carolinascotties Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 ciapuś napisał(a):dlatego że jest w boksie ogólnym.Z tych boksów nie można wyprowadzać w zyciu tego nie zrozumiem...ech... :shake: :-( Quote
ciapuś Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 dlatego domek jest bardzo bardzo potrzebny Quote
carolinascotties Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='ciapuś'] kontakt 507061133 Agnieszka lista miejsc gdzie pies jest ogłoszony na str 14 jesteś pięknym psiutem :) Quote
Kar0la Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 carolinascotties napisał(a):w zyciu tego nie zrozumiem...ech... :shake: :-( Z boksów ogólnych nie można wyprowadzać psów, ponieważ pies mógłby nie przeżyć powrotu. Inne psy moga go zagryźć. Zwłaszcza, że to duże psy. Quote
carolinascotties Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Kar0la napisał(a):Z boksów ogólnych nie można wyprowadzać psów, ponieważ pies mógłby nie przeżyć powrotu. Inne psy moga go zagryźć. Zwłaszcza, że to duże psy. :-( rozumiem...rzeczywiście- nie zastanowiłam się... Quote
Nanka Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 dużo psów jest skazanych na siedzenie w boksie, często do końca życia... największe szczęście mają te przy budach i w zagródkach... Quote
carolinascotties Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='Nanka']dużo psów jest skazanych na siedzenie w boksie, często do końca życia... największe szczęście mają te przy budach i w zagródkach... Jest przepis, który mówi o tym, że pies nie może bez przerwy siedzieć w boksie...nie pamiętam dokładnej treści- ale widziałam program, w którym przeprowadzano wizję lokalną na okoliczność trzymania psów w boksach - mowa o prywatnych posesjach.... Quote
erka Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Czy dla niego trzeba szukać domu, gdzie byłby w mieszkaniu, czy taki pies może mieszkać w budzie? Quote
Nanka Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='carolinascotties']Jest przepis, który mówi o tym, że pies nie może bez przerwy siedzieć w boksie...nie pamiętam dokładnej treści- ale widziałam program, w którym przeprowadzano wizję lokalną na okoliczność trzymania psów w boksach - mowa o prywatnych posesjach.... ale to chyba nie dotyczy schronisk... bo tam na prawdę nie ma innej możliwości. [quote name='erka']Czy dla niego trzeba szukać domu, gdzie byłby w mieszkaniu, czy taki pies może mieszkać w budzie? raczej w domu z ogrodem... duże psy muszą dużo biegać. na razie nie ma na niego chętnych (niestety), więc nie ma co dyskutować Quote
szajbus Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 "...Przyjacielu mój.. Pójdźmy razem daleko w świat, nie dogonią nas chmury, nie dogoni nas wiatr. Bez smyczy ,kagańca, bez smutków i trwóg! No dalej Przyjacielu! Chodźmy już!" Bądź mym przyjacielem, mym panem, pokochaj mnie Quote
ewick Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 "raczej w domu z ogrodem... duże psy muszą dużo biegać" my na okoliczność naszego psa rozmawialiśmy dużo z wetką, nie musi być dla dużego psa dom z ogrodem, wystarczy opiekun, który może pójść z psem na dłuższy spacer, gdzie pies mógłby się swobodnie wybiegać, a duże psy wcale jakoś dużo więcej nie biegają, potrzebują tylko ciut więcej miejsca, żeby się wyrobić na zakrętach jak robią ósemki ;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Tez jestem za tym ze duzy pies nie musi mieć ogrodu.Jesli własciciel wyprowadzałby go czesto i na porzadne spacery,zeby pies sie wybiegał to moze byc i blok...psu nie jest potrzebny ogród tylko madry własciciel , który zapewni mu ruch. Quote
carolinascotties Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Tez jestem za tym ze duzy pies nie musi mieć ogrodu.Jesli własciciel wyprowadzałby go czesto i na porzadne spacery,zeby pies sie wybiegał to moze byc i blok...psu nie jest potrzebny ogród tylko madry własciciel , który zapewni mu ruch. mądrze prawisz :) Quote
Isabel Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Ja też jestem tego zdania. Pies się na spacerze wybiega, a potem w domu większość czasu po prostu śpi. Quote
szajbus Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Smutny jest los porzuconego psa, "Wczoraj" miałem rodzinę, dziś jestem całkiem sam. POMOŻ MI Quote
szajbus Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Siwuszek wita na pierwszej stronie prosząc o domek Quote
ciapuś Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 czy jest możliwość sprawdzenia czy SIWUCH nie ma tatuaża w uchu Quote
carolinascotties Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 ciapuś napisał(a):czy jest możliwość sprawdzenia czy SIWUCH nie ma tatuaża w uchu tatuaż mają psy rodowodowe... a kto odwiedza Siwucha? Quote
ciapuś Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 ktoś twierdzi że SIWUCH może być rasowy i pochodzic z jego hodowli Quote
Kar0la Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 ciapuś napisał(a):ktoś twierdzi że SIWUCH może być rasowy i pochodzic z jego hodowli :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
carolinascotties Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 ciapuś napisał(a):ktoś twierdzi że SIWUCH może być rasowy i pochodzic z jego hodowli tylko- błagam!!!! UWAGA na rozmnażaczy... takie sprawy TYLKO przez Związek Kynologiczny trzeba załatwiać- jeśli się okaże że tatuaż jest zgodny z papierami... Quote
hanka456 Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Ja mialam duzego psa w domu, setera irlandzkiego, bardzo okazalego. Mysle, ze nie mozna ograniczac psu szans. Mialam pokoj z kuchnia tylko i uwazam ze rasti byl szczesliwym psem. A przede wszystkim byl bezpieczny i kochany. Siwuch nie jest bezpieczny. I tak sobie mysle, ze bylby szczesliwy mieszkajac w pokoju z kuchna i przytulajac sie do swojego czlowieka. Quote
Recommended Posts