Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 609
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

carolinascotties napisał(a):
w zyciu tego nie zrozumiem...ech... :shake: :-(

Z boksów ogólnych nie można wyprowadzać psów, ponieważ pies mógłby nie przeżyć powrotu. Inne psy moga go zagryźć. Zwłaszcza, że to duże psy.

Posted

[quote name='Nanka']dużo psów jest skazanych na siedzenie w boksie, często do końca życia... największe szczęście mają te przy budach i w zagródkach...

Jest przepis, który mówi o tym, że pies nie może bez przerwy siedzieć w boksie...nie pamiętam dokładnej treści- ale widziałam program, w którym przeprowadzano wizję lokalną na okoliczność trzymania psów w boksach - mowa o prywatnych posesjach....

Posted

[quote name='carolinascotties']Jest przepis, który mówi o tym, że pies nie może bez przerwy siedzieć w boksie...nie pamiętam dokładnej treści- ale widziałam program, w którym przeprowadzano wizję lokalną na okoliczność trzymania psów w boksach - mowa o prywatnych posesjach....
ale to chyba nie dotyczy schronisk... bo tam na prawdę nie ma innej możliwości.
[quote name='erka']Czy dla niego trzeba szukać domu, gdzie byłby w mieszkaniu, czy taki pies może mieszkać w budzie?
raczej w domu z ogrodem... duże psy muszą dużo biegać. na razie nie ma na niego chętnych (niestety), więc nie ma co dyskutować

Posted

"...Przyjacielu mój..
Pójdźmy razem daleko w świat,
nie dogonią nas chmury,
nie dogoni nas wiatr.
Bez smyczy ,kagańca, bez smutków
i trwóg! No dalej Przyjacielu!
Chodźmy już!"

Bądź mym przyjacielem, mym panem, pokochaj mnie

Posted

"raczej w domu z ogrodem... duże psy muszą dużo biegać"

my na okoliczność naszego psa rozmawialiśmy dużo z wetką, nie musi być dla dużego psa dom z ogrodem, wystarczy opiekun, który może pójść z psem na dłuższy spacer, gdzie pies mógłby się swobodnie wybiegać, a duże psy wcale jakoś dużo więcej nie biegają, potrzebują tylko ciut więcej miejsca, żeby się wyrobić na zakrętach jak robią ósemki ;)

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Tez jestem za tym ze duzy pies nie musi mieć ogrodu.Jesli własciciel wyprowadzałby go czesto i na porzadne spacery,zeby pies sie wybiegał to moze byc i blok...psu nie jest potrzebny ogród tylko madry własciciel , który zapewni mu ruch.

mądrze prawisz :)

Posted

ciapuś napisał(a):
ktoś twierdzi że SIWUCH może być rasowy i pochodzic z jego hodowli

tylko- błagam!!!! UWAGA na rozmnażaczy... takie sprawy TYLKO przez Związek Kynologiczny trzeba załatwiać- jeśli się okaże że tatuaż jest zgodny z papierami...

Posted

Ja mialam duzego psa w domu, setera irlandzkiego, bardzo okazalego. Mysle, ze nie mozna ograniczac psu szans. Mialam pokoj z kuchnia tylko i uwazam ze rasti byl szczesliwym psem. A przede wszystkim byl bezpieczny i kochany.
Siwuch nie jest bezpieczny. I tak sobie mysle, ze bylby szczesliwy mieszkajac w pokoju z kuchna i przytulajac sie do swojego czlowieka.