewa przy drodze w pobliżu Poznania. Sznur był na tyle długi, że maluch wyskakiwał na drogę. Szczęście w nieszczęściu, że nie wpadł pod samochód i że pozwoliło to wypatrzeć go dwójce młodych osób jadących tą drogą. Zatrzymali się podczas burzy i zabrali przerażonego psiaka ze sobą. Od razu został przewieziony do kliniki weterynaryjnej, gdzie spędził noc. Miał na sobie sporo kleszczy. Usunięto je od razu oraz podano środek przeciwkleszczowy. O godzinie 16 maluch został zabrany z kliniki i przewieziony do domu tymczasowego, natomiast może tam pozostać tylko kilka dni. Fox jest spokojny, łagodny, ufny. Bardzo szybko zaaklimatyzował się w nowym miejscu. Szukamy dla Foxa domu stałego lub choćby tymczasu do momentu adopcji. Fox jest małym psem. Waży obecnie 9kg, sięga poniżej kolana. Edited June 6, 2012 by Boogie Quote
supergoga Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 (edited) Jaki pocieszny. Czy wet potwierdził że ma rok? Robie ogłoszenia. Na bazie Twojej Boogie informacji z 1 postu stworzylam takie coś: Animalia ma nowego podopiecznego. Fox - takie dostał robocze imię - został znaleziony 12.05 o drugiej w nocy przywiązany do drzewa przy drodze w pobliżu Poznania. Sznur był na tyle długi, że maluch wyskakiwał na drogę. Szczęście w nieszczęściu, że nie wpadł pod samochód i że pozwoliło to wypatrzeć go dwójce młodych osób jadących tą drogą. Zatrzymali się podczas burzy i zabrali przerażonego psiaka ze sobą. Za co ktoś tak okrutnie potraktował niewielkie zwierzę. Komu tak bardzo przeszkadzał, że skazał go na okrutną śmierć – w grzmoty, burze, pioruny – w strachu i beznadziei. Jak można tak postąpić z psem – przecież miał kiedyś dom, ktoś go chciał, podzielił się miska i ciepłym katem. A później, przywiązał sznurem do drzewa i odjechał, pozostawiając psa w rozpaczy. Fox od razu został przewieziony do kliniki weterynaryjnej, gdzie spędził noc. Miał na sobie sporo kleszczy. Usunięto je od razu oraz podano środek przeciwkleszczowy. O godzinie 16 maluch został zabrany z kliniki i przewieziony do domu tymczasowego, natomiast może tam pozostać tylko kilka dni. Fox jest spokojny, łagodny, ufny. Bardzo szybko zaaklimatyzował się w nowym miejscu. Szukamy dla Foxa domu stałego lub choćby tymczasu do momentu adopcji. Chcielibyśmy, żeby Fox już się nie błąkał, żeby był do końca życia bezpieczny i szczęśliwy. Po tym co przeżył – należy mu się spokój. Fox to młodzian, ma okolo roku i jest naprawdę niewielki, waży 9 kg. Edited May 12, 2012 by supergoga Quote
Boogie Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 Tak, wet potwierdził że ma około roku. Sika jeszcze nie podnosząc łapy ;) Quote
Boogie Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 Nie słuchac głupot które gadam ;) [video=youtube;bWw1NpMnxIs]http://www.youtube.com/watch?v=bWw1NpMnxIs[/video] Quote
snuszak Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 haha reakcja na Twoją prośbę - specjalnie włączyłam głośnik :) a Fox wygląda na fajnego psiaka, taki kompan to tańca i do różańca Quote
SkarpetKa Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Foxiu wiadomo co dalej, gdzie znajdziesz swoje choć tymczasowe lokum?! Quote
supergoga Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Kurcze, cisza. A teraz chyba kolejny pies szuka natychmiast tymczasu. Quote
Boogie Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 Ten sznaucerek? O Foxia zero telefonów :( Zróbcie ogłoszenia kto jeszcze nie zrobił Quote
SkarpetKa Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Wyróżniłam Foxiowi na miesiąc ogłoszenie na tablicy może to coś da, chociaż w przypadku Elvisa, który ma co miesiąc odnawiane wyróżnienie i ok 1900 odsłon w tej chwili, jeszcze to efektu nie przyniosło:(:(:( no ale nie można się poddawać, tak mówią :razz: Quote
Boogie Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 Info od Doroty o Foxie: - zachowuje czystość w domu - bez problemu pozostaje sam - nie niszczy w domu Stwierdziła że mały anioł z niego :) Quote
supergoga Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='SkarpetKa']Wyróżniłam Foxiowi na miesiąc ogłoszenie na tablicy może to coś da, chociaż w przypadku Elvisa, który ma co miesiąc odnawiane wyróżnienie i ok 1900 odsłon w tej chwili, jeszcze to efektu nie przyniosło:(:(:( no ale nie można się poddawać, tak mówią :razz:[/QUOTE] To w końcu kto robi Tablicę - bo sie pogubilam i myślalam że ja i wystawiam tam od razu nasze psy. Quote
Boogie Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 jak będzie więcej na tablicy nic sie nie stanie, sporo wejśc tam jest :) Quote
SkarpetKa Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='supergoga']To w końcu kto robi Tablicę - bo sie pogubilam i myślalam że ja i wystawiam tam od razu nasze psy.[/QUOTE] nie no tablica jest Twoja :) nie mam dostęu do Twego konta, więc prościej mi zrobić całe ogłoszenie, aby je wyróżnić, ot co! Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Daaawno nie byłam na Dogo. Dziś zajrzałam i szlag mnie trafia. Nic się nie zmienia w tym kraju, co za chamstwo. Dobre że są tacy ludzie jak wy. Tylko szkoda że nie wszystkie zwierzęta mają szczęście odpowiednio szybko znaleźć opiekę i nowy dom. Żeby pokręciło tych wszystkich gnojków pozbywających się zwierząt jak śmieci. Quote
supergoga Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Witaj Aniu - dawno nie gadałyśmy. MOże czas nadrobić.... Quote
Marylin Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Boogie napisał(a):Foxik pokazuj się Melduję się na wątku u Foxa - kroi się dla niego WSPANIAŁY domek u moich znajomych - TRZYMAJCIE KCIUKI :-) Quote
Marylin Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Boogie napisał(a):Trzymam bardzo mocno! Trzymaj, trzymaj... za to aby Dorota odebrała od mła telefon :-P bo się dodzwonić nie mogę a nowi potencjalni właściciele się doczekać nie mogą. Quote
Recommended Posts